Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

As vel su 4 ND 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(St.Sofi @ 2012 02 05, 15:05)
Atneinu ir aš su ND, tik negaliu atlikti 3 (pas mane 50 mm objektyvas...), tad rodau 4 ND. Ir šįkart obuoliukai  biggrin.gif

Gerai.

QUOTE(pandre @ 2012 02 05, 15:24)
Taip aktyviai rodydavaisi temoje, reiksdavaisi, atnesdavai begale nuotrauku, o va emei ir dingai..itariu tiek uzsiemusi esi, kad ne iki SM jau...Gal koki darbeli uznesk blush2.gif

Aha, ir as pagalvojau vakar, kad pradingo Kikirike...

QUOTE(eglliux @ 2012 02 05, 15:35)
As vel su 4 ND 4u.gif

Ar man vaidenasi, ar treciojoje fokusas i siena, o ne i fotografuojama daikta? Siaip ar taip, siena tikrai fokuse, o daiktas - bala zino... man lyg ne g.gif Jei kitos uzskaitys, tai tikrai eisiu akiniu uzsisakyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 02 05, 13:53)
o kaip zinoti kas tinka ant D90, o kas ne?  blush2.gif

Nikon D90 pačiame body'je turi fokusavimo varikliuką, todėl objektyvai tinka AF. Paprastai AF objektyvai būna pigesni, nes pagaminti AF-S yra sudėtingiau, varikliukas objektyve įmantriau veikia...

Prasčiausios klasės fotoaparatai kaip Nikon D3000, D3100, D40, D50, ir dar kaikurie kiti aparatai neturi viduje tokio varikliuko... ax.gif

O į klausimą ar taupyti ant Nikkor 80-tuko f/1,8 galim atsakyti, jog kambaryje su juo jau nelabai tilpsit... Sako jau kas 50-tukus turi vos ne sienom lipa... rolleyes.gif Bet šiaip 80tukas daugiau plauna foną nei 50tukas.
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2012 02 05, 17:35)
As vel su 4 ND 4u.gif

Gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 05, 19:31)
Uzskaitau.
Aciu. O del projekto - nepasiduok. Na ir kas kad vienos ar dvieju dienu truksta. Mano 52 savaiciu projekte jau irgi truksta vienos, ketvirtosios. Na ir nieko tokio, tesiu toliau  smile.gif

Aciu uz palaikyma 4u.gif Bandysiu smile.gif

QUOTE(St.Sofi @ 2012 02 05, 19:35)
Laba diena,
Atneinu ir aš su ND, tik negaliu atlikti 3 (pas mane 50 mm objektyvas...), tad rodau 4 ND. Ir šįkart obuoliukai  biggrin.gif

gerai 4u.gif
Atsakyti
Niu 1ND ir 3ND uzskaitet, o paziurejau, kad antro ne schmoll.gif reikes perdaryt rolleyes.gif ax.gif

QUOTE(Eve... @ 2012 02 05, 15:48)
Nikon D90 pačiame body'je turi fokusavimo varikliuką, todėl objektyvai tinka AF. Paprastai AF objektyvai būna pigesni, nes pagaminti AF-S yra sudėtingiau, varikliukas objektyve įmantriau veikia...

Prasčiausios klasės fotoaparatai kaip Nikon D3000, D3100, D40, D50, ir dar kaikurie kiti aparatai neturi viduje tokio varikliuko... ax.gif

O į klausimą ar taupyti ant Nikkor 80-tuko f/1,8 galim atsakyti, jog kambaryje su juo jau nelabai tilpsit... Sako jau kas 50-tukus turi vos ne sienom lipa... rolleyes.gif  Bet šiaip 80tukas daugiau plauna foną nei 50tukas.

supratau lyg ir ax.gif
o tai kaip tada isvis issirinkti tinkama objektyva? ax.gif

Atsakyti
Sveikos
nu ką, teks pergalvot idėją užsiėmimams, nes buvau sugalvojus panašiai kaip giedrė - norėjau pakabintus batukus fotkinti, nes šiuo metu krikštynų batukų partiją narpliojau doh.gif

erikamaja, kokios fotos tavo wub.gif kiek kūrybiškumo, pasiruošimo, modeliukai idealia apranga, aplinka ir t.t. wub.gif wub.gif wub.gif

maja, sveikinu su 1 vieta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 02 05, 16:55)
o tai kaip tada isvis issirinkti tinkama objektyva?  ax.gif

Nebuna "tinkamu" ir "netinkamu" objektyvu - kiekvienas yra kazkam tinkamas, viskas priklauso nuo to, ka daugiausia fotografuosi. Ir retai kam vieno uztenka, dauguma turi po kelis (kai kurie ir po keliolika smile.gif) O koki objektyva tu dabar turi?

Pavartyk dar "Fototechnika" temas, ten jau daug prikalbeta apie objektyvus, ir nurodu neblogu yra, kur galima pasiskaitineti, koki objektyva rinktis.

Atnesu dar viena nuotrauka kritikai. Man labai patinka sio pastato architektura, ir vis bandau kaip nors idomiau ji nufotografuoti, bet vis lieku nepatenkinta. Kazko truksta ir sitoje, bet nezinau, ko... gal tiesiog sviesos, kad ne toks sodrus tas juodumas butu? g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 05 vasario 2012 - 17:16
O čia viena nuoroda, kur yra straipsnių apie foto techniką, objektyvus, žymėjimus ir palyginimus ax.gif

http://www.mikasbinkis.lt/straipsniai/
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 02 05, 14:14)
As jauciu, kad neuzbaigsiu savo 366 projekto...  doh.gif  Kelias dienas buvau uzsiemusi ne fotografija, tai bent jau 1 diena nuotraukos nera sad.gif O gal pereiti prie 52 projekto, vis tik realesnis butu smile.gif

kaipjau rase kazkuri,nepasiduok,tesk toliau,nusikels i 2013metus rolleyes.gif bet as nebuvau tokia drasi,man uztenka 52,nes kiekviena diena padaryti po foto,jau yra, man atrodo, saves prievartavimas doh.gif

QUOTE(paluri @ 2012 02 05, 15:49)
Butu labai grazu, bet man noretusi astresnio fokuso...  blush2.gif Gal del to, kas tas arkliukas labai mazas...

neieskok ru**j slieku tongue.gif mirksiukas.gif

Maija, sveikinu, saunuole 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2012 02 04, 18:42)
Į naują temą - "Užsiėmimai". Sakykit viską ką galvojat smile.gif Nežinau kuris variantas geresnis. O gal išvis nei vienas.
"Laboratorija" arba "Kaip gimsta rankų darbo kosmetika ... "

Fainas užsiėmimas tavo. Tik vat nuotrauka man nilabai. Kažkaip tiesmukai viskas-sustatyti tie buteliukai ir viskas. ax.gif

QUOTE(Jurzole @ 2012 02 04, 20:02)
Kritikuokit, jei yra ka...  ax.gif

Jo, pirma man labiausiai, kaip ir daugumai tikriausiai. smile.gif

QUOTE(pandre @ 2012 02 05, 13:24)
Dosa, patiko tavo vyru sacmatu partija..tik labai jau jautesi tos suvaidintos emocijos...na, todel, kad net abu tokias israiskas padare..kad vyras, tai gerai, bet benriukas galejo toki daugiau pergales israiska nustatyi..na, ten is tiesu nesimato tos israiskos berniuko, bet irgi taip lyg issigandes kilancios gresmes pralosti, pasisukes g.gif bet cia manes gali ir neklausyti, sniegui pasirodzius galva net susisuke...

Ačiū labai. Kritika visad laukiama, esant sniegui, ar ne smile.gif Beje, ten ne berniukas-nu bet dabar dar kartą pažiūrėjau-tikrai, nežinodamas gali sumaištyti biggrin.gif

labai džiaugiuosi už maija -bet ta nuotrauka išties labai labai įspūdinga

Nespėjom mes pasidžiaugt šiokiu tokiu sniegu, kurio jau nebeliko.... ech....
Atsakyti
Parodau paskutini namu darba 4u.gif

Naturalus apsvietimas

Rankinis
user posted image
Automatinis
user posted image
Pusiau automatinis
user posted image

Kambario sviestuvas

Rankinis
user posted image