QUOTE(savitre @ 2012 02 02, 19:47)
nesuprantu kaip iš tikruju reiktu pakuoti siuntinius nes man pašte reikalauja kad i dežes dečiau
o dabar dęžiu gauti deficitas
o kai dar kartais reikia siuntini siusti kuris vos telpa i 120l siukšliu maiša tai iš kur tokias dežes gauti? o gal kur nors yra parašyta apie tai kad galima siusti maišuose?
Turbūt jūsų pašte dirba bjaurios paštininkės
Rimtai, aš kartą siunčiau iš kito pašto, irgi nepriėmė, mama mano pastoviai skundžiasi, kad tik kas antrą kartą pavyksta iškart išsiųst, neperpakuojant, nes vis prisikabina
Aš visad pakuoju arba į plastikinius pirkinių maišiukus, arba į popierinius dovanų maišiukus. Šiandien siųsiu kailinius, supakavau į didelį plastikinį maišą iš Orsay parduotuvės. Į dėžes niekad neteko pakuoti
Svarbiausia yra priklijuoti ne per mažą lapuką su adresais, turi likti pakankamai vietos 2 antspaudams.
Nežinau, ar kur nors tai yra oficialiai parašyta, bet aš siunčiu į savaitę po kelis siuntinius, ir gaunu iš kitų merginų, o ir iš interneto parduotuvių taipogi supakuota maišais namų sąlygomis
QUOTE(dominica @ 2012 02 03, 00:17)
as visus siuntiniu irgi taip pakavau- jokiu problemu. turejau bedu tik tada, kai siusdama nezinojau pasto kodo. o kas liecia pristatyma i namus- man VISADA buna taip, kad pastininkas ateina pvz 10val ryto, manes neranda namie ir imeta i pasto dezute tiesiog lapuka kad ateiciau atsiimti siuntinio i pasta,... logikos tai aisku tame nulis- kiek dirbanciu zmoniu galima rasti namuose 10 ryto?
Pašto kodą galima pažiūrėti vietoje pašte, prie langelio guli pašto kodų knyga. Ir namuose kodą pagal adresą galima surasti post.lt puslapy
Čia jau kaip paštininkė - kurjerė dirba, ji pradeda nešioti gal nuo 7 ryto, baigia gal apie 12. Jūsų namas gal tolėliau nuo pašto, tai tik apie 10 spėja. Kiekviena kurjerė turi savo regioną, kurį apeina pėstute. Aš gyvenu prie pat pašto, man neša vienai pirmųjų, apie 7,30 ryto visad. Kadangi pastoviai neša, jau mus pažįsta, žino, kad mum reikia ne skambinti, o belsti
(vaikas išsigąsta skambučių), kartais laiptinėje susitinkam, kai vedu vaiką darželin, tai įduoda, jei ko mums turi. Ir tarp kitko, jei siuntinys labai stambus, neneša, tik lapelį, ir ją galima suprasti, tampo didžiausią terbą laiškų ir siuntinių, gi fiziškai sunku