Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2012 02 02, 22:04)
nežinau ar pritarė merginos pasiūlymui neužskaityti kai kurių foto. Tad nežinau kaip daryti su tavosiom. Neįsižeisi, jei pasakyčiau perdaryti? Iš idėjos, su fokusu viskas ok, tik dėl bendro vaizdo, ens šiandien jau tiek daug diskutavom ta tema.

Čiuožia tavo pagrindas. Pirmas dalykas kurio reik išmokti, tiesus pagrindas ar horizontas. Kai išmoksi tiesiai fotkint, tada galėsi kreivinti, kaip ne kurios daro  smile.gif
Keksiuko formelės šiaip spalvingos, neblogas pasirinkimas. Tik nedėčiau ant maitinimo kėdutės. Gal stalą kokį turi, kad būtų netoli sienos. Tai turėtum sau lygų pagrindą bei foną.

ranka sudrebejo turbut. Ne, aisku ok, noriu ismokt fotkinti, ne siaip sau, ne pakenciamai, o gerai, o gal net puikiai. Todel as ir cia ax.gif rolleyes.gif
Ryt meginsiu ta paty ant stalo prie sienos, gi nera problemu pristumti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 02, 21:36)
Pirma ( originalas) ar gesinta ?[/url]

Man gesinta - ir kaip pasakai, ir siaip. Originale man vos vos per ryskios spalvos vaidenasi... ax.gif

QUOTE(PŪKITAS @ 2012 02 02, 21:41)
Del sitos nekyla man minciu kas su ja negerai?????

Sitoj fokusas lyg ir gerai, bet uodega biski nukasta  g.gif  leteneliu gal noretusi  g.gif 

Sita butu miela, bet  doh.gif  fokuso nerasta (pabego ir uzsikase po sniegu), ant sniego

P.s. rytais kai i darba vziuoju labai grazus sauletekis buna  wub.gif  kaip ji graziai nufotkint???  g.gif  Kokius nustatymus naudot? nes, kad gera kampa pagaut reikia tai cia faktas  doh.gif

Neklausinek, kaip nufotkinti, sauleteki ar dar ka nors, o tiesiog fotkink mirksiukas.gif Su skaitmena gi kadru negaila, bandyk ivairius nustatymus, ir atsirinksi, kuris variantas geras, kuris ne. Arba paskaityk kokia knyga apie fotografijos pagrindus, daug gi ju yra...

Nuotraukoj su roze kampas ir kadravimas kliuva. Tu lapu fone nereikia, jie tik demesi blasko, o priekyje esancios rozes lapeliai apkapoti, erdves nepalikta.

Antroji man patinka, jei butu daugiau erdves, tai ir visai gerai butu.

QUOTE(kristalines @ 2012 02 02, 21:51)
ir snd kaip tik atlikau 1ND, tai keliu (raganos tik lb nesinervuokit biggrin.gif ), jei uzskaitot, sekancius bandysiu kitaip pateikti, idomiau:)

I raganas dar nepretenduoju, bet man per tamsu. Ir fokuso treciojoj lyg truksta.

Kazkaip pastebejau, kad nemazai naujokiu atnesa ND su abejotinu fokusu. Ar cia tik man taip matosi? Nes va, matau, Yvette sako, kad gerai fokusas. O man tai ryskesnio noretusi, jei jau ND apie fokusavima unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 02 vasario 2012 - 22:15
QUOTE(PŪKITAS @ 2012 02 02, 22:55)
tai kad jos ner kur statyt, lauke ji  doh.gif  dabar jau sniego ant jos daugiau  smile.gif 

Cia ta pati roze, tik vienas stiebas su ziedu *tas stiebukas su tuo ziedeliu maziuks, paktiskai atsigulus fotkinau  lotuliukas.gif  ), tas kur fone tiesiog lapai, vienoj pusej matos namo siena, o kitoj tuja  g.gif nelabai ra to fono kur jai pasirink  g.gif    Kazkaip fotkindama vis masciau apie trecdaliu taisykle  doh.gif  biggrin.gif

Dabar galvoju gal sniegu apkast  bigsmile.gif  tada fonas baltas bus  biggrin.gif

tuomet sakyciau tamsoka nuotrauka,kaip lauke, ar cia dar sniego nebuvo? rolleyes.gif negaileciau tos rozes, pjauciau ja ir kazkaip kitaip pafotkinciau, kad ir sniege rolleyes.gif

QUOTE(Vi.Kri. @ 2012 02 02, 23:04)
Padėkite susiprasti. Kliūna spalvos, kaip tvarkytumėt?

tik pasviesinciau rolleyes.gif spalvu greiciausiai neliesciau, zalia labai sodri ir grazi smile.gif
Atsakyti
4/52 portretas

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 02 02, 22:14)
tuomet sakyciau tamsoka nuotrauka,kaip lauke, ar cia dar sniego nebuvo? rolleyes.gif negaileciau tos rozes, pjauciau ja ir kazkaip kitaip pafotkinciau, kad ir sniege rolleyes.gif

pavakary fotkinta g.gif sniego buvo bet dar nedaug, dabar kur kas daugiau smile.gif Pjaut negaliu, mamos yra, man mama paskui skalpa nupjaus lotuliukas.gif

Del ciuciko reiks isbadyt paliekant daugiau erdves bigsmile.gif Tik kad jos nulaikyt neina lotuliukas.gif vienoj rankoj sausiakas, kitoj fotikas lotuliukas.gif tada sedi gava uzvertus nekaltu snukeliu lotuliukas.gif

Jei ryt pavysk isvaziuot anksciau bandysiu kanors su tekancia saule pagaut ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PŪKITAS: 02 vasario 2012 - 22:25
QUOTE(o la la la @ 2012 02 02, 23:15)
4/52 portretas

auskariukas linguoja smile.gif jo cia galbut net nereikia rolleyes.gif bet auto patinka, toks ryskus, svarus smile.gif tik kas kliuva - rankoves siek tiek "pasiburbuliavusios"
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 02, 22:14)
Kazkaip pastebejau, kad nemazai naujokiu atnesa ND su abejotinu fokusu. Ar cia tik man taip matosi?  Nes va, matau, Yvette sako, kad gerai fokusas. O man tai ryskesnio noretusi, jei jau ND apie fokusavima unsure.gif

matai, o as pati buvau suabejojusi del 2tros fokuso smile.gif
Nieko, perdarysiu rytoj, kad nebutu prie ko prikibti. Tikiuosi pavyks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 02, 22:36)
Oho plepumas šiandien biggrin.gif

Pirma ( originalas) ar gesinta ?

Aš noriu pagalbos, padėkit apsipręst, retai taip būna, kad nesusitariu su savim.
Ačiū.

originalas bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 02, 21:36)
Oho plepumas šiandien biggrin.gif

Aš noriu pagalbos, padėkit apsipręst, retai taip būna, kad nesusitariu su savim.
Ačiū.

originalas

QUOTE(Eve... @ 2012 02 02, 21:49)
Patiko man frazė, kad "visi pradėjom nuo to pačio", mokėdami negimėm, tad, manau, reiktų padėti tiem naujokam. ax.gif

nu bet supranti, kad tikrai yra atsibodę matyti tas pačias klaidas, nors ir supranti, kad jos pradžioje neišvengiamos? juk neprivalu senbuvėms jomis entuziastingai džiaugtis arba jas ignoruoti? aš suprantu, kad kiekvienas žmogus nori individualaus jautraus dėmesio ir entuziazmo, džiaugsmo, kad atsirado naujokas, kuriam galima padėti, bet nepamirškime, kad mes visos čia šeimas, vaikus, darbus, kitus pomėgius turim ir komentuojam iš principo šeimos ir laisvalaikio sąskaita. niekas neprivalo nei komentuoti, nei mokinti, nei padėti, nei tas pačias šiknas spardyti, nes tai užima laiko ir atima energiją. ir jei daro, tai motyvai (nepagalvoji?) tikrai nėra žemi? nežinau, koks psichas turi žmogus būti, kad čia ateitų tyčiotis iš kitų ir tipo tuo mėgautis. ir kas kartą, kai paskaitau ką nors panašaus apie tai, kad vai vai vai naujokų nepriima, tyčiojasi ir mėgaujasi, tai prisipažįstu - mane siutas paima.. ir kyla ta pati diskusija over and over and over again.. prisišauktitas, anot Br. Džouns..smile.gif

baigdama, jau visai baigdama: pajuodintą frazę kartodamas retas kuris pagalvoja, kad nors visos pradėjom nuo to paties, bet kažkas buvo ir mums šiknas spardantis ir TUO mums padėjo, ania? Ir dabar kitiems spardom ne keršto ar nuoskaudos vedinos ir ne todėl, kad esam diedovščina, o todėl, kad savo kailiu įsitikinom, kad TAI VEIKIA.

visiems rekomenduoju užsiimti sublimacija, o ne savigaila smile.gif konstruktyviau ir rezultatai greitesni 4u.gif

viskas, baigiau šia tema. jei kas norit pratęsti - AŽ.

dabar kurį laiką bijosiu fotkes komentuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 02 02, 21:04)
atnesu 5/52

Koks fainas buitiakas thumbup.gif

Erikamaja, man graziau originale. Ten spalvos saltukiskos, sviesa pro sakas nereali wub.gif . Tikra snieguole per pusnis braidzioja. Prigesinciau tik rozine. Ligtroome Color daly slinktukais pabandyk.
Atsakyti
QUOTE(PŪKITAS @ 2012 02 02, 21:41)
As su klausimu  ax.gif  ND uzskaityti....

visu pirma, nepamiršk ND, jie ne šiaip sau buvo, nes dabar matau , kad visose white balansas blogas..
Atsakyti
Ačiū visoms. Ačiū, kad nepagailėjot laiko,išties.
QUOTE(o la la la @ 2012 02 02, 22:40)
Koks fainas buitiakas thumbup.gif

Erikamaja, man graziau originale. Ten spalvos saltukiskos, sviesa pro sakas nereali wub.gif . Tikra snieguole per pusnis braidzioja. Prigesinciau tik rozine. Ligtroome Color daly slinktukais pabandyk.

Ačiū labai. Va ta rožinė ir erzino. Einu ieškot to slinktuko smile.gif
Dėkui.

Ai ir dar, keista, bet jb ši foto man taip pat labai gerai žiūrisi, nors nespalvos tai tikrai nemano prigimimas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 02 vasario 2012 - 22:53