Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Refresh @ 2012 02 04, 21:42)
Į naują temą - "Užsiėmimai". Sakykit viską ką galvojat smile.gif Nežinau kuris variantas geresnis. O gal išvis nei vienas.

"Laboratorija" arba "Kaip gimsta rankų darbo kosmetika ... "

jeigu rinktis is siu dvieju, man spalvota graziau ziurisi.. JB kazkokia "negyva"...

Jurzole, pirma faina 4u.gif
Atsakyti
Na pabandziau dabar fotografuoti, tai pasididinau ISO gal visai normaliai sviesos buvo uzteko rodos kad be blico fotkintu smile.gif As su 4 ND nu kazkoks netikes vis nesigauna doh.gif

user posted image

user posted image

user posted image

ir dar klausimelis kodel man vaizdas stalo labai isplaukes yra? ypac ryskiai pirmoje ir antroje nuotraukoje? cia taip turi gautis ar as ka nors blogai padarau? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2012 02 04, 23:24)
Na pabandziau dabar fotografuoti, tai pasididinau ISO gal visai normaliai sviesos buvo uzteko rodos kad be blico fotkintu  smile.gif  As su 4 ND nu kazkoks netikes vis nesigauna  doh.gif

eglliux surasyk ND duomenis 4u.gif

Labas rytas, savaitgalį praleidau Palangoje, įkeliu kelias kritikai 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Idda @ 2012 02 05, 09:52)
eglliux surasyk ND duomenis  4u.gif

F4.8, 1/4s. ISO 800, 35mm
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2012 02 04, 22:55)
*Vadinasi nepavyko įliustruoti. Na laukiu dar nuomonių
**Jei domina aišku ir patį procesą galiu papasakoti.

* zinok, nera logai, tik kazkas truputi ne taip...nzn..o gal namu laboratorijos kitaip ir neparodysi?
**Domina ax.gif is kur gauni ingriedientu?ir is vis visa eiga domina..kaip pasidarai balzamus plaukams?Ar tik vienkartines kokias kaukes dedi, ar ilgesniam laikui pridarai?

QUOTE(Jurzole @ 2012 02 04, 23:02)
Sios savaites uzduoti projektui 52 pakoregavo orai.

Pirma, sernas lange, grazu..gal per daug ju ten, bet kaip man primine vaikyste....kai budavau ibedusi savo veiduka i ta saltut saltuteli stikla, istripdydavau lupomis ar siltu oru ta serksna ir ziuredavau, ziuredavau, valandu valandas i tuos beribius rastus..budavo lyg didziuliai medziai, egles su palciomis sakomis...o ko tik ten neiziuredavau...jet, kaip miela pasidare wub.gif O flickr patiko toji saka kur j/b..ten ir pakomentavau mirksiukas.gif
QUOTE(eglliux @ 2012 02 05, 00:24)
ir dar klausimelis kodel man vaizdas stalo labai isplaukes yra? ypac ryskiai pirmoje ir antroje nuotraukoje? cia taip turi gautis ar as ka nors blogai padarau? unsure.gif

taigi del to, kad maza ryskumo zona, tai yra, placiai atverta f todel ir ryskumo juostele yra mazyte aplink sufokusuota objekta...o visa kita iki jo ir uz jo yra nerysku..o pirmoje ir antroje, tavo minimose fotografijose taip yra todel, kad placiu kampu emei, ir papuole daug neryskaus, isplauto fono...o trecioje, prizuminus, liko tik ryski, sufokusuota vieta(bet man vis vien to fokuso truksta) doh.gif
Labas rytas...pas mus vakar prisnigo...bandziau fotografuoti, ale neisejo...sunku man su vienu pypliuku rankose, kuris dar normaliai nevaiksto, o seda i sniega, bala ar dar i gatve ropoja...o didzioji lekia kuliais....likau be normaliu nutorauku....bet vakare, grizus B bent jau su rogutemis prasilekem...kaip tai yra nutostabu..vaikai is laimes spygavo....mes irgi...kad taip daugiau tokiu ziemisku malonumu....
turiu 5 juosteles ryskinimui...bet nematau kada galiu tai padaryti..jau man burbuliukai laksto, kaip noriu skanuoti jas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2012 02 05, 09:57)
F4.8, 1/4s. ISO 800, 35mm

cia kaip supratau 4 ND, jeigu supratai kokia uzduotis buvo ir koks dydis keitesi visose nuotraukose?
Atsakyti
QUOTE(Idda @ 2012 02 05, 10:02)
cia kaip supratau 4 ND, jeigu supratai kokia uzduotis buvo ir koks dydis keitesi visose nuotraukose?

brac negi uzduoties nesupratau g.gif
Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau ir iš visai arti.
tai as cia suprantu kad pati prieinu prie objekto nieko neikeiciant jokiu parametru g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2012 02 05, 10:06)
brac negi uzduoties nesupratau  g.gif
Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau ir iš visai arti.
tai as cia suprantu kad pati prieinu prie objekto nieko neikeiciant jokiu parametru  g.gif

bet atstumas keiciasi iki objekto ax.gif o tu parasei tik 35 mm ir viskas,

uzduoti gerai padarei, bet tik duomenis prasiaus urasyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2012 02 05, 10:01)

taigi del to, kad maza ryskumo zona, tai yra, placiai atverta f todel ir ryskumo juostele yra mazyte aplink sufokusuota objekta...o visa kita iki jo ir uz jo yra nerysku..o pirmoje ir antroje, tavo minimose fotografijose taip yra todel, kad placiu kampu emei, ir papuole daug neryskaus, isplauto fono...o trecioje, prizuminus, liko tik ryski, sufokusuota vieta(bet man vis vien to fokuso truksta) doh.gif

jau nebezinau unsure.gif kaip padaryti kad jis ryskus gautusi? kodel tada toks silpnas jis man verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Idda @ 2012 02 05, 10:09)
bet atstumas keiciasi iki objekto  ax.gif o tu parasei tik 35 mm ir viskas, 

uzduoti gerai padarei, bet tik duomenis prasiaus urasyti  4u.gif

cia reikia parasyti kokiu atstumu pati stovejau? blush2.gif ojei net nezinau blink.gif einu stalo ilgi matuoti lotuliukas.gif
tai uzduotis gera na principas uzduoties, tik su fokusu bedos?bandyti fokusa rysku isgauti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2012 02 05, 10:11)
jau nebezinau  unsure.gif  kaip padaryti kad jis ryskus gautusi? kodel tada toks silpnas jis man  verysad.gif
Papildyta:
cia reikia parasyti kokiu atstumu pati stovejau?  blush2.gif ojei net nezinau  blink.gif einu stalo ilgi matuoti  lotuliukas.gif
tai uzduotis gera na principas uzduoties, tik su fokusu bedos?bandyti fokusa rysku isgauti? g.gif

nereikia stalo matuoti ax.gif Del fokuso tai pasirink ne sepetuka o ka nors kita, ryskesni daikta, konturai kad matytusi 4u.gif
Atsakyti
Atnesu 3 ir 4 namu darbus.

Zoominimas
user posted image
user posted image
user posted image

Fiziskai artejant
user posted image
user posted image
user posted image

IR man rodos dar truksta 2 namu uzskaitymui vieno patvirtinimo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2012 02 04, 22:36)

gali būt kad tau čiuožia del objektyvo iškraipymu, o ne žvaira mirksiukas.gif

tuomet reikia kita objektyva nusipirkti rolleyes.gif ir paaiskes biggrin.gif
o koki pirkti? kaip supratau is temos pirmos zinutes tai 50mm f1.4 ? g.gif
bet kiek ziurejau, tai yra Nikon AF Nikkor 50mm f/1.4D ir Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.4G gal galit pasakyti koks skirtumas tarp ju? nes kaina beveik ta pati.
o gal geriau pataupyti ir pirkti sita Nikon AF Nikkor 85mm f/1.8D ?

QUOTE(веро
@ 2012 02 05, 11:12)
IR man rodos dar truksta 2 namu uzskaitymui vieno patvirtinimo  blush2.gif

o kiek reikia patvirtinimu surinkti?
Atsakyti