Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

na bet juk jus pirmus metus tegavote 70 procentu, o antraisiais metai priklauso 40 proc kur bedirbtumete.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ladybird4 @ 2012 07 17, 13:50)
Sveikos,
man vis tiek kol kas didžiausias klausimas dėl tų antrų metų. Oficialūs institucijų komentarai dviprasmiški dėl suteikiamos galimybės dirbti antrais metais.

Jei mama pasirenka vaiko priežiūros atostogas 2 metams (su 70 proc. ir 40 proc. pašalpomis) ir grįžta į darbą antrais vaiko priežiūros metais (į tą patį darbą, tas pačias pareigas), ar tai nebus traktuojama kaip vaiko priežiūros atostogų nutraukimas antrais metais ir ji praras 40 proc. Sodros mokamą pašalpą (nes grįžus į tą patį darbą darbdavys nutrauks vaiko priežiūros atostogas, o Sodra tuo pačiu pašalpos mokėjimą)... štai čia ir pjaunasi Darbo kodeksas su Sodros įst. Ar užsidirbti papildomai ir gauti 40 proc. pašalpą bus galima tik pvz. dirbant antraeilėse pareigose, sudarant papildomą darbo sutartį toje pačioje darbovietėje...

ir dėl atlyginimo dydžio klausimas - jeigu jis viršys pašalpos dydį (tuos 40%), ar nebus atimta ta pati pašalpos dalis?..

vienu žodžiu, man klausimų labai daug kyla.. telefonu 3 konsultantės skirtingai kalba, teks važiuoti ir aiškintis gyvai...

Viskas jums mokes,va net yra pvz.
Papildyta:
QUOTE(Dyte27 @ 2012 07 16, 13:08)
Sveikos mamos,

Noriu paneigti siuos pletkus  smile.gif
Esu isejusi VPA atostogu pagal naujaja tvarka (70 proc. pirmi metai, 40 proc. antri metai + neribojama galimybe dirbti).
Taigi birzelio menesi mano dziaugsmui suejo vieneri metai, o as gavau nauja darbo pasiulyma. Isejau is senojo darbo, automatiskai man buvo nutrauktos VPA, isidarbinau naujame, jau gavau atlyginima ir siandien taip pat Sodra pervede 40 proc. pasalpa. Taip, kad galite drasiai keisti darbovietes, etatus ir pan. Priklausancius pinigelius tikrai gausite  4u.gif

Atsakyti
Taip, tokie pavyzdžiai tikrai šiek tiek ramina. Vienas pavyzdys, tačiau jau valio thumbup.gif
Ir kaip tik nuo dabar, t.y. nuo liepos mėnesio turi būti daugiau tokių pavyzdžių, kai pernai metais mamos išėjo pagal naująją tvarką ir dabar grįžta į darbus.

Pati domiuosi įstatymais ir teisinė aplinka nėra man tamsus miškas, tad ne šiaip sau keliu šį klausimą į viešumą smile.gif norėtųsi tiesiog išgirsti daugiau pavyzdžių mamyčių, kurios antrais metais jau pradeda darbuotis smile.gif ar grįžta į tą patį darbą? kokiu teisiniu pagrindu? ir t.t. smile.gif

na čia toks lyrinis nukrypimas nuo temos wink.gif
nežinau, ar girdėjote apie tėvystės atostogas ir tėvelius, kurie pajamas gauna iš individualios veiklos bei SODROS santykius? aš buvau pakraupusi, kai vienas tėvelis laimėjo teisme byla prieš SODRĄ, dėl to, kad jam buvo priskaičiuota tėvystės išmoka, tačiau individualios veiklos pajamos skirstomos per visus einamuosius metus ir atitinkamai SODRA traktavo, jog jis ir tėvystės mėn. gavo pajamas, dėl kurių SODRA ir išminusavo jam priklausančią išmoką. Nepabijojo jis kreiptis į teismą, laimėjo jį, tačiau tokie atvejai vyksta ir toliau - galbūt ir nežinotųme, jog vyksta, tačiau tas pats atsitiko jo pažįstamam. Tai čia žmonės, kurie drąsūs, turintys laiko, žinantys savo teises ir mokantys tinkamai argumentuoti savo situaciją. O kiek yra tokių, kuriems atsitinka panašiai ir kurie priima tai, kaip bendrą tvarką; kurie nebūtinai nesidomi įstatymais, bet kurie įsitikinę, jog skaičiavimo sistemoje negali būti klaidos iš valdininkų pusės..
4u.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 07 17, 13:58)
Viskas jums mokes,va net yra pvz.
Papildyta:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ladybird4: 17 liepos 2012 - 16:54
As noriu komentaro:
darbe esu parasiusi prasyma auginti iki 2 m., bet po metu noriu dirbti.
Taciau nenoriu i savo darba, pasikeite valdzia, ir mano pareigos padalintos dviem zmonems, kurie yra valdzios gimines, todel manau,kad tegul jie dirba toliau, o man tegul ismoka kompensacija ir atleidzia. o as einu kito darbo ieskotis. Ar gerai mastau?
Iki dekreto pradirbau 4 metus, tai kazkur gautusi kompensacija 3 vid.darbo uzmokescio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristaite25: 19 liepos 2012 - 12:37
jei iseisite savo noru manau, kad kompensacijos negausite ... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jur78 @ 2012 07 20, 20:06)
jei iseisite savo noru manau, kad kompensacijos negausite ... 4u.gif

Galima iseiti darbdavio ir darbuotojo susitarimu, tada gausit kompensacija uz tek kiek issideresit. Maksimum uz 7 men nes darbdavis apie atleidima turi informuoti pries 4 men. Tik idomu ar kas tiek gauna g.gif Bet jeigu darbdavis supras kad jus norit iseiti, tada jau labai kuklias siulis kompensacijas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingulite: 20 liepos 2012 - 22:13
QUOTE(ingulite @ 2012 07 20, 22:13)
Galima iseiti darbdavio ir darbuotojo susitarimu, tada gausit kompensacija uz tek kiek issideresit. Maksimum uz 7 men nes darbdavis apie atleidima turi informuoti pries 4 men. Tik idomu ar kas tiek gauna  g.gif  Bet jeigu darbdavis supras kad jus norit iseiti, tada jau labai kuklias siulis kompensacijas.

O kodėl max už 7 mėn.?

O jei grįžti į darbą, kai vaikui sueina 2 metukai ir atleidžia susitarimu?
Juk darbdavys negali atleisti, kol vaikui nesueina 3 metai? Vadinasi, galima derėtis dėl išmokos už 12 mėn.? g.gif Argi ne taip?
Atsakyti
QUOTE(ingulite @ 2012 07 20, 23:13)
Galima iseiti darbdavio ir darbuotojo susitarimu, tada gausit kompensacija uz tek kiek issideresit. Maksimum uz 7 men nes darbdavis apie atleidima turi informuoti pries 4 men. Tik idomu ar kas tiek gauna  g.gif  Bet jeigu darbdavis supras kad jus norit iseiti, tada jau labai kuklias siulis kompensacijas.

už 8, nes dar už stažą prisipliusuoja cool.gif
Atsakyti
SVEIKOS MAMOS, man irgi rupi tas pat klausimas, darbas...kiek is mamu pasisakymu suprantu, turecaiu grysti i ta pati darba..oo kaip su etatu?dirb reik pilnu, ar galiu tik 0.5?
o jei noriu i kita darba?is sito privalau iseiti savo noru(nieko negauti. stazas spali bus 5m, bet jau vienas vaikiukas augo)
manajam darbe taip pat pasikete valdzia(direktore),gal netgi geresne, bet darbas kitam miesto gale gautus...
lauksiu nuomoniu, patarimu...
ir ar gali darbdavys nepriimti i darba?
Atsakyti
QUOTE(*Tinginiuke* @ 2012 08 19, 16:07)
SVEIKOS MAMOS, man irgi rupi tas pat klausimas, darbas...kiek is mamu pasisakymu suprantu, turecaiu grysti i ta pati darba..oo kaip su etatu?dirb reik pilnu, ar galiu tik 0.5?
o jei noriu i kita darba?is sito privalau iseiti savo noru(nieko negauti. stazas spali bus 5m, bet jau vienas vaikiukas augo)
manajam darbe taip pat pasikete valdzia(direktore),gal netgi geresne, bet darbas kitam miesto gale gautus...
lauksiu nuomoniu, patarimu...
ir ar gali darbdavys nepriimti i darba?

Kokiu etatu dirbot iki to,tokiu ir dabar turit dirbti,nebent susitarsit su direktore,kad iformintu jus pusei etato.
I kita darba galit irgi darbintis,bet sitam irgi turit arba dirbti arba tiesiog pratesti VPA.
Darbdavis privalo priimti i darba.
Atsakyti
supratau...tai kur maze det metuku laiko, jei jau gryst pilnu etatu...o del vpa, tai as rasiau dviem metam, taigi mano darbe jos kaip ir nenutruktu...tai kaip suprantu savam darbe galiu palikti vpa o darbintis i kita?

o kaip del isejimo?jei savo noru iseinu,tai man automatiskai nutruksta ir vpa?jei iseinu ir nedirbu iki kol 2metukai sueis...ar sodra moketu?
jei iseiciau ir i birza stociau, kai mergytei metukai sueis?kaip tada su sodra?
Atsakyti
QUOTE(*Tinginiuke* @ 2012 08 19, 16:29)
supratau...tai kur maze det metuku laiko, jei jau gryst pilnu etatu...o del vpa, tai as rasiau dviem metam, taigi mano darbe jos kaip ir nenutruktu...tai kaip suprantu savam darbe galiu palikti vpa o darbintis i kita?
o kaip del isejimo?jei savo noru iseinu,tai man automatiskai nutruksta ir vpa?jei iseinu ir nedirbu iki kol 2metukai sueis...ar sodra moketu?
jei iseiciau ir i birza stociau, kai mergytei metukai sueis?kaip tada su sodra?

Na cia jau ne darbdavio problema,kur jums vaika det.
Jeigu darbe raset iki 2-ju metu but VPA,tai pries griztant i darba anksciau,jums reikia prasyma dar parasyti.O jeigu nenorit eiti i savo darba,tai ieskokit kito darbo,o savam bukit VPA ir toliau.
VPA nutruksta,jeigu iseinat is darbo,bet sodra vistiek mokes iki 2-ju metu,jeigu raset kad pasalpa norit gaudineti 2 metus.
Jeigu stotumete i birza,tai bedarbio pasalpa moketu,tik kai baigs moketi sodra mot(tev) pasalpa.
Atsakyti