Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(karta @ 2012 07 10, 12:50)
visų pirma darbdavys negali jūsų atleisti ir turi būti suinteresuotas susisiekti su jumis.  Tiesiog turite apsispręsti- grįžti į tą pačią darbovietę, prasitęsti VPA  ar nutraukti darbo sutartį. Būnant VPA, galite nutraukti VPA ir išeiti iš darbo.

jei likčiau ir prasitęsčiau VPA, automatiškai lieku be pajamų, tačiau stažas eina, taip? Į DB stoti galiu tik nutraukus sutartį, ne esant VPA? Ar turiu teisę krieptis į soc. paramos skyrių dėl soc. pašalpos, jei gautųsi, kad vyro pajamų nepakanka?
Atsakyti
QUOTE(sausiukas @ 2012 07 10, 13:35)
jei likčiau ir prasitęsčiau VPA, automatiškai lieku be pajamų, tačiau stažas eina, taip? Į DB stoti galiu tik nutraukus sutartį, ne esant VPA? Ar turiu teisę krieptis į soc. paramos skyrių dėl soc. pašalpos, jei gautųsi, kad vyro pajamų nepakanka?

Esant VPA stazas eina. I DB galima stoti ir esant VPA ir nenutraukus darbo sutarties. Taip pat galima kreiptis ir i soc. paramos skyriu del pasalpos, jei nepakaka vyro pajamu
Atsakyti
QUOTE(jurgalu @ 2012 07 11, 14:50)
Merginos, prašau, patarkit, nes reikalas skubus.... unsure.gif

Pries 14 d.d reikia ispeti,cia jau su darbdaviu reikia tartis,reikes atidirbinet ar ne,bet realiai jus tuos 14 d.d dar busit VPA,todel manau nereikes nieko atidirbinet.
Atsakyti
Pries pastojant dirbau konsultante, vadovei isejus buvau laikinai einanti jos pareigas, isejau i dekreta, dabar jau kaip ir laikas gryzti i darba, tai ar turiu kazkokias teises reiklalauti kad isejau is vadoves pareigu tai ir gryzciau i jas???
Aciu uz ats 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astux5 @ 2012 07 12, 23:15)
Pries pastojant dirbau konsultante, vadovei isejus buvau laikinai einanti jos pareigas, isejau i dekreta, dabar jau kaip ir laikas gryzti i darba, tai ar turiu kazkokias teises reiklalauti kad isejau is vadoves pareigu tai ir gryzciau i jas???
Aciu uz ats 4u.gif

...laikinos pareigos - pavadavimas, dėl to tikrai negalit to reikalaut, nebent tam buvo sudaryta nauja darbo sutartis mirksiukas.gif nes darbo vieta yra saugoma pagal darbo sutartį mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ...sara...: 13 liepos 2012 - 09:35
sveikos mamos, norejau jusu konsultacijos. siuo metu esi VPA iki kol vaikui sukaks 3 metai. rudeni tureciau grizti i darba. situacija tokia, kad nera kur palikti vaika, tai galvoju pasibaigus VPA pasiimti menesi nemokamu atostogu. sakykit ar imanoma iskarto po VPA pasiimti nemokamas atostogas, ar reikia kazkiek padirbeti? aciu
Atsakyti
QUOTE(*Mamis* @ 2012 07 14, 15:37)
sveikos mamos, norejau jusu konsultacijos. siuo metu esi VPA iki kol vaikui sukaks 3 metai. rudeni tureciau grizti i darba. situacija tokia, kad nera kur palikti vaika, tai galvoju pasibaigus VPA pasiimti menesi nemokamu atostogu. sakykit ar imanoma iskarto po VPA pasiimti nemokamas atostogas, ar reikia kazkiek padirbeti? aciu

Galit imti iskart,jos gi nemokamos,bet menesiui jus paimti negalit,nebent auginat neigalu vaika
"Darbo kodekse nustatyta ir nemokamų atostogų trukmė:

1) darbuotojams, auginantiems vaiką iki keturiolikos metų, nemokamos atostogos suteikiamos iki 14 kalendorinių dienų;
2) darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų, nemokamos atostogos suteikiamos iki 30 kalendorinių dienų;
3) moters nėštumo ir gimdymo atostogų metu bei vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogų metu tėvui arba motinai (jei atostogomis vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, naudojasi tėvas) bendra nemokamų atostogų trukmė negali viršyti trijų mėnesių;
4) neįgaliajam - iki 30 kalendorinių dienų per metus;
5) darbuotojui, vienam slaugančiam neįgalųjį, kuriam Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sprendimu nustatytas nuolatinės slaugos būtinumas, - iki 30 kalendorinių dienų per metus šalių suderintu laiku;
6) darbuotojui, slaugančiam sergantį šeimos narį, - tokiam laikui, kurį rekomenduoja gydymo įstaiga;
7) santuokai sudaryti - ne mažiau kaip 3 kalendorinės dienos;"
8) mirusio šeimos nario laidotuvėms - ne mažiau kaip 3 kalendorinės dienos."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 14 liepos 2012 - 14:46
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 07 14, 15:46)
Galit imti iskart,jos gi nemokamos,bet menesiui jus paimti negalit,nebent auginat neigalu vaika
"Darbo kodekse nustatyta ir nemokamų atostogų trukmė:

1) darbuotojams, auginantiems vaiką iki keturiolikos metų, nemokamos atostogos suteikiamos iki 14 kalendorinių dienų;
2) darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų, nemokamos atostogos suteikiamos iki 30 kalendorinių dienų;
3) moters nėštumo ir gimdymo atostogų metu bei vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogų metu tėvui arba motinai (jei atostogomis vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, naudojasi tėvas) bendra nemokamų atostogų trukmė negali viršyti trijų mėnesių;
4) neįgaliajam - iki 30 kalendorinių dienų per metus;
5) darbuotojui, vienam slaugančiam neįgalųjį, kuriam Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sprendimu nustatytas nuolatinės slaugos būtinumas, - iki 30 kalendorinių dienų per metus šalių suderintu laiku;
6) darbuotojui, slaugančiam sergantį šeimos narį, - tokiam laikui, kurį rekomenduoja gydymo įstaiga;
7) santuokai sudaryti - ne mažiau kaip 3 kalendorinės dienos;"
8) mirusio šeimos nario laidotuvėms - ne mažiau kaip 3 kalendorinės dienos."

aisku. auginu sveika vaika, tai pagal DK priklauso tik 14 kalendoriniu dienu. o jeigu mano darbovietes istatuose yra parasyta, kad galima imti menesi nemokamu atostogu, tai visviena reikia atsizvelgti i DK, ar jau galima vadovautis darbovietes nuostatais?
Atsakyti
QUOTE(*Mamis* @ 2012 07 14, 16:28)
aisku. auginu sveika vaika, tai pagal DK priklauso tik 14 kalendoriniu dienu. o jeigu mano darbovietes istatuose yra parasyta, kad galima imti menesi nemokamu atostogu, tai visviena reikia atsizvelgti i DK, ar jau galima vadovautis darbovietes nuostatais?

Manau galima vadovautis darbuovietes nuostatomis.
Atsakyti
QUOTE(dzoita @ 2012 04 24, 21:16)
Aš taip pat išėjau pagal tokią tvarką dvejiems metams. Taigi bandžiau išsiaiškinti kas kaip, tai supratau tiek:
antri metai 40 procentų + gali dirbti, atlyginimo sumai lubų nėra! Bet čia jei grįžti į tą patį darbą, o darbdavys nenutraukia tavo VPA. Nes jei jis nutrauks, pašalpa nebebus mokama.
Tik va, pradedu ir aš girdėti, jog sodra nenusiteikusi mokėti pašalpos dirbančiam, nors pašalpa ir priklauso...(atlyginimas bus išskaičiuojamas iš pašalpos, arba ji visai nemokama) g.gif Visai tai kolkas, kiek suprantu, "pletkų" lygio informacija, bet kas čia žino kaip bus, kol ateis tas laikas, žiūrėk jau bus koks įstatymas tyliai pakeistas... unsure.gif

Sveikos mamos,

Noriu paneigti siuos pletkus smile.gif
Esu isejusi VPA atostogu pagal naujaja tvarka (70 proc. pirmi metai, 40 proc. antri metai + neribojama galimybe dirbti).
Taigi birzelio menesi mano dziaugsmui suejo vieneri metai, o as gavau nauja darbo pasiulyma. Isejau is senojo darbo, automatiskai man buvo nutrauktos VPA, isidarbinau naujame, jau gavau atlyginima ir siandien taip pat Sodra pervede 40 proc. pasalpa. Taip, kad galite drasiai keisti darbovietes, etatus ir pan. Priklausancius pinigelius tikrai gausite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dyte27 @ 2012 07 16, 13:08)
Sveikos mamos,

Noriu paneigti siuos pletkus  smile.gif
Esu isejusi VPA atostogu pagal naujaja tvarka (70 proc. pirmi metai, 40 proc. antri metai + neribojama galimybe dirbti).
Taigi birzelio menesi mano dziaugsmui suejo vieneri metai, o as gavau nauja darbo pasiulyma. Isejau is senojo darbo, automatiskai man buvo nutrauktos VPA, isidarbinau naujame, jau gavau atlyginima ir siandien taip pat Sodra pervede 40 proc. pasalpa. Taip, kad galite drasiai keisti darbovietes, etatus ir pan. Priklausancius pinigelius tikrai gausite  4u.gif

Tai aisku,kad gausite,nes nors ir nutrauks VPA,sodroj prasima raset 2 metus gaudineti pasalpa,darbuoviete cia ne prie ko,nors ir metams parasytumete darbe buti VPA,o sodroj 2 metus gaudineti pasalpa,antrus metus vistiek gaudinetumete. smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
man vis tiek kol kas didžiausias klausimas dėl tų antrų metų. Oficialūs institucijų komentarai dviprasmiški dėl suteikiamos galimybės dirbti antrais metais.

Jei mama pasirenka vaiko priežiūros atostogas 2 metams (su 70 proc. ir 40 proc. pašalpomis) ir grįžta į darbą antrais vaiko priežiūros metais (į tą patį darbą, tas pačias pareigas), ar tai nebus traktuojama kaip vaiko priežiūros atostogų nutraukimas antrais metais ir ji praras 40 proc. Sodros mokamą pašalpą (nes grįžus į tą patį darbą darbdavys nutrauks vaiko priežiūros atostogas, o Sodra tuo pačiu pašalpos mokėjimą)... štai čia ir pjaunasi Darbo kodeksas su Sodros įst. Ar užsidirbti papildomai ir gauti 40 proc. pašalpą bus galima tik pvz. dirbant antraeilėse pareigose, sudarant papildomą darbo sutartį toje pačioje darbovietėje...

ir dėl atlyginimo dydžio klausimas - jeigu jis viršys pašalpos dydį (tuos 40%), ar nebus atimta ta pati pašalpos dalis?..

vienu žodžiu, man klausimų labai daug kyla.. telefonu 3 konsultantės skirtingai kalba, teks važiuoti ir aiškintis gyvai...

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 07 16, 13:21)
Tai aisku,kad gausite,nes nors ir nutrauks VPA,sodroj prasima raset 2 metus gaudineti pasalpa,darbuoviete cia ne prie ko,nors ir metams parasytumete darbe buti VPA,o sodroj 2 metus gaudineti pasalpa,antrus metus vistiek gaudinetumete.  smile.gif
Atsakyti