Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

As nuo siandien gryztu i darba,bet dar esu vaiko prieziuros atostogose iki 2 metuku-KLAUSIMAS ar man reikia skambinti i sodra ir prasyti kad nebetaikytu npd ir pnpd nuo gaunamos pasalpo? Nenoriu likti skolinga valstybei doh.gif
Atsakyti
QUOTE(juskirena @ 2013 10 01, 08:14)
As nuo siandien gryztu i darba,bet dar esu vaiko prieziuros atostogose iki 2 metuku-KLAUSIMAS ar man reikia skambinti i sodra ir prasyti kad nebetaikytu npd ir pnpd nuo gaunamos pasalpo? Nenoriu likti skolinga valstybei doh.gif

Antrais metais galima gi dirbti ir gaudineti pasalpa.Galit darbe prasyti,kad netaikytu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 10 01, 08:19)
Antrais metais galima gi dirbti ir gaudineti pasalpa.Galit darbe prasyti,kad netaikytu.

Tai sita as suprantu,darbe nieko netaikys,bet sudejus sodros pajamas ir atlyginima gausis kad as permazai sumokejau mokesciu,tai ir noriu suzinoti ar reikia sodros prasyti kad ji nebetaikytu npd ir pnpd.
Atsakyti
QUOTE(juskirena @ 2013 10 01, 08:27)
Tai sita as suprantu,darbe nieko netaikys,bet sudejus sodros pajamas ir atlyginima gausis kad as permazai sumokejau mokesciu,tai ir noriu suzinoti ar reikia sodros prasyti kad ji nebetaikytu npd ir pnpd.

Nereikia,is pasalpos mokescius nuima ir is atlyginimo,tai nemanau,kad per mazai sumokesit mokesciu.
Atsakyti
Sveiki, esu vaiko p.a iki sueis 3 metai ,žinau mano etatas buvo panaikintas ,iki grįžimo liko 2 mėn. ,įspėjimo prieš 4 mėn.negavau , žinau siulys žemesnes pareigas ,jeigu nesutiksiu ,kokios išmokos man priklauso jeigu nuspresiu išeiti iš darbo? ir jeigu aš norėsiu grįžti mėn. anksčiau nei sukaks 3 metai ,ar man bus naudingiau ,turėsiu daugiau teisių ? ačiū
Atsakyti
Labas mergaites,
o as noreciau ne is savo varpines uzklausti, bet domina toks dalykas. Jeigu mama pagimde birzeli, o sausi jau savo noru isejo is darbo - ar toliau jai mokama pasalpa ar nebe?
Atsakyti
Sveikos, aš irgi su klausimu smile.gif
Situacija "į priekį" planuojama tokia, esu vaiko priežiūros atostogose, antrais metais planuoja išeiti tėtis, aš liksiu su vaikeliu toliau ir į darbą negrįšiu. Planuojame antrą vaikelį antrais metais, tačiau juk negaliu žinot 100% ar jis bus. Klausimas būtų toks, ar galima trečius metus likti vaiko priežiūros atostogose mamai? Prašymas rašytas 2metams. Kaip bus skaičiuojamos pašalpos,jeigu antrus metus mama nedirbs? Ar prarandama darbo vieta bei kokios yra socialinės garantijos trečiais metais?
Jei kas žinote, labai lauksiu atsakymo smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ladybird4 @ 2013 10 07, 15:43)
Labas mergaites,
o as noreciau ne is savo varpines uzklausti, bet domina toks dalykas. Jeigu mama pagimde birzeli, o sausi jau savo noru isejo is darbo - ar toliau jai mokama pasalpa ar nebe?

jei niekas nesikeite, turetu buti mokama
Papildyta:
QUOTE(Ausra86 @ 2013 10 07, 17:31)
Sveikos, aš irgi su klausimu smile.gif
Situacija "į priekį" planuojama tokia, esu vaiko priežiūros atostogose, antrais metais planuoja išeiti tėtis, aš liksiu su vaikeliu toliau ir į darbą negrįšiu. Planuojame antrą vaikelį antrais metais, tačiau juk negaliu žinot 100% ar jis bus. Klausimas būtų toks, ar galima trečius metus likti vaiko priežiūros atostogose mamai? Prašymas rašytas 2metams. Kaip bus skaičiuojamos pašalpos,jeigu antrus metus mama nedirbs? Ar prarandama darbo vieta bei kokios yra socialinės garantijos trečiais metais?
Jei kas žinote, labai lauksiu atsakymo smile.gif  4u.gif

Galima trecius metus likti VPA (prasitesti atostogas, jei prasymas rasytas dviems metams) - darbdavys privalo saugoti darbo vieta iki vaikui sukaks treji. Lieka ir visos soc garantijos, nes oficialiai esate dirbanti. Antram vaikui ismokos, jei susisuksite, kaip planuojate, bus skaiciuojamos is to paties DU,kaip ir dbr
Papildyta:
QUOTE(Sabbatini @ 2013 10 03, 09:34)
Sveiki, esu vaiko p.a iki sueis 3 metai ,žinau mano etatas buvo panaikintas ,iki grįžimo liko 2 mėn. ,įspėjimo prieš 4 mėn.negavau , žinau siulys žemesnes pareigas ,jeigu nesutiksiu ,kokios išmokos man priklauso jeigu nuspresiu išeiti iš darbo? ir jeigu aš norėsiu grįžti mėn. anksčiau nei sukaks 3 metai ,ar man bus naudingiau ,turėsiu daugiau teisių ? ačiū

Priklausys iseitines (kiekis - priklauso nuo isdirbto laiko). Mano supratimu, sugrizusi anksciau jokiu papildomu teisiu neislosite, nebent tik tiek, kad negali Jusu atleisti be rimto pagrindo, iki kol vaikui treji sueis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 10 07, 20:08)
jei niekas nesikeite, turetu buti mokama

noriu perklaust jeigu savo noru iseinu is darbo po to kai isleidzia darbdavys i VPA nenukenciu financiskai? g.gif
yra toks istatymas?
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2013 10 07, 21:59)
noriu perklaust jeigu savo noru iseinu is darbo po to kai isleidzia darbdavys i VPA nenukenciu financiskai? g.gif
yra toks istatymas?

na pagal siandieninius istatymus i VPA iseinanti moteris gaus VPA ismokas net jei nebus dirbanti (svarbus islieka tik stazas). Tad logiskai mastant, tai ir per VPA laikotarpi isejus is darbo, ismokos butu toliau mokamos
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 10 07, 22:34)
na pagal siandieninius istatymus i VPA iseinanti moteris gaus VPA ismokas net jei nebus dirbanti (svarbus islieka tik stazas). Tad logiskai mastant, tai ir per VPA laikotarpi isejus is darbo, ismokos butu toliau mokamos

otai aciu 4u.gif
db dar ramiau bus planuoti antraji kleckiuka, nes as budama nestuke atrodo jau tiek skaiciau bet va pasidaviau spaudimui dirketoriaus ir pavaduotos ir pasirasiau VPA iki 3metu ir kad paskui savo noru iseinu is darbo tai db tap ir bijau to savo geronorisko rastelio kad liksiu be pinigeliu unsure.gif bet jau budama nestuke artejant link 3-ju metuku vaiko nesiu pazyma kad laukiuosi, tada viliuosi kad jie pabijos nutraukti darbo santykius su nescia unsure.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymą ,o jeigu darbdavys prieš 4 mėn. manęs neperspėjo apie etato panaikinimą ar priklauso kompensacija už neperspėjimą laiku ?
Atsakyti