Laba.Norėjau paklausti ar antraeilėse pareigose irgi privalo išsaugoti darbo vietą kol esi vaiko auginimo atostogose ?Ačiū už pagalbą
QUOTE(beieškanti @ 2012 06 12, 12:23)
Laba.Norėjau paklausti ar antraeilėse pareigose irgi privalo išsaugoti darbo vietą kol esi vaiko auginimo atostogose ?Ačiū už pagalbą
Taip.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 06 12, 12:04)
Ne,kaupiasi tik bunant nestumo ir gimdymo atostoguose.
Supratau, dekui Gal dar pasakytumėte, jei noriu pratesti VPA iki 3 m. (2m. bus 2012.08.16 d.) as turiu rasyti prasyme "pratesti VPA nuo 2012.08.17.iki.2013.08.16" ar "iki ko vaikui sueis 3m. - 2013.08.16". Ir ar gali darbdavys nenutraukti man atostogu, jei noresiu grizti anksciau??
Suprantu, kad cia ne ta tema, bet anoji jau pasibaigus..
Ir ar nereiks man i sodra eiti, jei pratesiu VPA iki 3m.?
QUOTE(Mistake @ 2012 06 12, 19:37)
Supratau, dekui Gal dar pasakytumėte, jei noriu pratesti VPA iki 3 m. (2m. bus 2012.08.16 d.) as turiu rasyti prasyme "pratesti VPA nuo 2012.08.17.iki.2013.08.16" ar "iki ko vaikui sueis 3m. - 2013.08.16". Ir ar gali darbdavys nenutraukti man atostogu, jei noresiu grizti anksciau??
As rasiau,kad iki kol sueis 3 metai.
i sodra eiti nereikia,sutvarkis darboviete.
Atgal priimti turi,jeigu sugalvosit nutraukti VPA ir grizti i darba.
Kuri diena yra paskutine VPA diena, kitaip, ar vaiko treciasis gimtadienis dar priklauso VPA, ar ta diena jau reikia eiti i darba Aciu
manau, kad is karto po vaiko gimtadienio - "ant rytojaus" einate i darba
mamos, kurios auginate lelius- ar yra griztanciu i darba po metu ir planuojanciu dirbti bei gauti pasalpa 40 proc.
mamos, kurios auginate lelius- ar yra griztanciu i darba po metu ir planuojanciu dirbti bei gauti pasalpa 40 proc.
QUOTE(jur78 @ 2012 06 21, 00:44)
manau, kad is karto po vaiko gimtadienio - "ant rytojaus" einate i darba
I savo darba tai negrisiu,bet planuoju i kita darba eiti.
Merginos, man irgi reikia patarimo kaip čia geriau padaryt: grįžtu į pagrindinį darbą rugsėjo mėn. (auginau 2 pametinukus, nedirbu nuo 2009 sausio, abejos pašalpos pagal seną tvarką), o į antraeilį negrįšiu (niekas nelaukia, o ir laiko ne prūdai bus dabar ).
Kaip man geriau/protingiau pasielgti su antraeiliu:
1. Išeiti išvis iš darbo savo noru (kitokių var. dėl išeitinės net nesvarstau, nes jos nebus ir neprašysiu ) - tada tik už prikauptas kasmetines atostogas gaučiau $? Kaip jas skaičiuotų?
2. Tęstis VPA iki 3 metų, bet realiai nelabai matau prasmės , gal kažko nežinau? Ar be ryšio šitas var. ?
Ačiū
P.S. Trečio neplanuojam
Kaip man geriau/protingiau pasielgti su antraeiliu:
1. Išeiti išvis iš darbo savo noru (kitokių var. dėl išeitinės net nesvarstau, nes jos nebus ir neprašysiu ) - tada tik už prikauptas kasmetines atostogas gaučiau $? Kaip jas skaičiuotų?
2. Tęstis VPA iki 3 metų, bet realiai nelabai matau prasmės , gal kažko nežinau? Ar be ryšio šitas var. ?
Ačiū
P.S. Trečio neplanuojam
QUOTE(epika @ 2012 04 16, 16:23)
Iskilo ir man tokiu klausimeliu, gal kuri mamyte pakonsultuos.
Esu VPA iki 2 m. I darba tureciau grizti 2013 m. kova. Dirbu pedagogini darba, tai kazkaip i m.m. pabaiga ,,parsigrusti" Kaip kruvis? Kaip tvarkarastis? Juk niekas nekeis del vienos O paskui, kai jau visi eis kasmetiniu atostogu, kaip as? Ar galesiu, padirbusi ta gabaliuka, vasara atostogauti? Jei ne, tai juk niekas ,,poniai" rudeni ar ziema uz tuos metus neduos...
Kokios galimybes? Pasvarstom:
1. Grizti i darba kova ir atostogauti su visais uz 2013 m. (tik kazi ar ne drambliuko svajone )
2. Grizti ir negauti atostogu (turbut realesnis var.)
3. Grizti i darba jau si 2012 m. rudeni (nelaukti, kol vaikui sueis 2 m. kitu metu pradzioj)
4. Grizti i darba 2013 m. rudeni, kai vaikui bus 2,5 m. (po VPA iki 2 m. rasyti prasyma pratesti laika, ar kaip kitaip )
Bet, jauciu, kad pasirinkus 4 var. , jau tokiu salygu kaip po 2 metu grizimo netureciau , ar ne?
Esu VPA iki 2 m. I darba tureciau grizti 2013 m. kova. Dirbu pedagogini darba, tai kazkaip i m.m. pabaiga ,,parsigrusti" Kaip kruvis? Kaip tvarkarastis? Juk niekas nekeis del vienos O paskui, kai jau visi eis kasmetiniu atostogu, kaip as? Ar galesiu, padirbusi ta gabaliuka, vasara atostogauti? Jei ne, tai juk niekas ,,poniai" rudeni ar ziema uz tuos metus neduos...
Kokios galimybes? Pasvarstom:
1. Grizti i darba kova ir atostogauti su visais uz 2013 m. (tik kazi ar ne drambliuko svajone )
2. Grizti ir negauti atostogu (turbut realesnis var.)
3. Grizti i darba jau si 2012 m. rudeni (nelaukti, kol vaikui sueis 2 m. kitu metu pradzioj)
4. Grizti i darba 2013 m. rudeni, kai vaikui bus 2,5 m. (po VPA iki 2 m. rasyti prasyma pratesti laika, ar kaip kitaip )
Bet, jauciu, kad pasirinkus 4 var. , jau tokiu salygu kaip po 2 metu grizimo netureciau , ar ne?
Pati esu pedagogė, tad kai auginau dukrą, buvau pasirinkusi Jūsų 4 variantą - į mokyklą grįžau nuo rugsėjo, kai dukrai buvo 2.5 m. (ji taip pat gimusi kovo mėn.). Žinoma, sukakus 2 m. pinigėlių jau nebegavau (čia pagal senąją tvarką, bet ir dabar po 2 m. jau nieko nebemoka), bet pasirinkau šį variantą, nes taip pat nenorėjau grįžti mokslo metų antroje pusėje, o ir mergaitė dar nebuvo itin savarankiška, norėjau geriau paruošti darželiui.
Prieš 2-ąjį dukros gimtadienį nuėjau į mokyklą ir parašiau prašymą, kad prasitęsiu vaiko priežiūros atostogas iki rugsėjo mėn. Direktorė maloniai sutiko. Kai grįžau, gavau tokį pat krūvį, koks buvo išėjus auginti vaikiuko. Tiesa, vėliau truputį sumažėjo...
Šiuo metu auginu 5 mėn. sūnelį, tai į mokyklą planuoju grįžti, ko gero, vėlgi nuo 2014 m. rugsėjo, kai jam bus 2.7 m. Jis gimęs sausio pb., tai vėlgi jau antroji mokslo metų pusė...Na, nebent finansinės bėdos išguitų anksčiau į darbą
Sveikos, merginos
Esu tokioje situacijoje, už poros savaičių dukrytei sueina 2 metukai, su darbdaviu kol kas nepavyksta pasikalbėti apie grįžimo
sąlygas, tai išvykęs, tai paskambink ryt ir t.t. Kokius variantus aš turiu?
*Išeiti šalių susitarimu, tačiau be kompensacijos, nes
kiek supratau, ji nėra privaloma, tik susitarimo reikalas?
**Rašyti prašymą pratęsti VPA iki 3 metų, kokios tuomet socialinės garantijos? Darbdavys praneš Sodrai, tačiau stoti į DB negaliu, taip?
***Jei esant VPA iki 3 metų rasčiau kitą darbą, ar galiu bet kada įsidarbinti naujame darbe ir iš senojo išeiti pagal DK 127 str.?
Esu tokioje situacijoje, už poros savaičių dukrytei sueina 2 metukai, su darbdaviu kol kas nepavyksta pasikalbėti apie grįžimo
**Rašyti prašymą pratęsti VPA iki 3 metų, kokios tuomet socialinės garantijos? Darbdavys praneš Sodrai, tačiau stoti į DB negaliu, taip?
***Jei esant VPA iki 3 metų rasčiau kitą darbą, ar galiu bet kada įsidarbinti naujame darbe ir iš senojo išeiti pagal DK 127 str.?
QUOTE(sausiukas @ 2012 07 10, 11:41)
Sveikos, merginos
visų pirma darbdavys negali jūsų atleisti ir turi būti suinteresuotas susisiekti su jumis. Tiesiog turite apsispręsti- grįžti į tą pačią darbovietę, prasitęsti VPA ar nutraukti darbo sutartį. Būnant VPA, galite nutraukti VPA ir išeiti iš darbo.
Sveikos merginos,
mano klausimas šiek tiek kitoks. bet tikiuosi, galėsite man padėti.
esu parašiusi daarbovietėje prašymą, kad grįšiu, kai dukrai sueis 2 metai. Jai jau suėjo du metai, bet vasarą neturiu kur dėti vaikų, tai pratęsėme (su darbdaviu sutarę) motinystės atostogas iki šio rudens (rugsėjo 1 d). Bet dabar taip nutiko, kad nebenoriu ten grįžti. Kaip įspėti darbdavį ir kada, kad nereikėtų paskui atidirbinėti tų poros savaičių. Žodžiu, noriu išeiti iš darbo negrįžus iš motinystės atostogų. kaip padaryti, kad jau nebereikėtų ten nieko atidirbinėti....
mano klausimas šiek tiek kitoks. bet tikiuosi, galėsite man padėti.
esu parašiusi daarbovietėje prašymą, kad grįšiu, kai dukrai sueis 2 metai. Jai jau suėjo du metai, bet vasarą neturiu kur dėti vaikų, tai pratęsėme (su darbdaviu sutarę) motinystės atostogas iki šio rudens (rugsėjo 1 d). Bet dabar taip nutiko, kad nebenoriu ten grįžti. Kaip įspėti darbdavį ir kada, kad nereikėtų paskui atidirbinėti tų poros savaičių. Žodžiu, noriu išeiti iš darbo negrįžus iš motinystės atostogų. kaip padaryti, kad jau nebereikėtų ten nieko atidirbinėti....