Tai saunu tada. as ir rasiau Manyciau, nes nebuvau tikra
QUOTE(lamur03 @ 2013 09 03, 08:28)
Manyciau jau jei parasete 2 jiems metams tai jau turetumete gryzti, nes geriausia rasyti 3 metas ir galima gryzti anksciau. O siulau pasiskambinti i darboviete ir pasiklausti ar galima perrasyti prasyma 3 iems VPA metams.
Vieniska mama skaitosi tada kai gimimo liudijime vietoj tevo yra bruksniukai, jei vaiko gimimo liudijime yra yrasytas vaiko tevas jus nesiskaitote vienisa ir turite prisiteisti alimentus.
Vieniska mama skaitosi tada kai gimimo liudijime vietoj tevo yra bruksniukai, jei vaiko gimimo liudijime yra yrasytas vaiko tevas jus nesiskaitote vienisa ir turite prisiteisti alimentus.
Ne taip mane supratote, nenoriu prasitęsti VPA, kaip vienišai mamai priklauso ilgesnės darbe atostogos, tad dėl jų klausiau, bet jau pati viską išsiaiškinau..
Mielu noru būčiau dar su vaiku, bet už 3 metus nemoka, tad likčiau be pajamų, tik su vaiko alimentais..
perskaiciau nemazai temos puslapiu i man rupima klausima skirtingi atsakymai,tai kaip istikruju yra,gal zinot kuri?
esu VPA 3 metai,iki vaiko gimimo dirbau dvejuose darbuose,siuo metu noreciau padirbet naujame darbe,o pries tai buvusiose likti VPA ar taip galima?
Ar galiu darbintis naujame darbe neiseinant is kitu,bei kokiu kruviu ar galeciau dirbt pilnu etatu?
esu VPA 3 metai,iki vaiko gimimo dirbau dvejuose darbuose,siuo metu noreciau padirbet naujame darbe,o pries tai buvusiose likti VPA ar taip galima?
Ar galiu darbintis naujame darbe neiseinant is kitu,bei kokiu kruviu ar galeciau dirbt pilnu etatu?
QUOTE(grain @ 2013 09 04, 21:30)
perskaiciau nemazai temos puslapiu i man rupima klausima skirtingi atsakymai,tai kaip istikruju yra,gal zinot kuri?
Jei eina pirmi metai VPA, tuomet sodra mokės skirtumo, jei antri metai VPA, tuomet galite drąsiai įsidarbinti, pašalpa nenukentės.
Galite viename darbe likti VPA, o kitame dirbi.
QUOTE(Indonezija_ @ 2013 09 05, 10:14)
Jei eina pirmi metai VPA, tuomet sodra mokės skirtumo, jei antri metai VPA, tuomet galite drąsiai įsidarbinti, pašalpa nenukentės.
dekui uz atsakyma dabar prasidejo treti VPA metai,o vaiko i VPA isejus is dvieju darbovieciu,ir dabar noreciau isidarbinti dar i kita imone kol vaikui sueis 3 metai,tuomet nuspresti kur geriau likti vienur raso,kad galima kitur ne,taip pat del kruvou vienur,kad etatu kitur 0,5 is dar idomu jei dirbsiu kitoje imoneje ir busiu vaiko prieziuros atsotogose susirgus vaikui galesiu imt nedarbingumo lapeli?
QUOTE(Indonezija_ @ 2013 09 05, 10:14)
mano situacija panaši- tik iki VPA dirbau viename darbe. Taigi ,iš jūsų atsakymo supratau, kad galiu įsidarbinti naujoje darbovėtėje, bet likti pirmoje VPA iki 3 metų? Man aktualu, nes šiuo metu manęs nelabai nori priimti, o ir pati nesiveržiu, bet yra galimybė padirbėti pagal terminuotą darbo sutartį man patogiu metu.
Ir dar kur tiksliai tai parašyta? labai norėčiau surasti šaltinį..
QUOTE(vilkra @ 2013 09 06, 10:10)
mano situacija panaši- tik iki VPA dirbau viename darbe. Taigi ,iš jūsų atsakymo supratau, kad galiu įsidarbinti naujoje darbovėtėje, bet likti pirmoje VPA iki 3 metų? Man aktualu, nes šiuo metu manęs nelabai nori priimti, o ir pati nesiveržiu, bet yra galimybė padirbėti pagal terminuotą darbo sutartį man patogiu metu.
Aš dabar taip dirbu.
O kas draudžia įsidarbinti?
Tik pradėjau dirbti pirmais VPA metais, tai sodra skaičiuojant pašalpą minusavo priskaičiuota darbo užmokestį. Reikėjo nuvažiuoti į sodrą užpildyti prašymą dėl NPD taikymo.
Iš sodros puslapio:
Jeigu pašalpos gavėjas pirmaisiais vaiko auginimo metais turi pajamų, nuo kurių skaičiuojamos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos, ar iš šiuo laikotarpiu vykdytos darbinės veiklos gauna pajamų, kurios nėra draudžiamosios pajamos, ir (ar) gauna ligos (įskaitant darbdavio mokamas 2pirmąsias ligos dienas) ar profesinės reabilitacijos pašalpas, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe arba profesinės ligos pašalpas, mokamas vadovaujantis Nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialinio draudimo įstatymu, kurių dydis mažesnis už motinystės (tėvystės) pašalpą (bendrą šių pašalpų sumą), jam mokamas šios pašalpos ir jo atitinkamą mėnesį turėtų pajamų ir (ar) pašalpų skirtumas. Jeigu šių pajamų ir (ar) pašalpų dydis yra didesnis už motinystės (tėvystės) pašalpą arba jai lygus, motinystės (tėvystės) pašalpa nemokama. Mokant motinystės (tėvystės) pašalpą, į pajamas neįtraukiamos motinystės (tėvystės) pašalpos mokėjimo metu gautos pajamos už darbą, atliktą iki pirmosios vaiko priežiūros atostogų dienos.
Antraisiais vaiko auginimo metais motinystės (tėvystės) pašalpa mokama nepriklausomai nuo tuo metu gautų pajamų ir (ar) pašalpų.
http://www.sodra.lt/index.php?cid=329
QUOTE(Indonezija_ @ 2013 09 06, 11:30)
Aš dabar taip dirbu.
Antraisiais vaiko auginimo metais motinystės (tėvystės) pašalpa mokama nepriklausomai nuo tuo metu gautų pajamų ir (ar) pašalpų.
Ačiū. Labai labai
Laba diena. gal kas turit tokios patirties. Antrais VPA metais noreciau grizt i darba, bet tik uz puse eteto, pries tai dirbau 1.5etato, o kada vaikui sukaks 2 metai ir prades lankyt darzeli vel atgaut 1.5 etato. ar kam nors pavyko taip susitart su darbdaviu?
QUOTE(olgana @ 2013 09 09, 12:49)
Laba diena. gal kas turit tokios patirties. Antrais VPA metais noreciau grizt i darba, bet tik uz puse eteto, pries tai dirbau 1.5etato, o kada vaikui sukaks 2 metai ir prades lankyt darzeli vel atgaut 1.5 etato. ar kam nors pavyko taip susitart su darbdaviu?
Net jei ir pavyko, nereiškia, kad pavyks Jums. Ir atvirkščiai - tos, kurioms nepavyko susitarti dėl panašių sąlygų, negali užtikrinti, kad nepavyks ir kitoms. Viskas priklauso nuo darbdavio - tiek nuo jo galimybių, tiek nuo žmogiškųjų savybių, tad su juo ir turite kalbėtis
QUOTE(olgana @ 2013 09 09, 12:49)
Bandau teoriškai svarstyti:
jeigu turėjote 1,5 etato, tai turėjote dvi sutartis. Ar ne? Gal net ir dvejas skirtingas pareigas? Tokiu atveju gal susitarti būtų lengviau. Prašyti leisti sugrįžti tik į vienas pareigas pagal vieną sutartį. O į kitas pareigas negrįžti.
Nors jeigu Sodroje matosi tik vienas darbuotojas, nežinau, kaip techniškai įmanoma būtų tai padaryti Gal kas bandė?
noriu grizti i darba siuo metu vaikui 2.5 metuku,darbe man vietos nera,siulo prastovas uz minimuma,o paskui suejus vaiko 3 metam atleidima pagal etatu mazinima,norejau paklaust, ar po prastovu nepriklauso ispejimas apie atleidima is darbo pries 4 men? gal kuri zinot?