Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Nikutė @ 2014 01 30, 13:52)
sveiki,
pries pora savaiciu buvau parasius, dabar vel noreciau paklausti gal kas ka patars.
kaip anksciau minejau,mano tiesioginis virsininkas man liepe laukti iki 07.06 (vaikui tada 3m. sueis) gal iki to laiko atsiras man vieta.
sausio 13d. issiunciau reg.laiska kad nuo vasario 3d. nutraukiu VPA. per dvi savaites man niekas nepaskambino, tai 01.27 diena pati pasiskambinau personalo vadybininkei, tai jinai man atsake,kad laiska gavo ir iki sios savaites galo man perskambins ir ziures ka su manim daryti, kaip jinai atsake,"mes tave privalom priimti I tapacia darbo vieta su tuo paciu atlyginimu"
bet jau ketvirtadienis, jai ryt nepaskambins,ka daryti? ar pirmadieni ,tai yra 02 03 vaziuot tiesiai I personalo skyriu ar tiesiai kreiptis I darbo inspekcia?
I dabo vieta as nepapulciau, nes apsauga gali neileisti, o virsininkai kitam pastate sedi, nei mano darbo vieta.
aciu jai kas atsakys 4u.gif

Važiuoti manau reikia į darbo vietą. Kodėl apsauga turėtų neįleisti? Tarkim neįleis, tada į personalą. Pati rytoj pasiskambinkit ir specialiai paklauskit, kur atvykt - tiesiai į darbą ar į personalą. Į darbą būtinai reikia pirma nuvykti, o ne tiesiai į darbo inspekciją, nes gal ten jūsų laukia ir kažką sugalvos. Negalima juk skųstis dėl to, kad nepaskambino.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 01 30, 15:45)
Važiuoti manau reikia į darbo vietą. Kodėl apsauga turėtų neįleisti? Tarkim neįleis, tada į personalą. Pati rytoj pasiskambinkit ir specialiai paklauskit, kur atvykt - tiesiai į darbą ar į personalą. Į darbą būtinai reikia pirma nuvykti, o ne tiesiai į darbo inspekciją, nes gal ten jūsų laukia ir kažką sugalvos. Negalima juk skųstis dėl to, kad nepaskambino.

as ir taip galvoju, ryt pasiskambinsiu I personala ir paklausiu kaip ka siulo. nes tas nezinojimas biski nervina, o ir pyktis nesinori. vis dar tikiuosi kad iki rytojaus paskambins.
o apsauga gali neileisti, nes as kazino dirbu ir kasos yra rakinamo lengvai nepateksi, o tas stovejimas prie kasos man rodos nieko neduotu.
nesitikejau,kad gryzimas I darba toks sunkus etapas doh.gif
Atsakyti
sveikos.
noreciau pasiteiraut-
vasario pradzioj kaip ir tureciau grizt i darba po 3m vaiko auginimo atostogu.yra sukaupta mano 46dienos atostogu-darbdavys sake,kad kai griztu galiu iskart paimt isnaudot visas atostogas-isleis iskart atostogom,po to darban,arba aisku jei pasirenku nebegrizt i darba,ismoka atostoginius.o sakykit-ar uz vaikus NPD galiu prasyt kad pritaikytu visa suma man(yra du vaikiukai),kai paskaiciuos atostoginiu suma,nes vyras dirba su verslo liudijimu ir jam juk jokie npd negalioja.taigi domina,ar galiu darbe prasyt uz atostiginius kai skaiciuos pritaikyt abieju vaiku pilna NPD,o ne per pus kad taikytu.
aciu.
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2014 01 31, 12:45)
sveikos.
noreciau pasiteiraut-
vasario pradzioj kaip ir tureciau grizt i darba po 3m vaiko auginimo atostogu.yra sukaupta mano 46dienos atostogu-darbdavys sake,kad kai griztu galiu iskart paimt isnaudot visas atostogas-isleis iskart atostogom,po to darban,arba aisku jei pasirenku nebegrizt i darba,ismoka atostoginius.o sakykit-ar uz vaikus NPD galiu prasyt kad pritaikytu visa suma man(yra du vaikiukai),kai paskaiciuos atostoginiu suma,nes vyras dirba su verslo liudijimu ir jam juk jokie npd negalioja.taigi domina,ar galiu darbe prasyt uz atostiginius kai skaiciuos pritaikyt abieju vaiku pilna NPD,o ne per pus kad taikytu.
aciu.

Prisitaikysit per deklaraciją kitais metais. Manau, kad buhalterija negali niekaip žinoti, kad jūsų vyras neprisitaikys NPD g.gif
Atsakyti
Gal kas gali pasidalinti prašymu, dėl grįžimo į darbą po VPA anksčiau laiko (anksčiau VPA atostogų pabaigos). Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(limpopooo @ 2014 02 06, 16:41)
Gal kas gali pasidalinti prašymu, dėl grįžimo į darbą po VPA anksčiau laiko (anksčiau VPA atostogų pabaigos). Ačiū smile.gif

as tai rasiau :
prasau nutraukti mano VPA nuo 2014 vasario 3 d.
Atsakyti
Sveiki. Gal atsiras padėsiančių?Esu motinystės atostogose iki 2014,06,03. Šiandien sužinojau, jog mano darbovietę uždaro, grįžti nebus kur. Svarbiausia, kad grįžti ir nenorėjau, nes tikėjausi, kad spėsim suplanuoti antrą lėlytę iki to laiko. Žadėjau pratęsti atostogas iki kol sukaks pirmajai 3m. Ar vis dar galėčiau atostogas pratęsti ir per tą laiką planuoti vaikelį? ar vis tiek nieko gero ir už antrąjį negaučiau pinigėlių? Juk nebūtų kam manęs išleisti į dekretą? tikiuos, supratote ką norėjau paklausti ir rasite laiko man atsakyti. ačiū jums.
Atsakyti
QUOTE(Nikutė @ 2014 02 06, 21:16)
as tai rasiau :
prasau nutraukti mano VPA nuo 2014 vasario 3 d.

Tik toki sakinuka, ane? Neraset kad "...ir grazinti i darba" ar pan? Jei rasau siandien, tai prideti 14 dienu ir viskas, ane?
Atsakyti
Sveikos operatyviosios,
kol kas neplanuoju antrojo vaikelio, bet ziurint i ateiti, nes keiciasi siek tiek darbo specifika, turiu jums toki klausima.

Jeigu turesiu pajamas ir pagal darbo sutarti, ir pagal individualios veiklos pagal pazyma - motinystes pasalpos apskaiciavimui ims siuos du rodiklius, kaip suprantu?

is sodros informacijos:
Gaunantys pajamas pagal individualios veiklos pažymą asmenys ir ūkininkai laikomi apdraustaisiais, jeigu jie yra sumokėję socialinio draudimo įmokas už paskutinį Valstybinio socialinio draudimo įstatyme nustatytą laikotarpį.

o tas laikotarpis jau kaip pats pasirenki - arba kas menesi, arba kasmet? smile.gif

Atsakyti
Sveikos, tokia situacija. Dirbau pagal neterminuota darbo sutarti ir savo vadove isleidau i vpa. Man darbo sutartyje nurodyta kad as pakelta pareigose laike jos atostogu. Pavaduodama ja pati isejau i dekreta. Man bunant vpa keitesi mano sutartis ( grizo buvusi vadove). Man griztant i darba kokias pareigas turi siulyti? Kokios sutarti ar kokiom isejau? Ir koki atlyginima? Pagal kuri isejau ar pagal tas pareigas? Aciu uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agnieeeska @ 2014 02 17, 00:43)
Sveikos, tokia situacija. Dirbau pagal neterminuota darbo sutarti ir savo vadove isleidau i vpa. Man darbo sutartyje nurodyta kad as pakelta pareigose laike jos atostogu. Pavaduodama ja pati isejau i dekreta. Man bunant vpa keitesi mano sutartis ( grizo buvusi vadove). Man griztant i darba kokias pareigas turi siulyti? Kokios sutarti ar kokiom isejau? Ir koki atlyginima? Pagal kuri isejau ar pagal tas pareigas? Aciu uz atsakymus smile.gif

Kadangi išnyko aplinkybės, kurioms esant jūsų pareigos buvo pakeltos, t.y. vadovė grįžo po VPA, jūs grįžtate į tai, kas buvo iki tol sulygta darbo sutartyje.
Atsakyti
Sveiki, as ir su klausymu.
Gimus vaikeliui pasiemiau 3 metus VPA. Birzelio 10 diena bus lygiai du metai sueja. I senaja darbo vieta gryzti nelabai noriu. Tai dabar domina keli klausymai :
Ar man isejus is darbo, nors dar pilnai VPA nesibaige (dar vieni metai priklauso) priims mane i darbo birza ir mokes pasalpa?
Kiek per tuos du metus man turi but prisikaupe atostogu?
Kiek girdejau esant antriems ir treciems metams VPA galima tureti kita darba ir dirbti ir tureti kaip papildomas pajamas, ar tiesa?
Jei vis del to nuspresciau neiseiti is darbo, kada tureciau pasirodyti darbe ( rugseji vaika vedu i darzeli, noriu dar pavedzioti pati) .
Visi sie klausymai kyla, del to, kad treti metai kiek zinau yra neapmokami, be pinigeliu sedeti nesinori. Tai reik eit dirbti, ar i birza stoti, ar dar kazka sugalvoti.
Atsakyti