Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(Ondatra @ 2012 02 09, 14:03)
lotuliukas.gif  blush2.gif

tai aš kadangi suknelių maniakė tai man vasarai kapsulę susiformuot be šansų  unsure.gif
ir jau keli metai tokių gėlėtų, beveik tokių pačių  lotuliukas.gif

O prie suknelės tik šalis?
pas mane šiaip visai šiltam orui eina suknelės, bridžai, sijonas... palaidinės ir dar kažkas atvėsus orui... + batai ir kepurės. Suknelės beveik ne prie ko gaunas. Toks ne kapsulinis rūbas, nes beveik su niekuom nereik derint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2012 02 09, 13:09)
Kodėl, gi megztukus ar šalius paderint reikia, batus, rankines, tai ir susidarys kapsulė 4u.gif

tai batai rankinė savaime aisku, ir šalis iš panašios splavos su suknele

QUOTE(bytte @ 2012 02 09, 13:09)
Suknelės beveik ne prie ko gaunas. Toks ne kapsulinis rūbas, nes beveik su niekuom nereik derint  biggrin.gif

tai va kad prie nieko ta suknelė
bet man čia lengviausias sprendimas, nes nereikia galvot kaip viršų ar apačią priderint
dar žinant tai kad aš nuoboda g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ondatra: 09 vasario 2012 - 13:18
QUOTE(dontstop @ 2012 02 09, 12:16)
Jis toks visai plonas medvilninis, ant ilgų rankovių neužsitempia (taigi netinka rudeniui/pavasariui, o ir nesižiūri, manau).

Koks žavus daiktas, toks nematytas, bet man simpatnas blush2.gif
..bet ir toks, ant berankovės palaidinės pavasarį, rudenį Jums per šalta? Juk pavasariui/rudeniui sakyčiau tinkama taip pat, o aš ant ilgų rankovių palaidinių nesloksniuoju (man nepatogu ir dažnai rankovės būna siauros visų megztinių/kardiganų dėl mano pomėgio gana aptemptoms ir storų rankų, į kaikuriuos net neįkišu blush2.gif , tai tik žiemą kai šalta labai labai), o šiaip taip ir gaunasi sluoksniavimas, kad vasariškos trumparankovės (vasarai neturiu ilgarankovių išvis) eina į rudenį, pavasrį po plonais megztukais, o rudeniniai/pavasariniai ploni megztukai eina į vasarą kaip maža šiluma vėsiais rytais, vakarais ir net dienomis lotuliukas.gif

QUOTE(bytte @ 2012 02 09, 12:53)
...bet rimtai ar jums neatsiskiria spalviškai kai kurie rūbai?

Dėl džinsų vistiek nesutinku, kad įmanoma per 3 mėnėsius sunešioti. Aš džinsų mėgėja buvau, dabar jau tik gal kokie 3-4 metai kaip įlindau į sukneles, o šiaip neišlysdavau iš džinsų, drengdavau visur ir laikydavo labai ilgai, ir apskritai pirmą kartą girdžiu, kad toks dalykas kaip džinsai susidėvėtų taip greitai. 4u.gif
Mano palaidinės, žinoma ne vienas vienetas taip jau visai, ir daugmaž visi migruojantys tikrai nesusidėvi per metus, gal kokius nekokybiškus perka, kas taip šneka.. šiaip kas iš to, kad bus kokios 3 maikės 3 skirtingiems sezonams. Tas tris vienu sezonu be paliovos nešiosi, jos taip pat susinešios, nes dėl mažo jų kiekio, jas vienas tekeisi ir skalbsi. O jeigu jų tiesiog kokie 7 vienetai, migruojantys, tai dažniau keičiami, mažiau tie patys nešiojami, susidėvėjimo atžvilgiu čia tas pats gaunasi..
---
tai aišku, ne viskas idealiai atitinka, bet juk ir kalbama tik apie vieno, dviejų daiktų migravimą, o ne apie visus ax.gif džinsai mano manymu išvis tinka beveik prie visko, o aš ir žiemą juos nešioju, jei jau labai šalta su tympomis po apačia storomis, bet šiaip man nešalta hihihi.gif tai va tame ir esmė, kad visą žiemą pravaikštau su tais pačiais rudeniniais rūbais, o itin šaltam periodui turiu atskirus porą megztinių, ten jau nei jie, nei niekas prie jų nemigruoja (išskyrus džinsus). Čia turbūt nesusišnekėjimas dabar tame, kad man visą žiemą beveik nešalta su rudeniniais/pavasariniais rūbais blush2.gif o iš pavasario aišku, kad viskas netinka vasarai, bet aš visko ir neimu, kokį tik vieną, du kardiganus, švarkelius dažniausiai blush2.gif ir iš vasaros į pavasarį paprastai kokias 5 maikutes pagal spalvas blush2.gif

Ondatra, aktualus klausimas bent jau man rolleyes.gif labai mėgstu kol dar orai leidžia užsimesti skarelę, šalikėlį ant pečių rolleyes.gif ir šiaip mėgstu patalpoj nenusirišti, tai čia matyt prie aksesuarų kaip supratau priskiriama. Bet va man problema, šalikėlis tinka prie striukės, o nusirengus prie aprangos nebetinka arba atvirkščiai blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buurbuulis: 09 vasario 2012 - 13:23
QUOTE(Ondatra @ 2012 02 09, 13:18)
tai batai rankinė savaime aisku, ir šalis iš panašios splavos su suknele
tai va kad prie nieko ta suknelė

Tai jei dar yra kokia suknelė, prie kurios tie patys aksesuarai tinka, aš jau vadinčiau mini kapsule blush2.gif
Atsakyti
Klausiau MB pirkt ar ne pirkt tą puspaltuką... sako pirk... aš klausiu,o kas jai ne tiks... o jis: vaikščiosi išsišiepus ir sakysi kad labai tinka lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
... tikriausiai nepirksiu... dar peržiūrėsiu vietinę pasiūlą, dar dydžius pasitikslinsiu tokio tipo fasonams... jei nenupirks, tada reiškia tokia lemtis biggrin.gif

buurbuulis rimtai turėjot vienus džinsus spintoje? ir eidavote kiekvieną dieną kažkur (tarkim į paskaitas, darbą), o po to grįžus su tais pačiais į miestą? O kai išsiskalbiat, tai nebent nakčiai, ir rytą vėl su tais pačiais? Nes MB tik vienus teturi, ir daugiau jokių kelnių, nebent pora vienodų galėtų turėt, kad taip dažnai nepirkt... va vienus nudrengė, kitus tuos pačius nusipirko, parduotuvėj persimovė, senus išmetė biggrin.gif

Tai aš ir sakau, pas mane atsiskyrė kapsulė tik labai šaltam orui... ir visai karštam... o toliau viena kapsulė pagal orą - drungna kapsulė biggrin.gif . Atsiskyrė pagal kitus parametrus. O laisvalaikio tai išvis palikau vieną, net neskirsčiau pagal orą, jin pas mane specifinė... tai ten maikės visus metus tos pačios lotuliukas.gif .
Kapsules susiskirsto kiekviena pagal gyvenimo būda, pomėgius ir t.t. Tiesiog jei rūbai migruoja, vadinasi reik kapsulę vieną didesnę daryt mirksiukas.gif
Specialiai tai išvis nieko nepatariu daryt, laikui bėgant susikratys viskas savaime. Per prievarta toks haosas galvoje pasidaro... aš buvau visai pasimetus visus metus... visai neseniai viskas į galvos lentynas susidėliojo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(buurbuulis @ 2012 02 09, 14:21)
Bet va man problema, šalikėlis tinka prie striukės, o nusirengus prie aprangos nebetinka arba atvirkščiai  blink.gif

Pas mane outfit rūbai vieninteliai kurie migruoja tarp kapsulių... bet aš juos visada derinu prie planuojamos kapsulės kaip kapsulinius. Kažkada buvo rašyta kad pirma perkamas paltas... tada visa kitą... nes paltas brangiausias ir ilgiausiai tarnaujantis rūbas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bytte: 09 vasario 2012 - 13:46
QUOTE(buurbuulis @ 2012 02 09, 14:21)
Koks žavus daiktas, toks nematytas, bet man simpatnas  blush2.gif
..bet ir toks, ant berankovės palaidinės pavasarį, rudenį Jums per šalta? Juk pavasariui/rudeniui sakyčiau tinkama taip pat, o aš ant ilgų rankovių palaidinių nesloksniuoju (man nepatogu ir dažnai rankovės būna siauros visų megztinių/kardiganų dėl mano pomėgio gana aptemptoms ir storų rankų, į kaikuriuos net neįkišu  blush2.gif , tai tik žiemą kai šalta labai labai), o šiaip taip ir gaunasi sluoksniavimas, kad vasariškos trumparankovės (vasarai neturiu ilgarankovių išvis) eina į rudenį, pavasrį po plonais megztukais, o rudeniniai/pavasariniai ploni megztukai eina į vasarą kaip maža šiluma vėsiais rytais, vakarais ir net dienomis  lotuliukas.gif

Ačiū 4u.gif Pirkau Rimi biggrin.gif
Pavasarį/rudenį jau per šalta g.gif turbūt, nežinau net, aš nuo rugsėjo iki gegužės imtinai nešioju mezgtukus. Iš pradžių medvilninius, paskui maždaug nuo rugsėjo vidurio mocherinius/angorinius, žiemą - vilnonius. Vienas dalykas, kad man taip jaukiau gal g.gif , antras dalykas, psichologiškai aš labai nemėgstu sluoksniavimo. Man vis vaidenasi, kad storina biggrin.gif Pvz niekad nemūvėčiau pedkelnių ar timpių po kelnėm biggrin.gif Kai kojytės neplonos, nesinori nė 1 mm papildomai apimties blush2.gif Analogiškai ir su viršutine dalim. Imu vieną aptemptą ploną megztinį su gera sudėtim, ir šilumos ne mažiau, nei 2 medvilninių sluoksnių, o atrodo man geriau.
Dar vienas aspektas, apie kurį užsiminė ir Bytte, tai spalvos. Vasariniai drabužėliai paprastai ryškesni, šviesesni. Kažkaip jie nesižiūri rudenį g.gif

Aš iš tikrųjų nieko prieš tą migravimą neturiu ax.gif Tik man natūraliai nesigauna ax.gif Aš va dabar norėčiau nusipirkti top'ą 2 sezonam, 2 skirtingom kapsulėm, juodą, kad tiktų pavasariui/rudeniui prie:

user posted image

ir kad tiktų vasarai prie:

user posted image

(Šiaip aš niekad nesirinkčiau vasarai juodo rūbo, bet nebežinau, ką dar prie to sijono priderint. Pernai vasarą priderinau rožinę maikutę ir jaučiau, kad rožinės spalvos buvo per daug blush2.gif . Pagrindinė sijono spalva kiaušinio lukšto balta, ir jaučiu, kad man ji nelabai prie veido. Belieka juoda. O gal dar kas nors prie šio sijono tiktų, gal kas patars? Labai jau jis problematiškas, visiškai nekapsuliškas, bet man labai patinka ir tinka, tai kol kas noriu jį palaikyti)
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 02 09, 13:51)
buurbuulis rimtai turėjot vienus džinsus spintoje?

o toliau viena kapsulė pagal orą - drungna kapsulė  biggrin.gif

Aš tai ne vienus, aš juk moteris, neįmanoma vienų turėti nepaisant to, kiek iš jų tenešiotum.. hihihi.gif vienu metu turėjau du, tik vienus labiau mylimus, tai būtent kitus išimdavau tik per anų skalbimus, o nešiojau ir vasarą.. dar dabar guli kaime nesunešioti galutinai, bet jau tokie grynai ne mano amžiui.. hihihi.gif buvęs vaikinas turėjo grynai tik vienus, nešiojo visur, tai tik apačios apsitrynė po kokių ~6mėnesių, bet siuvėja sutvarkė ir dar tiek nešiojo. O va būsimas vyras džinsus nešiojo 4 metus ir tik dabar siūlė ten vos vos prairo, kad vistiek tebenešioja.. hihihi.gif bet nešiojo visur, išskyrus vasarą ir turėjo dar vienas kelnes, bet jas kažkaip retai užsidėdavo, o su džinsais visur, į darbą, į paskaitas, laisvailaikiu, į visokius sodus, balius, gamtą (nes treningų neturėjo hihihi.gif). Žinoma turėjo kažkuo pakeisti, kelnėmis tomis, bet vistiek kiek įmanoma neišlipdavo visur iš jų.. o kodėl būtinai antrus tokius pačius grynai, grynai? Jis pats nenori bent truputį kitokių antrų? Ech, tie vyrai hihihi.gif čia kaip mano būsimas prisiperka 2 vienetus vienodų juodų maikių ir 2 vienetus baltų, ir vaikšto irnesakyk.gif niekada nesuprasiu jų logikos.
---
patiko man drugna kapsulė, pas mane tas pats lotuliukas.gif ir beveik visus metus su ta drungna kapsule, nes pavyzdžiui tokiu oru aš vėl įlindau į rudeninius/pavasarinius, man jau nebešalta su tarkime trumpų rankovių maike ir plonu kardiganu ar net su palaidine medvilnine ilgomis rankovėmis viena rolleyes.gif mano paltai/striukės dažniausiai tokie neutralių spalvų būna.. kokie juodi, tamsiai rudi, tamsiai mėlyni, įvairaus tamsumo, šviesumo pilki ir smėliniai, beige, taupe ten iš tų serijų.. nu tik šiemet pavasariui drungo rožinio užsimaniau rolleyes.gif tikrai, kad pasimečiau..
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2012 02 09, 15:02)
O gal dar kas nors prie šio sijono tiktų, gal kas patars? Labai jau jis problematiškas, visiškai nekapsuliškas, bet man labai patinka ir tinka, tai kol kas noriu jį palaikyti)

Man žiūrėtųsi burgundinė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2012 02 09, 14:02)
Dar vienas aspektas, apie kurį užsiminė ir Bytte, tai spalvos. Vasariniai drabužėliai paprastai ryškesni, šviesesni. Kažkaip jie nesižiūri rudenį  g.gif

Dar yra Rimi tokių? Kiek kainavo? biggrin.gif kuo toliau, tuo labiau jis man patinka, o dar pilkas... lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Tai va neklydau, nesusišnekėjimas dėl šalčio/šilumos pojūčio.. 4u.gif nes man su tuo pilkuoliu tą jau tikrą, o ne kalendorinį pavasarį ir iki kokio lapkričio mėnesio drąsiai nebūtų šalta.. tongue.gif dėl spalvų sutinku, bet pas mane visi ir nemigruoja juk unsure.gif iki šiol migravo juodas kardiganas, bet tiko ne prie visko ir pilkas, šviesiai, tas tiko prie daug ko.. bet šiuo metu su vasaros netinkamumu turbūt problema tame, kad va vasaros drabužių spalvų paletė: balta, pieno kažkokia ar vilnos, nežinau, bet nei balta, nei gelsva, geltona ryški, avietinė, violetinė, rožinė švelnesnė truputį už avietinę, tamsiai mėlyna, navy, šviesiai mėlyna, tamsiai ruda, kakavinė, juoda ir dar visokios margos, kur pavyzdžiui viena suknelė: smėlinė, blanki rožinė, žalsva, kita: įvairūs atspalviai bet vyrauja kažkas tarp turkio ir teal ir t.t... lotuliukas.gif man vasarai išvis buvo sunku nusipirkti kardiganą, tinkantį vakarams prie bent jau daugumos spalvų iš šitų išvardintų, čia ir prasidėjo mintis kapsulei, nes ten ryškiai per daug spalvų.. lotuliukas.gif
---
O gal balta vistik žiūrėtųsi? g.gif ar kokio tam tikro atspalvio rožinė? Man gal dar mėlyna galvoju kokia.. bet čia tik spėlioju, nepridėjus daikto prie daikto sunku pasakyti rolleyes.gif

Atsakyti
o jeigu įkelčiau nuotrauką, ar padėtumėt nustatyti mano figūros tipą? blush2.gif nes skaičiau, skaičiau ir vistiek žalia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2012 02 09, 15:02)
(Šiaip aš niekad nesirinkčiau vasarai juodo rūbo, bet nebežinau, ką dar prie to sijono priderint. Pernai vasarą priderinau rožinę maikutę ir jaučiau, kad rožinės spalvos buvo per daug  blush2.gif . Pagrindinė sijono spalva kiaušinio lukšto balta, ir jaučiu, kad man ji nelabai prie veido. Belieka juoda. O gal dar kas nors prie šio sijono tiktų, gal kas patars? Labai jau jis problematiškas, visiškai nekapsuliškas, bet man labai patinka ir tinka, tai kol kas noriu jį palaikyti)

user posted image
viskas kas šauna į galvą ne iš tavo paletės... turiu panašų vargelį, bet man lukšto balta tinka, tai dėviu su lukšto balta maike ir dar šviesiai rožine... abi tau netinka g.gif (planuoju įtraukt tokį sijonuką vasaros kapsulei: rožine, navy ir balta rolleyes.gif ... būsiu lialia flirt.gif )
o kažin ta apatinė pirma? sunku patart, nes fotikas įtariu spalvas iškraipo...
6-ta ir 9-ta pirmoje eilėje gal dar... čia pagal mano motitoriaus vaizdą. Juoda manau geriausiai...
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2012 02 09, 15:24)
Man žiūrėtųsi burgundinė smile.gif

Chmm g.gif
QUOTE(buurbuulis @ 2012 02 09, 15:34)
Dar yra Rimi tokių? Kiek kainavo?  biggrin.gif  kuo toliau, tuo labiau jis man patinka, o dar pilkas...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

---
O gal balta vistik žiūrėtųsi?  g.gif  ar kokio tam tikro atspalvio rožinė? Man gal dar mėlyna galvoju kokia.. bet čia tik spėlioju, nepridėjus daikto prie daikto sunku pasakyti  rolleyes.gif

Ne, jau nebėra, pirkau pernai pavasarį, kainavo 17 lt smile.gif

Grynai balta nesižiūri, nes sijono pagrindinė foninė spalva tokia nupilkėjus balta, kiaušinio lukšto berods tokia vadinama. Šalia grynai baltos ji atrodo murzina. O jei tokio pat murzino balto atspalvio palaidinę imti, tai jis man deja nelabai tinka unsure.gif Iš viso čia 4 spalvos: kiaušinio lukšto, rožinė šviesesnė, rožinė tamsesnė, juoda. Pernai sunkiai radau šviesesnio rožinio atspalvio maikutę (visur nešiodavau su savim tą sijoną, kol atitaikiau atspalvius), derėt tai derėjo, bet jaučiau, kad tos rožinės spalvos jau buvo per daug. Man patinka rožinė, bet kažkaip niekad nuo galvos iki kojų neteko vilkėti, taigi pasidariau išvadą, kad rožinę reikėtų dozuoti ax.gif Dabar belieka iš "saugių variantų" juoda. Su kitom spalvom bus sunkiau g.gif Bent turimi žali/mėlyni nesižiūri, gal atspalviai "ne tie" g.gif
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2012 02 09, 15:54)

viskas kas šauna į galvą ne iš tavo paletės... turiu panašų vargelį, bet man lukšto balta tinka, tai dėviu su lukšto balta maike ir dar šviesiai rožine... abi tau netinka  g.gif  (planuoju įtraukt tokį sijonuką vasaros kapsulei: rožine, navy ir balta rolleyes.gif ... būsiu lialia  flirt.gif )
o kažin ta apatinė pirma? sunku patart, nes fotikas įtariu spalvas iškraipo...
6-ta ir 9-ta pirmoje eilėje gal dar... čia pagal mano motitoriaus vaizdą. Juoda manau geriausiai...

Galimas variantas, kad apatinė pirma ir viršutinė 9tą tiktų g.gif Greičiau 9ta g.gif 6tą viršutinė tai man pati iš savęs tokia labai nesimpatiška blush2.gif
Atsakyti