Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(ricasta @ 2012 04 12, 22:08)
Laba diena,
Norejau pasiklausti, jei parasius esu vaiko prieziuros atostogoms iki kol sueis 3 m, ar galiu i darba grizt anksciau, t.y. po 2 m, ar privalo priimti?

Galit,pries 2 sav. parasot prasima darbe,kad norit nutraukti VPA ir grizti i darba,turi priimti,bet zinot kaip buna,cia jau nuo darbdavio priklauso.
Atsakyti
QUOTE(ricasta @ 2012 04 12, 21:08)
Laba diena,
Norejau pasiklausti, jei parasius esu vaiko prieziuros atostogoms iki kol sueis 3 m, ar galiu i darba grizt anksciau, t.y. po 2 m, ar privalo priimti?

Jei nepraėję 2 metai, turi priimti į tą pačią darbo vietą, jei 2 metai jau praėję - suteikti darbą įmonėje, bet nebūtinai buvusias pareigas.
ČIa teoriškai. Realiai - kalbėkis su darbdaviu ir bus aišku, ar tave norės priimti. Nes tą sąvoką "darbdavys privalo" reikėtų pamiršti. Jei jis tavęs nenorės, ras būdų, kad pati nebenorėtum ten dirbti.
Atsakyti
Iskilo ir man tokiu klausimeliu, gal kuri mamyte pakonsultuos.

Esu VPA iki 2 m. I darba tureciau grizti 2013 m. kova. Dirbu pedagogini darba, tai kazkaip i m.m. pabaiga ,,parsigrusti" g.gif Kaip kruvis? Kaip tvarkarastis? Juk niekas nekeis del vienos biggrin.gif O paskui, kai jau visi eis kasmetiniu atostogu, kaip as? Ar galesiu, padirbusi ta gabaliuka, vasara atostogauti? Jei ne, tai juk niekas ,,poniai" rudeni ar ziema uz tuos metus neduos... verysad.gif

Kokios galimybes? Pasvarstom:
1. Grizti i darba kova ir atostogauti su visais uz 2013 m. (tik kazi ar ne drambliuko svajone biggrin.gif )
2. Grizti ir negauti atostogu (turbut realesnis var.)
3. Grizti i darba jau si 2012 m. rudeni (nelaukti, kol vaikui sueis 2 m. kitu metu pradzioj)
4. Grizti i darba 2013 m. rudeni, kai vaikui bus 2,5 m. (po VPA iki 2 m. rasyti prasyma pratesti laika, ar kaip kitaip g.gif )

Bet, jauciu, kad pasirinkus 4 var. , jau tokiu salygu kaip po 2 metu grizimo netureciau g.gif , ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo epika: 16 balandžio 2012 - 15:23
labas
vaikui suejus 2m grizau i darba, ar jei reiktu galiu dabar prasitesti atostogas iki 3m?

ir jei galima, ar galiu iseiti nuo tos dienos kai parasau prasyma?
Atsakyti
QUOTE(cvetocik @ 2012 04 19, 18:34)
labas
vaikui suejus 2m grizau i darba, ar jei reiktu galiu dabar prasitesti atostogas iki 3m?

Kazkada, kai pirmus metus tik mokejo pinigelius, o paskui buvo nuspresta, kad nuo 2008 sausio jau ir antrus metus mokes, kai kurios mamos grizo atgal atostogu, nors buvo pradejusios dirbti, bet gal tai buvo tik tuo atveju???
Atsakyti
QUOTE(cvetocik @ 2012 04 19, 18:34)
labas

...tikrai galit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cvetocik @ 2012 04 19, 19:33)
ir jei galima, ar galiu iseiti nuo tos dienos kai parasau prasyma?

Galit pratesti VPA iki 3-ju metu.Nuo kokios paprasisit,kad pratestu,nuo tos ir skaitysis kad jus vel esat VPA.
Atsakyti
QUOTE(dushianerami @ 2012 04 12, 13:38)
galbut kazkuri jau susiduret arba konsultavotes sodroje kaip su naujaja tvarka, kai pasirenki varianta 70 ir 40 ir antrais metais grizti i savo darbo vieta. ar viskas teisiskai ten tvarkinga? nes girdejau tokiu idomiu  gandu, kad pasirinkus si varianta negali grizti i savo darba, nes grizus, bus nutrauktos atostogos, vadinasi antrais metais 40 proc. negausi, nebent dirbti kazkur kitur  g.gif  negi taip is tikro? dabar laukiuosi ir svarstau koki varianta reiks pasirinkti, nes antrais metais noresiu grizti darban ir tie 40 proc nepamaisytu auklei  ax.gif
zinau, kad nebuvo istatymiskai sutvarkyti tie niuansai, kad esi motinystes atostogose, nes gauni pasalpa, bet lygiagreciai jau dirbi. gal jau kazkas ta linkme buvo padaryta?

Aš taip pat išėjau pagal tokią tvarką dvejiems metams. Taigi bandžiau išsiaiškinti kas kaip, tai supratau tiek:
antri metai 40 procentų + gali dirbti, atlyginimo sumai lubų nėra! Bet čia jei grįžti į tą patį darbą, o darbdavys nenutraukia tavo VPA. Nes jei jis nutrauks, pašalpa nebebus mokama.
Tik va, pradedu ir aš girdėti, jog sodra nenusiteikusi mokėti pašalpos dirbančiam, nors pašalpa ir priklauso...(atlyginimas bus išskaičiuojamas iš pašalpos, arba ji visai nemokama) g.gif Visai tai kolkas, kiek suprantu, "pletkų" lygio informacija, bet kas čia žino kaip bus, kol ateis tas laikas, žiūrėk jau bus koks įstatymas tyliai pakeistas... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dzoita @ 2012 04 25, 00:16)
Aš taip pat išėjau pagal tokią tvarką dvejiems metams. Taigi bandžiau išsiaiškinti kas kaip, tai supratau tiek:
antri metai 40 procentų + gali dirbti, atlyginimo sumai lubų nėra! Bet čia jei grįžti į tą patį darbą, o darbdavys nenutraukia tavo VPA. Nes jei jis nutrauks, pašalpa nebebus mokama.
Tik va, pradedu ir aš girdėti, jog sodra nenusiteikusi mokėti pašalpos dirbančiam, nors pašalpa ir priklauso...(atlyginimas bus išskaičiuojamas iš pašalpos, arba ji visai nemokama) g.gif Visai tai kolkas, kiek suprantu, "pletkų" lygio informacija, bet kas čia žino kaip bus, kol ateis tas laikas, žiūrėk jau bus koks įstatymas tyliai pakeistas... unsure.gif

O is kur jus tokius pletkus girdejot? Nes as kazkaip negirdejau,nors domiuosi situo,nes ir as isejau 2-ms metams,bet kai klausinejau sodroj,tai sake,jokiu apribojimu istatyme nera.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 04 25, 07:38)
O is kur jus tokius pletkus girdejot? Nes as kazkaip negirdejau,nors domiuosi situo,nes ir as isejau 2-ms metams,bet kai klausinejau sodroj,tai sake,jokiu apribojimu istatyme nera.

Žinok internete kažkur teko skaityti, dabar reiks dėl įdomumo bandyt atkuist kur perskaičiau.... g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif Gal žinot ar kaupiasi kasmetinės atostogos, būnant vaiko auginimo atostogose?
Atsakyti
QUOTE(Mistake @ 2012 06 12, 11:53)
Sveikos merginos  4u.gif  Gal žinot ar kaupiasi kasmetinės atostogos, būnant vaiko auginimo atostogose?

Ne,kaupiasi tik bunant nestumo ir gimdymo atostoguose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 12 birželio 2012 - 11:04