Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

aš kai čia atėjau, man dėl fokuso kniso protą doh.gif mačiau aš jį, o mat ciocėms reikėjo tokio kaip britvos aštraus biggrin.gif tai prakeikiu tą dieną, kai supratau, kas yra fokusas kaip britva doh.gif praktiškai 97 proc nuotraukų išmest galima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 02, 17:19)

wub.gif Grazia sluoksniai susiderino. Atrodo, kad girdziu.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 02, 14:49)
naujausia archyvinė. Po šitos juostelės fotoaparato į rankas nebuvau paėmusi.

Valentiniška tokia bigsmile.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 02 02, 14:58)
aš irgi absoliučiai neturiu, ko nauja parodyti biggrin.gif

čia kai dar šaltukais neskatino noro keiktis smile.gif

man lomkės, aš laukiu tavo portretų bigsmile.gif o čia nė dvasios pas tave šitoj foto, taip tuščia, ant suoliuko niekas nesėdi sad.gif žodž, kažkokias liūdnas emocijas sukėlė..

QUOTE(Yvette @ 2012 02 02, 15:19)
tuoj baną gausiu už plepėjimą ne į temą. Nors kitavertus fotografijoj viskas yra į temą. Bekalbant nesąmones gimsta meno kūrinių vizijos galvoje. Vat.
Jaučiu už kiekvieną pasisakymą ne į temą reiktų įkelti po foto. Nauja taisyklė  biggrin.gif

jėga smile.gif iš pradžių galvojau, kad užuolaida kabo , po to žiūriu, kad gi čia double smile.gif

QUOTE(rG @ 2012 02 02, 15:21)

Įdėsiu, jei pamiršai, ir kitoms dar įdėsiu, kad čia neburbuliuotumėt tongue.gif  Koliažas vardan patogumo, šiandien nuotraukėlės keliaus pas žavią šeimyną, kurią baisiai įsimylėjau  wub.gif

nuotaikingi koliažiukai, tik man pasirodė, kad wb ten gerokai nugrybintas g.gif

QUOTE(Whatever? @ 2012 02 02, 18:01)
Ok, kad neatrodyciau it kokia nenuskriausta velniu negaunanti 'aukletoja', sunervinau jus visas, tai dabar galite mane sumalti biggrin.gif Tik nebauskite visisku ignoru, prasau  4u.gif  4u.gif

j/b pilkas, vyro delnas nukirstas, o tuo tarpu kitam šone bereikalingos vietos palikai..

QUOTE(jokubaite @ 2012 02 02, 18:03)
Labas,

Smagiai, čia Jūs  mirksiukas.gif Dėl visų patyčių ir t. t. Kažkur girdėjau posakį: "O kas Jums žadėjo, kad viskas bus lengva". Labai tinka šios dienos diskusijai.
Atnešu vieną nuotrauką iš parodos atidarymo. Čia bendari nuotraukai ruošėmės pozuot (aš irgi joj esu), bet aš dar kelis kadrus, kol rūšiavos padariau (AV režimu, beje).
Šitas man patinka, rodau jums. Galit taršyt

apačią kirpt reikia..

QUOTE(Zirzė @ 2012 02 02, 19:04)
nu blem,nespejau Say zuvies pamatyt verysad.gif  biggrin.gif

atnesu 5/52
buitiakas rolleyes.gif

kul smile.gif klaidas pati žinai ;p

QUOTE(erikamaja @ 2012 02 02, 21:36)
Oho plepumas šiandien biggrin.gif

Aš noriu pagalbos, padėkit apsipręst, retai taip būna, kad nesusitariu su savim.
Ačiū.

būsiu nemadinga, man spalvinis variantas nei vienas nepatinka.. erzina raudona rankovė ir taip pat mergaitės oda raudoniu "muša"..
Papildyta:
QUOTE(Vi.Kri. @ 2012 02 02, 22:04)
Padėkite susiprasti. Kliūna spalvos, kaip tvarkytumėt?

spalvos per šviesios, kažkas negerai, nes jos tokios sintetinės, skaitmeninės, nežinau kaip paaiškint.. arba su ps kažką prireguliavai, arba fotike kažkas nesureguliuota buvo
portetui trūksta erdvės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 03 vasario 2012 - 00:06
QUOTE(Ka @ 2012 02 02, 23:40)
Tai trumpai kalbant be šios temos ir jos dalyvių ko gero nebūčiau nuėjusi to kelio, kurį iki šiol nužingsniavau.  bigsmile.gif Tas spardymas į sėdimąja yra toks gėris.  biggrin.gif

g.gif Mazochistes jus cia, ne kitaip... biggrin.gif

Atnesu kritikai viena nesena archyvine. Man patinka joje ritmas ir porele tolumoje (cia pagal Freeman teorijas meginau nenuobodu ritma kurt, bet nezinau, ar kas isejo blush2.gif) Abejoju del j/b, kartais atrodo gerai, kartais galvoju, kad per pilkas... kas dar negerai?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 02 03, 00:37)
j/b pilkas, vyro delnas nukirstas, o tuo tarpu kitam šone bereikalingos vietos palikai..
apačią kirpt reikia..

Aciu.. Tiesa sakant tas JB mane nuzudys... esu kelis budu isbandzius, ir vistiek nesu patenkinta... verysad.gif . O bandant fotoaparate JB nustatymais, geriau gaunasi? tiesa sakant, nebandziau, dabar mintis tokia kilo, nes f-ja tokia yra...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 03 vasario 2012 - 00:22
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 03, 00:20)
g.gif Mazochistes jus cia, ne kitaip... biggrin.gif

Atnesu kritikai viena nesena archyvine. Man patinka joje ritmas ir porele tolumoje (cia pagal Freeman teorijas meginau nenuobodu ritma kurt, bet nezinau, ar kas isejo  blush2.gif) Abejoju del j/b, kartais atrodo gerai, kartais galvoju, kad per pilkas... kas dar negerai?

aš būčiau žingsnį kokį dar į kairę dėjus, ir tada fotkint smile.gif labai suspausta dabar viskas atrodo, bet ne dėl to , kad erdvės trūktų, bet ta tokia perspektyva tokį įspūdį duoda, atrodo paeitum į šoną, ir tas pastatas truputį "išsiskleistų", nu bet čia IMHO, pati geriau matei vietoje..

bet jau man rodos ne pirmą kartą matau, kad tu taip menamai labai suspaudi fotografuodama perspektyvą g.gif

o ar čia ritmas, tai dar drįsčiau ginčytis, bet žiauriai tingiu biggrin.gif terminas toks, ar anoks, koks skirumas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 03, 00:21)
Aciu.. Tiesa sakant tas JB mane nuzudys... esu kelis budu isbandzius, ir vistiek nesu patenkinta... verysad.gif . O bandant fotoaparate JB nustatymais, geriau gaunasi? tiesa sakant, nebandziau, dabar mintis tokia kilo, nes f-ja tokia yra...

oij nea, jau fotike tos nesąmonės tai nenaudok biggrin.gif pa youtubink, atrasi sau tinkamą ansčiau ar vėliau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 03, 00:21)
O bandant fotoaparate JB nustatymais, geriau gaunasi? tiesa sakant, nebandziau, dabar mintis tokia kilo, nes f-ja tokia yra...

gaunasi blogiau
Atsakyti
Labas rytas. Oho kokios diskusijos vyko. biggrin.gif Aš ir naujokė, buvo momentas kai galvojau ko čia įlindau, ne man, nes nesugebėjau pirmo ND niekaip padaryti su savo senuoju fotoaparatu. Bet visos gelbėjo, ir asmeniškai rašė, kad tik suprasčiau ir padaryčiau. ax.gif o kad kritikuoja, peikia, ignoruoja tegu, taip turi būti vadinasi. ax.gif

Atnešu foto, turiu nuojautą kad kažkas negerai, man kaip mamai i savo vaikus žiūrint gražu, ypač kai tai vienintelis kadras kai mažąją pagavau, nes ji tik pro šalį dažniausiai praropoja. biggrin.gif Bet. Tikriausiai su spalvom nugrybinau, ir jau su rankytem bėda, kad nukirstos?

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistulle: 03 vasario 2012 - 09:09
QUOTE(Aistulle @ 2012 02 03, 10:00)
Atnešu foto, turiu nuojautą kad kažkas negerai, man kaip mamai i savo vaikus žiūrint gražu, ypač kai tai vienintelis kadras kai mažąją pagavau, nes ji tik pro šalį dažniausiai praropoja.  biggrin.gif Bet. Tikriausiai su spalvom nugrybinau, ir jau su rankytem bėda, kad nukirstos?

tavo dabartinės foto labai skiriasi nuo pirmųjų čia įdėtų. Su tuo sveikinu smile.gif
Pirma foto miela. Na taip, rankytės gaila, betgi juk sau darei, žinai, kad tavo vaiką sunku pagauti, atsižvelgiant į tai sakyčiau puikus rezultatas. Spalvas tik kitaip tvarkyčiau
Antroji foto gal kiek užspausta, gal akutės centruotos, bet jos viską ir atperka. Gražu žiūrėti. Tokia paprasta, bet žavi. Tau reiktų tik pasimokinti jb apdirbimo. Jei turi Photoshop, susirasčiau kad ir youtube įvairių pamokėlių ir pabandyčiau padirbėti, kol atrasi sau tinkamą variantą.
Papildyta:
Juržole, man patinka tavo matymas. Pastatai liuks. Žmonės kiek užspausti ir jie tokie perdaug žemiški. Jei yra galimybė sugrįžti į tą pačią vietą patykočiau ten kokių įdomesnių praeivių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 03 vasario 2012 - 09:39
Baisiai įdomi šita temutė smile.gif Prisijuokiau jūsų beskaitydama biggrin.gif Gaila, tik kad kai kurių nuotraukų jau nebespėjau pamatyti... Prisimenu, kaip aš čia atėjau ir įdėjau pirmas foto po namų darbų, nu toookios man gražios, tiek aš jomis džiaugiausi biggrin.gif Galvojau čia visos apakusios būsit ir girsit kaip aš gražiai moku lotuliukas.gif šitą ir šitą smile.gif O kai gavau kritikos... Galvojau eikit jūs visos, nieko nesuprantat biggrin.gif Ir dingau keliom savaitėm ar mėnesiui lotuliukas.gif Visa laimė, kad protas sugrįžo ir supratau, kad viena savim grožėdamasi nieko neišmoksiu biggrin.gif
O kam ten užkliuvo Say komenatrai ir kritika, na nežinau, aš tai jų labai laukiu biggrin.gif Kai kuriuos net išsisaugau biggrin.gif Ir nieko įžeidžiančio nematau... Manau, kad teisi Yvette, tikrai reikėtų kokio myto smile.gif Visai kitaip pradedi skaityti ir girdėti kitus žmones, kai jau esi juos matęs ir bent kažkiek pabendravęs... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 02 02, 23:37)
originalas
nu bet supranti, kad tikrai yra atsibodę matyti tas pačias klaidas, nors ir supranti, kad jos pradžioje neišvengiamos? juk neprivalu senbuvėms jomis entuziastingai džiaugtis arba jas ignoruoti? aš suprantu, kad kiekvienas žmogus nori individualaus jautraus dėmesio ir entuziazmo, džiaugsmo, kad atsirado naujokas, kuriam galima padėti, bet nepamirškime, kad mes visos čia šeimas, vaikus, darbus, kitus pomėgius turim ir komentuojam iš principo šeimos ir laisvalaikio sąskaita. niekas neprivalo nei komentuoti, nei mokinti, nei padėti, nei tas pačias šiknas spardyti, nes tai užima laiko ir atima energiją.

baigdama, jau visai baigdama: pajuodintą frazę kartodamas retas kuris pagalvoja, kad nors visos pradėjom nuo to paties, bet kažkas buvo ir mums šiknas spardantis ir TUO mums padėjo, ania? Ir dabar kitiems spardom ne keršto ar nuoskaudos vedinos ir ne todėl, kad esam diedovščina, o todėl, kad savo kailiu įsitikinom, kad TAI VEIKIA.

Paskutinė žinutė šiuo klausimu ax.gif
Suprantu pilnai, tikrai visa tai atsibosta, o būna neretai ir suerzina, kai kartoji kartoji, o vis tas pats per tą patį. Pačiai teko dalyvauti tokiame forume, ten lyg "vaikų žaidimai" keletą metų atgal... Įdedi nuotrauką ir visas darželis "ai kaip gražu", o tu taip ir galvoji, pažangos jokios. Bet galiausiai atsirado vienas vyriškis išmanantis apie fotografiją, pradėjo mane baisai kritikuoti, iš pradžių labai pykau ant jo, bet po kiek laiko supratau, kad padeda, kad nustojau daryti savo augintinio nuotraukas buitiškas, kad supratau, kad kadre neturi būti pašalinių, nereikalingų daiktų, apie horizontą, kompozicijos taisykles ir pan... Taigi "šiknų spardymas" PADEDA, jau dabar tai suprantu unsure.gif ,o vien pagyros, jos visai nestumia į priekį...
Pas jus čia panašiai, tik viskas vyksta daug aukštesniame lygyje, todėl, manau, tikrai verta nepabėgti iš čia ir bandydi įsilieti.... bigsmile.gif Pradedu vėl nuo pradžių... thumbup.gif

Visa tai skirta ne jum konkrečiai, o apskritai. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eve...: 03 vasario 2012 - 10:02
Labas rytas,

ne nu jus duodat, sitiek prirasyt biggrin.gif

parodau kaip vakar zaidziau su sviesom ir einu skaityt ka gero priraset 4u.gif

user posted image

user posted image

sitoj kokybe tikrai ne kokia, bet vardas tai visai graziai pasirase blush2.gif
user posted image
Atsakyti