Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(kristalines @ 2012 02 04, 11:39)
4u.gif labas rytas.

Labas rytas. Kaip ir gerai.
Yra šioks toks skirtumas, tarp anros ir trečios.
Linkusi užskaityti.
Pasakysiu dar vieną , aš kai atėjau ir dariau žalio supratimo neturėjau kam jo reikia, padariau lygiai taip pat kaip Tu, pasidėjau daiktą arti fono ir nesusigaudžiau kam tas ND ir kas jau čia taip skiriasi. O va jei daiktą atitrauktum nuo fono kur kas toliau, pamatytum skirtumą. Tas labai praverstų ateity. Kai fotografuosi žmones gamtoje, kai fotografuosi aplinkoje kur fono nesinori matyti, tada bus aišku kur objektą stayt, kad gautum tai ko nori.
Fono ryškumas kinta ne tik nuo diafragmos keitimo, bet ir nuo atstumo tarp jo ir fotografuojamo objekto.

QUOTE(Whatever? @ 2012 02 04, 12:16)
erikamaja, perziurejau tavo bloga ir flirck'a.... Ne-rea-lu  4u.gif  4u.gif
Labai zavus darbai... radau ir nertu groziu, ten irgi pati darei?  ax.gif  ax.gif
Ir noriu paklausti, tarkim, is kur tu gauni kai kurias dekoracijas, kad ir pauksciuka,kuris salia Elzytes ?
Ir Sitam koliaze kaip ten mergyte ant vandens patupdyta? ar cia visagalis PS  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
Kristalines, o tu pati matai skirtuma tarp 2 ir trecios?  ax.gif

Ačiū.
Paukštelis rastukas, auginom jį, iškritęs iš lizdelio. Fotogrfuota skirtingu laiku, tiesiog paskui pritaikytos. Elzytė man tikras žvirbliukas, taip ir gimė mintis sudėt kartu.
Mergaitė ant lapo, jokio PS, viskas išradingumas!!! Lapas - padarytas, jis padėtas ant daikto, kuris vandenyje, megaitė tiesiog sėdi, galima pasakyt ant kėdės, tiesiog ta "kėdė" po vandeniu.

Giedre, fainai. Supermamiškai, fotografiškai smile.gif
Dosa, man patinka. Jau flickre sakiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 04 vasario 2012 - 12:32
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 04, 12:27)
Labas rytas. Kaip ir gerai.
Yra šioks toks skirtumas, tarp anros ir trečios.
Linkusi užskaityti.

As sikart pabusiu ragana ir paklausiu - kodel uzskaitom ND, jei yra tik 'sioks toks' skirtumas? Kodel nepaprasyt, kad padarytu gerai, kad butu aiskus tas skirtumas? Juk akivaizdu, kad galima, reikia tik zinoti, kaip. Cia siaip, retorinis klausimas, prisiminus diskusija pries pora dienu apie prastejancia ND kokybe... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 04, 10:30)
As sikart pabusiu ragana ir paklausiu - kodel uzskaitom ND, jei yra tik 'sioks toks' skirtumas? Kodel nepaprasyt, kad padarytu gerai, kad butu aiskus tas skirtumas? Juk akivaizdu, kad galima, reikia tik zinoti, kaip. Cia siaip, retorinis klausimas, prisiminus diskusija pries pora dienu apie prastejancia ND kokybe...  ax.gif

aš irgi pritarsiu, kristalines reiktų dar syki pabandyti padaryti ND, kad skirtumas būtų aiškesnis-juk tam ir yra ND, kad išmokti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 04, 10:26)
Nu kaip man patinka tos dvi tavo nuotraukos, jau Flickr'e sakiau  smile.gif

QUOTE(erikamaja @ 2012 02 04, 10:27)
Dosa, man patinka. Jau flickre sakiau 4u.gif

Ačiū judviem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 04, 12:30)
As sikart pabusiu ragana ir paklausiu - kodel uzskaitom ND, jei yra tik 'sioks toks' skirtumas? Kodel nepaprasyt, kad padarytu gerai, kad butu aiskus tas skirtumas? Juk akivaizdu, kad galima, reikia tik zinoti, kaip. Cia siaip, retorinis klausimas, prisiminus diskusija pries pora dienu apie prastejancia ND kokybe...  ax.gif

Nes man tokius užskaitė biggrin.gif
Gerumu apeliuoju į žmogaus sąžinę, tikėdamasi, kad pati susipras ir pati perdarys, dėl savęs.
Šiaip jau niekur nėta parašyta, kokia šio ND esmė, naujokui tikrai nėra aišku, ko iš jo prašoma. Užduotis - nufotografuoti keičiant F, tą ir padarė. Tokiomis sąlygomis, ji tai atliko teisingai. Patarimas padidint skirtumą f, čia netinkamas. Patarimą daviau, atitraukt daiktą nuo fono. Jei norės išmokt fotografuot,tą ir padarys. Atneš normalius ND. Jei ne, taip jai ir reikia biggrin.gif
Ir dar, keista, šiaip jau man visai viskas dzin, esu jau tam amžiuj kai rūpinuosi savo sveikata ir nervais, ir imu į galvą tik man svarbius dalykus.
Bet va vakar, tiesa juoko formoj, ale nuo senbuvių gavau šlapiu skuduru per veidą, aišku nusipjoviau, ale kažkas liko ir vsio. Tada pagalvojau apie naujokes, napžįsta jos mūsų, nepažįsta ir mūsų juokelių. Pagailo man jų.

O jei rimtai, tai kuo ilgiau jos prastai fotografuos ir džiaugsis savo šedevrais, tuo geriau man, nebus konkurenčių biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 04 vasario 2012 - 12:45
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 04, 13:38)

Bet va vakar, tiesa juoko formoj, ale nuo senbuvių gavau šlapiu skuduru per  veidą
, aišku nusipjoviau, ale kažkas liko ir vsio. Tada pagalvojau apie naujokes, napžįsta jos mūsų, nepažįsta ir mūsų juokelių. Pagailo man jų.

apie ką čia?

Nežinau ar visą diskusiją skaitei, bet nutarėm lig ir, na tikiuosi, neužskaityti netvarkingai atliktų ND. Tai vat dėl to ir kabinėjamės dabar. Naujokėms į naudą. Na iš visai naujai prisijungusių Aistulle geras pvz. Dirbo dirbo, nesigavo jai toks paprasta ND. Paskui padarė ir žiūrėk kaip pačios foto pasikeitė.
Aš geranoriškai, paaiškinant, bet už griežtesnį ND vertinimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 04 vasario 2012 - 12:49
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 04, 13:27)
Ačiū.
Paukštelis rastukas, auginom jį, iškritęs iš lizdelio. Fotogrfuota skirtingu laiku, tiesiog paskui pritaikytos. Elzytė man tikras žvirbliukas, taip ir gimė mintis sudėt kartu.
Mergaitė ant lapo, jokio PS, viskas išradingumas!!! Lapas - padarytas, jis padėtas ant daikto, kuris vandenyje, megaitė tiesiog sėdi, galima pasakyt ant kėdės, tiesiog ta "kėdė" po vandeniu.

Dekui uz atsakyma... 4u.gif

del konkurenciu, tai kam jau kam, bet tau tikrai bijoti nereiketu mirksiukas.gif Nemanau, kad ir tarp senbuviu ju turi blush2.gif blush2.gif ... Na, gal keleta tik ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 04 vasario 2012 - 12:49
QUOTE(Yvette @ 2012 02 04, 12:45)
apie ką čia?

Nežinau ar visą diskusiją skaitei, bet nutarėm lig ir, na tikiuosi, neužskaityti netvarkingai atliktų ND. Tai vat dėl to ir kabinėjamės dabar. Na naujokėms į naudą. Na iš visai naujai prisijungusių Aistulle geras pvz. Na dirbo dirbo, nesigavo jai toks paprasta ND. Paskui padarė ir žiūrėk kaip pačios foto pasikeitė. 

Atsiprašau, tikrai neskaičiau.
Einu skaityt.

Papildyta:
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 04, 12:48)
Dekui uz atsakyma...  4u.gif

del konkurenciu, tai kam jau kam, bet tau tikrai bijoti nereiketu  mirksiukas.gif  Nemanau, kad ir tarp senbuviu  ju turi  blush2.gif  blush2.gif ... Na, gal keleta tik  ax.gif

Čia ir vėl juokelis buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 04, 12:38)
Gerumu apeliuoju į žmogaus sąžinę, tikėdamasi, kad pati susipras ir pati perdarys, dėl savęs.

Bet va vakar, tiesa juoko formoj, ale nuo senbuvių gavau šlapiu skuduru per  veidą, aišku nusipjoviau, ale kažkas liko ir vsio. Tada pagalvojau apie naujokes, napžįsta jos mūsų, nepažįsta ir mūsų juokelių. Pagailo man jų.

Ai, as tai tikiu vis dar, kad viska, net pacia nemaloniausia tiesa, galima pasakyti graziai, neizeidziant. Ne tik galima, bet ir reikia kartais - ir butent tokiuose va forumuose kaip sis, kur susirenkam ne tik papliauksti, bet ir kazko ismokti. Is gerumo siuo atveju mazai naudos... nepyk smile.gif

Nepastebejau, kas tave "skriaude" vakar, bet gal tiesiog nesusikalbejimas gavosi, kaip daznai kad buna? ax.gif
Atsakyti
Supratau. Po pietu bandysiu per nauja viska rolleyes.gif taip ir manaiu, kad tas konkorezis netikusi ideja doh.gif kazka kito ieskosiu. Aciu, kas netyngite pakomentuoti ir paaiskinti 4u.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 02 04, 12:45)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nu gerai persistengiau, pasiuskit biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 04 vasario 2012 - 13:01
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 04, 14:30)

mano tik is trecio karto uzskaite doh.gif fokusas lyg ir aiskus, bet liepe geriau daryti ir viskas, tai manau is visu reikalaukit to paties mirksiukas.gif
Beje ryt poryt ikelsiu naujus savo ND, perskaiciusi visa tema nusprendziau, jog reikia bandyti, tegu sudirba kas kaip nori 4u.gif smile.gif
Atsakyti
kristukass -> Vajej, kokį fainą modeliuką susiradai, tai aš jau po laipais slepiuosi biggrin.gif Laukiu rezultatų smile.gif

QUOTE(GiedreB @ 2012 02 04, 13:04)
Man pirmas variantas labiau patinka, tik per daug geltonos spalvos, patinka ir tai, kad be rėmelio smile.gif Šaunuolė.
Papildyta:
ačiū, pasinagrinėsiu dar  4u.gif

_buterfly_ -> Kelk, kelk nd smile.gif
Atsakyti