Sveiki, gal jus man galesite padeti
Gal kas zinote, ka gali pasiulyti ortodontas, jei pas mane apatiniame zandikaulyje, nera pries paskutinio kruminio danties, o likusi krumini ir isaugusi protini danti sukandimas stumia i vidu - jis krypsta i vidu. Stomotologe sake, kad jei nieko nedarysiu, jie man su laiku iskris.
Gal kam jau taip buvo ir ka patarsite, nes kai pasiziurejau i ortodontu ivairiausiu paslaugu kainas ... Ka jums siule daryti ?
Aciu
QUOTE(*agnyte* @ 2012 02 04, 17:03)
gyvenu ne lietuvoje, po operacijos 10 dienu negalima skristi lektuvu, nes gali kilti komplikaciju del slegio ir t.t. bet man skrydis lygiai 10d. po operacijos, truputi nerimauju...
O man gydytojas sakė, kad lėktuvu skristi galima, negalima tik nardyti.
QUOTE(Florestina @ 2012 02 04, 19:02)
na, nardyti tikrai nesiruosiu, bet ramiau pasidare, kad skirsti galima. jie gal tik nori apsidrausti, kad nebutu komplikaciju, nes mama registruodama, matyt, pasake, kad is uzsienio griztu tam reikalui.
QUOTE(Florestina @ 2012 02 04, 20:02)
is principo tai ar nardai, ar skraidai - tas pats slegio pokytis. na bent jau kaip skridusi ir nardziusi galiu palygint. visiskai tas pats. taip pat ausis uzgula ar neriant, ar skrendant. tai logiska, kad jei nardyt neleido, tai ir skrist lektuvu negerai.
nors kita vertus manau nuo organizmo viskas priklauso. as ko gero nerizikuociau bent pora savaiciu uzsiiminet ar tuo ar kitu.
QUOTE(Eleina @ 2012 02 04, 21:35)
is principo tai ar nardai, ar skraidai - tas pats slegio pokytis. na bent jau kaip skridusi ir nardziusi galiu palygint. visiskai tas pats. taip pat ausis uzgula ar neriant, ar skrendant. tai logiska, kad jei nardyt neleido, tai ir skrist lektuvu negerai.
nors kita vertus manau nuo organizmo viskas priklauso. as ko gero nerizikuociau bent pora savaiciu uzsiiminet ar tuo ar kitu.
Aš ruošiausi į kelionę, tad specialiai klausiau gydytojo dėl skrydžių- tai sakė, kad galima. Nes jis tik paminėjo nardymą ir sakė, kad gerai būtų, jei kokį pusmetį neičiau į pirtį, tada ir užklausiau dėl skrydžių.
QUOTE(Florestina @ 2012 02 04, 20:38)
Aš ruošiausi į kelionę, tad specialiai klausiau gydytojo dėl skrydžių- tai sakė, kad galima. Nes jis tik paminėjo nardymą ir sakė, kad gerai būtų, jei kokį pusmetį neičiau į pirtį, tada ir užklausiau dėl skrydžių.
tai skridot lektuvu, kaip suprantu? gal pamenat, kiek laiko buvo praeje po operacijos? as truputi prisibijau tu komplikaciju, bet neiseina kitaip
QUOTE(Florestina @ 2012 02 04, 21:38)
tai keistas gydytojas, turbut nelabai ka ismano apie slegi turejo ziniu, kad negalima nardyt, bet kad slegio pokytis ir skrendant yra, turbut nesusiejo
QUOTE(Eleina @ 2012 02 04, 23:47)
tai keistas gydytojas, turbut nelabai ka ismano apie slegi turejo ziniu, kad negalima nardyt, bet kad slegio pokytis ir skrendant yra, turbut nesusiejo
O kodel skrendant yra slegio pokytis?
QUOTE(UnknownUser @ 2012 02 05, 04:16)
cia ne jus medicina baigus? Citata:
Nemaloni būsena, kuri pasireiškia ausų arba nosies užgulimu, vadinama barotrauma (gr. baros slėgis + trauma sužalojimas). Barotrauma ausies būgnelio, vidurinės ir vidinės ausies, prienosinių ančių, plaučių pažeidimas, kurį sukelia staigus atmosferos slėgio padidėjimas arba sumažėjimas. Taip atsitinka dėl oro, esančio mūsų vidinėje ausyje ir nosies priediniuose ančiuose, bei lėktuvo salono oro slėgio skirtumo. Barotraumos sukeltas ausų skausmas, užgulimas ar net pykinimas dažniausiai prasideda skrendant lėktuvu, jam kylant ar leidžiantis, taip pat nardant po vandeniu.
Nustatyta, kad po skrydžio lėktuvu apie 10 procentų suaugusiųjų ir apie 22 procentus vaikų būna barotraumos sukeltų būgnelio pokyčių.
Kylant ir leidžiantis lėktuvui, visiems užgula ausis. Netrukus klausa normalizuojasi. Tačiau jei žmogus sloguoja, serga sinusitais, iškrypusi jo nosies pertvara, tai ausys ar viena iš jų blokuojama.
Dažniausiai pažeidžiamas būgnelis, vidurinė ir vidinė ausis. Skauda, spengia ausyse, pablogėja klausa, kartais svaigsta galva, atsiranda pykinimas. Jeigu vidurinėje ausyje slėgis mažesnis negu aplinkoje, būgneliai įdumba į vidurinę ausį. Susidarius dideliam slėgio skirtumui tarp vidurinės ausies ir aplinkos, kraujas gali išsilieti vidurinės ausies gleivinėje, o, slėgio skirtumui dar padidėjus, į vidinės ausies vidų, gali plyšti ausies būgnelis.
QUOTE(UnknownUser @ 2012 02 05, 04:16)
toks kvailas klausimas, kad nesugalvoju net kaip atsakyt gal jus geriau pagooglinkit
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2012 02 05, 10:03)
taip, jus teisi, cia sitas vyras/vaikinas sakosi baiges medicina
QUOTE(Eleina @ 2012 02 04, 22:47)
Kiek žinau- tai pats yra nemažai skraidęs.
Papildyta:
QUOTE(*agnyte* @ 2012 02 04, 22:00)
tai skridot lektuvu, kaip suprantu? gal pamenat, kiek laiko buvo praeje po operacijos? as truputi prisibijau tu komplikaciju, bet neiseina kitaip
Taip, skridau po trijų savaičių ir jokių problemų nebuvo. Normaliai atlaikiau du skrydžius (Vilnius-Praha-Roma ir po trijų dienų atgal).