Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ka @ 2012 02 05, 15:54)

Na, jei po šitų mano kabinėjimųsi mane laikys ragana irgi, tai tebūnie..  biggrin.gif

nelaikau irnesakyk.gif tu švelniai, palyginti išreiškei savo nuomonę, kuri man tik į naudą mirksiukas.gif o padiskutuoti man patinka smile.gif

QUOTE(Ka @ 2012 02 05, 16:11)
Nebūčiau pradėjusi kalbos, jei pati R.i.R. nebūtų pasakiusi ką norėjo dar parodyti tom foto.  smile.gif Ok, jei per daug nesigilinti, galima užskaityti, nes ir fokusas yra ir skirtumas matosi tarp foto.

valio biggrin.gif
Atsakyti
erikamaja, Jurzole, Kikirike, R.i.R., noisy-B, Mamyte_Saule, pandre, Zirze - ačiū jums labai 4u.gif Kad man rodos aš ten dar nelaimėjau smile.gif Šiandien paskutinė konkurso diena smile.gif Bet šiaip labai smagu, kad ta nuotrauka daug kam patiko smile.gif

QUOTE(pandre @ 2012 02 05, 16:24)
Maija saunuole! O kaip tau sekasi? Taip aktyviai rodydavaisi temoje, reiksdavaisi, atnesdavai begale nuotrauku, o va emei ir dingai..itariu tiek uzsiemusi esi, kad ne iki SM jau...Gal koki darbeli uznesk blush2.gif

Aš dabar labai aktyviai tinginiauju biggrin.gif Vaikai ištisai serga, tai vienas, tai kitas, tai abu... Ir vėl iš pradžių... Tai tik juos ir galiu gaudyt smile.gif Tik planus kuriu, kai pagaliau pradėsiu kažką rimčiau fotografuoti... Vakar pasidariau fb Tai tuo pačiu paklausiu smile.gif Kas turite savo fotografijų facebookus, ar pas jus yra paieškos eilutė? Ar galite iš ten kitus žmones prie savęs prisijungti? Ar tik jus kiti gali? Turbūt juokingai aš čia klausinėju, bet vakar visą dieną prasėdėjau ir niekur neradau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 02 05, 11:35)
tuomet reikia kita objektyva nusipirkti rolleyes.gif ir paaiskes biggrin.gif
o koki pirkti?

kito nereik pirkti smile.gif tik žinot atstuma nuo kada kraipo, arba su ps tvarkyt.
O koks geriausiai tai nėra atsakymo smile.gif nes reikai žinot ka fotografuosi, nes kas idealus vienam tas netinkamas kitam.

Ir dar kalbant apie objektyvus reiktu nepamiršti kad kalbant apie tuos pačius objektyvus reiktu nepamirš ant kokio body ji dėsit, nes vienu atveju 50mm ir leika 50 mm(FF), o kitu iš 50mm pasidaro ~85mm(crop body)

веро
naturaliam lyg čiut melynuoja
o dirbtiniam geltonuoj g.gif

maija dar kat sveikinimai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 05 vasario 2012 - 17:55
QUOTE(maija @ 2012 02 05, 17:45)
Vakar pasidariau  fb Tai tuo pačiu paklausiu smile.gif Kas turite savo fotografijų facebookus, ar pas jus yra paieškos eilutė? Ar galite iš ten kitus žmones prie savęs prisijungti? Ar tik jus kiti gali? Turbūt juokingai aš čia klausinėju, bet vakar visą dieną prasėdėjau ir niekur neradau biggrin.gif

tai kiti like'ina tavo psl ir tiek, jei patinka. dar lyg galima nusiust visiems draugams ale pranesima, kad susikurei psl ir kvieti prisijungt.. bet kam to reik..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 02 05, 18:55)
tai kiti like'ina tavo psl ir tiek, jei patinka. dar lyg galima nusiust visiems draugams ale pranesima, kad susikurei psl ir kvieti prisijungt.. bet kam to reik..

Aišku, ačiū smile.gif Įsivaizdavau, kad turi būti kaip ir asmeniniam fb, norėjau prisijungti kas su fotografija susiję smile.gif

vienintele - ačiū smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maija: 05 vasario 2012 - 18:04
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 05, 17:15)
Nebuna "tinkamu" ir "netinkamu" objektyvu - kiekvienas yra kazkam tinkamas, viskas priklauso nuo to, ka daugiausia fotografuosi. Ir retai kam vieno uztenka, dauguma turi po kelis (kai kurie ir po keliolika smile.gif) O koki objektyva tu dabar turi?

Pavartyk dar "Fototechnika" temas, ten jau daug prikalbeta apie objektyvus, ir nurodu neblogu yra, kur galima pasiskaitineti, koki objektyva rinktis.

Na turiu omenyje tinkama man siai dienai, t.y. fotografuoti dukryte, suniuka... ax.gif
DBr yra kitinukas, 18-55mm, ir vyras siulosi nupirkti objektyva, tik liepe issirnkti ir pasakyti koki smile.gif
Bandysiu eiti vakarais skaityti, kai vaikas miegos,aciu! mirksiukas.gif

QUOTE(Eve... @ 2012 02 05, 17:20)
O čia viena nuoroda, kur yra straipsnių apie foto techniką, objektyvus, žymėjimus ir palyginimus ax.gif

http://www.mikasbinkis.lt/straipsniai/

aciu! 4u.gif

QUOTE(vienintelė @ 2012 02 05, 17:53)
kito nereik pirkti smile.gif tik žinot atstuma nuo kada kraipo, arba su ps tvarkyt.
O koks geriausiai tai nėra atsakymo smile.gif nes reikai žinot ka fotografuosi, nes kas idealus vienam tas netinkamas kitam.

Ir dar kalbant apie objektyvus reiktu nepamiršti kad kalbant apie tuos pačius objektyvus reiktu nepamirš ant kokio body ji dėsit, nes vienu atveju 50mm ir leika 50 mm(FF), o kitu iš 50mm pasidaro ~85mm(crop body)

reikia reikia,norisi smile.gif
PS reikia metu ismokti naudotis, mistika man ten kolkas rolleyes.gif
o is kur visa tai zinoti? blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
o kas ten su tuo 5 ND ypatingo taip, su WB nustatymu tuo g.gif nes kolkas 4 ND issunke ryt bandysiu vel, sakau pasidomesiu 5 ND bet kad nezinau kaip tes su tuo pradiniu nustatymu, ar tinka balta spalva nusistatyti lempu apsvietime ar geriau dienos laukti, ar jokio skirtumo lotuliukas.gif
Papildyta:
o kokios nuotrauku koregavimo programos yra lengvesnes nei PS? na pradziai kad uztiektu ten nieko ypatingo jose nereikia apart iskirpti pasalinti ka nors dar gal kas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 02 05, 18:16)
DBr yra kitinukas, 18-55mm, ir vyras siulosi nupirkti objektyva, tik liepe issirnkti ir pasakyti koki  smile.gif

Tai gal 50-tuka rinkis? 50 mm f/1.8 - nebrangus, bet optiskai labai geras. Portretams, sako, ypac tinkamas. Ir fona graziai plauna, su placiai atverta diafragma visokiu idomybiu galima isgauti. Daug merginu sioje temoje toki turi. Ir as jau nebenoreciau netureti smile.gif f/1.4 dar geriau, bet kainuoja zymiai daugiau.
Atsakyti
QUOTE(maija @ 2012 02 05, 18:03)
Aišku, ačiū smile.gif Įsivaizdavau, kad turi būti kaip ir asmeniniam fb, norėjau prisijungti kas su fotografija susiję smile.gif
Aš irgi šiandien įdėjau dėl smagumo, žinau, kad jokių tikimybių, bet yra proga parodyt į temą nuotrauką smile.gif
O dėl facebook'o. Turiu aš tą 'fotografinį feisbuko puslapį'. Patogu visai. Bet kartais pagalvoju, kad visas tas feisbukas nusprogtų biggrin.gif Man jau viskas susimaišė. Žmonės, kuriuos fotografuoju, prašosi į draugus, draugai, eina į ten kur fotografija. Nors šiaip nei pristačiau nei pakviečiau iš savo draugų sąrašo, nes aš nelabai mėgstu piršt, nes lyg ir neturi pasirinkimo, juk turi palaikint jei kviečia? biggrin.gif Kam reikės tas suras.
O šiaip dvejopas jausmas, viena vertus tai taip kvaila, kita vertus... Ai, nesiplėsiu, koks skirtumas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 02 05, 19:16)

PS reikia metu ismokti naudotis, mistika man ten kolkas  rolleyes.gif
o is kur visa tai  zinoti? blink.gif  biggrin.gif

aš pora knygų įsigijau, bandysiu mokytis.
QUOTE(eglliux @ 2012 02 05, 19:19)

o kokios nuotrauku koregavimo programos yra lengvesnes nei PS? na pradziai kad uztiektu ten nieko ypatingo jose nereikia apart iskirpti pasalinti ka nors dar gal kas biggrin.gif

Picasa
Atsakyti
Miko Binkio puslapyje pažiūrėjusi testavimus su canon ir sigmos 50mm f/1.4 peršokau į Sigmos stovyklą dėl šio objektyvo. laugh.gif Na, matysiu dar realiai kaip bus renkantis. Bet dar nepamiršiu ir to fakto, kad canon trapesnis, nėra blendos įeinančios į tą pačią kainą. biggrin.gif
Atsakyti

QUOTE(Ka @ 2012 02 05, 19:55)
Miko Binkio puslapyje pažiūrėjusi testavimus su canon ir sigmos 50mm f/1.4 peršokau į Sigmos stovyklą dėl šio objektyvo. laugh.gif Na, matysiu dar realiai kaip bus renkantis. Bet dar nepamiršiu ir to fakto, kad canon trapesnis, nėra blendos įeinančios į tą pačią kainą.  biggrin.gif

...blendos taip ir nenaudojau nei karto lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti