Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ka @ 2012 02 05, 20:32)
** Man vis tiek per tamsu. Nežinau nebūdama ten ar galima kaip kitaip padaryti.. Bet gal galima.. Nesimato net iš ko tos tamsios dalys.. Ta prasme ten metalas ar dar kas..  smile.gif Šiaip įdomiai atrodo, bet jaučiu, kad ne iki galo atskleistas to pastato grožis.

Su paskutiniu sakiniu sutinku smile.gif Jau sakiau, ne karta bandziau, vis nesigauna, kaip norisi. Bet siaip to pastato visas idomumas ir yra tame, kad tas juodumas toks tirstas, sodrus ir absoliutus, be atspalviu, kaip juodoji skyle kokia... tikrai neina suprast, kas ten per medziaga. Tai sia prasme gal net ir perteikiau ta jo esme netycia ax.gif O kad per tamsu, tai taip - bet velgi, dar nesu jo maciusi saules nusviesto, is tos puses, nes siaure... gal kada vasara pavyks.

QUOTE(noisy-B @ 2012 02 05, 20:33)
O, man labai patinka šita  thumbup.gif ir tolmoj ten dar žmonių porelė atsikartoja,  kaip ir skliaustas, fainai.

QUOTE(vienintelė @ 2012 02 05, 20:36)
labai, man patinka tavo matymas ir bandymai 4u.gif

QUOTE(kristalines @ 2012 02 05, 22:09)
Jurzole, bet tikrai architekturinis stebuklas. 4u.gif

Aciu labai! 4u.gif

QUOTE(maija @ 2012 02 05, 22:18)
Nors neesu fb gerbėja ir visai man jis nepatinka, bet nieko kito geriau susikurti nemoku

Maniau, kad tik as buvau likusi, fb nesinaudojanti... nes visi aplinkui i ji sulinde smile.gif Na ne visi, bet dauguma. O manes netraukia, ir nors tu ka ax.gif

QUOTE(St.Sofi @ 2012 02 05, 22:25)
Ateinu su paskutiniais privalomais ND  smile.gif

As uzskaitau.

QUOTE(Refresh @ 2012 02 05, 22:34)
Atnešu dar savo natūralios kosmetikos laboratorinių bandymų biggrin.gif
Lauksiu bet kokių komentarų, jei š ... tai taip ir sakykit. biggrin.gif

Man patinka smile.gif

QUOTE(Zirzė @ 2012 02 05, 22:44)
no no no schmoll.gif pirmos dvi foto nera fokuso - kaip atlikinejai pirmus namu darbus?

Geras... si karta jau as fokusa matau, o ne atvirksciai lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai va idėja man pačiai patinka, bet jei žmogus nežinotų ar mintį suprastų.... Slidus dalykas.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 02 05, 20:44)
no no no schmoll.gif pirmos dvi foto nera fokuso - kaip atlikinejai pirmus namu darbus?
si karta daug geriau smile.gif

Tik dabar pastebejau, kad skirtingos puodelio sieneles sufokusuotos blush2.gif Pažadu pasitaisyt biggrin.gif
Atsakyti
Visoms ačiū smile.gif Džiugu pačiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 02 04, 15:56)
va yvette davė juostą man per meet'ą, išfotkinau ir dingo ji man per kraustymąsi  verysad.gif o ir canon'ą juostinį pardaviau.

eeeiii. kaip gaila.
nueik i koki sekmadienini londono turgu ir isigyk juostinuka uz 20 svaru, tuo paciu 2 juostas. isidek ir FOTKINK. uztex apie tai kalbeti, laikas daryti. nu nera taip sudetinga. as vis gailiuosi, kad tiek gaishau, kaip tu, vis rasinejau - "noreciau na na na", o kai viena diena padrasinta kai kuriu forumieciu pabandziau, viskas greitai klostesi ir labai maloniai.
QUOTE(pandre @ 2012 02 04, 01:58)
ai, del koju...taip jos mano, o ka?

nes jos fainos. ir ishvis manau labai fotogenishka mama esi. man patiko tavo auto experimentai ir su vaikais neblogai, nors del ishpildymo sutinku su dauguma. jau ko gero esu sakius, bet mano manymu, tau juosta tinka. cia siaip. o.t.
QUOTE(Refresh @ 2012 02 04, 21:42)
"Laboratorija" arba "Kaip gimsta rankų darbo kosmetika ... "

man nilabay. is pradziu apie ligonine pagalvojau, tiek daug vaistu, net nepagalvojau apie kosmetika (jei ne pavadinimas), tik isiziurejus ilgiau, ko nenorejau daryt.. beje, jb geriau.
QUOTE(GiedreB @ 2012 02 03, 17:29)
Aš čia naujokė, bet veidrodinį fotiką turiu daugiau nei  tris metus  doh.gif , ir pleškinau pilnus albumus gėlių bei vaikų nuotraukų. Prieš porą mėn. netyčia užtikau  šią temą pradžiamokslėms, dar pagalvojau , kad čia ne man, nes aš gi jau ne pradžiamokslė  biggrin.gif  blush2.gif
Ir tik čia paskaitinėjusi, atlikusi ND, supratau, kad nemoku fokusuoti, ir kad krūvos mano nuotraukų yra be fokuso, tamsios, nukapotos ir t.t. Žodžiu pasijaučiau esanti nuliniame lygyje, yra kur tobulėti...
Tai dabar užėjo didelis entuziazmas išmokti. Fotografuoju dabar nemažai, tik jau ne kiekviena nuotrauka atrodo šedevras  mirksiukas.gif

patiko tavo pasakojimas. nuosirdus toks. gyvenimishkas. ir poziuris teisingas. geru keliu eini, linkiu ishmokti fotografuot, kad albumai dziugintu ir tokiu dalyku kaip ne fokusas arba nukapojimo arba dar kazhko - nebutu 4u.gif

beje, radau pirma savo darba, po atliktu namu darbu, kuriuo laaabai didziavausi biggrin.gif (fotkes data 2010, january, tai reishkia temoj esu 2 metus, tiek laiko "rimtai" fotkinu).
user posted image

shakes kaip noreciau Big Mac'o, negaliu tiesiog. krc.
Atsakyti
Man si savaitgali kurybingumo priepuolis... doh.gif Tai pabaigai dar atnesu pirmaji bandyma "Uzsiemimu" zaidimui. Kai jau sudeliojau nuotraukas, pamasciau, kad cia daugiau rezultatas matyt negu uzsiemimas... ko gero, reikes dar kazka kito galvoti, gal net kita uzsiemima iliustruot bandyti ax.gif

Ar ne per daug cia vel visko prideliojau? Mane kazkaip vis traukia prie keturgubu koliazu... blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 06 vasario 2012 - 00:29
QUOTE(vienintelė @ 2012 02 06, 01:06)
galima dėti, bet kokiu atveju ji tik lauke ir naudot nes namie tai labai labai ne kas smile.gif nebent rūmai namuose. Šiaip aš myliu savo 85mm sigmos wub.gif

Namie jau ir su 50mm kartais norisi islysti per siena lotuliukas.gif Reiskia galiu apie si objektyva svajoti. Kadangi jau turiu 50mm 1,8 tai labiau norisi 85mm 1.8 nei 50mm 1.4. Apie Sigma forume daug kas raso, kad sunku rasti su geru fokusu. Tai gal as apsistosiu ties Canon smile.gif Vyro bendradarbis skrenda i JAV, galetu parvezti man ta objektyva, nes ten vos ne perpus pigiau. Bet baisoka man dabar del to fokuso, noretusi paciai apziureti ir tik tada pirkti....

QUOTE(Refresh @ 2012 02 06, 03:04)

Labai grazi, sviesi nuotrauka. Patiko 4u.gif Bet ar nezinantis suprastu apie ka ji, tai nezinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 06, 04:57)
Man si savaitgali kurybingumo priepuolis...  doh.gif Tai pabaigai dar atnesu pirmaji bandyma "Uzsiemimu" zaidimui. Kai jau sudeliojau nuotraukas, pamasciau, kad cia daugiau rezultatas matyt negu uzsiemimas... ko gero, reikes dar kazka kito galvoti, gal net kita uzsiemima iliustruot bandyti  ax.gif

Ar ne per daug cia vel visko prideliojau? Mane kazkaip vis traukia prie keturgubu koliazu...  blush2.gif

Graziai 4u.gif Megstu siuvinetus darbelius, bet pati niekada to nedariau...
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 02 05, 19:57)

Ačiū, kad paredagavai ir ištrynei kaip prašiau smile.gif

ok, kad ir supykau, užjaučiu dėl savijautos, žinau ką reiškia ir netinkamai parinktas kampas / apšvietimas, ir veido problemos. Kai sutvarkysi visas, pasijausi geriau, tik atsargiai su spalvom lauke, jos šiaip tyresnės tokios...
http://farm8.staticf...d95b4f96f_z.jpg[/img]
fainai bigsmile.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 02 05, 23:21)
beje, radau pirma savo darba, po atliktu namu darbu, kuriuo laaabai didziavausi biggrin.gif (fotkes data 2010, january, tai reishkia temoj esu 2 metus, tiek laiko "rimtai" fotkinu).
http://farm5.staticf...2d3d476ca_z.jpg[/img]
Tai, kad faina ši nuotrauka.

QUOTE(Jurzole @ 2012 02 06, 00:27)

Rėmai nepatinka, spalvos laabai patinka, dėl koliažo nežinau, neturiu nuomonės smile.gif Gal labiau vertikalių norėtųsi nuotraukų, nors gal tai Loretoido efektas, pripratau ir kitaip nesinori biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 06 vasario 2012 - 07:58
Labas rytas...
QUOTE(paluri @ 2012 02 06, 06:01)
Namie jau ir su 50mm kartais norisi islysti per siena  lotuliukas.gif Reiskia galiu apie si objektyva svajoti. Kadangi jau turiu 50mm 1,8 tai labiau norisi 85mm 1.8 nei 50mm 1.4.

Turiu ir 50ir 85,abu 1.8, bet vistik noriu 1,4 ir turbut sigmos...su 85 aišku lauke yra gėris...kai jį į rankas paėmiau, tai po 50, jis man kaip plyta rankose, nes svoris tai atitinkamas ax.gif

Juržole, patiko koliažas, labai gražus spalvinis variantas,bet foto viršuje, dešinėje, man norėtusi didesnės ryškumo zonos mirksiukas.gif
Atsakyti

ši nepalyginamai geresnė už pirmąją.. iš pirmo žvilgsnio gal ir neitų suprasti, kas tai, jei nežinotum, o iš antro suvoki, kad kaip minimum kažkokia gamyba parodyta. iš trečio jau supranti, kad ne maistas gaminamas, o tada jau maždaug aišku, kas smile.gif šaunuolė smile.gif

Man si savaitgali kurybingumo priepuolis...  doh.gif Tai pabaigai dar atnesu pirmaji bandyma "Uzsiemimu" zaidimui. Kai jau sudeliojau nuotraukas, pamasciau, kad cia daugiau rezultatas matyt negu uzsiemimas... ko gero, reikes dar kazka kito galvoti, gal net kita uzsiemima iliustruot bandyti  ax.gif
Ar ne per daug cia vel visko prideliojau? Mane kazkaip vis traukia prie keturgubu koliazu...  blush2.gif

nuėmus viršutines dvi foto, man gaunasi labai neblogas užsiėmimo iliustravimas. nuimti siūlau, nes jos neinformatyvios, pasikartojančios lyginant su apatine koliažo dalimi.
Atsakyti
QUOTE(St.Sofi @ 2012 02 05, 22:25)
Ateinu su paskutiniais privalomais ND  smile.gif

neužskaitau schmoll.gif ir per tamsu ir fokuso nera

gražios foto, bet pasikartosiu, kad jei neparašytum kad tai kosmetikos gaminimas, nesuprasčiau doh.gif

žaviuosi kantrumu siuvinėjant 4u.gif , nes pas mane jo visai nėra, bet kažkas ne taip, gal per daug žalia, gal rėmelius reikėjo kitokios spalvos g.gif
Atsakyti