QUOTE(Taki @ 2012 05 03, 07:18)
taigi, kai vieno implanto reikia- viskas paprasta.
Jei reikia daugiau(kaip ir rasiau) ir chirurgijos, tai viskas susiveda ne i 2500 lt
Butu fain, kad visiems tereiketu tik 1 implanto...kalbam ir apie sudetingesnius atvejus...
Kartais ir sudėtingesnis atvejis vienam labai sudėtingas, kitam - viskas daug paprasčiau atrodo.
Aš 4 mėnesius trinuosi po konsultacijas, rezultato kol kas - jokio, neskaitant išleistų 500,- Lt.
Nuėjau pas vieną implantologą - ir kanalai blogai visame žandikaulyje sugydyti, ir higieninis valymas reikalingas (nors prieš pora mėnesių buvo darytas), ir vietos implantui nėra - ortodontiškai kitus du dantis reikia stumti, ir kaulo trūksta, nors dantis ką tik pašalintas), nuėjau pas ortodontę - vėl naujas pasiūlymas - tarpą tiesiog užstumti, nešiojant 9 mėnesius breketus, nuėjau pas trečią - ir kaulo gana, ir vietos gana, ir jokių blogai sugydytų kanalų
Dar sugrįžau pas savo gydančią odontologę - dviese žiūrėjo nuotrauką, dar papildomai dvi mažas pasidarė - viskas su kanalais gerai, jokio pergydymo nereikia, o gyvą ką tik tvarkytą neskaudamą dantį pergydyti ir išiminėti nervus - juo labiau, nebent noriu dantį prarasti, nes kanalas gana komplikuotas, reikėtų gydyti pas endodontą, o tada protezamimas ar net danties skilimas ir šalinimas - neišvengiama
Būčiau pirmojo paklausius - būčiau išmetus begalę pinigų, negana to, dar ir dantis susigadinus, lyg man jie po to patys ataugtų
Nors kaip bus - dar tik vėliau matysiu, o ar implantą bent po metų turėsiu - irgi nežinau
Tiesa, o sinuso pakėlimas viršutiniame žandikaulyje visada būtinas - man niekas nieko kol kas nesakė, o aš taip naiviai tikiuosi, kad nueisiu antrą kartą - ir iš karto sėkmingai įsriegs - naivuolė