Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(~Beauty~ @ 2012 03 26, 12:05)
Pas mane labai panaši situacija kaip temos pradžioje savąją aprašė Agneškė ax.gif

Š.m. rugsėjo pabaigoje turiu grįžti į darbą po motinystės atostogų (dukrytei sukaks 2 metukai), tačiau įmonėje mano skyriaus nebėra, panaikintas, o į kitą perkelti manęs neketina. Norės atleisti šalių susitarimu (tai labai dažnas atvejis mūsų įmonėje).
Įmonė jau būsiu išdirbusi 5 metus.

* Domina, kokia išeitinė kompensacija man priklausytų už neįspėjimą (jeigu neįspės iš anksto) ir už stažą? g.gif

* Jeigu aš, tarkim, nesutiksiu, kad mane atleistų "šalių susitarimu"? Kas tuomet? Jie privalo man užtikrinti darbo vietą? Kiek laiko? g.gif

* Jeigu grįžtu į darbą ir tą pačią dieną man pasiūlo rašyti prašymą, ar galiu tuo pat metu parašyti prašymą pratęsti motinystės atostogas tretiems metams? g.gif

Iš anksto ačiū, kas galės atsakyti į mano klausimus 4u.gif

galiu atsakyti i viena is ju: tikrai galite prasyti iki 3 metu pratesti atostogas, (man taip buvo, kai gryzau, pasake ner kur idarbinti) . o uz staza skaiciuoja berods uz 36 men, gal kazkas tiksliai parasys.
Atsakyti
QUOTE(auksine` @ 2012 03 26, 12:32)
galiu atsakyti i viena is ju: tikrai galite prasyti iki 3 metu pratesti atostogas, (man taip buvo, kai gryzau, pasake ner kur idarbinti) . o uz staza skaiciuoja berods uz 36 men, gal kazkas tiksliai parasys.

Ačiū 4u.gif

Pasiskaitinėjau internete: už stažą nuo 60 iki 120 mėnesių (nuo 5 iki 10 metų) – keturių mėnesių išmoka mirksiukas.gif

Tai kaip čia gaunasi... 4 mėn išmoka už neįspėjimą (jei taip būtų) + 4mėn. išeitinė g.gif Tačiau (kaip supratau iš atsakymų pirmajame temos puslapyje) galima "išsireikalauti" netgi 12 mėn. išeitinę (kažin tik, kiek tai realu) ax.gif Tik vat klausimas - ši išmoka pliusuotųsi prie tų 4 mėn. už neįspėjimą, ar apskritai už 12 mėn.? g.gif
Atsakyti
QUOTE(krista 1977 @ 2012 03 20, 11:35)
Sveiki,
buciau labai dekinga gauti atsakyma i si klausima:  ax.gif 
jei, isejus i darba po dvieju metu VPA, iskarto paimsiu biliuteni, ar ligos pasalpa skaiciuos nuo ankstesnio DU, ar nuo SODROS ismokos?

Skaiciuos nuo Sodros ismokos, arba ims paskutiniu 3 menesiu pajamas, neiskaitant menesi pries kreipimasi. pvz.imsite biliuteni balandi, skaiciuos vasario, sausio, gruodzio pajamas.
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2012 03 26, 13:29)
Tai kaip čia gaunasi... 4 mėn išmoka už neįspėjimą (jei taip būtų) + 4mėn. išeitinė g.gif Tačiau (kaip supratau iš atsakymų pirmajame temos puslapyje) galima "išsireikalauti" netgi 12 mėn. išeitinę (kažin tik, kiek tai realu) ax.gif Tik vat klausimas - ši išmoka pliusuotųsi prie tų 4 mėn. už neįspėjimą, ar apskritai už 12 mėn.? g.gif

Šalių susitarimu ir reiškia, kad tiek darbdavys, tiek jūs turėsit išsakyti savo pageidavimus ir galutinis susitarimas ir lems už kiek mėnesių ir kokią kompensaciją jūs gausite.
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2012 03 27, 15:07)
Šalių susitarimu ir reiškia, kad tiek darbdavys, tiek jūs turėsit išsakyti savo pageidavimus ir galutinis susitarimas ir lems už kiek mėnesių ir kokią kompensaciją jūs gausite.

Tai suprantama, ką reiškia "šalių susitarimu", bet... jeigu nepavyksta susitarti su darbdaviu gražiuoju? Vat tam ir reiktų žinoti, ko galima teisėtai reikalauti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2012 03 26, 12:05)
Š.m. rugsėjo pabaigoje turiu grįžti į darbą po motinystės atostogų (dukrytei sukaks 2 metukai), tačiau įmonėje mano skyriaus nebėra, panaikintas, o į kitą perkelti manęs neketina. Norės atleisti šalių susitarimu (tai labai dažnas atvejis mūsų įmonėje).
Įmonė jau būsiu išdirbusi 5 metus.

* Domina, kokia išeitinė kompensacija man priklausytų už neįspėjimą (jeigu neįspės iš anksto) ir už stažą? g.gif

* Jeigu aš, tarkim, nesutiksiu, kad mane atleistų "šalių susitarimu"? Kas tuomet? Jie privalo man užtikrinti darbo vietą? Kiek laiko? g.gif

* Jeigu grįžtu į darbą ir tą pačią dieną man pasiūlo rašyti prašymą, ar galiu tuo pat metu parašyti prašymą pratęsti motinystės atostogas tretiems metams? g.gif

QUOTE(~Beauty~ @ 2012 03 29, 11:52)
Tai suprantama, ką reiškia "šalių susitarimu", bet... jeigu nepavyksta susitarti su darbdaviu gražiuoju? Vat tam ir reiktų žinoti, ko galima teisėtai reikalauti 4u.gif

Tai jūs pirmiausia turite žinoti ko pati norite-pratęsti atostogas ar išeiti iš darbo, nes kaip suprantu iš jūsų posto, darbo jums nebesiūlo.
Jei norite pratęsti atostogas, tai geriau būtų bent prieš savaitę parašyti.
Jei nenorite išeiti šalių susitarimu, tuomet darbdavys jus atleis savo iniciatyva. Tie mėnesiniai DU, kuriuos jūs skaičiuojate yra imami tuomet, kai atleidžiama darbdavio iniciatyva, o atleidžiant šalių susitarimu gali būti sulygta konkreti suma.
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2012 03 29, 13:01)
Tai jūs pirmiausia turite žinoti ko pati norite-pratęsti atostogas ar išeiti iš darbo, nes kaip suprantu  iš jūsų posto, darbo jums  nebesiūlo.
Jei norite pratęsti atostogas, tai geriau būtų bent prieš savaitę parašyti.
Jei nenorite išeiti šalių susitarimu, tuomet darbdavys jus atleis savo iniciatyva. Tie mėnesiniai DU, kuriuos jūs skaičiuojate yra imami tuomet, kai atleidžiama darbdavio iniciatyva, o atleidžiant šalių susitarimu gali būti sulygta konkreti suma.

Aš žinau, ko aš pati noriu - noriu dirbti, deja, naikinamas etatas ir greičiausiai siūlys išeiti doh.gif verysad.gif
Rašote, kad jeigu nesutiksiu, "darbdavys atleis savo iniciatyva" - bet juk jis negali to padaryti, kol vaikui nesueis 3 metai, ar gi ne taip? g.gif

Bet kokiu atveju ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Norejau paklausti po motenistes atostogu i darba gryzau 2011.09.08 ten manes nelabai norejo bet ir iseitines mokieti nenorejo todel pasiule paimti atostogas apmokamas kuriu turejau nemazai, po atostogu pasiule kita vieta bet su to paciu atkliginimu ir panasias pareigas bet i ta vieta perkele laikynai iki 2012.01.02 Darbo sutartis netermenuota. Tai i darba gryzau 2011,11.02 bet 2011.11.14 susilauziau koja darbe isejau i biuleteni, nors niekur neminejau kad koja susilauziau darbe. Man darbdavis skambino kad atvaziuociau sutvarkyti dokumentus as taip ir dariau bet 2012.01.02 man pasake kad nori sumazinti atliginima per pusia to metu as dar buvau biuleteni, o jaigu manes netenkina galiu iseiti, ir liepe pasirasyti toki prasyma kad prasau mano sutartes termina pratesti iki 2012.04.01 as nesutikau kadangi sutartis yra netermenuota tai baisiai nuskambejo pratesti sutartes termina, pamasciau kad ar nuo to prasymo pasirasymo netaps sutartis termenuota. Nedarbingumas del kojos uzsibaige 2012.02.10 viso 90dienu. 50DIENU 2011 METAIS IR 40 DIENU 2012METAIS. 2012.02.13 (PIRMADIENIS) susirgo vaikas ir buvau nedarbingume iki 2012.02.24 12 dienu Mano vaikas turi sunkia negalia Jam 3 metai sueis 2012.09.08 2012.02.27(PIRMADIENIS) isvaziavom su vaiku i raidos centra iki 2012.03.12 15 dienu ten susirgom ir atsigulem i ligonine 2012.03.13 sergam iki dabar vaistukus baigsim gerti tik 2012.04.06 Nuo 2012.04.10 yra suplanuota rebilitacija del G80,4 paralyzius tai bus biuletenis 30dienu iki 2012.05,10 viso del vaiko ligos 80 dienu siemet biuletenio.
Gal kas gali padeti kaip su darbu ar darbdavis turi teisia atleistim neispejas.
Kaip skaiciuojamas biuletenis 2011 ir 2012 metais sumuojasi i viena skaiciu ar ne? nes jai nesusimuoja tai 2012 metais 40 dienu manmo ir 80vaiko viso 120dienu.
darbuovetei dirbu nuo 2008metu balandzio menesio Ar i ta darbo staza isiskaiciuoja motenistes atostogpos ir biuletenis?
KOKIOS iseitines as galiu tikietis ar apskritai jos galiu tikietis?
Atsakyti
Sveikos panos. Net nezinau, kaip cia jusu aiskiai paklaust. Man 05.22 vaikui suseina 2 metai, neturiu kur gryzt i darba nes imone bankrutavusi. Dabar planuojam 2 vaikuti, kaip man protingiau pasielgti: pratesti vaiko prieziuros atostogas iki 3 metu ar stot i DB. Ir kaip man skaiciuotu pasalpa gimus antram vaikui?
Atsakyti
QUOTE(sobo @ 2012 04 11, 17:01)
Sveikos panos. Net nezinau, kaip cia jusu aiskiai paklaust. Man 05.22 vaikui suseina 2 metai, neturiu kur gryzt i darba nes imone bankrutavusi. Dabar planuojam 2 vaikuti, kaip man protingiau pasielgti: pratesti vaiko prieziuros atostogas iki 3 metu ar stot i DB. Ir kaip man skaiciuotu pasalpa gimus antram vaikui?

Jus tik planojat,tai neaisku,kada bus planas ivikdytas,todel neaisku kaip skaiciuos ir kaip mokes.
Pratesti jus kiek zinau negalit iki 3-ju metu nes nera jusu darbuovietes,todel kai vaikui sueis 2 metai,einat i birza ir gaunat bedarbio pasalpa.Kai jau bus leliukas pilveli,tada isidarbinkit,kad butu kam isleisti jus i atostogas.
Atsakyti
galbut kazkuri jau susiduret arba konsultavotes sodroje kaip su naujaja tvarka, kai pasirenki varianta 70 ir 40 ir antrais metais grizti i savo darbo vieta. ar viskas teisiskai ten tvarkinga? nes girdejau tokiu idomiu gandu, kad pasirinkus si varianta negali grizti i savo darba, nes grizus, bus nutrauktos atostogos, vadinasi antrais metais 40 proc. negausi, nebent dirbti kazkur kitur g.gif negi taip is tikro? dabar laukiuosi ir svarstau koki varianta reiks pasirinkti, nes antrais metais noresiu grizti darban ir tie 40 proc nepamaisytu auklei ax.gif
zinau, kad nebuvo istatymiskai sutvarkyti tie niuansai, kad esi motinystes atostogose, nes gauni pasalpa, bet lygiagreciai jau dirbi. gal jau kazkas ta linkme buvo padaryta?
Atsakyti
Laba diena,
Norejau pasiklausti, jei parasius esu vaiko prieziuros atostogoms iki kol sueis 3 m, ar galiu i darba grizt anksciau, t.y. po 2 m, ar privalo priimti?
Atsakyti