Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Ciccio @ 2014 07 01, 21:36)
Pagal 129 str. atleisti negali iki kol vaikui sueis treji, kitu atveju - įspėti turi prieš 4 mėn.

Paskaiciau ir iskilo toks klausimas, jeigu esu vienoje imoneje vis dar VPA iki kol vaikui sueis 3 metai, taciau dirbu kitoje imoneje, kurioje dabar man yra bandomasis laikotarpis, ar siuo atveju gal irgi galioja tas pats istatymas, kad negali atleisti iki kol vaikui sueis 3 metai? smile.gif ar cia jau 2 skirtingi dalykai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2014 07 02, 00:13)
Paskaiciau ir iskilo toks klausimas, jeigu esu vienoje imoneje vis dar VPA iki kol vaikui sueis 3 metai, taciau dirbu kitoje imoneje, kurioje dabar man yra bandomasis laikotarpis, ar siuo atveju gal irgi galioja tas pats istatymas, kad negali atleisti iki kol vaikui sueis 3 metai?  smile.gif  ar cia jau 2 skirtingi dalykai?  g.gif

Pati sau atsakete BANDOMASIS LAIKOTARPIS,cia jau sis istatymas negalioja.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 07 01, 22:36)
Pagal 129 str. atleisti negali iki kol vaikui sueis treji, kitu atveju - įspėti turi prieš 4 mėn. Jei neturės darbo, fiksuos prastovą, o ne pravaikštą smile.gif Už prastovą mokama 2/3 atlyginimo, bet ne mažiau nei minimumas (195 str. 3 dalis). Skaičiuojant išeitinę VPA berods neįtraukiamas į stažą darbovietėje, bet nesu tikra.
Realiausia, kad jus spaus rašyti prašymą atleisti savo noru. Nenusileiskit. Jums nieko reikalauti nereikia, visos jūsų teisės ir darbdavio pareigos numatytos kodekse. Jei itin spaus pagal 127, pasiūlykit atleidimą pagal 125 - šalių susitarimu, nes kitaip neteksit išeitinės, o pagal 125 suderėkit dėl išeitinės, jei ne visos, tai bent jau dalies.

Labai aciu uz issamu atsakyma smile.gif

Gal dar kad nors zino ir gali atsakyti del vpa itraukimo I iseitine skaiciavimo?
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2014 07 02, 07:35)
Labai aciu uz issamu atsakyma smile.gif

Gal dar kad nors zino ir gali atsakyti del vpa itraukimo I iseitine skaiciavimo?

http://www.delfi.lt/...a.d?id=63412880

Atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, metu darbuotojui yra paliekama darbo vieta ir pareigos, išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
Šis atostogų laikotarpis yra įskaičiuojamas į darbuotojo darbo stažą (atostogų laikotarpis patenka ir į valstybinio socialinio draudimo stažą). Į darbuotojo darbo stažą taip pat įskaičiuojami laikotarpiai, kurių metu darbuotojui buvo suteiktos nėštumo ir gimdymo atostogos bei tėvystės atostogos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 02 liepos 2014 - 08:29
QUOTE(juskirena @ 2014 07 02, 05:41)
Pati sau atsakete BANDOMASIS LAIKOTARPIS,cia jau sis istatymas negalioja.

O jeigu bent 1 diena uz bandomojo ribu, tai tada atleisti negali taip? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2014 07 02, 11:11)
O jeigu bent 1 diena uz bandomojo ribu, tai tada atleisti negali taip?  smile.gif

Jei baigiasi bandomasis ir keiciasi i paprasta sutarti, tada taip.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 07 02, 08:18)
http://www.delfi.lt/...a.d?id=63412880

Atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, metu darbuotojui yra paliekama darbo vieta ir pareigos, išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
Šis atostogų laikotarpis yra įskaičiuojamas į darbuotojo darbo stažą (atostogų laikotarpis patenka ir į valstybinio socialinio draudimo stažą). Į darbuotojo darbo stažą taip pat įskaičiuojami laikotarpiai, kurių metu darbuotojui buvo suteiktos nėštumo ir gimdymo atostogos bei tėvystės atostogos.

kad i staza iskaiciuojami tie metai, tai as zinau, bet ar jie prisiskaiciuoja, kai skaiciuojama moketi iseitinei? nes va pvz atostogoms neprisiskaiciuoja, tai mazu, gal ir iseitinei issimeta... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2014 07 02, 13:02)
kad i staza iskaiciuojami tie metai, tai as zinau, bet ar jie prisiskaiciuoja, kai skaiciuojama moketi iseitinei? nes va pvz atostogoms neprisiskaiciuoja, tai mazu, gal ir iseitinei issimeta...  schmoll.gif

buhalterių forume tax.lt radau komentarus, kad įsiskaičiuoja VPA išeitinei išmokai.
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2014 07 02, 14:02)
kad i staza iskaiciuojami tie metai, tai as zinau, bet ar jie prisiskaiciuoja, kai skaiciuojama moketi iseitinei? nes va pvz atostogoms neprisiskaiciuoja, tai mazu, gal ir iseitinei issimeta...  schmoll.gif

Iseitine gi mokama uz staza,tai jeigu i staza ieina vaiko prieziuros atostogos,tai ir taip aisku,kad ir iseitine uz juos skaiciuos. smile.gif
Atsakyti
dabar paskaičiau ir susinervinau, įmonės prašymu grįžau į darbą, tik ne į tą pačią įmonę o į jų valdomą kitą. iš pirmosios laabai spaudžiama parašiau prašymą išeiti iš darbo (nors vaikui tik 1metai ir 4 mėnesiai) ir apsiforminau kitoje. Darbo sutartyje bandomasis 3 mėnesiai, tai nejaugi jie gali praėjus 3 mėnesiams mane atleisti po bandomojo ir aš lieku be jokių garantijų?? nors juristė aiškino kad mane nesvarbu kurioj įmonėje gina įstatymas ir aš saugi ir jeigu kas iš dabartinės galėsiu grįžti į VPA.. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(agnieeeska @ 2014 07 05, 00:13)
dabar paskaičiau ir susinervinau, įmonės prašymu grįžau į darbą, tik ne į tą pačią įmonę o į jų valdomą kitą. iš pirmosios laabai spaudžiama parašiau prašymą išeiti iš darbo (nors vaikui tik 1metai ir 4 mėnesiai) ir apsiforminau kitoje. Darbo sutartyje bandomasis 3 mėnesiai, tai nejaugi jie gali praėjus 3 mėnesiams mane atleisti po bandomojo ir aš lieku be jokių garantijų?? nors juristė aiškino kad mane nesvarbu kurioj įmonėje gina įstatymas ir aš saugi ir jeigu kas iš dabartinės galėsiu grįžti į VPA..  blink.gif

Čia jau būtų teisminio ginčo objektas. Įrodyti sąsajas tarp įmonių, kokios aplinkybės buvo perėjimo ir pan. Be reikalo sutikote su bandomuoju, kadangi perėjot į kitą įmonę darbdavio prašymu. Tokiu atveju netgi egzistuoja tokia galimybė pereiti ne savo noru, o darbdavių sutarimu, kuriame išdėstomi visi pagrindai ir sąlygos. Tuomet sudaromas šalių susitarimas tarp jūsų ir darbdavio, kokiomis sąlygomis darbuotojas perkeliamas. Šiaip galima susitarti ir žodžiu, kad bandomojo nebus, nes jūs jau kaip ir išbandytas darbuotojas.
Kalbant apie bandomąjį, tai atleisti galima jo metu, o ne jam pasibaigus. Jeigu nors viena diena virš nustatyto laikotarpio, jau atleisti negalima šiuo pagrindu. Atleidimas neišlaikius bandomojo irgi nėra toks paprastas kaip grasina darbdaviai - jie turi labai gerai motyvuoti, o prieš tai turi būti aptartos to bandomojo sąlygos, kurias reikia išlaikyti.
Kuri DK norma šiuo atveju viršesnė (ar dėl bandomojo, ar dėl apsaugos auginantiems vaikus iki 3 metų), čia jau tikrai teisininkas turėtų atsakyti.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 07 05, 11:16)
Čia jau būtų teisminio ginčo objektas. Įrodyti sąsajas tarp įmonių, kokios aplinkybės buvo perėjimo ir pan. Be reikalo sutikote su bandomuoju, kadangi perėjot į kitą įmonę darbdavio prašymu. Tokiu atveju netgi egzistuoja tokia galimybė pereiti ne savo noru, o darbdavių sutarimu, kuriame išdėstomi visi pagrindai ir sąlygos. Tuomet sudaromas šalių susitarimas tarp jūsų ir darbdavio, kokiomis sąlygomis darbuotojas perkeliamas. Šiaip galima susitarti ir žodžiu, kad bandomojo nebus, nes jūs jau kaip ir išbandytas darbuotojas.
Kalbant apie bandomąjį, tai atleisti galima jo metu, o ne jam pasibaigus. Jeigu nors viena diena virš nustatyto laikotarpio, jau atleisti negalima šiuo pagrindu. Atleidimas neišlaikius bandomojo irgi nėra toks paprastas kaip grasina darbdaviai - jie turi labai gerai motyvuoti, o prieš tai turi būti aptartos to bandomojo sąlygos, kurias reikia išlaikyti.
Kuri DK norma šiuo atveju viršesnė (ar dėl bandomojo, ar dėl apsaugos auginantiems vaikus iki 3 metų), čia jau tikrai teisininkas turėtų atsakyti.

Na esme kad imoniu grupe. Bendra struktura. Generalinis direktorius visom imonem tas pats. Tai gal cia pliusas nes irodinet nieko nereiketu.. o sutartis tiesiog standartine ir nieko apie bandomaji nekalbejom tiesiog sutarti irasytas jis ir tik poto giliau pasiskaitinejau smile.gif
Atsakyti