QUOTE(Eleina @ 2012 05 21, 09:58)
baisingai užjaučiu jus... puikiai suprantu, ką tai reiškia - vieną kartą man priekinių dviejų dantų tiltelis buvo nukritęs.. jausmelis super negeras.. priklijavo, dabar su baime laukiu, ko visi priekiniai keturi nukris.. nes jau virš 10 metų stovi..
vistik jei jums nukrito tik metalo keramika viena, ne kartu su tarkim įklotais, tai viskas manau bus gerai. pataisyt dantukus tikrai pataisys. man auksinis vienas gale prieš pusmetį nukrito su įklotu, tai jau teko visai naują daryt. o mano vienai kolegei skaudėjo apmautą dantį, nes tas gyvas lyg buvo, tai nuėmė vainikėlį, sutaisė ir uždėjo atgal. žodžiu linkiu kuo didžiausios sėkmės
laikykitės ir lauksim žinių
Nu ka, apsilankiau pas daktara ir vel viskas is pradziu
Po tilteliu visi dantys su kariesu, tai teks taisyti ir naujai protezuoti. Dantys sugedo, nes tiltelis pralaidus buvo. Seno tiltelio uzdeti negali, nes sutaisyti dantys nebeatitiks tiltelio formos. Del to tiltelio paaukojau du visiskai sveikus dantis ir trecia, kuri nebutinai reikejo protezuoti, o dabar net nezinau, ar desiuos tilteli. Statistika baisi is 9 protezuotu dantu po 10 metu tik vienas dar laikosi.
QUOTE(Florestina @ 2012 05 21, 10:49)
O man kol laukiau keičiamo vainikėlio, nulūžo dalis to dantuko ank kurio jis turėjo būti uždėtas. Vat apturėjau išgąsčio. O ir iš to pakeitimo jokios naudos. Padarė taip, kad nelįstų maistas į tarpdančius, dabar labiau išsižiodama (pvz. žiovaudama) jaučiu kaip vainikėlis remiasi į gretimus dantis. Maisto į tarpdantį patenka nedaug, bet jį vis tiek tenka valyti su siūlu. Ir aišku, žinau, kad daugiau keitmų nebus, sekanti procedūra- protinio rovimas- tai jau pamažu imu nusiteikinėti tam.
Vainikelio laukete be laikino? Man des laikina tilteli, kol nesusiruosiu protezuotis. Tai bijau, kad irgi nenuluztu ar galutinai sugestu dantukai.