Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Simbulis @ 2013 07 17, 14:57)
Turiu klausima, jei mama nusprendzia nutraukti VPA ir grizti i darba anksciau laiko, bet nori pasiimti atostogas is darbovietes (turi nemazai prikaupus), ar tokiu atveju atostoginiai mokami? Nes pagal DK atostoginiai ismokami pries 3d.d. iki atostogu, o siuo atveju gaunasi kad sakykim ji nuo pirmadienio laikoma sugrizusia i darba ir iskart nuo pirmadienio iseina darbiniu atostogu. Tai ar bus mokami atostoginiai pries 3d.d. kaip priklauso ar pirma atostogu diena? Ir ar is vis mokami? g.gif

Kad mokami tai tikrai, tik vat kada perves, tai jau nuo darbdavio priklauso. Realiai, kad iseisit i mokamas atostogas, zinos anksciau, tai gal ir pinigelius anksciau, kaip priklauso, perves. Arba pradzioje atostogu. Reikia pripazinti kad tos 3 d.d. nuostatos labai daug darbdaviu nesilaiko
Atsakyti
Sveiki;) Mano situacija tokia: 08.17 diena sueis vaikuciams du metukai ir tureciau grizti i darba, bet plnuoju dar metus auginti iki kol sueis 3 metai. prasymas buvo rasytas tik dviem metam. Kaip elgtis ka daryti, ar laukti 08.17 ir tik tada grizus i darboviete pranesti kad dar metus negrisiu, ar is anksto pranesti? Juolab, zinau, kad grizti neturiu kur, ir jai grizciau dabar jie mane atleistu. bet jie turetu perspeti mane is anksto, kad atleidzia? ir kokipo dydzio isetine priklausytu, pradirbau metus iki isejimo i dekreta.Kiek suprantu iki kol vaikam sueis 3 metai jie manes negali atleisti is darbo. Auginame 3 vaikus, vienam 7 metai, o dvynem tik 2;) aciu uz atsakyma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raa: 28 liepos 2013 - 12:29
Sveikos, gal kuri pagelbesit... buvau parasius prasyma iseiti i VPA 2metam,grizti tureciau spali,tai dar keli menesiai,bet gavau nebloga darbo pasiulyma kitoje imoneje. Ar gali esamas darbdavys mane atleisti? Su Vpa gal tas pats istatymas kaip ir su kasmetinem?" Ta prasme,jei nueiciau parasyciau prasyma nutraukt atostogas,o tada parasyciau prasyma del atleidimo? Kaip elgtis tokioj situacijoje?
Atsakyti
QUOTE(siesta666 @ 2013 07 30, 22:01)
Sveikos, gal kuri pagelbesit... buvau parasius prasyma iseiti i VPA 2metam,grizti tureciau spali,tai dar keli menesiai,bet gavau nebloga darbo pasiulyma kitoje imoneje. Ar gali esamas darbdavys mane atleisti? Su Vpa gal tas pats istatymas kaip ir su kasmetinem?" Ta prasme,jei nueiciau parasyciau prasyma nutraukt atostogas,o tada parasyciau prasyma del atleidimo? Kaip elgtis tokioj situacijoje?

Galit eiti į naują darbą ir nenutraukinėti darbo sutarties senąjame - saugos ir toliau Jūsų darbo vietą, iki baigsis atostogos.
Atsakyti
QUOTE(siesta666 @ 2013 07 30, 22:01)

Taip, darbdavys gali Jus atleisti esant VPA, jei Jus pati to prasote. Vis delto as taip pat,kaip sausainiukas,siulyciau neskubeti,apsidaryti naujajame darbe - maza ka,gal Jums nepatiks,kazkas netiks. Tokiu atveju nieko neprarasite, pasibaigus atostogoms ramiai grysite i senaja darbo vieta
Atsakyti
QUOTE(Raa @ 2013 07 28, 13:25)
Sveiki;) Mano situacija tokia: 08.17 diena sueis vaikuciams du metukai ir tureciau grizti i darba, bet plnuoju dar metus auginti iki kol sueis 3 metai. prasymas buvo rasytas tik dviem metam. Kaip elgtis ka daryti, ar laukti 08.17 ir tik tada grizus i darboviete pranesti kad dar metus negrisiu, ar is anksto pranesti? Juolab, zinau, kad grizti neturiu kur, ir jai grizciau dabar jie mane atleistu. bet jie turetu perspeti mane is anksto, kad atleidzia? ir kokipo dydzio isetine priklausytu, pradirbau metus iki isejimo i dekreta.Kiek suprantu iki kol vaikam sueis 3 metai jie manes negali atleisti is darbo. Auginame 3 vaikus, vienam 7 metai, o dvynem tik 2;) aciu uz atsakyma

Jei norite prasitęsti atostogas, turite informuoti darbdavį apie tai prieš keturiolika dienų, t.y. turite nueiti parašyti prašymą, kad pratęstų jums suteiktas vaiko auginimo atostogas.
Jeigu grįžtumėte į darbą, jus atleisti neturėtų teisės, kol vaikam sueis treji. Apie tai jau rašė merginos kelis puslapius atgal.

Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 07 31, 13:51)
Taip, darbdavys gali Jus atleisti esant VPA, jei Jus pati to prasote.  Vis delto as taip pat,kaip sausainiukas,siulyciau neskubeti,apsidaryti naujajame darbe - maza ka,gal Jums nepatiks,kazkas netiks. Tokiu atveju nieko neprarasite, pasibaigus atostogoms ramiai grysite i senaja darbo vieta

Pas mane panasi situacija. Esu VPA, dar liko keletas menesiu. Gavau pasiulyma naujame darbe bet terminuotai sutarciai. Tai nejau neprarasiu darbo tikrojoje darbovieteje? As bijau, kad tai terminuotai sutarciai pasibaigus nebegausiu tu 40proc. ir nebebusiu pirmosios darbovietes darbuotoja...?
Atsakyti
QUOTE(Kregzdute30 @ 2013 08 07, 00:18)
Pas mane panasi situacija. Esu VPA, dar liko keletas menesiu. Gavau pasiulyma naujame darbe bet terminuotai sutarciai. Tai nejau neprarasiu darbo tikrojoje darbovieteje? As bijau, kad tai terminuotai sutarciai pasibaigus nebegausiu tu 40proc. ir nebebusiu pirmosios darbovietes darbuotoja...?

Jeigu Jūsų terminuota sutartis naujoje darbovietėje baigsis anksčiau nei VPA, tai galėsite grįšti į pirmąją. Darbo sutartis savaime nenutrūksta ir VPA be Jūsų prašymo ir nesuėjus terminui nepasibaigia.
40 proc. gausit ir dirbdama.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 08 05, 14:53)
Jei norite prasitęsti atostogas, turite informuoti darbdavį apie tai prieš keturiolika dienų, t.y. turite nueiti parašyti prašymą, kad pratęstų jums suteiktas vaiko auginimo atostogas.
Jeigu grįžtumėte į darbą, jus atleisti neturėtų teisės, kol vaikam sueis treji. Apie tai jau rašė merginos kelis puslapius atgal.

O kokiame straipsnyje nurodyta, kad turiu pranešti prieš keturiolika dienų?
Atsakyti
QUOTE(*Margė* @ 2013 08 15, 09:43)

man taip irgi sake VALSTYBINEJE DARBO inspekcijoje, kad pries 14 dienu, reikia parasyti prasyma, nes kitaip turi teise reikalauti atidirbti tas 14 dienu.
jei gryzti i darba tada nereikia nieko rasyti pries 14 dienu, jei grysti ta diena kai pasibaige prasymas

o jei pvz parasai prasyma, kad iseini VPA iki 3 m. o sugalvoji gryzti anksciau, tada irgi pries 14 dienu turi rasyti prasyma, kad nori gryzti nuo tada i darba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 18 rugpjūčio 2013 - 14:14
QUOTE(*Margė* @ 2013 08 15, 12:43)

DK, 180 straipsnis, 3 dalis:
Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.
Atsakyti
Sveikos,
Ar gali darbdavys nepriimti i darba is VPA, jei prasymas rasytas iki 3-ju metu, bet noriu grizti anksciau? Ar gali jis pasiulyti zemesnes pareigas ir mazesni atlyginima ar pagal istatyma privaloma grizti "i ten pat ir uz tiek pat"?
Atsakyti