Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(vienintelė @ 2012 02 03, 13:30)

pirmoj nuotraukoj nevisiškai ryškus fokusas, kaip fokusuoji?

Centriniu tasku sufokusuoju ir perkadruoju.

Pataisiau n/d. Man rodos dabar nenuplaukes fokusas? blush2.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(веро
@ 2012 02 03, 12:53)
Centriniu tasku sufokusuoju ir perkadruoju.

Pataisiau n/d. Man rodos dabar nenuplaukes fokusas?  blush2.gif

užskaitau mirksiukas.gif
Atsakyti
Faini prisiminimai.
Aš kai atėjau, Rūta pakalbino, dėkinga jai,padariau ND, kiek pamenu tvarkingus biggrin.gif
Tuomet savaitinis žaidimas - šešėlių tema. Taip bijojau kelt foto . Man taip visi čia rimtai atrodė.
O paskui pamažu, pamažu...žaidimai, temos...daug naudos iš jų, nes visada stengiausi padaryt kaip galiu geriau. Keliu į forumą tik tuomet, jei esu tikra.
Tada ir komentarus "kramtau" kitaip, susidedu galvon klaidas, pasiteisunu tuo, kad šį sykį padariau viską ką galėjau. Sekantį kartą stengiuos dar labiau.
Atsakyti
QUOTE(maija @ 2012 02 03, 10:00)
Baisiai įdomi šita temutė smile.gif Prisijuokiau jūsų beskaitydama  biggrin.gif  Gaila, tik kad kai kurių nuotraukų jau nebespėjau pamatyti... Prisimenu, kaip aš čia atėjau ir įdėjau pirmas foto po namų darbų, nu toookios man gražios, tiek aš jomis džiaugiausi biggrin.gif Galvojau čia visos apakusios būsit ir girsit kaip aš gražiai moku  lotuliukas.gif

vajei kokios grazios jusu pirmosios nuotraukos smile.gif ta prasme kazkaip netikiu kad mano pirmosios bus bent kazkas panasaus. g.gif doh.gif
O cia jus visos su meniniu matymu ar kazkokiu bent polinkiu i mena? ax.gif nes as noriu na ismokti graziai fotografuoti savo vaika, save gal, gyvuna savo, bet kazkaip nesitikiu kad busiu kazkas daugiau nes nu neturiu as tos menines gysleles, tai va ir idomu pasidare ar to galima bent kazkiek ismokti suprasti ar jei jau neturi tai ir snipstas g.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2012 02 03, 10:37)
man pirma ir trečia patiko, bet kilimas blaško dėmesi, todėl man pirmoji smile.gif
trūksta čiut rankyčiu kur apkapojai, bet aš dabar kitaip foto vertinu, pažiūriu jei kažkas patiko vadinas jau neblogai, o jei ieškai smulmenų kad rankos apkapotoas dar dar kas nors vadinas nuotrauka neytaiki ir tik ieškoma kalbliuku  mirksiukas.gif
QUOTE(Aistulle @ 2012 02 03, 10:43)
Man basmeniškai trečioji labiausiai patinka . ax.gif
QUOTE(sayonara @ 2012 02 03, 10:52)
man pirma, tik jb koreguočiau, didinčiau kontrastą. paskutinėje man apdirbimas dirbtinis.
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 03, 12:08)
Man paskutinioji patinka.

Oooo, kaip faina kad sulaukiau komentarų. Ir sakyčiau visai gero įvertinimo.
Su WB kaip ir daugeliui sudėtinga man susidraugauti, nemoku gražiai išpildyti tonų...
Galūnes visur apkapojau sad.gif

Dabar pagalvojau, o jums nebūna taip kad savim esat nepatenkintos ir viskas? Atrodo lyg žiūri į savo nuotraukas ir to tokio postūmio nematai, kol kitas nepasako. Nors aš galvoju vadinas taip ir yra, jei nematau savyje ką norėčiau matyti... Va pažiūri į kitų darbus matosi kaip žmogus tobulėjo, o savyje to nematau... Per mažai gal pastangų dedu.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 02, 19:37)
Nuotrauka tai man nea... mociute lyg patraukia aki, bet tik "lyg" (nemoku pasakyti aiskiau  blush2.gif) Ir kadravimas toks labai atsitiktinis atrodo, nors gal taip ir nebuvo.

man primena laidotuves :/ zhvilgsnis sokineja. sal;tis jauciasi, nes visi su shubom. gal truksta info fotkeje kas cia kur cia ir t.t.
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 03, 01:20)
Atnesu kritikai viena nesena archyvine. Man patinka joje ritmas ir porele tolumoje (cia pagal Freeman teorijas meginau nenuobodu ritma kurt, bet nezinau, ar kas isejo  blush2.gif) Abejoju del j/b, kartais atrodo gerai, kartais galvoju, kad per pilkas... kas dar negerai?

faina, bet kaires prie poreles truksta labai. jb neblogas.

hm, pasikapscius po istorija, nebusiu is tu, kuri didziuliais suoliais mokesi. nebusiu taipogi ta, kuri viena miela diena padare superine foto ir ivyko luzhis. bet manau, kad didziausio demesio susilaukiau prasidejus su juosta, komentaru atsirado, netgi pradejau gauti zhvaigzhdutes flickr, kas yra visishka smulkmena, bet man labai gloste sirdi. pasvarscius taip, kaip liudna pradeda darytis, nes buti vidutinybe, na gal ne vidutinybe, bet neutraliu - nefaina. bet bandau nesigilinti.
noretusi parodyt kokiu idomesniu fotkiu, bet flickr sudeta daugumazh kai jau siek tiek supratau kazhka apie fotografija. apie diafragma suzinojau 2010 metu pradzioje, tada viskas ir rimciau prasidejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 02 03, 14:39)

hm, pasikapscius po istorija, nebusiu is tu, kuri didziuliais suoliais mokesi. nebusiu taipogi ta, kuri viena miela diena padare superine foto ir ivyko luzhis. bet manau, kad didziausio demesio susilaukiau prasidejus su juosta, komentaru atsirado, netgi pradejau gauti zhvaigzhdutes flickr, kas yra visishka smulkmena, bet man labai gloste sirdi. pasvarscius taip, kaip liudna pradeda darytis, nes buti vidutinybe, na gal ne vidutinybe, bet neutraliu - nefaina. bet bandau nesigilinti.

nu net nuėjau žvaigždučių uždėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 03, 13:46)
nu net nuėjau žvaigždučių uždėti  smile.gif

nu va, reiskais i nauda tokios kalbos biggrin.gif kazkas zvaigduciu gauna, kazkas gauna stimula mokintis, na o kazkas supranta, kad jam cia ne vieta biggrin.gif

o as snd visa diena galvoju: prisnigo, pilnas balkonas sniego, kurio taip laukiau, kad igyvendint viena ideja, bet dabar siknos nepakeliu doh.gif save raminu, kad ryt bus dar daugiau sniegelio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(FLEXE @ 2012 02 03, 13:50)
nu va, reiskais i nauda tokios kalbos  biggrin.gif  kazkas zvaigduciu gauna, kazkas gauna stimula mokintis, na o kazkas supranta, kad jam cia ne vieta  biggrin.gif

o as snd visa diena galvoju: prisnigo, pilnas balkonas sniego, kurio taip laukiau, kad igyvendint viena ideja, bet dabar siknos nepakeliu  doh.gif  save raminu, kad ryt bus dar daugiau sniegelio  doh.gif

galvoji prie tokių šalčių fotikas atlaikys? biggrin.gif aš tai palaukčiau kol minusas mažesnis bus smile.gif užšals objektyvo tepalai, ar dar kas nuo tokio šalčio fotike suges, na nerizikuočiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 03, 14:08)
galvoji prie tokių šalčių fotikas atlaikys?  biggrin.gif  aš tai palaukčiau kol minusas mažesnis bus smile.gif užšals objektyvo tepalai, ar dar kas nuo tokio šalčio fotike suges, na nerizikuočiau smile.gif

a prie kokio minuso galima? pas mus kokia -13 g.gif
ai nu ir gerai, reiskias nebereikalo snd nepajudu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(FLEXE @ 2012 02 03, 14:11)
a prie kokio minuso galima? pas mus kokia -13  g.gif
ai nu ir gerai, reiskias nebereikalo snd nepajudu  biggrin.gif

aij, jei -13 tai nieko baisaus smile.gif nežinau prie kokio minuso galima, reikia fotko/objektyvo instrukciją žiūrėt
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 03, 01:05)

kul smile.gif klaidas pati žinai ;p

apie kadravima kalbi? ax.gif
Atsakyti