Sveiki.Labai reikia žinovo patarimo, kaip išeiti iš susidariusios situacijos.
Kai išėjau į dekretą ir vaiko priežiūros atostogoms, Sodroje parašiau prašymą dėl NPD dydžio taikymą(2 -iem vaikams), tik perspėjo, kad už pirmą mėnesį NPD netaikys(nes nepilnas mėnuo buvo), nes nežino, kaip NPD taikė darbovietė, metų gale reiks deklaruot pajamas. Sodroje perspėjo, kad jei į darbą sugrįšite anksčiau nei po 2 metų, dėl NPD taikymo turėsit ateit ir parašyt prašymą, kad Sodroje NPD nebetaikytų, nes jį taikys darbdavys.
Motinystės pašalpos mokėjimo būdą buvau pasirinkusi per 2 metus 70 ir 40 proc. Į darbą sugrįžau, kai vaikui suėjo 1 m ir 4 mėnesiai, t.y.nuo š.m.spalio 1 d.
Į sodrą laiku prašymo parašyti nenuėjau, parašiau pareiškimą tik vakar, t.y.11.21, ten liepė rašyti nuo tos datos prašymą, nuo kurios pradėjau dirbti.t.y.10.01.
Spaio 20 gavau iš sodros išmokas už rugsėjo mėn, tai papildomų pajamų dar neturėjau, susidubliavo tik išmokos už 10 mėn.
Darbe buhalterijoj parašiau parašymą(tiesa, prašymą priėmė ne mano buhalterė, ten jos pasiskirstę darbuotojų grupes, kam algas skaičiuoja), kad taikytų NPD (2-u vaikai) nuo gruodžio mėn 1 d, nes maniau, jei taikė sodra, kad taip bus teisinga.
Skambina man šį rytą mano buhalterė, kad pasiaiškinti esamą situaciją ir sako, kad ji jau nežinodama už spalį pritaikė NPD dydį, tai už 11 mėn ir už 12 mėn NPD dydžio jau netaikys.Ir aplamai, kol iki 14m 05 mėn gausiu Sodros išmokas, geriau to NPD dydžio netaikyti, nes dar kitų metų gale išaiškės, kad esu skolinga, reiks grąžinti.
O prie ko čia Sodros išmokos? Išmokas aš gausiu, tik kaip suprantu jie to NPD dydžio netaikys, kadangi aš dirbu, gaunu kitas pajamas ir NPD turi taikyti darbdavys.
Tai man susidubliavo tik 1 mėnuo to NPD dydžio, kodėl buhalterė, norėdama ištaisyti savo klaidą, nebetaikys ir 11 mėn ir 12 mėn, o ne tik 11 mėn? ir kodėl ji siūlo NPD netaikyti, kol gausiu Sodros išmokas? Tai nuo kokios datos man prašyti, kad tą NPD dydį taikytų.
Nu daugiausia turi paaiškėti vasario mėn, kai bus deklaruojamos pajamos, ten turi išsilyginti, už vieną mėnesį Sodra yra man skolinga, ir už 1 mėn aš liksiu skolinga.
Žodžiu, kas suprantat, paaiškinkit, nes pirmadienį teks eit į buhalteriją aiškintis, kad žinočiau kaip sakyt