Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 29, 16:11)
http://www.vdi.lt/in...php?-1950470149  cia paziurekit.
Del atostogu,tai darbdavis neturi teises neisleisti,jeigu darbuotojas nori ir turi sukaupes atostogu,tai gali eiti,kada nori,ar pries dekreta,ar po dekreto.

Drįsčiau paprieštarauti: kasmetinės atostogos suteikiamos šalių susitarimu, tam įmonėje yra sudaromas atostogų grafikas, kolektyvinė sutartis ir pan.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vike: 29 vasario 2012 - 18:44
Skambinausi i sodra, tai pati darbuotoja tiksliai nezinojo,tik sake,jei iki 2m tai tada tikrai buciau galejus darbintis ir kitur,tada sodra moketu skirtuma,o dabar kai isvis negaunu nieko, pirmiausia turiu iseiti is senojo darbo, tik tada naujajame darbintis sad.gif
Na, tai labai gaila,jei sitaip...ir gaila,kad sia tema buvau suklaidinta verysad.gif senojoje temoje ne karta buvo kalbeta (tik nepagrista jokiu istatymu),kad galima sitaip darbintis...pvz
is praeitos temos...
"
jovka 2012 01 13, 09:03

QUOTE(_Alba_ @ 2012 01 12, 22:04)
Sveikos, noreciau jusu paklausti, ar gerai suprantu istatymu "dziunglese"

Esu VPA iki vaikui sueis 3 m. Darbovieteje iki dekreto dirbau 1,5 etato. Ar galiu isidarbinti kitoje darbovieteje pilnu etatu ir neiseiti is pirmosios darbovietes iki vaikui sukaks 3 m.
Truputi nesuprantu paskaiciusi jusu postus, kaip tada skaiciuosis etatai, nes juk kiek zinau maximum 1,5 tegalima dirbti vienu metu ar cia kazkokie niuansai, kurie saugo mamas, auginancias vaika/us iki 3 m.
Reikalas tas, kad kitame darbe alga labiau tenkintu, bet del visa ko nenoriu prarasti pirmojo darbo - maza kas

Dekoju uz ats.

Kai eisi vaiko priežiūros atostostogose tu nedirbi. Ir visai nesvarbu, kad iki dekreto dirbai 1.5 etato, ar 0.5 etato.
Tad tikrai gali drąsiai taip įsidarbint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Semilga: 01 kovo 2012 - 22:49
QUOTE(Semilga @ 2012 03 01, 22:42)
Skambinausi i sodra, tai pati darbuotoja tiksliai nezinojo,tik sake,jei iki 2m tai tada tikrai buciau galejus darbintis ir kitur,tada sodra moketu skirtuma,o dabar kai isvis negaunu nieko, pirmiausia turiu iseiti is senojo darbo, tik tada naujajame darbintis sad.gif
Na, tai labai gaila,jei sitaip...ir gaila,kad sia tema buvau suklaidinta verysad.gif senojoje temoje ne karta buvo kalbeta (tik nepagrista jokiu istatymu),kad galima sitaip darbintis...pvz
is praeitos temos...
"
jovka  2012 01 13, 09:03

Esu VPA iki vaikui sueis 3 m. Darbovieteje iki dekreto dirbau 1,5 etato. Ar galiu isidarbinti kitoje darbovieteje pilnu etatu ir neiseiti is pirmosios darbovietes iki vaikui sukaks 3 m.
Truputi nesuprantu paskaiciusi jusu postus, kaip tada skaiciuosis etatai, nes juk kiek zinau maximum 1,5 tegalima dirbti vienu metu    ar cia kazkokie niuansai, kurie saugo mamas, auginancias vaika/us iki 3 m.
Reikalas tas, kad kitame darbe alga labiau tenkintu, bet del visa ko nenoriu prarasti pirmojo darbo - maza kas  

Dekoju uz ats. 
Kai eisi vaiko priežiūros atostostogose tu nedirbi. Ir visai nesvarbu, kad iki dekreto dirbai 1.5 etato, ar 0.5 etato.

Gal kas nors dabar keitėsi, reiktų pasitikslinti, bet manau jūs galite darbintis į naują darbą tik reikėtų ją nurodyti kaip pagrindinę darbovietę. Juolab, kad jūs negaunate jokių pajamų iš sodros.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vike: 02 kovo 2012 - 08:24
QUOTE(Vike @ 2012 03 02, 09:23)
Gal kas nors dabar keitėsi, reiktų pasitikslinti, bet manau jūs galite darbintis į naują darbą tik reikėtų ją nurodyti kaip pagrindinę darbovietę. Juolab, kad jūs negaunate jokių pajamų iš sodros.

Ne kaip pagrindine,o kaip antraeili darba,nes pagrindiniam darbe ji yra VPA.
Papildyta:
QUOTE(Semilga @ 2012 03 01, 23:42)
is praeitos temos...
"
jovka  2012 01 13, 09:03

Truputi nesuprantu paskaiciusi jusu postus, kaip tada skaiciuosis etatai, nes juk kiek zinau maximum 1,5 tegalima dirbti vienu metu    ar cia kazkokie niuansai, kurie saugo mamas, auginancias vaika/us iki 3 m.

Dekoju uz ats. 

O kaip tada tos mamos,kurie dirbo dviejose darbuose,vienam lieka VPA,o i antra eina dirbti g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 03 02, 08:39)
Ne kaip pagrindine,o kaip antraeili darba,nes pagrindiniam darbe ji yra VPA.
Papildyta:

Jūs tuo tikra?
Atsakyti
QUOTE(Vike @ 2012 03 02, 10:37)
Jūs tuo tikra?

nu siaip tai jo,nes pagrindinis kaip suprantu yra pirmas darbas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 03 02, 09:53)
nu siaip tai jo,nes pagrindinis kaip suprantu yra pirmas darbas.

O kodėl diskutuojamu atveju negalima naujojo darbo priskirti pagrindinei darbovietei? Tai, kad darbuotojas yra VPA ir negauna jokių pajamų iš sodros, manyčiau, nėra priežastis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vike: 02 kovo 2012 - 10:03
Sveiki ,norejau paklausti , esu parasiusi iki 2m noriu prasitesti kur kreiptis i kadru skiuriu ar i i meistre ar ji sutiktu , pas mane meistre nekokia gali man pasiulyti visai nebegristi. IR PRIES KIEK LAIKO REIKIA PRASYTI
Atsakyti
QUOTE(spiegliuke @ 2012 03 12, 23:52)
Sveiki ,norejau paklausti , esu parasiusi iki 2m  noriu prasitesti  kur kreiptis i kadru skiuriu ar i  i meistre ar ji sutiktu , pas mane meistre nekokia gali man pasiulyti visai nebegristi.  IR PRIES KIEK LAIKO REIKIA PRASYTI

Pas darbdavi,arba pas buhaltere,parasiti kad norit pratesti iki 3-ju metu VPA,o eiti geriau kokiu 2 sav. iki baigimosi VPA.
Atsakyti
Laba diena,
noriu paklausti apie alga po motinystes atostogu, zinau, kad turi primti i tas pacias pareigas ir su ta pacia alga. O ar gali alga sumazinti tarkim po 1 men? blush2.gif Aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Sveiki,
buciau labai dekinga gauti atsakyma i si klausima: ax.gif
jei, isejus i darba po dvieju metu VPA, iskarto paimsiu biliuteni, ar ligos pasalpa skaiciuos nuo ankstesnio DU, ar nuo SODROS ismokos?

Atsakyti
Pas mane labai panaši situacija kaip temos pradžioje savąją aprašė Agneškė ax.gif

Š.m. rugsėjo pabaigoje turiu grįžti į darbą po motinystės atostogų (dukrytei sukaks 2 metukai), tačiau įmonėje mano skyriaus nebėra, panaikintas, o į kitą perkelti manęs neketina. Norės atleisti šalių susitarimu (tai labai dažnas atvejis mūsų įmonėje).
Įmonė jau būsiu išdirbusi 5 metus.

* Domina, kokia išeitinė kompensacija man priklausytų už neįspėjimą (jeigu neįspės iš anksto) ir už stažą? g.gif

* Jeigu aš, tarkim, nesutiksiu, kad mane atleistų "šalių susitarimu"? Kas tuomet? Jie privalo man užtikrinti darbo vietą? Kiek laiko? g.gif

* Jeigu grįžtu į darbą ir tą pačią dieną man pasiūlo rašyti prašymą, ar galiu tuo pat metu parašyti prašymą pratęsti motinystės atostogas tretiems metams? g.gif

Iš anksto ačiū, kas galės atsakyti į mano klausimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 26 kovo 2012 - 12:26