Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(simisimi84 @ 2013 10 14, 20:46)
sveiki,
planuoju eiti trečius metus motinystės atostogų. Ar priklauso kokios nors išmokos? ar sodra moka, gal soc rūpyba? viena ausim lyg girdėjau, kad ar ne 90 lt moka.. ar klystu?

Sodra nemoka nieko, 92 litai priklauso (vaiko pinigai) jei bendru seimos nariu pajamu vidurkis vienam nesiekia 525 litu.
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 10 15, 09:31)
Sodra nemoka nieko, 92 litai priklauso (vaiko pinigai) jei bendru seimos nariu pajamu vidurkis vienam nesiekia 525 litu.

ir tai iki kol vaikui sueis 2 metai o kaip rase 3 metus prasites VPA tai tik 52lt berods priklausytu smile.gif

o as irgi su klausimu vis bijau savo geronorisko pasirasymo iseiti is darbo o planuoti leliu jau bandom tai ir suku galva kaip cia bus kas galetu suteikti tiklsia info kad jeigu va tokia situacija yra rastas kad savo noru kai vaikui sueina 3metai iseinu o as bamt atnesu pazyma kad laukiuosi ir prasausi vel VPA antro vaiko auginima, kokios galimybes kad isleis darbdavys i VPA ar visgi argumentuos mano rasteli ir eik is darbo? g.gif
gal sodroje zinote ar darbo inspekcija? vyras sako nei tu pirma nei tu paskutine eisi su antruoju VPA kai alga gera dauguma mamyciu ta daro ir db palankus laikas antram susikloste bet va vis bijau kad tuos metelius liksiu be pinigeliu, o antrus jau vyrui tada rasyciau
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2013 10 15, 15:52)
ir tai iki kol vaikui sueis 2 metai o kaip rase 3 metus prasites VPA tai tik 52lt berods priklausytu  smile.gif

o as irgi su klausimu vis bijau savo geronorisko pasirasymo iseiti is darbo o planuoti leliu jau bandom tai ir suku galva kaip cia bus kas galetu suteikti tiklsia info kad jeigu va tokia situacija yra rastas kad savo noru kai vaikui sueina 3metai iseinu o as bamt atnesu pazyma kad laukiuosi ir prasausi vel VPA antro vaiko auginima, kokios galimybes kad isleis darbdavys i VPA ar visgi argumentuos mano rasteli ir eik is darbo? g.gif
gal sodroje zinote ar darbo inspekcija? vyras sako nei tu pirma nei tu paskutine eisi su antruoju VPA kai alga gera dauguma mamyciu ta daro ir db palankus laikas antram susikloste bet va vis bijau kad tuos metelius liksiu be pinigeliu, o antrus jau vyrui tada rasyciau

aha, 52, atsiprasau, ne ta skaiciu spustelejau ne neziurejus. Jusu atveju, Megusta, mum sunku ka kometuoti, tikriausiai reiktu su teisininku cia pasitarti, kiek tokiu atveju prasmes turetu jusu parasytas rastelis. Man is viso keista, kad jis toks atsirado apskritai, greiciausiai darbdavys bijodamas, kad lauksites paeiliui antro ir paprase, kad toki sukurptumete. Is esmes mano supratimu, jis padaryti Jums nieko negali, nes atsiranda antras nestumas, vel vaikas iki treju ir tt... Sunku isivaizduoti, kiek daug jis gali su tuo rasteliu - mano supratimu, jis turetu tapti niekiniu esant kitam nestumui, bet kita vertus - tai jusu savavaliskas sutikimas iseiti, bet tada dar juk nezinojote, kad bus kitas nestumas. Na sunku isivaizduot, reik cia daugiau ziniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 10 15, 19:32)
aha, 52, atsiprasau, ne ta skaiciu spustelejau ne neziurejus. Jusu atveju, Megusta, mum sunku ka kometuoti, tikriausiai reiktu su teisininku cia pasitarti, kiek tokiu atveju prasmes turetu jusu parasytas rastelis. Man is viso keista, kad jis toks atsirado apskritai, greiciausiai darbdavys bijodamas, kad lauksites paeiliui antro ir paprase, kad toki sukurptumete. Is esmes mano supratimu, jis padaryti Jums nieko negali, nes atsiranda antras nestumas, vel vaikas iki treju ir tt... Sunku isivaizduoti, kiek daug jis gali su tuo rasteliu - mano supratimu, jis turetu tapti niekiniu esant kitam nestumui, bet kita vertus - tai jusu savavaliskas sutikimas iseiti, bet tada dar juk nezinojote, kad bus kitas nestumas. Na sunku isivaizduot, reik cia daugiau ziniu  smile.gif

tai taip bijodamas kad as galiu vel pasiplanuoti nestuma, na realiai as jam sakiau kad man darbo vietos nereikia negrysiu nes man nepalanki vieta keitesi gyvenamoji vieta darbas tiesiog per toli butu, na bandysiu dar pasikonsultuot su darbo inspekcija, dekui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2013 10 15, 22:14)
tai taip bijodamas kad as galiu vel pasiplanuoti nestuma, na realiai as jam sakiau kad man darbo vietos nereikia negrysiu nes man nepalanki vieta keitesi gyvenamoji vieta darbas tiesiog per toli butu, na bandysiu dar pasikonsultuot su darbo inspekcija, dekui  mirksiukas.gif

situacija tokia kad jus dar esate neatleista savo noru (kiek supratau tai vaikui nera dar triju metuku) tai reiskia kad nesate pazyma apie nestuma ir nesukate del to savo restelio galvos. Svarbiausia spekite susisukti kol jusu vaikui nesuejo 3.
Atsakyti
sveiki,

Gal kas susiduret, tuoj baigsis du metai vaiko prieziuros atostogu, tureciau gryzti i darba, taciau reikia darytis operacija, ar man priklausys ligos pasalpa ir apskritai kaip elgtis- rasyti prasyma dar iki operacijos, del vaiko prieziuros atostogu iki 3 metu, ar pasibaigus vpa iki 2 metu ir man turint nedarbingumo pazymejima, darbe pasirodyti pasibaigus biuleteniui ir tada galesiu nuspresti ar pratesti vpa iki 3 m ar ne.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
gal yra mamyčių teisininkių ar buvusių panašioj situacijoj. Įmonėj realiai pradirbau 1 metus, po to ėjo 5,5 metų VPA. Dabar pasibaigus atostogoms, įmonė siūlo atleidimą, nes darbo vietos nėra. Turiu du mažamečius. Įdomu, kokio dydžio išeitinė priklausytų?
Atsakyti
Vaiko prieziuro atostogose esu trecius metus, uz menesio turiu grizti i darba, bet...siandien paskambina vadove ir pasako, kad i ta pacia vieta negaliu grizti, nes jau ir taip per daug etatu. siulo i kita vieta, bet ten turetu buti nekas, kadangi istisai iesko darbuotoju , vis kazkas iseina. ar turi teise perkelti mane i kita darbo vieta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katikai: 23 spalio 2013 - 14:09
Labas mamytes, su klausimuku as smile.gif Esu motinystes atostogose iki vaikui sueis 2 metai, siuo metu dukrai yra 1 metai ir 3 menesiai. Jei dabar isidarbinsiu kitoje imoneje taciau liksiu isidarbinusi senoje (ten busiu VPA atostogose) ir tarkim po 7 ar 8 menesiu iseisiu i dekreta - kaip bus skaiciuojama pasalpa motinystes, uz koki laikotarpi ims atlyginima? esam sutvarke 40 proc kad gautu vyras. ar butu skirtumas jei iseiciau is senos darbovietes pries pradedant dirbt naujojoje? Aciu smile.gif
Atsakyti
sveikos,

gal kas zinot ir galit pasakyt...dabar esu vpa kol vaikui sueis 3 m,o tai bus gegužės 3d. ir būtinai jau turiu sugrįžt į darbą,bet aš dar turiu 22d kasmetinių atostogų,ar galiuaš tas atostogas pasiimt iš kart po vpa ir į darbą sugrįžt gegužės 27d?

Atsakyti
QUOTE(giedrute86 @ 2013 10 28, 15:58)
sveikos,

gal kas zinot ir galit pasakyt...dabar esu vpa kol vaikui sueis 3 m,o tai bus gegužės 3d. ir būtinai jau turiu sugrįžt į darbą,bet aš dar turiu 22d kasmetinių atostogų,ar galiuaš tas atostogas pasiimt iš kart po vpa ir į darbą sugrįžt gegužės 27d?

Galite,bet klausimas ar darbdavys sutiks.
Atsakyti
Sveikos, mergaites
1Turiu toki klausima-nuo rugsejo 1d isejau i darba po vaiko auginimo atostogu, dabar noriu nuo lapkricio 4d pasiimti atostogas, sakykite, is kokio laikotarpio bus skaiciuojami mano atostoginiai.Aciu .
2.Ir dar vienas klausimas, is kokiu menesiu skaiciuojasi biuletenis.Aciu. smile.gif
Atsakyti