Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

o ar yra galimybe, grysti i darba, padirbti kelis men(tarkim 6) ir paskui vel iseiti i vpa?
ar darbdaviai leidzia taip?
Atsakyti
QUOTE(*Tinginiuke* @ 2012 08 20, 11:24)
o ar yra galimybe, grysti i darba, padirbti kelis men(tarkim 6) ir paskui vel  iseiti i vpa?
ar darbdaviai leidzia taip?

Yra tokia galimybe,drbdavis turi leisti,nes VPA galit imti iskart iki 3-ju metu arba dalimis.
Atsakyti
Laba diena,

Susidūriau su problema ir nelabai turiu su kuo pasikonsultuoti. Gal bus mamų, kuriosgalėtų patarti. Būčiau labai dėkinga.
Esmė ta, spalio mėn. vaikui sueina 2 metai, taigi baigiasi VPA ir turėčiau grįžti į darbą, tačiau nebėra mano darbo vietos. Auginau 2 vavikučius iš eilės, taigi nedirbau 4 metus,natūralu, kad per tiek laiko daug kas pasikeitė. Taigi, mano supratimu, yra du variantai - prasitęsti VPA tretiems metams arba prašyti išeitinės kompensacijos. Kiek pasidomėjau iki 10 meto darbo stažo priklauso išeitinė už 4 mėnesius. Ar įmanoma kokiais nors būdais išsireikalauti didesnės išeitinės? Na, remiantis tuo, kad 2 mažamečiai vaikai ir t.t. ir pan. Gal dar kokių naudingų svertų yra derantis su darbdaviu? Ar priklausytų man kompensacija ir kokia, jei prašyčiau jąišmokėti po 3 metu VPA, tuo metu darbo stažas jau būtų 10 metų. Nežinau ar suprantamai išdėsčiau situaciją, bet ačiū iš anksto už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Milagra @ 2012 08 21, 11:58)
Laba diena,

Susidūriau su problema ir nelabai turiu su kuo pasikonsultuoti. Gal bus mamų, kuriosgalėtų patarti. Būčiau labai dėkinga.
Esmė ta, spalio mėn. vaikui sueina 2 metai, taigi baigiasi VPA ir turėčiau grįžti į darbą, tačiau nebėra mano darbo vietos. Auginau 2 vavikučius iš eilės, taigi nedirbau 4 metus,natūralu, kad per tiek laiko daug kas pasikeitė. Taigi, mano supratimu, yra du variantai - prasitęsti VPA tretiems metams arba prašyti išeitinės kompensacijos. Kiek pasidomėjau iki 10 meto darbo stažo priklauso išeitinė už 4 mėnesius. Ar įmanoma kokiais nors būdais išsireikalauti didesnės išeitinės? Na, remiantis tuo, kad 2 mažamečiai vaikai ir t.t. ir pan. Gal dar kokių naudingų svertų yra derantis su darbdaviu? Ar priklausytų man kompensacija ir kokia, jei prašyčiau jąišmokėti po 3 metu VPA, tuo  metu darbo stažas jau būtų 10 metų. Nežinau ar suprantamai išdėsčiau situaciją, bet ačiū iš anksto už patarimus  4u.gif

Galit prasyti daug ka,bet ar darbdavis sutiks,cia jau reikia su juo tartis,be to jeigu paty iseisit savo noru,tai iseitine jums nepriklausis,tik kompensacija uz nepanaudotas atostogas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 21, 12:25)
Galit prasyti daug ka,bet ar darbdavis sutiks,cia jau reikia su juo tartis,

be to jeigu paty iseisit savo noru,tai iseitine jums nepriklausis,tik kompensacija uz nepanaudotas atostogas.

biggrin.gif

Kaip tai savo noru, as gi sakiau, kad nera man darbo vietos g.gif
Atsakyti
Laba diena,
gal kartais žinot ir galit man pasakyt smile.gif 4u.gif Auginu du vaikelius iš eilės, VPA esu jau 4 metus, rugsėjį grįžtu į darbą. Ar yra per tą laiką man susikaupusių atostogų?
Atsakyti
QUOTE(Milagra @ 2012 08 21, 12:49)
biggrin.gif

Kaip tai savo noru, as gi sakiau, kad nera man darbo vietos  g.gif

Bankrutavo imone,kad nera?
Papildyta:
QUOTE(tomuliukas @ 2012 08 21, 13:32)
Laba diena,
gal kartais žinot ir galit man pasakyt smile.gif  4u.gif  Auginu du vaikelius iš eilės, VPA esu jau 4 metus, rugsėjį grįžtu į darbą. Ar yra per tą laiką man susikaupusių atostogų?

Taip,kol buvot NGA su pirmu vaiku ir kai buvot NGA su antru vaiku.
NGA -nestumo ir gimdimo atostogos,kur iseinama 126 dienu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 21, 15:19)
Bankrutavo imone,kad nera?
Papildyta:

Taip,kol buvot NGA su pirmu vaiku ir kai buvot NGA su antru vaiku.
NGA -nestumo ir gimdimo atostogos,kur iseinama 126 dienu.

Kaip supratau 22 dienos. Su vienu vaiku 11 dienų. Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tomuliukas @ 2012 08 21, 15:22)
Kaip supratau 22 dienos. Su vienu vaiku 11 dienų. Ačiū labai 4u.gif

Ne,su vienu vaiku apie 9 dienas ir su kitu tiek pat,tai iseina kazkur 18 dienu.
Atsakyti
Laba.Gal čia kas galėtų atsakyti.Grįžus į darbą po VPA (3m.) ir iškart einant į biuletenį,iš ko būtų mokamas biuletenis?
Atsakyti
QUOTE(zaika-niznaika @ 2012 08 22, 19:24)
Laba.Gal čia kas galėtų atsakyti.Grįžus į darbą po VPA (3m.) ir iškart einant į biuletenį,iš ko būtų mokamas biuletenis?

Skaiciuotu is algos kuri buvo iki atostogu.
Atsakyti
dar truputi pakankinsiu savo klausimais. 4u.gif
Dabar esu atostogose(2sav.),grizus po VPA(3m).Laukiuosi 2 leliuko.Tai jei dabar atostogu metu iseiciau i biuleteni(kadangi puikia sveikata deja,negaliu pasigirti),skaiciuotusi is buvusio uzdarbio iki VPA?
Is anksto dekoju uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti