Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(egjora @ 2013 10 29, 11:08)
Sveikos, mergaites
1Turiu toki klausima-nuo rugsejo 1d isejau i darba po vaiko auginimo atostogu, dabar noriu nuo lapkricio 4d pasiimti atostogas, sakykite, is kokio laikotarpio bus skaiciuojami mano atostoginiai.Aciu .
2.Ir dar vienas klausimas, is kokiu menesiu skaiciuojasi biuletenis.Aciu. smile.gif

1. Atostoginius skaičiuos iš dabar (grįžus) uždirbto DU, nesvarbu, kad nesusidarys 3 mėn.
2. Nedarbingumas skaičiuojamas iš trijų mėnesių buvusių atmetus mėnesį nuo nedarbingumo pradžios mėnesio.
Tarkim, aš susirgau rugsėjį, man skaičiuoja iš gegužės, birželio, liepos. Ten buvo nuliai, kadangi buvau VPA trečius metus, gavau 17,8 Lt už dieną (dar atskaičiavo mokesčius).
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 10 29, 12:43)
1. Atostoginius skaičiuos iš dabar (grįžus) uždirbto DU, nesvarbu, kad nesusidarys 3 mėn.
2. Nedarbingumas skaičiuojamas iš trijų mėnesių buvusių atmetus mėnesį nuo nedarbingumo pradžios mėnesio.
Tarkim, aš susirgau rugsėjį, man skaičiuoja iš gegužės, birželio, liepos. Ten buvo nuliai, kadangi buvau VPA trečius metus, gavau 17,8 Lt už dieną (dar atskaičiavo mokesčius).

Aciu labai uz info 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal čia yra mamyčių mokytojų, kurios po VPA grįžo į darbą (mokytojauti) mokslo metų antroje pusėje?

Mano vaikučiui 2 m. sukaks sausio 25 d., iki tada esu parašiusi prašymą dėl VPA. Aš planuoju grįžti į mokyklą nuo kovo 3 d. (jei darbadavys sutiks).

Pagal Darbo kodeksą, atostogauti vasarą (pedagogai vasarą turi apmokamas kasmetines atostogas) aš turėsiu teisę, tik labai rūpi, maždaug už kiek dienų tos atostogos bus apmokamos? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renule: 08 lapkričio 2013 - 15:11
Gal kam nors pravers, jeigu atsidurs panašioje situacijoje (grįžimas dirbti į mokyklą po vaiko priežiūros atostogų mokslo metų vidury)... 4u.gif

Išsiaiškinau, jog pradėjusi dirbti nuo kovo 3 d., vasarą turėsiu mokamų atostogų už nėštumo ir gimdymo atostogas, taip pat mokės už darbo laikotarpį (mano atveju, 2014 03 03-2014 09 12; kiek dienų susidarys, dar nežinau). Visos kitos dienos vasarą bus nemokamos atostogos.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 10 29, 12:43)

del antro klausimo...tai tikriausiai tas pats galioja, jeigu as VPA buvau 2m, bet uz antrus pasalpa gavo MB, pas mane irgi nuliai bus????
tai dbr klausimas-pradirbus po VPA 1,5men, ka labiau apsimoka imti..ar ant saves nedarbinguma, ar vaiko slauga????... doh.gif ..painiava man su ta sodra....
ir mano nedarbinguma ir slauga ims is kazkelintu ten ketvirciu, ane???.. o reziume gausis, kad tuos menesius as nedirbau....tai realiai matyt jokio skirtumo arcimt ant saves nedarbinguma ar vaiko slaugai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvaksiene: 17 lapkričio 2013 - 11:33
QUOTE(kvaksiene @ 2013 11 17, 11:30)
del antro klausimo...tai tikriausiai tas pats galioja, jeigu as VPA buvau 2m, bet uz antrus pasalpa gavo MB, pas mane irgi nuliai bus????
tai dbr klausimas-pradirbus po VPA 1,5men, ka labiau apsimoka imti..ar ant saves nedarbinguma, ar vaiko slauga????... doh.gif ..painiava man su ta sodra....
ir mano nedarbinguma ir slauga ims is kazkelintu ten ketvirciu, ane???.. o reziume gausis, kad tuos menesius as nedirbau....tai realiai matyt jokio skirtumo arcimt ant saves nedarbinguma ar vaiko slaugai  g.gif

Taip, galioja tas pats. Ima ne iš ketvirčių, o iš trijų mėnesių buvusių prieš paskutinį mėnesį iki nedarbingumo pradžios mėnesio. Jeigu nedarbingumas prasidėjo lapkritį, skaičiuoja iš liepos, rugpjūčio, rugsėjo. Jei pradėjot dirbti spalį, tai jis nepateks į skaičiavimą.
Šiek tiek labiau apsimoka imti nedarbingumą sau, nes tada už pirmas dvi dienas moka darbdavys (dažniausiai 80 proc.).
Pradirbus kiekvienu mėnesiu daugiau, vis daugiau atlyginimo patenka į skaičiavimą, bet vis tiek skaičiuoja iš viso tų trijų mėnesių dienų vidurkio, ir jeigu gaunasi mažiau už minimumą (17,8Lt), moka minimumą. Jei viršys, aišku, mokės tiek, kiek susidarys.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 11 17, 12:54)
Taip, galioja tas pats. Ima ne iš ketvirčių, o iš trijų mėnesių buvusių prieš paskutinį mėnesį iki nedarbingumo pradžios mėnesio. Jeigu nedarbingumas prasidėjo lapkritį, skaičiuoja iš liepos, rugpjūčio, rugsėjo. Jei pradėjot dirbti spalį, tai jis nepateks į skaičiavimą.
Šiek tiek labiau apsimoka imti nedarbingumą sau, nes tada už pirmas dvi dienas moka darbdavys (dažniausiai 80 proc.).
Pradirbus kiekvienu mėnesiu daugiau, vis daugiau atlyginimo patenka į skaičiavimą, bet vis tiek skaičiuoja iš viso tų trijų mėnesių dienų vidurkio, ir jeigu gaunasi mažiau už minimumą (17,8Lt), moka minimumą. Jei viršys, aišku, mokės tiek, kiek susidarys.

o darbdavys skaiciuos uz tas dvi dienas is dabartinio atlyginimo????
Atsakyti
QUOTE(kvaksiene @ 2013 11 17, 12:04)
o darbdavys skaiciuos uz tas dvi dienas is dabartinio atlyginimo????

Taip.
Atsakyti
Sveiki.Labai reikia žinovo patarimo, kaip išeiti iš susidariusios situacijos.

Kai išėjau į dekretą ir vaiko priežiūros atostogoms, Sodroje parašiau prašymą dėl NPD dydžio taikymą(2 -iem vaikams), tik perspėjo, kad už pirmą mėnesį NPD netaikys(nes nepilnas mėnuo buvo), nes nežino, kaip NPD taikė darbovietė, metų gale reiks deklaruot pajamas. Sodroje perspėjo, kad jei į darbą sugrįšite anksčiau nei po 2 metų, dėl NPD taikymo turėsit ateit ir parašyt prašymą, kad Sodroje NPD nebetaikytų, nes jį taikys darbdavys.

Motinystės pašalpos mokėjimo būdą buvau pasirinkusi per 2 metus 70 ir 40 proc. Į darbą sugrįžau, kai vaikui suėjo 1 m ir 4 mėnesiai, t.y.nuo š.m.spalio 1 d.

Į sodrą laiku prašymo parašyti nenuėjau, parašiau pareiškimą tik vakar, t.y.11.21, ten liepė rašyti nuo tos datos prašymą, nuo kurios pradėjau dirbti.t.y.10.01.

Spaio 20 gavau iš sodros išmokas už rugsėjo mėn, tai papildomų pajamų dar neturėjau, susidubliavo tik išmokos už 10 mėn.

Darbe buhalterijoj parašiau parašymą(tiesa, prašymą priėmė ne mano buhalterė, ten jos pasiskirstę darbuotojų grupes, kam algas skaičiuoja), kad taikytų NPD (2-u vaikai) nuo gruodžio mėn 1 d, nes maniau, jei taikė sodra, kad taip bus teisinga.

Skambina man šį rytą mano buhalterė, kad pasiaiškinti esamą situaciją ir sako, kad ji jau nežinodama už spalį pritaikė NPD dydį, tai už 11 mėn ir už 12 mėn NPD dydžio jau netaikys.Ir aplamai, kol iki 14m 05 mėn gausiu Sodros išmokas, geriau to NPD dydžio netaikyti, nes dar kitų metų gale išaiškės, kad esu skolinga, reiks grąžinti.
O prie ko čia Sodros išmokos? Išmokas aš gausiu, tik kaip suprantu jie to NPD dydžio netaikys, kadangi aš dirbu, gaunu kitas pajamas ir NPD turi taikyti darbdavys.
Tai man susidubliavo tik 1 mėnuo to NPD dydžio, kodėl buhalterė, norėdama ištaisyti savo klaidą, nebetaikys ir 11 mėn ir 12 mėn, o ne tik 11 mėn? ir kodėl ji siūlo NPD netaikyti, kol gausiu Sodros išmokas? Tai nuo kokios datos man prašyti, kad tą NPD dydį taikytų.
Nu daugiausia turi paaiškėti vasario mėn, kai bus deklaruojamos pajamos, ten turi išsilyginti, už vieną mėnesį Sodra yra man skolinga, ir už 1 mėn aš liksiu skolinga.
Žodžiu, kas suprantat, paaiškinkit, nes pirmadienį teks eit į buhalteriją aiškintis, kad žinočiau kaip sakyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2013 11 22, 13:10)
Sveiki.Labai reikia žinovo patarimo, kaip išeiti iš susidariusios situacijos.

Čia nedidelė problema. Jeigu jau parašėt sodroj prašymą netaikyti NPD nuo spalio, tai jums ir netaikys, susidėliokit darbovietėje, kad taikytu nuo sausio 1 d., o dėl šių metų viskas paaiškės, kai pasideklaruosit metams suėjus pajamas. Jeigu bus pritaikyta per mažai, susigrąžinsit permoką. Gali paaiškėti ir tai, kad yra nepriemoka dėl atlyginimo ir išmokų susidėjimo įtakos pagrindiniam NPD. Todėl reikės deklaruotis pajamas bet kokiu atveju.
Buhalterė jus sumaišė dėl NPD ir PNPD. NPD geriau nesitaikyti, kai gaunamos išmokos iš ne vienos įstaigos, tačiau PNPD (už vaikus) gaunamų išmokų dydis įtakos neturi, todėl jį galima prisitaikyti vienoje darbovietėje. Viskas išsilygina deklaravus pajamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 22 lapkričio 2013 - 15:21
QUOTE(Vandene @ 2013 11 22, 16:20)

Viskas išsilygina deklaravus pajamas.

Na va, paprastai ir suprantamai 4u.gif Ačiū4u.gif Gal tikrai bus geriausia nuo sausio 1d smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 11 22, 15:20)
Čia nedidelė problema. Jeigu jau parašėt sodroj prašymą netaikyti NPD nuo spalio, tai jums ir netaikys, susidėliokit darbovietėje, kad taikytu nuo sausio 1 d., o dėl šių metų viskas paaiškės, kai pasideklaruosit metams suėjus pajamas. Jeigu bus pritaikyta per mažai, susigrąžinsit permoką. Gali paaiškėti ir tai, kad yra nepriemoka dėl atlyginimo ir išmokų susidėjimo įtakos pagrindiniam NPD. Todėl reikės deklaruotis pajamas bet kokiu atveju.

tai jeigu pasirinkau, kad man taikytu priklausanti NPD Sodroje nuo pasalpos ir taiko nuo atlyginimo pagrindineje darbovieteje, kai pradejau dirbti po pirmu metu - yra tikimybe, kad susidubliuos kazkur NPD, taip?

dar toks klausimas:
jeigu as esant VPA, dirbu -> vaikas suserga -> vyras ima nedarbinguma -> jam mokama 100proc gi atlyginimo -> ar man VPA mazeja? nes atrodo lyg ir logiska, nesvarbu, kad as dirbu, bet esu vaiko prieziuros atostogose, tad ir turiu priziureti vaika sergant...
Atsakyti