QUOTE(ladybird4 @ 2013 12 04, 17:46)
tai jeigu pasirinkau, kad man taikytu priklausanti NPD Sodroje nuo pasalpos ir taiko nuo atlyginimo pagrindineje darbovieteje, kai pradejau dirbti po pirmu metu - yra tikimybe, kad susidubliuos kazkur NPD, taip?
dar toks klausimas:
jeigu as esant VPA, dirbu -> vaikas suserga -> vyras ima nedarbinguma -> jam mokama 100proc gi atlyginimo -> ar man VPA mazeja? nes atrodo lyg ir logiska, nesvarbu, kad as dirbu, bet esu vaiko prieziuros atostogose, tad ir turiu priziureti vaika sergant...
dar toks klausimas:
jeigu as esant VPA, dirbu -> vaikas suserga -> vyras ima nedarbinguma -> jam mokama 100proc gi atlyginimo -> ar man VPA mazeja? nes atrodo lyg ir logiska, nesvarbu, kad as dirbu, bet esu vaiko prieziuros atostogose, tad ir turiu priziureti vaika sergant...
1. Taip, susidubliuos. NPD ir PNPD yra taikomas vieną kartą, NPD priklauso nuo pajamų dydžio. Todėl suėjus metams, VMI gaus informaciją iš visų darboviečių ir pašalpas mokančių įstaigų apie bendras per metus išmokėtas apmokestinamas pajamas, pritaikys formulę, ir suskaičiuos tiksliai, kiek NPD priklausė, kiek taikyta ir kiek sumokėta gyventojų pajamų mokesčio. Jeigu bus pritaikyta per daug, vadinasi, bus per mažai sumokėta mokesčių, reikės sumokėti nepriemoką.
2. Jūs gaunat pašalpą, o darbovietė Jūsų VPA nutraukė ir pranešė Sodrai, kad dirbat. Kiek suprantu, išmokų gavimas antrais metais nėra susietas su VPA. Logiška, kad antrais metais dirbate, vadinasi vaiko tuo metu neprižiūrite. Vyras už vaiko slaugą gaus 85 proc. DU (šis nedarbingumas nėra apmokamas 100 proc.) -
"Iš Sodros biudžeto lėšų ligos pašalpa mokama:
nuo trečiosios laikinojo nedarbingumo dienos iki septintosios (imtinai) 40 procentų, nuo aštuntosios laikinojo nedarbingumo dienos 80 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio;
nuo pirmosios laikinojo nedarbingumo dienos slaugant sergančius šeimos narius arba prižiūrint vaiką, 85 proc. pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio;
nuo pirmos laikinojo nedarbingumo dienos asmenims, nedarbingiems dėl audinių, ląstelių ar organų paėmimo transplantacijai donorystės tikslu, 100 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.
"