QUOTE(buurbuulis @ 2012 02 10, 15:25)
TIK apie juodos puošnumą, praktiškumą ir tinkamumą prie daugelio spalvų, viskas, nieko daugiau. o kad juoda tinka ir vasaroms neteigiu, tik sakau, kad radau, būtent bytte spalvinio tipo temoje ir kažkur nuorodose iš ten, bet neapsistojau dar ties nei viena puse.
reikėtu pasidomėt juodos spalvos įstorija... juodą į rubų madą atnešė Coco Chanel, prieš 85 metus... matyt buvo palankus metas šiai spalvai. Iki to laiko juoda spalva buvo atsiribojimo nuo visuomeninio gyvenimo spalva, berots Liudvikas įteisino juodą kaip gedulo spalvą, o išpopuliarino anglijos karalienė Viktorija... ją mėgo visi maištautojai, revoliucionieriai ir visokio plauko anarchistai bei nacionalistai... tačiau ja rengtis su tikslu pasipuošti atėjo į galvą tik Coco... ji suteikė tą prasmę, kurę dabar visi velnio nešti, mokslų nebaigę ir baigę stilistai švaistosi kairėn ir dešinėn. Jei pažvelktumėtė į tą vakarėlio foto (merginų su juodom suknelėm) nespalvotame variante pamatytumėte įdomių dalykų. Aš dėjau nuorodėlę apie spalvos svorį iš osinkos, kaip jis kinta nespalvotame variante (ten labai gražiai Asheri sudėjo foto neprofesionalų ir dailininkų darbus) Nepamirškime kad makiažas jau nebe Coco laikų... ji gi teigė kad prie juodos suknelės balta oda, ir raudonos lūpos
Nuvalkiojo juodą mūsų stilistai. O post sovietų visuomenėj matyt juoda buvo labai priimtina, todėl taip ir įsišaknyjo. Juodą reikia mokėti devėti, ji nėra ta panacėja padėsianti išspręst spavų derinimą. Čia kalbu ne iš mados pusės, tiesiog iš spalvų derinimo teorijos (kažkiek teko mokytis). Labiausiai prie visko dera vidutinio pilkumo pilka... pamenu kaip merginos nesutiko su tuo ... o va dabar groovy visai nuo juodos peršoko ant pilkos.
Aš mėgstu juoda, nes man patinka twilight sag'os estetika. Jei ne vaikai, matyt ir butas būtų juodai pilkas su vanilės geltonos sienom . O visi kažkaip įsikandę tą juodą, lyg ji būtų raudona, tik dar kad visus puošia ir prie visko dera. Tai lai ir renkasi tada mažą raudoną suknelę... bet ne... vis gi nesijaučia taip, kad galėtų būt tiek ryškūs...
tikrai ne taikau jums asmeniškai, čia tokia visuotinė juodos fanizmo era mūsuose ... Matyt ir jūs nesat juodos megėja, tik va, kažkaip tikit vis tiek kad juoda labai gera spalva... šis mitas manau dar tems, kažkiek laiko. Gal ir ilgai dar...
Pati juodą esu įtraukus į drungnos kapsulės spalvas, žinau kaip ją nešioti, nors man ji ir netinka
dar temoje berots Leticijai juoda spalvų spalva... nesam mes nusistačiusios prieš juodą. Mes prieš juodos mitą.