QUOTE(agnieeeska @ 2014 07 05, 00:13)
dabar paskaičiau ir susinervinau, įmonės prašymu grįžau į darbą, tik ne į tą pačią įmonę o į jų valdomą kitą. iš pirmosios laabai spaudžiama parašiau prašymą išeiti iš darbo (nors vaikui tik 1metai ir 4 mėnesiai) ir apsiforminau kitoje. Darbo sutartyje bandomasis 3 mėnesiai, tai nejaugi jie gali praėjus 3 mėnesiams mane atleisti po bandomojo ir aš lieku be jokių garantijų?? nors juristė aiškino kad mane nesvarbu kurioj įmonėje gina įstatymas ir aš saugi ir jeigu kas iš dabartinės galėsiu grįžti į VPA..
Čia jau būtų teisminio ginčo objektas. Įrodyti sąsajas tarp įmonių, kokios aplinkybės buvo perėjimo ir pan. Be reikalo sutikote su bandomuoju, kadangi perėjot į kitą įmonę darbdavio prašymu. Tokiu atveju netgi egzistuoja tokia galimybė pereiti ne savo noru, o darbdavių sutarimu, kuriame išdėstomi visi pagrindai ir sąlygos. Tuomet sudaromas šalių susitarimas tarp jūsų ir darbdavio, kokiomis sąlygomis darbuotojas perkeliamas. Šiaip galima susitarti ir žodžiu, kad bandomojo nebus, nes jūs jau kaip ir išbandytas darbuotojas.
Kalbant apie bandomąjį, tai atleisti galima jo metu, o ne jam pasibaigus. Jeigu nors viena diena virš nustatyto laikotarpio, jau atleisti negalima šiuo pagrindu. Atleidimas neišlaikius bandomojo irgi nėra toks paprastas kaip grasina darbdaviai - jie turi labai gerai motyvuoti, o prieš tai turi būti aptartos to bandomojo sąlygos, kurias reikia išlaikyti.
Kuri DK norma šiuo atveju viršesnė (ar dėl bandomojo, ar dėl apsaugos auginantiems vaikus iki 3 metų), čia jau tikrai teisininkas turėtų atsakyti.