Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 05 02, 12:41)
Tai jis ir nepamatis,tiesiog naujas darbas bus antraeilis,o ne pagrindinis.

Vadinas vadovaujuos zinomis viena boba sake bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Furby's @ 2013 05 02, 12:48)
Vadinas vadovaujuos zinomis viena boba sake  bigsmile.gif

Na as is patyrties sakau,kai vyras darbinosi i antra darba,tai pirmam darbe nieko nezinojo,tik kad antra darba pazymejo kaip antraeili.
Atsakyti
Noriu paklausti, ar gali atleisti iš darbo, jeigu vaikui dar nėra suėję 3 metukai? Dirbti sugrįžau suėjus 2 metams.
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
Gal kas nors pakomentuos...

Esu VPA antrus metus (pagal mod. 70/40). Vaikučiui šiuo metu yra 1 m. ir 4 mėn. Žinau, kad antrus metus dirbti ir gauti pašalpą gali ir vyras. Ar mes dar galime šia situacija pasinaudoti? Ar gali vyras gauti tuos 40 proc. už likusius 8 mėn.? Būtų didesnė sumelė nei dabar gaunu aš... 4u.gif Ar jau reikėjo anksčiau apsispręsti? Aš likčiau VPA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renule: 29 gegužės 2013 - 00:12
QUOTE(Renule @ 2013 05 29, 01:10)
Gal kas nors pakomentuos...

Esu VPA antrus metus (pagal mod. 70/40). Vaikučiui šiuo metu yra 1 m. ir 4 mėn. Žinau, kad antrus metus dirbti ir gauti pašalpą gali ir vyras. Ar mes dar galime šia situacija pasinaudoti? Ar gali vyras gauti tuos 40 proc. už likusius 8 mėn.? Būtų didesnė sumelė nei dabar gaunu aš... 4u.gif Ar jau reikėjo anksčiau apsispręsti? Aš likčiau VPA.

Galit ir dabar perleisti pasalpos gavima vyrui.
Atsakyti
Reikia patarimo..
Vaikuciui 2metai sukaks birzelio 17,bet ant dienu suzinojau,kad i darba negrisiu. Man reikia pries 2 savaites informuot darbdavi? Tai cia veliausiai birzelio 3d ?
O prasyma del atleidimo rasyt nuo birzelio 18d?
Darbdavys turi teise reikalaut atidirbt 2sav ?

Aciu smile.gif ,jei kas paaiskins
Atsakyti
Gal kas galetu patarti.
As esu VPA su antru vaikeliu, isejau iskart po VPA su pirmu vaikeliu, i darba negrizdinejau. Liepos 18 d. mano antram leliukui sukaks 2 metai, tureciau iseiti i darba, bet mano skyriu panaikino, kaip ir niekas manes ten nelaukia. Rugsejo 6 d. bus 10 m. darbo stazas. Ar man verta prasitesineti VPA iki rugsejo 6 d. kad butu geresne iseitine, jei nepasiulys man kitos darbo vietos? Gal zinote kokio dydzio iseitine priklausytu su 9 m. darbo stazo ir su 10 m.? Taip pat domina ar mano atveju galios salyga kad turi ispeti apie atleidima pries 4 men., nes auginu du nepilnamecius vaikus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dijura: 02 birželio 2013 - 00:21
QUOTE(Dijura @ 2013 06 02, 01:18)
Gal kas galetu patarti.
As esu VPA su antru vaikeliu, isejau iskart po VPA su pirmu vaikeliu, i darba negrizdinejau. Liepos 18 d. mano antram leliukui sukaks 2 metai, tureciau iseiti i darba, bet mano skyriu panaikino, kaip ir niekas manes ten nelaukia. Rugsejo 6 d. bus 10 m. darbo stazas. Ar man verta prasitesineti VPA iki rugsejo 6 d. kad butu geresne iseitine, jei nepasiulys man kitos darbo vietos? Gal zinote kokio dydzio iseitine priklausytu su 9 m. darbo stazo ir su 10 m.? Taip pat domina ar mano atveju galios salyga kad turi ispeti apie atleidima pries 4 men., nes auginu du nepilnamecius vaikus?

Turint vaikutį iki 3 metų darbdavys negali Jūsų atleisti, taigi ir išeitinės bei įspėjimo terminai šiuo atveju "neveikia". Galimas nebent sutarties nutraukimas šalių susitarimu - o čia jau viskas yra susitarimo klausimas....
Atsakyti
QUOTE(*Sausainiukas* @ 2013 06 02, 23:01)
Turint vaikutį iki 3 metų darbdavys negali Jūsų atleisti, taigi ir išeitinės bei įspėjimo terminai šiuo atveju "neveikia". Galimas nebent sutarties nutraukimas šalių susitarimu - o čia jau viskas yra susitarimo klausimas....

Aciu uz patarima 4u.gif supratau, tai jauciu darbdavys nores tartis, kaip suprantu jie man turi palikti mano atlyginima iki vaikuciui sueis 3 metai?
Atsakyti
QUOTE(juratyte26 @ 2013 05 29, 15:46)
Reikia patarimo..
Vaikuciui 2metai sukaks birzelio 17,bet ant dienu suzinojau,kad i darba negrisiu. Man reikia pries 2 savaites informuot darbdavi? Tai cia veliausiai birzelio 3d ?
O prasyma del atleidimo rasyt nuo birzelio 18d?
Darbdavys turi teise reikalaut atidirbt 2sav ?

Aciu  smile.gif ,jei kas paaiskins

Parasot dabar prasyma,kad nuo 18 dienos imtinai jus atleistu ir viskas. Niekas nelieps jums atidirbti, nes pespejot pries dvi savaites. o be to tik 17 diena baigiasi jusu atostogos, tai nuo 18 jus jau busite forminama kaip nedirbanti.
Atsakyti
Sveiki, prieš mėnesi pradėjau dirbti naujame darbe, tačiau noriu išeiti iš jo, kadangi vaikas labai serga darželyja,ar man reikės atidirbti 14d.d. (dabar yra bandomasis laikotarpis 3 mėn)? ir ar man priklausys socialinės garantijos, kaip nemokamas lankymasis pas daktarus? jei taip iki kokio amžiaus kol sueis vaikučiai kiek metų?
Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dannija @ 2013 06 03, 13:41)
Sveiki, prieš mėnesi pradėjau dirbti naujame darbe, tačiau noriu išeiti iš jo, kadangi vaikas labai serga darželyja,ar man reikės atidirbti 14d.d. (dabar yra bandomasis laikotarpis 3 mėn)? ir ar man priklausys socialinės garantijos, kaip nemokamas lankymasis pas daktarus? jei taip iki kokio amžiaus kol sueis vaikučiai kiek metų?
Ačiū už atsakymus 4u.gif

Bandyk tartis su darbdaviu,kad iseitum be jokiu ten atidirbimu. Man regis,kad esant bandomajam laikotarpiui, tai gali pries tris dienas pranesti,kad iseini. Nes bandomasis tai toks laikotarpis,kai gali ir pati iseiti is darbo, o ne tik tave paliosiuoti is darbo nepranesus pries tam tikra termina smile.gif
Jei turi viena vaika, tai esidrausta socialiai iki kol jam sueis lyg 7 metai g.gif Tik jei neisi i darbo birza, tai pranesk ligoniu kasom.
Atsakyti