Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(grain @ 2013 09 09, 15:23)
noriu grizti i darba siuo metu vaikui 2.5 metuku,darbe man vietos nera,siulo prastovas uz minimuma,o paskui suejus vaiko 3 metam atleidima pagal etatu mazinima,norejau paklaust, ar po prastovu nepriklauso ispejimas apie atleidima is darbo pries 4 men? gal kuri zinot? 4u.gif

"130 straipsnis. Įspėjimas apie darbo sutarties nutraukimą

1.Darbuotojai, nurodyti šio Kodekso 129 straipsnio 4 dalyje, apie atleidimą iš darbo turi būti įspėti ne vėliau kaip prieš keturis mėnesius."

"129 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės
4. Darbo sutartis su darbuotojais, kuriems iki teisės gauti visą senatvės pensiją liko ne daugiau kaip penkeri metai, asmenimis iki aštuoniolikos metų, invalidais, darbuotojais, auginančiais vaikų iki keturiolikos metų, gali būti nutraukta tik ypatingais atvejais, jeigu darbuotojo palikimas darbe iš esmės pažeistų darbdavio interesus."
Atsakyti
aciu labai,taip ir maniau, kad turetu ispeti beto katik skambinau i darbo inspekcija ten irgi ta pati patvirtino,o darbe man sako is prastovu jokiu ispejimu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(grain @ 2013 09 09, 15:46)
aciu labai,taip ir maniau, kad turetu ispeti beto katik skambinau i darbo inspekcija ten irgi ta pati patvirtino,o darbe man sako is prastovu jokiu ispejimu doh.gif

As tai vienareiksmiskai su prastovomis nesutikciau. Na nebent atlyginimas ne daug didesnis butu buves iki tol, tuomet galbut...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 09 rugsėjo 2013 - 15:05
QUOTE(D*L*K @ 2013 09 09, 16:02)
As tai vienareiksmiskai su prastovomis nesutikciau. Na nebent atlyginimas ne daug didesnis butu buves iki tol, tuomet galbut...

dabar siulo minimuma atlyginimas buvo gal 3 kartais didesnis,bet jie man neturi darbo vietos tad bandau iseiti is darbo saliu susitarimu,tad noriu susitart del maximalios ismokos...o kas jei nesutikciau su prastovom...?darbo inspekcijoj asikino, kad normalu nesant darbo vietai prastovos ir dar minumumas..gal turit kokiu ideju? g.gif
Atsakyti
man net prastovos nesiūlo.... darbo likę už atlyginimą 5 kart mažesnį nei buvęs prieš dekretą.... o su ,,prastova" gaunasi miglos, nes labai painiai ir neaiškiai surašyta darbo sutartis.... Direkė iš viso suokia, kad švietimo įstaigose prastovos nėra galimos.... o advokatas man aiškina, kad švietimo įstaigos yra tokios pačios institucijos kaip ir visos kitos ir jos neturi sau atskirų įstatymų.... bet tai įrodyk žmogau, kad gudras doh.gif per teismus bylinėtis nelabai noriu blush2.gif

bet darbo kodekse yra ir toks sakinys kad siūloma už prastovą 2/3 buvusio atlyginimo, bet ne mažaiu nei minimumas... tai gi galima bandyti išsireikalauti tų 2/3... bei aišku, darbdavys žiūri, kaip išsukti uodegą su mažesniais pinigais...
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 09 09, 14:20)
Bandau teoriškai svarstyti:
jeigu turėjote 1,5 etato, tai turėjote dvi sutartis. Ar ne? Gal net ir dvejas skirtingas pareigas? Tokiu atveju gal susitarti būtų lengviau. Prašyti leisti sugrįžti tik į vienas pareigas pagal vieną sutartį. O į kitas pareigas negrįžti.
Nors jeigu Sodroje matosi tik vienas darbuotojas, nežinau, kaip techniškai įmanoma būtų tai padaryti g.gif Gal kas bandė?

Taip Jus teisi, yra 2 skirtingos sutartys, net atlyginimas skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(olgana @ 2013 09 10, 13:23)
Taip Jus teisi, yra 2 skirtingos sutartys, net atlyginimas skiriasi.

Aš jūsų vietoje konsultuočiausi Sodroje, nes kiek suprantu (gal buhalterės patikslins) Nesvarbu, kiek sutarčių žmogus turi įmonėje, Sodroje jis matomas kaip vienas apdraustasis ir visi įrašai daromi viena eilute. Taigi tiesiog gali nebūti tokios techninės galimybės grįžti į vieną sutartį toje pačioje įmonėje. Bet kaip sakiau, svarstau tik teoriškai.
Atsakyti
Citata is Valstybines darbo inspekcijos
"Darbdavys, ketindamas nutraukti su šiuo darbuotoju darbo sutartį pagal DK 129 straipsnį, turėtų jį įspėti prieš keturis mėnesius (DK 130 straipsnio 1 dalis). DK ir kiti darbo teisinius santykius reglamentuojantys norminiai teisės aktai nenustato draudimo darbdaviui įspėti darbuotoją, kuriam paskelbta prastova, apie numatomą atleidimą iš darbo pagal DK 129 str. (su sąlyga, kad atleidimo dieną vaikui sukaks treji metai). Įspėjime apie darbo sutarties nutraukimą darbdavys turi nurodyti atleidimo iš darbo priežastis ir aplinkybes, kuriomis motyvuojamas darbo sutarties nutraukimas, atleidimo iš darbo datą bei atsiskaitymo su atleidžiamu darbuotoju tvarką."
tai pagal sita rasliava suprask,kad esant prastovose darbdavys gali ispeti apie atleidima is darbo ir suejus 3 metam vaikui busi atleistas be jokiu 4 men ispejimu?

man idomu,ar galima nesutikti su tom prastovom?
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 09 10, 13:46)
Aš jūsų vietoje konsultuočiausi Sodroje, nes kiek suprantu (gal buhalterės patikslins) Nesvarbu, kiek sutarčių žmogus turi įmonėje, Sodroje jis matomas kaip vienas apdraustasis ir visi įrašai daromi viena eilute. Taigi tiesiog gali nebūti tokios techninės galimybės grįžti į vieną sutartį toje pačioje įmonėje. Bet kaip sakiau, svarstau tik teoriškai.

o as manau, kad jokiu bedu kilti del to neturetu - tiesiog dabar Sodra apie si darbuotoja gaus vienus duomenis, veliau - kitus (kai ivyks pokytis koks nors)
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 09 10, 21:46)
o as manau, kad jokiu bedu kilti del to neturetu - tiesiog dabar Sodra apie si darbuotoja gaus vienus duomenis, veliau - kitus (kai ivyks pokytis koks nors)

O kaip techniškai?
Dabar darbuotoja VPA. Sodroje toks ir statusas. Jeigu ji grįžta į tą pačią įmonę, įmonė pradeda teikti duomenis apie DU ir mokesčius, bet pranešimo apie VPA nutraukimą nepateikia?
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 09 11, 12:42)
O kaip techniškai?
Dabar darbuotoja VPA. Sodroje toks ir statusas. Jeigu ji grįžta į tą pačią įmonę, įmonė pradeda teikti duomenis apie DU ir mokesčius, bet pranešimo apie VPA nutraukimą nepateikia?

Esu girdėjusi konkrečius atvejus, kad grįžę į darbus mama ar tėvais antrais metais toliau gauna VPA ismokas iki dveju metu (netgi dirba ir pirmais, tik jau tuomet DU minusuojamas is pasalpos). Juolab, kad ir istatymas sako - Antraisiais vaiko auginimo metais motinystės (tėvystės) pašalpa mokama nepriklausomai nuo tuo metu gautų pajamų ir (ar) pašalpų. Niekur neuzsimenama, kad tai gali buti tik kitas darbas ar kita papildoma veikla. O apie techniskumus as jau tikrai pakomentuot negaliu, nes Sodroje nedirbu smile.gif
Atsakyti
Sveikos, turiu klausimuka
Mergytei sueis spalio gale du metukai.buvau gryzus i savo darba, padirbau kelis men ir vel isejau atostogu, nes susiradau nauja darba.
Tai ar galiu iseiti is senojo darbo,ir ar nenutruks mokejimai is sodros, ar visgi turiu islaukti kol vaikui sueis du metukai?
Atsakyti