Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Darlinyte @ 2013 09 26, 12:16)
Sveikos,

Nuo pirmadienio tureciau jau grizti i darba, bet abi su dukra apsirgom. Tai realiai tureciau pasiimti biuleteni, bet kaip man uz ji skaiciuos? Nes nuo rugpjucio jau jokiu ismoku uz dukra nebegaunu. Ar vistik geriau prasitesti VPA toliau, nors i darba vistiek reiks... O ir dukra prie darzelio vel is naujo pratint  doh.gif  Gal kuri susiduret?

Nors noredama prasitesti VPA, turbut anksciau turejau susigalvoti?

Na, as paskambinau likus 2 sav. iki motinystes atostogu pabaigos (irgi susirgom, o dargi vejauraupiais), tai sake, kad man vistiek darbo nera - be problemu dar menesiui prasitesiau. Sutarem zodziu. O prasyma po poros dienu vyras nuveze. Prasymo rasymo data yra 11, o mano buves atostogu terminas iki 17d. Taigi neliko 2 sav.

Kaip biuleteni skaiciuos, nezinau... Turbut ims triju paskutiniu menesiu pajamu vidurki ir 85proc is valstybes nuo pirmos dienos g.gif Kas kas geriau zino?
Atsakyti
man irgi aktualus klausimas del biuletenio,iki VPA dirbau dvejose darbovietese,i pagrindine darboviete iseinu dirbti nuo 1nio,o kitoje lieku VPA iki 3 metu,idomu ar man priklauso biuletenis ligos atveju?ka manot?
Atsakyti
QUOTE(grain @ 2013 09 27, 18:34)
man irgi aktualus klausimas del biuletenio,iki VPA dirbau dvejose darbovietese,i pagrindine darboviete iseinu dirbti nuo 1nio,o kitoje lieku VPA iki 3 metu,idomu ar man priklauso biuletenis ligos atveju?ka manot?

jei reikia, tai ir priklauso, tik esme nuo kokios sumos skaiciuojamos ismokos;
jei nebuvo pajamu berods tuos 3 men iki nedarbingumo, tai 17,50 Lt/dienai
(pvz. jei auginamas vaikiukas iki 3m ir tais treciais metais jokiu pajamu negaunama)
O jei griztama iki vaikiukui 2m ar is kart po to, tai nezinau...
Atsakyti
QUOTE(Laabeille @ 2013 09 27, 19:50)
jei reikia, tai ir priklauso, tik esme nuo kokios sumos skaiciuojamos ismokos;
jei nebuvo pajamu berods tuos 3 men iki nedarbingumo, tai 17,50 Lt/dienai
(pvz. jei auginamas vaikiukas iki 3m ir tais treciais metais jokiu pajamu negaunama)
O jei griztama iki vaikiukui 2m ar is kart po to, tai nezinau...

17,8 (prieš mokesčius) pirmu atveju. Antru atveju, manau, turėtų skaičiuoti iš sodros pašalpos. Nes kaip aiškino Sodros info telefonu, jie žiūri į tris paskutinius mėnesius buvusius prieš paskutinį iki nedarbingumo buvusį mėnesį, jeigu ten nuliai, bet nenutrauktos VPA, moka minimumą. Tai logiškai, jeigu tuose mėnesiuose pašalpa, tai iš jos ir skaičiuos atitinkamus procentus.

Pasakysiu, ar tikrai taip, kai gausiu nedarbingumą, kuris baigiasi pirmdienį. Pas mane nuliai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 28 rugsėjo 2013 - 11:33
Gal kas galėsit padėt,iš anksto ačiū už pagalbą 4u.gif
Situacija tokia:
VPA rašiau prašymą iki 3 m. Bet sugalvojau grįžt į darbą anksčiau nuo spalio 1 d. jau parašiau prašymą ir į darba eisiu nuo spalio 3 d. (2 metai vaikui bus lapkričio 1 d).
Kadangi ten kur aš dirbau iki dekreto nėra vietos, pasiūlė padirbt kitoj vietoj už minimumą,kol atsiras vieta geresnė (prieš Naujus).
Klausimas būtų toks:jei man neatsiras geresnė vieta už didesnį atlyginimą ar galima padirbus 3 mėn. prasitęst VPA ? Nes paskaičiavus vai darželį už 2 vaikus+auklę 2 vaikam+kelionę į darbą+pietus,gausis kad sėdėsiu dar minuse dideliam,o ne pagerinsiu finansinę situaciją šeimos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(acmeda @ 2013 09 28, 22:44)
Gal kas galėsit padėt,iš anksto ačiū už pagalbą 4u.gif
  Situacija tokia:
VPA rašiau prašymą iki 3 m. Bet sugalvojau grįžt į darbą anksčiau nuo spalio 1 d. jau parašiau prašymą ir į darba eisiu nuo spalio 3 d.  (2 metai vaikui bus lapkričio 1 d).
Kadangi ten kur aš dirbau iki dekreto nėra vietos, pasiūlė padirbt kitoj vietoj už minimumą,kol atsiras vieta geresnė (prieš Naujus).
Klausimas būtų toks:jei man neatsiras geresnė vieta už didesnį atlyginimą ar galima padirbus 3 mėn. prasitęst VPA ? Nes paskaičiavus vai darželį už 2 vaikus+auklę 2 vaikam+kelionę į darbą+pietus,gausis kad sėdėsiu dar minuse dideliam,o ne pagerinsiu finansinę situaciją šeimos ax.gif

Į VPA ir atgal galit vaikščiot visą trijų metų laikotarpį, tik reikia informuoti darbdavį prieš dvi savaites.
Dėl to pasiūlymo, tikiuosi, kad žinot, ką darot, verta nesipykti su darbdaviu ir jis jūsų neapgaudinėja...
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 09 29, 09:12)
Į VPA ir atgal galit vaikščiot visą trijų metų laikotarpį, tik reikia informuoti darbdavį prieš dvi savaites.
Dėl to pasiūlymo, tikiuosi, kad žinot, ką darot, verta nesipykti su darbdaviu ir jis jūsų neapgaudinėja...

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 09 29, 09:12)

Ačiū už atsakymą 4u.gif Na pabandysiu padirbt ir jei nepasiūlys ką prižadėjo,tada išeisiu vėl VPA arba teks ieškot kito darbo.
Atsakyti
QUOTE(acmeda @ 2013 09 29, 12:12)
Ačiū už atsakymą 4u.gif  Na pabandysiu padirbt ir jei nepasiūlys ką prižadėjo,tada išeisiu vėl VPA arba teks ieškot kito darbo.

Tik nepamirškit, kad jeigu suformins oficialiai į tą kitą vietą su minimalia alga, pasirašysit sutarties keitimą, tai jau bus jūsų sutikimas dėl darbo sąlygų keitimo. Tokiu atveju, išeisit į VPA po kiek laiko jau iš naujų darbo sąlygų, vadinasi tik į tokias ir grįžti galėsit vaikui suėjus 3 metams (jei nerasit kito darbo).
Siūlyčiau pasitart su advokatu, kaip sutvarkyti tą pervedimą, kad jis būtų laikinas, ir darbdavys oficialiai įsipareigotų surasti jums geresnę darbo vietą.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 09 29, 13:11)
Tik nepamirškit, kad jeigu suformins oficialiai į tą kitą vietą su minimalia alga, pasirašysit sutarties keitimą, tai jau bus jūsų sutikimas dėl darbo sąlygų keitimo. Tokiu atveju, išeisit į VPA po kiek laiko jau iš naujų darbo sąlygų, vadinasi tik į tokias ir grįžti galėsit vaikui suėjus 3 metams (jei nerasit kito darbo).
Siūlyčiau pasitart su advokatu, kaip sutvarkyti tą pervedimą, kad jis būtų laikinas, ir darbdavys oficialiai įsipareigotų surasti jums geresnę darbo vietą.

Na kad ir anksčiau pardavėjas mėtydavo iš vienos parduotuvės į kitą ( ligos atveju arba dėl darbuotojų trūkumo) ir jokių pervedimų nereikėdavo pasirašyti,tiesiog mokėdavo algą pagal tos parduotuvės apyvartą,kurioje būdavai priskirta ir tiek. Nes sutartyje nurodyta,kad alga: minimumas +priedas+avansas ir mokama 3 kartus per mėnesį.
Na o dabar toj parduotuvėj kur dirbsiu mergaitės gauna +-1000 lt,nes mažos apyvartos.
O siūlė rinktis iš 2 parduotuvių,bet man jos vienodai nepatogios ir su panašiom apyvartom.Planuoja jie spalio mėn. atidaryt skyrių Akropolyj,bet kolkas ten dėl nuomos nesusitaria.Tai ir pasiūlė padirbt kolkas mažoj parduotuvėj,kad apsimokint,nes daug naujovių.O paskui atsiradus vietai permestų dirbt kitur kur daugiau gauna.
Atsakyti
QUOTE(acmeda @ 2013 09 29, 14:40)
Na kad ir anksčiau pardavėjas mėtydavo iš vienos parduotuvės į kitą ( ligos atveju arba dėl darbuotojų trūkumo) ir  jokių pervedimų  nereikėdavo pasirašyti,tiesiog mokėdavo algą pagal tos parduotuvės apyvartą,kurioje būdavai priskirta ir tiek. Nes sutartyje nurodyta,kad alga: minimumas +priedas+avansas ir mokama 3 kartus per mėnesį.
Na o dabar toj parduotuvėj kur dirbsiu mergaitės gauna +-1000 lt,nes mažos apyvartos.
O siūlė rinktis iš 2 parduotuvių,bet man jos vienodai nepatogios ir su panašiom apyvartom.Planuoja jie spalio mėn. atidaryt skyrių Akropolyj,bet kolkas ten dėl nuomos nesusitaria.Tai ir pasiūlė padirbt kolkas mažoj parduotuvėj,kad apsimokint,nes daug naujovių.O paskui atsiradus vietai  permestų dirbt kitur kur daugiau gauna.

Na, tai jūsų atveju gal niekas ir nesikeičia, jeigu nekeičiat sutarties. Bet kokiu atveju, jeigu nepasiūlys kitos vietos ir išeisit į VPA, tai realiai jie gali jus ir grąžinti į tą pačią parduotuvę mažesnę, iš kurios šį kartą būsit išėjusi. Nors turbūt tai nieko nekeičia, vis tiek skirs ten, kur tuo metu turės vietą.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 09 29, 16:53)
Na, tai jūsų atveju gal niekas ir nesikeičia, jeigu nekeičiat sutarties. Bet kokiu atveju, jeigu nepasiūlys kitos vietos ir išeisit į VPA, tai realiai jie gali jus ir grąžinti į tą pačią parduotuvę mažesnę, iš kurios šį kartą būsit išėjusi. Nors turbūt tai nieko nekeičia, vis tiek skirs ten, kur tuo metu turės vietą.

Taip skiria kur yra vietų tuo metu.Mano kolegė su kuria anksčiau dirbau irgi po VPA kai norėjo anksčiau gryžt,tai laukė kol atsiras vieta 6 mėn.Padirbo Akropolyje,paskui skyrių uždarė,tai nusiuntė ją i Ozą,kol vėl atidarys skyrių Akropolyj.Tai jai gryžus dar pusmetį už senas inventūras atskaičiuodavo,bet paskui gaudavo apie 2 tūkst.
Tai aš galvoju kai ką prisiminsiu,kai ką dar išmoksiu ir jiems jau tada lengviau man kažką geriau pasiūlyt man jau viską ar beveik viską žinančiai,nei dar plaukiojančiai naujienose mirksiukas.gif
Ačiū už pagalbą,išsikalbėjus kažkaip lengviau tapo ir pagalvojus kas gali blogiausiu atveju nutikt,tai jai bus geriau,tai tik nuotaika bus geresnė smile.gif 4u.gif
Atsakyti