QUOTE(gabiiiiiiii @ 2014 02 17, 10:44)
Sveiki, as ir su klausymu.
Gimus vaikeliui pasiemiau 3 metus VPA. Birzelio 10 diena bus lygiai du metai sueja. I senaja darbo vieta gryzti nelabai noriu. Tai dabar domina keli klausymai :
1.Ar man isejus is darbo, nors dar pilnai VPA nesibaige (dar vieni metai priklauso) priims mane i darbo birza ir mokes pasalpa?
2.Kiek per tuos du metus man turi but prisikaupe atostogu?
3.Kiek girdejau esant antriems ir treciems metams VPA galima tureti kita darba ir dirbti ir tureti kaip papildomas pajamas, ar tiesa?
4.Jei vis del to nuspresciau neiseiti is darbo, kada tureciau pasirodyti darbe ( rugseji vaika vedu i darzeli, noriu dar pavedzioti pati) .
Visi sie klausymai kyla, del to, kad treti metai kiek zinau yra neapmokami, be pinigeliu sedeti nesinori. Tai reik eit dirbti, ar i birza stoti, ar dar kazka sugalvoti.
1. Taip DB priims ir mokės, jei priklauso.
2. Atostogos per VPA nesikaupė. Per NGA (126 dienas nedarbingumo) susikaupė 9 kalendorinės dienos, jeigu jų neišsinaudojote prieš NGA.
3.2 ir 3 VPA metais galima dirbti kitur, nenutraukiant VPA pagrindinėj darbovietėj ir neišeinant iš jos.
4. Jei esate parašius VPA prašymą iki kol vaikui sueis treji, tai kitą dieną po trečiojo gimtadienio turite pradėti dirbti. Jei norėsite grįžti anksčiau, turite parašyti atskirą prašymą, kad grįžtate ir ten nurodyti savo norimą darbo pradžios dieną.