Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(*Tinginiuke* @ 2013 09 18, 13:58)
Sveikos, turiu klausimuka
Mergytei sueis spalio gale du metukai.buvau gryzus i savo darba, padirbau kelis men ir vel isejau atostogu, nes susiradau nauja darba.
Tai ar galiu iseiti is senojo darbo,ir ar nenutruks mokejimai is sodros, ar visgi turiu islaukti kol vaikui sueis du metukai?

Galite iseiti is senojo - Sodra vistiek mokes iki 2ju metu
Atsakyti
man buvo iskiles klausimas, ar svarbu likti darbe kuris isleido i vpa.
dekui uz atsakyma.
Atsakyti
QUOTE(lamur03 @ 2013 09 03, 08:28)
Manyciau jau jei parasete 2 jiems metams tai jau turetumete gryzti, nes geriausia rasyti 3 metas ir galima gryzti anksciau. O siulau pasiskambinti i darboviete ir pasiklausti ar galima perrasyti prasyma 3 iems VPA metams.
Vieniska mama skaitosi tada kai gimimo liudijime vietoj tevo yra bruksniukai, jei vaiko gimimo liudijime yra yrasytas vaiko tevas jus nesiskaitote vienisa ir turite prisiteisti alimentus.  blush2.gif

Ar tikrai tik tokiu atveju skaitosi vienisa mama? g.gif Tai kaip man dabar liudijimuose tuos bruksniukus sudeti? Esme tai ne alimentuose. Esme ta, kad (bent as manau): zmogus vienas realiai augindamas vaika/vaikus, zyyyymiai labiau pavargsta nei auginantys dviese. Ir ta galimybe vienai auginat vaikus tureti 1 savaite ilgiau atostogu tokiai mamai/teciui butu labai reikalinga.
Jau vien pagalvokite apie toki dalyka: darzelis atostogauja 2 men. Vasara dauguma tevu (nekalbu apie pedagogus ar pan.) realiai tegali pasinaudoti 2 sav atostogu. Taigi, vaikai, kuriuos augina du zmones, su jais atostogauja 4 savaites. O kai vienas zmogus - 2 savaites. Taigi, vienas zmogus ta 1,5men mokes auklei. O du zmones - 1men. Cia tik vienas is pavyzdziu.
Na, as cia apie realu gyvenima.
Vat idomu kaip teisininkai yra isaiskine g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laabeille @ 2013 09 22, 17:55)
Ar tikrai tik tokiu atveju skaitosi vienisa mama?  g.gif

Na siuo atveju sioje temoje filosofiskai i siuos aspektus neziurima - kalbama apie tai, kaip nustatyta yra istatymuose
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 09 22, 18:15)
Na siuo atveju sioje temoje filosofiskai i siuos aspektus neziurima - kalbama apie tai, kaip nustatyta yra istatymuose

Praktika, realus gyvenimas - ne filosofija wink.gif

Tai vat idomu - gal kas imes nuoroda, kas laikomi vieni auginantys vaikus?

Atsakyti
QUOTE(Laabeille @ 2013 09 22, 18:32)
Praktika, realus gyvenimas - ne filosofija wink.gif

Tai vat idomu - gal kas imes nuoroda, kas laikomi vieni auginantys vaikus?

Čia galima pasiskaityti.

Anksčiau minėta nuostata vienišam tėvui apibūdinti taikoma skiriant valstybės alimentus (kai tėvo asmenybė nustatyta, mama arba valstybė gali iš jo prisiteisti alimentus).
Darbo teisėje vienas auginantis vaiką (vaikus) tėvas yra ir tas, kuris išsiskyręs ir vaiko (vaikų) gyvenamoji vieta priteista jam. Tokiu atveju ir atostogų priklauso daugiau, ir NPD taikomas didesnis, ir pirmenybė likti darbe, kai likviduojama ar pertvarkoma darbovietė (atleidžiant darbdavio iniciatyva, nesant darbuotojo kaltės). Darbdaviui turi būti pristatytas teismo sprendimas dėl ištuokos ir vaiko gyvenamosios vietos nustatymo po jos.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 09 23, 17:12)
Čia galima pasiskaityti.

Anksčiau minėta nuostata vienišam tėvui apibūdinti taikoma skiriant valstybės alimentus (kai tėvo asmenybė nustatyta, mama arba valstybė gali iš jo prisiteisti alimentus).
Darbo teisėje vienas auginantis vaiką (vaikus) tėvas yra ir tas, kuris išsiskyręs ir vaiko (vaikų) gyvenamoji vieta priteista jam. Tokiu atveju ir atostogų priklauso daugiau, ir NPD taikomas didesnis, ir pirmenybė likti darbe, kai likviduojama ar pertvarkoma darbovietė (atleidžiant darbdavio iniciatyva, nesant darbuotojo kaltės). Darbdaviui turi būti pristatytas teismo sprendimas dėl ištuokos ir vaiko gyvenamosios vietos nustatymo po jos.

Aciu 4u.gif Butent to ir reikejo. Ir labai teisingai, zmogiskai, gyvenimiskai viskas isaiskinta wink.gif
Atsakyti
Sveiki.
Aš su tokiu klausimu: mama būna socialiai drausta tol kol būna motinystės atostogose ar bet kokiu atveju iki vaikui sueis 3 metai?

Galvoju nutraukti motinystės atostogas (išmokas buvau pasirinkus metams, taip, kad išmokų už vaiką nebegaunu, dukrytei 1,9m) ir eiti į darbą, bet bijau, kad dukrytė gali dažnai sirgti ir daržely nepabus ir teks iš darbo išeiti. Tai va ir galvoju kaip čia geriau padaryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(angelface @ 2013 09 25, 04:59)
Sveiki.
Aš su tokiu klausimu: mama būna socialiai drausta tol kol būna motinystės atostogose ar bet kokiu atveju iki vaikui sueis 3 metai?

Galvoju nutraukti motinystės atostogas (išmokas buvau pasirinkus metams, taip, kad išmokų už vaiką nebegaunu, dukrytei 1,9m) ir eiti į darbą, bet bijau, kad dukrytė gali dažnai sirgti ir daržely nepabus ir teks iš darbo išeiti. Tai va ir galvoju kaip čia geriau padaryt g.gif

Tai manau geriau butu pabuti dar VPA,leisti vaika i darzeli ir ziureti kaip bus,visdelto vaikui ir priprasti darzeli reikes.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 09 25, 07:50)
Tai manau geriau butu pabuti dar VPA,leisti vaika i darzeli ir ziureti kaip bus,visdelto vaikui ir priprasti darzeli reikes.

Ji jau eina, adaptacija puiki, o kadangi trūksta pinigų tai galvoju apie darbą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(angelface @ 2013 09 25, 10:38)
Ji jau eina, adaptacija puiki, o kadangi trūksta pinigų tai galvoju apie darbą.  smile.gif

Tai tada i darba keliaukit.
Atsakyti
Sveikos,

Nuo pirmadienio tureciau jau grizti i darba, bet abi su dukra apsirgom. Tai realiai tureciau pasiimti biuleteni, bet kaip man uz ji skaiciuos? Nes nuo rugpjucio jau jokiu ismoku uz dukra nebegaunu. Ar vistik geriau prasitesti VPA toliau, nors i darba vistiek reiks... O ir dukra prie darzelio vel is naujo pratint doh.gif Gal kuri susiduret?

Nors noredama prasitesti VPA, turbut anksciau turejau susigalvoti?
Atsakyti