Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 05 29, 08:34)
Galit ir dabar perleisti pasalpos gavima vyrui.

Labai dėkui, kad patarėte - taip ir padarėme, vadinasi, iš tiesų galima pakeisti pašalpos gavėją 4u.gif
Atsakyti
Mergaites, vel reikia jusu konsultacijos.Is karto aciu , kas atsakys.
Jau 5 m kaip nedirbu ir auginu 3 vaikus.Uz men. maziukui bus 1m., i darba grizus nebuvau, susikaupe uz visus 3 dekretus (12men)atostogos.Kviecia grizti nuo rudens dirbti. Tad domina:
1. Ar galima sias atostogas nusikelti velesniam laikui?jei taip, tai kiek jos galioja?
2.Jei pradedu dirbti, ar jos automatiskai dingsta?
3.Ar galima uz jas pasiimti pinigus?
Ar gal dar yra kokiu niuansu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egjora: 10 birželio 2013 - 14:14
QUOTE(egjora @ 2013 06 10, 15:12)
Jau 5 m kaip nedirbu ir auginu 3 vaikus.Uz men. maziukui bus 1m., i darba grizus nebuvau, susikaupe uz visus 3 dekretus (12men)atostogos.Kviecia grizti nuo rudens dirbti. Tad domina:
1. Ar galima sias atostogas nusikelti velesniam laikui?jei taip, tai kiek jos galioja?

1. Galit,kiek zinau lyg iki 2015 metu reikia isnaudoti.
2. Ne.
3. Kompensacija ismokama tik kai iseinat is darbo.
Atsakyti
QUOTE(egjora @ 2013 06 10, 15:12)

Jūs apie kasmetines atostogas? Man rodos vaiko auginimo atostogų metu jos nesikaupia, tik per dekretą (nėštumo ir gimdymo). Net jei ir kauptųsi, per 5 m. 1 mėnesių man niekaip nesigauna arba kažko nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Sausainiukas* @ 2013 06 10, 23:25)
Jūs apie kasmetines atostogas? Man rodos vaiko auginimo atostogų metu jos nesikaupia, tik per dekretą (nėštumo ir gimdymo). Net jei ir kauptųsi, per 5 m. 1 mėnesių man niekaip nesigauna arba kažko nežinau  g.gif

Atostogu iseina 35 dienos is tu 12 men. (NGA)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 11 birželio 2013 - 09:25
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 06 11, 10:25)
Atostogu iseina 35 dienos is tu 12 men. (NGA)

Aciu labai uz atsakymus.
Man turbut dienu yra dar daugiau, nes priklauso 56d kasmetiniu, bet cia suskaiciuos ir musu buhaltere, man svarbiausia, kad grizus i darba jos tikrai nedingtu, nes tada pasiimciau prie pradedant dirbti.
Ir dar jei nesunku, imeskit istatymo nr, pagal kuri, man jas turi paskaiciuoti, nes penktad eisiu i darba, tai reik viska zinoti. smile.gif
Atsakyti
Antraisiais vaiko priežiūros atostogų metais mažylį prižiūri mama, o pašalpa plaukia į tėčio sąskaitą.

cia
Atsakyti
sveikos, turiu toki klausima. Esu isejusi I VPA pagal sena tvarka, vaikui jau 2m 7m. tuoj 3m bus. Uz siuosmetus nieko negaunu is sodros. Ar yra kokia galimybe gauti is sodros pinigeliu. Vyras dirba pas privatiinka maziau nei min gauna. Gal reikia prasyti socialines pasalpos?
Atsakyti
QUOTE(Širše @ 2013 06 12, 15:35)
sveikos, turiu toki klausima. Esu isejusi I VPA pagal sena tvarka, vaikui jau 2m 7m. tuoj 3m bus. Uz siuosmetus nieko negaunu is sodros. Ar yra kokia galimybe gauti is sodros pinigeliu. Vyras dirba pas privatiinka maziau nei min gauna. Gal reikia prasyti socialines pasalpos?

Is sodras nieko negausit,nes 3-ti metai yra neapmokestinami,kreipkites i soc.centra,jeigu zmogui nesigauna po 350 lt,tai galesit prasyti soc.pasalpos.Jeigu vyras puse etato dirba,tai jam reikia i birza dar stoti.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 06 03, 13:48)
Bandyk tartis su darbdaviu,kad iseitum be jokiu ten atidirbimu. Man regis,kad esant bandomajam laikotarpiui, tai gali pries tris dienas pranesti,kad iseini. Nes bandomasis tai toks laikotarpis,kai gali ir pati iseiti is darbo, o ne tik tave paliosiuoti is darbo nepranesus pries tam tikra termina  smile.gif
Jei turi viena vaika, tai esidrausta socialiai iki kol jam sueis lyg 7 metai  g.gif  Tik jei neisi i darbo birza, tai pranesk ligoniu kasom.

Reikia nuvykti i Ligoniu kasa su vaiko gimimo liudijimu, draustumas pagal ji suteikiamas iki 8m,o jei augini du ir daugiau vaiku, kol vyresneliui sukanka 18m.

Papildyta:
QUOTE(*Sausainiukas* @ 2013 06 10, 22:25)
Jūs apie kasmetines atostogas? Man rodos vaiko auginimo atostogų metu jos nesikaupia, tik per dekretą (nėštumo ir gimdymo). Net jei ir kauptųsi, per 5 m. 1 mėnesių man niekaip nesigauna arba kažko nežinau  g.gif

drinks_cheers.gif Sitiek atostogu vaiko auginimo metu tikrai neprisikaupia.Zinau is savo patirties mirksiukas.gif (Pati auginau du vaikus negrizdama i darba, taigi apie 5m ir man gavosi buti namuose.) Nebent nebuvote isnaudojusi prikauptu kasmetiniu atostogu iki pirmojo vaiko gimimo.As ir buvau tokia pat optimiste, tikejausi,kad dar iki darbo galesiu pasiimti tas atostogas, pripratinti vaika i darzeli, deja, nera taip,kad ir kaip noretusi ax.gif As tegavau 7atostogu dienas, tiek ju prisikaupe.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Semilga: 12 birželio 2013 - 18:11
sveikutės,

gal galėsit kas nors ir man kažką patarti tokiu atveju..... Grįžau savaitė laiko į darbą po to, kaidukrai suėjo 2 m... dribu mokykloje.... labia stipriia sumažėjęs pamokų krūvis... direktorė žada mokėti man atlygį tik už tas kelias likusias pamokas, nes man krūvio padidinti nebeturi iš kur.... teisininkai aiškina, kad tokiu atveju iki vaikui sueis 3 m yra skelbiama pastova ir man turi mokėti minimalų atlyginimą. ar yra tekę kam nors susidurit su tokiu atveju? ir noriu duoti skundą darbo inspekcijai, ir bijau, kad neparalaimėčiau.... tiesa, mano darbo sutartyje įrašyta, jog dirbu pilnu savaitiniu krūviu...
Atsakyti
Sveikos, turiu pasirašius VPA modeliu 70/40, ar galima pvz grįžti į darbą kai vaikui 8mėnesiai, ir gauti tuos 70proc, o antrais metais 40 proc?

Situacija tokia kad įmonėje reorganizacija ir panaikina darbo vietą, siūlo kitą bet reiktų grįžti anksčiau į darbą, todėl įdomu ar galėčiau dirbti, gauti atlyginimą + tuos 70 proc, likusius mėnesius iki vaikui sueis metai, o paskui 40 proc iki vaikui sueis 2 metai 4u.gif
Atsakyti