Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(agnieeeska @ 2013 06 18, 19:13)
Sveikos, turiu pasirašius VPA modeliu 70/40, ar galima pvz grįžti į darbą kai vaikui 8mėnesiai, ir gauti tuos 70proc, o antrais metais 40 proc?

Situacija tokia kad įmonėje reorganizacija ir panaikina darbo vietą, siūlo kitą bet reiktų grįžti anksčiau į darbą, todėl įdomu ar galėčiau dirbti, gauti atlyginimą + tuos 70 proc, likusius mėnesius iki vaikui sueis metai, o paskui 40 proc iki vaikui sueis 2 metai  4u.gif

Galima,tik pirmais metais gaudinesit skirtuma,jeigu pasalpa bus didesne nei alga.O antrais metais galima dirbti,gaudineti normalia alga ir gaudineti 40%.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 18 birželio 2013 - 18:29
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 06 18, 19:29)
Galima,tik pirmais metais gaudinesit skirtuma,jeigu pasalpa bus didesne nei alga.O antrais metais galima dirbti,gaudineti normalia alga ir gaudineti 40%.

nelabai supratau jūsų pasakymą dėl pirmų metų. pvz. pašalpa 1400lt, o alga būtų apie 1600lt, tai kaip būtų? lubų nesiekia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnieeeska @ 2013 06 18, 23:29)
nelabai supratau jūsų pasakymą dėl pirmų metų. pvz. pašalpa 1400lt, o alga būtų apie 1600lt, tai kaip būtų? lubų nesiekia  4u.gif

Butu,kad pasalpos negautumete,nes alga didesne nei pasalpa.

"Jeigu pašalpos gavėjas, įgijęs teisę į šią pašalpą 2011-07-01 ir vėliau, auginantis vaiką kol vaikui sueis vieneri metai, turi draudžiamųjų pajamų, kurių dydis mažesnis už motinystės (tėvystės) pašalpą, jam mokamas šios pašalpos ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas. Apdraustajam, pasirinkusiam gauti motinystės (tėvystės) pašalpą kol vaikui sueis dveji metai, pašalpa nuo vaiko vienerių iki dvejų metų mokama neatsižvelgiant į tai, kad asmuo dirba ir turi draudžiamųjų pajamų. "

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 18 birželio 2013 - 23:02
ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
turiu klausima. Mano vaikui 08.16 sueina metukai. Planuoju grizti i darba. Pasirinkau schema 70/40. Uz rugpjuti man sodra turetu pervesti uz puse menesio 70% uz kita puse 40%. Jei iseinu i darba, ir man sumoka uz laikotarpi nuo 08.19 iki 08.31, tai bus laikoma, kad as dirbau pirmais vaiko metais, ar tai jau laikoma, kad dirbau antrais? Pervedamas bus skirtumas, ar vis del uz darba gauti pinigai jau nebetures itakos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olkin: 08 liepos 2013 - 17:39
QUOTE(Olkin @ 2013 07 08, 18:29)
Sveiki,
turiu klausima. Mano vaikui 08.16 sueina metukai. Planuoju grizti i darba. Pasirinkau schema 70/40. Uz rugpjuti man sodra turetu pervesti uz puse menesio 70% uz kita puse 40%. Jei iseinu i darba, ir man sumoka uz laikotarpi nuo 08.19 iki 08.31, tai bus laikoma, kad as dirbau pirmais vaiko metais, ar tai jau laikoma, kad dirbau antrais? Pervedamas bus skirtumas, ar vis del uz darba gauti pinigai jau nebetures itakos?

Jau turetu nebetureti, nes vaikui jau bus sueje metai. Nes pagrindiniais terminais istatymuose ir ivardijamas butent vaiko amzius, o ne menesiu skaicius ar pan.
Atsakyti
Sveiki,
gal pagelbesit. Greit vieninteliam vaikui sueis 2 metai ir ruosiausi grizti is VPA i darba, taciau darbdavys pasake, kad jiems siuo metu zmogus pilnam etatui nereikalingas, gali pasiulyti puse etato su zyyymiai mazesniu atlyginimu, darbas butu tik pora valandu per savaite. Man tokios salygos netinka.
1. Kokios butu mano teises tokioje situacijoje? Ar galeciau pretenduoti i ismoka, jei nutraukciau DS, nes man netinka sis darbas?
2. Jei uzsiregistruociau darbo birzoje, kaip butu skaicuojama bedarbio pasalpa? Ar imtu draudziamasias pajamas uz antrus VPA metus, kai gaydavau tik 40% atlyginimo, ar skaiciuotu atlyginima pries iseinant nestumo ir gimdymo atostogu? Ir isvys imanoma gauti pasalpa? nes pagal istatyma turi buti 18 men. nepertraukiamo stazo per 36 men. O pas mane is tu 36 menesiu - 24 menesiai vaiko prieziuros atostogos+dar nestumo ir gimdymo atostogos
buciau dekinga ir uz atsakymus, jei kas zino, ir uz nuorodas, kur galeciau pati pastudijuot.
Atsakyti
QUOTE(vaiduleairr @ 2013 07 13, 22:42)
Sveiki,
gal pagelbesit. Greit vieninteliam vaikui sueis 2 metai ir ruosiausi grizti is VPA i darba, taciau darbdavys pasake, kad jiems siuo metu zmogus pilnam etatui nereikalingas, gali pasiulyti puse etato su zyyymiai mazesniu atlyginimu, darbas butu tik pora valandu per savaite. Man tokios salygos netinka.
1. Kokios butu mano teises tokioje situacijoje? Ar galeciau pretenduoti i ismoka, jei nutraukciau DS, nes man netinka sis darbas?
2. Jei uzsiregistruociau darbo birzoje, kaip butu skaicuojama bedarbio pasalpa? Ar imtu draudziamasias pajamas uz antrus VPA metus, kai gaydavau tik 40% atlyginimo, ar skaiciuotu atlyginima pries iseinant nestumo ir gimdymo atostogu? Ir isvys imanoma gauti pasalpa? nes pagal istatyma turi buti 18 men. nepertraukiamo stazo per 36 men. O pas mane is tu 36 menesiu - 24 menesiai vaiko prieziuros atostogos+dar nestumo ir gimdymo atostogos
buciau dekinga ir uz atsakymus, jei kas zino, ir uz nuorodas, kur galeciau pati pastudijuot.

1. Siuo atveju Jums nutraukiant DS priklausytu keliu men iseitines (oficialiai - berods 4, bet del to nesu tikra), kadangi Jums siulomos salygos jau keiciasi is esmes (pradedant darbo valandomis, etato dydziu ir pan.).
2. "Nedarbo socialinio draudimo stažas - tai laikotarpiai, per kuriuos mokamos arba pagal įstatymus turėjo būti mokamos nedarbo draudimo įmokos, taip pat laikotarpiai, per kuriuos apdraustasis gavo nedarbo draudimo išmokas, socialinio draudimo ligos, profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) pašalpas". Skaiciuotu pasalpa, manau, pagal Jusu visa DU.
Placiau http://www.sodra.lt/..._nedarbo_ismoka
Visas istatymas: http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=440894
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 14 liepos 2013 - 10:10
Sveiki,

1. Savo noru jeigu iseisit,gausit tik kompensacija uz nepanaudotas atostogas,geriau tarkites saliu susitarimu kad atleistu,tada gausit ir iseitine ir kompensacija uz nepanaudotas atostogas.Nes jus negali atleisti iki kol vaikui sueis 3 metai. (DK skaitykit)
2. Vaiko prieziuros atostogos ieina i staza,tad stazo bedarbio ismokai gauti turit pakankamai.Jeigu iseisit vis delto savo noru,tai bedarbio ismoka gaudinesit iskart,jeigu iseisit su iseitine,tai bedarbio ismoka prades moketi po tiek menesiu,uz kiek gausit iseitine ismoka.Bedarbio ismokai imami visi 3 metai,t.y ja skaiciuoja is paskutiniu 3-ju metu pajamu.
http://www.sodra.lt/..._nedarbo_ismoka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 14 liepos 2013 - 10:12
aciu labai uz atsakymus
Atsakyti
Sveiki,

dar yra ir kitas variantas. Jūs galit nesutikti su pakeistomis darbo sąlygomis, bet pasilikti darbe. Tokiu atveju darbdavys turėtų skelbti Jums prastovą, už tai, kad negali garantuoti prieš dekretą buvusio darbo krūvio- žiūrint koks darbo krūvis yra sulygtas Jūsų darbo sutartyje. Prastovos atveju mokama 2/3 buvusio atlyginimo, bet nemažiau kaip minimumas... būtent dėl tos pačios prastovos kovoju ir aš pati, bet.... panašu, kad nieko nepešiu, nes labai jau gudriai suraitytas sakinys darbo sutartyje: dirba pilnu savaitiniu krūviu pagal tų metų tarifikaciją.... Taigi gaunasi taip, kad dirbu ne pilnu pagal normas savaitiniu krūviu, o tokiu pilnu, koks yra tais metais.... nors keli juristai man liepia bandyti duoti skundą į darbo ginčių komisiją, bet kažkaip neramu, kad galiu aš pralaimėti tą ginčą dėl tos antros dalies sakinio.... nors iš darbo inspekcijos man atrašė laišką, kad negali būti taip įrašyta sutartyje- tai jau darbuotojo teisių pažeidimas, turi būti garantuojamas pilnas krūvis... na, žodžiu... suprantu aš ir darbdavį- iš kur jam išpiešti man tų pamokų (dirbu mokykloje), jei jų nėra, nors.... iš tiesų veikia ir povandeninės srovės.... na, žodžiu.... esmė ta, kad atėjo džiaugsmas į mūsų šeimą, kad auginam dvi šaunias pametinukes dukrytes, bet.... tuo pačiu ir galvos skausmas, kaip kur susirasti darbuką... man kasdien tokia įtampa, toks nerimas, nežinia.... suėjus dukrai 2 metukams, jau šiek tiek atsijungiau nuo tikrųjų motinystės džiaugsmų ir jaučiu pareigą sugrįžti į darbo rinką... bet jaučiu, kad tai bus nelengva, nes niekas nenori su mažamečiais vaikais mamų ir be patirties..... bet vis tikiuosi anksčiau ar vėliau susirasti.... gerai, dar kad bent tėvelis dirba...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 14 liepos 2013 - 22:24
Turiu klausima, jei mama nusprendzia nutraukti VPA ir grizti i darba anksciau laiko, bet nori pasiimti atostogas is darbovietes (turi nemazai prikaupus), ar tokiu atveju atostoginiai mokami? Nes pagal DK atostoginiai ismokami pries 3d.d. iki atostogu, o siuo atveju gaunasi kad sakykim ji nuo pirmadienio laikoma sugrizusia i darba ir iskart nuo pirmadienio iseina darbiniu atostogu. Tai ar bus mokami atostoginiai pries 3d.d. kaip priklauso ar pirma atostogu diena? Ir ar is vis mokami? g.gif
Atsakyti