Labs rytas merginos,
dar turiu klausimuka, po galvuciu uzdejimo kiek praejo laiko kai uzdejo dantuka?
dekui
dar turiu klausimuka, po galvuciu uzdejimo kiek praejo laiko kai uzdejo dantuka?
dekui
QUOTE(bambuccia @ 2012 11 13, 08:57)
Labs rytas merginos,
dekui
dekui
Aš su gijimo galvutėm vaikščiojau mėnesį, dar savaitę užtruko, kol pagamino ir uždėjo dantukus.
QUOTE(Florestina @ 2012 11 13, 09:30)
Aš su gijimo galvutėm vaikščiojau mėnesį, dar savaitę užtruko, kol pagamino ir uždėjo dantukus.
dekui uz atsakyma
Sveikutės ,
aš jau po galvučių uždėjimo. Na nėra nei baisu, nei ką, bet, kad nemalonu, tai faktas. Prie vieno implanto vargo ilgiau, vienoje pusėje siuvo, kitoje ne. Tai tiek
aš jau po galvučių uždėjimo. Na nėra nei baisu, nei ką, bet, kad nemalonu, tai faktas. Prie vieno implanto vargo ilgiau, vienoje pusėje siuvo, kitoje ne. Tai tiek
Sveiki
gal kam reikia protezuoti dantukus? Darau ir vainikelius, ir uzklotus, ir tiltus, ir ant implantu protezuoju, ir isimamus protezus (ploksteles, biugelius ) Viskas atliekama pas studentus Zalgirio klinikoje (Vilniuje) su destytoju prieziura mokama tik uz dantu techniko darba ir medziagas, naudojamas darbu metu, todel gaunasi daug pigiau
Jeigu kam reikia - kreipkites i a/z
gal kam reikia protezuoti dantukus? Darau ir vainikelius, ir uzklotus, ir tiltus, ir ant implantu protezuoju, ir isimamus protezus (ploksteles, biugelius ) Viskas atliekama pas studentus Zalgirio klinikoje (Vilniuje) su destytoju prieziura mokama tik uz dantu techniko darba ir medziagas, naudojamas darbu metu, todel gaunasi daug pigiau
QUOTE(qqska1 @ 2012 11 15, 18:37)
Sveiki
As ne i tema, bet toks skelbimas nuskambejo, vos ne kaip, kad priauginu nagus ir siaip viska ko reikia
QUOTE(BohemianLaughter @ 2012 02 04, 18:03)
Sveiki, gal jus man galesite padeti
Gal kas zinote, ka gali pasiulyti ortodontas, jei pas mane apatiniame zandikaulyje, nera pries paskutinio kruminio danties, o likusi krumini ir isaugusi protini danti sukandimas stumia i vidu - jis krypsta i vidu. Stomotologe sake, kad jei nieko nedarysiu, jie man su laiku iskris.
Gal kam jau taip buvo ir ka patarsite, nes kai pasiziurejau i ortodontu ivairiausiu paslaugu kainas ... Ka jums siule daryti ?
Aciu
Gal kas zinote, ka gali pasiulyti ortodontas, jei pas mane apatiniame zandikaulyje, nera pries paskutinio kruminio danties, o likusi krumini ir isaugusi protini danti sukandimas stumia i vidu - jis krypsta i vidu. Stomotologe sake, kad jei nieko nedarysiu, jie man su laiku iskris.
Gal kam jau taip buvo ir ka patarsite, nes kai pasiziurejau i ortodontu ivairiausiu paslaugu kainas ... Ka jums siule daryti ?
Aciu
paziurejus i zinutes data, gal jau ir nebeaktualu bet visgi parasysiu.
Pas mane ner 6 nuo 13 metu. Jau nuo 20 svaigstu apie implantus. Tada buvo kosmines kainos ir visi siule tilta daryt, as nepasirasiau, nes 5 ir 7 visiskai sveiki dantukai. Galiausiai laikas bego ir 7 pradejo griut, sakandis suzemejo. Tai dabar prisiruosiau tam reikalui. Tam kad atstatyt uzgriuvusio 7 padeti - nesioju kabes. Is pradziu ortodonte norejo uzdaryt tarpa... bet paaiskejo, kad kol nesiojau pametinukus, sugedo mano protinis, ir sugedo nepataisomai - teko raut. Planai pasikoregavo, atstatysiu padeti ir desiu implanta.
Man irgi nuo paauglystes kalbejo, kad iskris dantukai, ir salia esantys ir virsutiniai... tfiu-tfiu... bet sakandziui itakos turejo
QUOTE(UltraV @ 2012 02 28, 18:23)
Gal periodontitas kazkiek ir paveldimas, bet 80 proc turi buti tinkama dantu higiena, tada paveldejimo veiksniai tampa vos juntami.
Reikia lankytis pas higienista, bet gera - kuris is po dantenu akmenis nuimtu
nusipirkti irigatoriu, Tavo mamos atveju dar reiketu kreiptis i gera periodontologa.
skalavimo skysti naudoti su saldymedziu,(po ranka peturiu pavadinimo) tau po breketu taip pat praverstu,
tai ir dantys sutvirtes, net ir be gydytoju.
Be to tai ir mitybos problemos. 55 metai, toks laikotarpis kai pradeda reikstis osteoporoze ( kaulu retejimas) moterims, ji atsiliepia ir zandikaulio kaulo tirpimui. Todel butina naudoti vitaminus ir amino rugstis skatinancius kaulinio audinio regeneracija: K, B grupe, boras, isku D, MINERALAI Ca Mg, Zn, amino rugstys ypac lizinas ir kitos zmogui nepakeiciamos amino rugstys.
Visa beda, kad gydytojai, ypac privatininkai tik ir zino dantis traukt ir protezus det - kitaip darbo netures. Mamai dantis butina sutvirtinti, ir laikytis mitybos rezimo, maziau batono daugiau baltymu ir darzoviu.
Reikia lankytis pas higienista, bet gera - kuris is po dantenu akmenis nuimtu
nusipirkti irigatoriu, Tavo mamos atveju dar reiketu kreiptis i gera periodontologa.
skalavimo skysti naudoti su saldymedziu,(po ranka peturiu pavadinimo) tau po breketu taip pat praverstu,
tai ir dantys sutvirtes, net ir be gydytoju.
Be to tai ir mitybos problemos. 55 metai, toks laikotarpis kai pradeda reikstis osteoporoze ( kaulu retejimas) moterims, ji atsiliepia ir zandikaulio kaulo tirpimui. Todel butina naudoti vitaminus ir amino rugstis skatinancius kaulinio audinio regeneracija: K, B grupe, boras, isku D, MINERALAI Ca Mg, Zn, amino rugstys ypac lizinas ir kitos zmogui nepakeiciamos amino rugstys.
Visa beda, kad gydytojai, ypac privatininkai tik ir zino dantis traukt ir protezus det - kitaip darbo netures. Mamai dantis butina sutvirtinti, ir laikytis mitybos rezimo, maziau batono daugiau baltymu ir darzoviu.
oj kiek geru patarimu
o kur ieskot gera periodontologa? Gal patartumet? Geriausia aisku Vilniuj, bet tinka ir Klp, Kns
QUOTE(Aušriukė @ 2012 10 07, 12:19)
Laba. Jau 4 menesius gydausi kruminio danties kanalus (pries tai dantis turejo didele plomba, mire nervas, prasidejo uzdegimas). Padarytos dvi nuotraukos, gydytoja teigia, kad kanalai sutvarkyti, nervai pasalinti, taciau iki siol pirstu braukdama per danties sona, jauciu jautruma. Dabar kas menesi pakeicia vaistukus, uzdeda laikina plomba. Dantukas buvo paveiktas karieso taip, kad vienas dantuko krastas istrupejo taip, kad nuo dantenu liko tik 2-3 mm krastas. Isorines puses krastas kol kas islikes visas, taciau jis toks paslankus (turiu toki itarima, kad jau skiles is giliau:(), todel bijau, kad ir tos puses neteksiu. Gak kas zinote, kiek danties turi but like (turiu omeny, virs dantenu), kad butu galima ji protezuoti karunelemis. Pas gydytoja vel einu dar tik o menesio ir taip stresuoju, kad iki to laiko ir tos puseles neteksiu, teks po 4 men gydymo ir kruvos isleistu pinigu ji israut...
Grįžtu "prisiduoti"
Kadangi turėjau įtarimą, kad išorinė dantuko sienelė giliai lūžusi ir protezavimas jau nebeįmanomas, kreipiausi konsultacijai i VIC. Ten padare panoramine nuotrauka. Iš nuotraukos, aišku, tai nebuvo matyti, tačiau apžiūros metu paaiškėjo, kad mano spėjimas pasitvirtino. Gydytoja supazindino su 2 galimais tolesnio gydymo variantais:
1-protezavimas (bendra kaina su kanalų gydymu (nors pas mane jie buvo jau paruošti plombavimui, bet sakė ale viską darytų "iš naujo", kas būtų atsiėję 1000Lt iš tų 2000Lt ), plombavimu, dantenų apipjaustymu, kaisciu, laikinu vainikeliu ir metalo keramikos vainikeliu - 2000Lt), tačiau jo pernelyg nerekomendavo, nes jis būtų buvęs ne idealus ir nelabai patikimas, gydytojos manymu.
2 - implantavimas (kaina apie 4000 ir daugiau)
Tad ji labiau siūlė šaknis, nors jos labai ilgos ir sveikos, su vienoje pusėje likusia 2mm danties sienele rauti.
Iš pradžių buvau pasišovusi rauti, bet paskui persigalvojau (kadangi planuojam pagausėjimą, galvoju, išrausiu, o paskui nežinia kada galėsiu implantuotis, sunyks kaulas ir pan.). Pasikonsultavusi su drauge stomatologe visgi nusprendčiau, kad už kanalų gydymą ir valymą jau ir taip pinigų daug išleidau, tad nieko nebeprarasiu, jei grįšiu pas savo ankstesnę gydytoją ir užsiplombuosiu kanalus. Taip ir padariau. Gydytoja mane patikino, kad protezavimas tikrai galimas. Vakar užplombavo kanalus, tad kitą savaitę eisiu pas protezuotoją.
Bent jau kol kas džiaugiuosi, kad "ant karštųjų" neišroviau dantuko šaknies, kad ir su nedidele sienele. Žiūrėsim kaip bus toliau.
QUOTE(Eleina @ 2012 10 09, 19:35)
keista. nes pas mane yra keli dantys, kurių tik šaknys buvo likusios. dėjo įklotus į šaknis ir ant jų protezavo. nebuvo jokių problemų. ir ne vienas gydytojas per visą laiką tą darė
Eleina, kadangi jūsų situacija buvo panaši, noriu paklausti štai ko. Jei pas jus buvo likusios tik šaknys, ką darė su dantenom - jas apipjaustė ar kaip? Nes viena mano danties sienelė - ok (2-3mm), o kita nulūžusi truputį žemiau dantenų... Man irgi sakė dės stiklo pluošto kaištį (-ius).
Kaip manot, ar nieko baisaus, jei paskutiniai protezavimo etapai, kaip vainikėlio pritaikymas ir cementavimas, butu atliekami ?
QUOTE(Aušriukė @ 2012 11 23, 11:07)
Eleina, kadangi jūsų situacija buvo panaši, noriu paklausti štai ko. Jei pas jus buvo likusios tik šaknys, ką darė su dantenom - jas apipjaustė ar kaip? Nes viena mano danties sienelė - ok (2-3mm), o kita nulūžusi truputį žemiau dantenų... Man irgi sakė dės stiklo pluošto kaištį (-ius).
Kaip manot, ar nieko baisaus, jei paskutiniai protezavimo etapai, kaip vainikėlio pritaikymas ir cementavimas, butu atliekami ?
man nepjaustė niekada, tiesiog prieš nuimant atspaudus siūlais nuspaudė žemyn. Bet mano mamai pjaustė. Viskas normaliai buvo.
Manau kad visai normalu būnant nėščiai atlikinėt protezavimo darbus. Juk dantys negyvi, anestezijos nereikės. nebent labai jautri būtumėt ir didelį stresą patirtumėt (kaip kad aš pastaruoju metu pas odontologą )
sveiki.turiu didziule problema.
protezavo metalo keramika 2 priekinius dantis bet paliko virsuj skylute:{.del jos jauciuosi l. nepatogiai :{ pakito net sneka tiesiog siaubingas diskomfortas:{. jau beveik metai nepripratau :{. norejau pasiteiraut galk imanoma uzblombuot ta skylute kad nebutu ar perdaryt dantis bet kas tada turetu moket?aciu uz atsakyma kurio l. lauksiu
ka mergaites mano kas kaltas kad jau beveik metai taip jauciuos
pradzioj gydytojui sakaiu tai jis sake reik is naujo daryt nusiunte pas ta kuris daro tai tas atsivertes savo knygas rodo man paveiksliukus kad g.b. tarpai atseit valyt tarpdanciam ir patare man pas psichologa kreiptis
ka jus manot ka daryt?
protezavo metalo keramika 2 priekinius dantis bet paliko virsuj skylute:{.del jos jauciuosi l. nepatogiai :{ pakito net sneka tiesiog siaubingas diskomfortas:{. jau beveik metai nepripratau :{. norejau pasiteiraut galk imanoma uzblombuot ta skylute kad nebutu ar perdaryt dantis bet kas tada turetu moket?aciu uz atsakyma kurio l. lauksiu
ka mergaites mano kas kaltas kad jau beveik metai taip jauciuos
pradzioj gydytojui sakaiu tai jis sake reik is naujo daryt nusiunte pas ta kuris daro tai tas atsivertes savo knygas rodo man paveiksliukus kad g.b. tarpai atseit valyt tarpdanciam ir patare man pas psichologa kreiptis
ka jus manot ka daryt?