Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Aura_K @ 2013 04 15, 17:18)
Sveiki, pasirodo yra tokia tema, jau kitoj temoj paklausiau sios nepamacius, bet klausiu ir cia  4u.gif
Gal kas galite patarti ka man daryti:
Taigi esu vaiko prieziuros atostogose. Prasyma buvau parasiusi 2 metams. 1 metai suejo 2013 02 24, na ne esme, zodziu sausio men as paskambinau i darba vadovei ir pasakiau, kad nuo kovo men noreciau gryzti i darba. Dirbau rajone, tad pasakiau jei butu galimybe noreciau dirbti vilniuje, tai didele istaiga ir turi daug padaliniu. Sake viskas ok, informuosiu personala - ieskosim tau vietos vilniuje... Mane susirado pats vieno skyriaus vadovas ir pasikviete i pokalbi, na jis kazko buvo ne taip suprates ir pasiule man ne tai ko as tikejausi...Man finansiskai neapsimokejo... Tad ir nesutikau. Tada paskambinau savo vadovei ir pasakiau, kad ko gero noriu gryzti i savo darbo vieta, o vietoje manes dirba mano drauge.... Tai vat..Cia sitas viskas buvo 2013 03 men pirmom dienom. Ji man pasake, kad tada spres si klausima, galbut liks ir ji ir as, pralaukusi 3 sav suzinojau, kad sprendimo kolkas nera..jos atleisti kaip ir nenori, man dar kaip ir nieko nerado.... Tada as prisikaiciau visko, zodziu parasiau rastiska prasyma, kad noriu gryzti i darba nuo 2013 04 15 ( nuo siandien..), maniau jie netures kur detis, bet pasirodo ne..Siandien nesulaukusi jokiu ziniu paskambinau pati ir pasiteiravusi suzinojau, kad dar nera jokio sprendimo.....Ir pasakiau, kad laukti nebenoriu, kad reikia darbo ir viskas, tai vadove mazdaug pasake, kituose skyriuose yra kur ir jau 2 metu sulauke mamytes ir dar vis laukia...
Ar taip yra teisinga? Gal pati kalta, kad parasiau prasyma is pradziu 2 metams
Ka daryti? Darbo reikia butinai, turiu isipareigojimu bankui dideliu... verysad.gif .

as savo darbovieteje taip pat girdejusi esu panasiu situaciju, kad mamytes, net ir pasibaigus VPA, laukia, kol joms atsiras laisva vieta... Paskutinemis ziniomis (nes ir man jau darosi aktualu) girdejau, kad kai jau parasysiu prasyma, man surasti darbo vieta tures per 30 dienu. Ir jei ilgiau laukti nesutinku, galiu iseiti is darbo gaudama x menesiu iseitines. Taciau ar tai nurodo koks nors istatymas, ar vidiniai imones nuostatai, deja, pasakyti negaliu..
Atsakyti
QUOTE(Aura_K @ 2013 04 15, 14:18)
kad noriu gryzti i darba nuo 2013 04 15 ( nuo siandien..), maniau jie netures kur detis, bet pasirodo ne..Siandien nesulaukusi jokiu ziniu paskambinau pati ir pasiteiravusi suzinojau, kad dar nera jokio sprendimo.....Ir pasakiau, kad laukti nebenoriu, kad reikia darbo ir viskas, tai vadove mazdaug pasake, kituose skyriuose yra kur ir jau 2 metu sulauke mamytes ir dar vis laukia...
Ar taip yra teisinga? Gal pati kalta, kad parasiau prasyma is pradziu 2 metams
Ka daryti? Darbo reikia butinai, turiu isipareigojimu bankui dideliu... verysad.gif .

na as kai domiuosi savo situacija tai suvokiu taip is visu savo ziniu
o jums ka raso nuo siandienos, prastova? nes jei neturi kito darbo pasiulyti turi buti tada rasoma prastova, kol jums atsiras darbas, kuri jus sutinkate dirbti
nes jei buvo jusu prasymas, tai turi buti jis uzregistruotas g.gif nes turite teise gryzti i darba kada norite, tik informuoti darbdavi pries 14 dienu rastisku prasymu
be to, kol turite vaika iki 3 m. negali atleisti jusu, kaip sakoma su iseitine , istatymas jus saugo, tai galite deretis jums tinkama atlyginima, aisku realiai kaip deretis patys zinome
o i VDI neskambinote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 16 balandžio 2013 - 14:43
Is musu pokalbio supratau, kad nei prastovu nei nieko jie neraso. Tiesiog esu toliau motinystes atostogose ir tiek... Kai pagalvoju, jau ir nelabai noreciau gryzti i darba, kazkaip nebesijauciu reikalinga ir pan...bet ir basa nenoriu likti, o be pajamu irgi negaliu ilgai buti, gal sutikciau ir su iseitininem nutraukti DS. Toj istaigoj jau turiu staza virs 5 metu, tai kiek zinau uz tai yra 3 men iseitine ir plius uz vaika 4 men? Tai viso galiu prasyti bent 7 men iseitines? Ar as cia ne taip skaiciuoju?
Ir as pati tureciau inicijuoti sut nutraukima? Ar geriau butu kad jie pasiulytu?
Atsakyti
Sveikos, kreipiuosi i jus su klausimu (gal kam teko susidurti blush2.gif )
Gal nelabai i sia tema, bet...
Vaikui suejo 2 metai, darbovieteje prasitesiau atostogas iki sueis 3 metai. Bet dabar susiradau kitur du darbus po puse etato smile.gif iskilo klausimas, kaip rasyti prasyma del NDP? ar taikyti ji, ar ne? Auginu du vaikus- tai gal tik rasyti del papildomo NDP uz vaikus taikymo? Ar galiu prasyti, kad taikytu vienoje is darbovieciu visa ta NDP g.gif
Klausiu, nes nenoriu veliau likti skolinga mokesciu inspekcijai ax.gif
Is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aura_K @ 2013 04 16, 21:02)
Is musu pokalbio supratau, kad nei prastovu nei nieko jie neraso. Tiesiog esu toliau motinystes atostogose ir tiek... Kai pagalvoju, jau ir nelabai noreciau gryzti i darba, kazkaip nebesijauciu reikalinga ir pan...bet ir basa nenoriu likti, o be pajamu irgi negaliu ilgai buti, gal sutikciau ir su iseitininem nutraukti DS. Toj istaigoj jau turiu staza virs 5 metu, tai kiek zinau uz tai yra 3 men iseitine ir plius uz vaika 4 men? Tai viso galiu prasyti bent 7 men iseitines? Ar as cia ne taip skaiciuoju?
Ir as pati tureciau inicijuoti sut nutraukima? Ar geriau butu kad jie pasiulytu?

Labai priklauso nuo įmonės ir savininkų požiūrio. Lietuviško kapitalo įmonės nelabai linkę mokėti kompensacijų....
Išeitinę išmoką Darbo kodeksas reglamentuoja tik atleidžiant darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės, tuo tarpu turinčių vaikų iki 3 metų amžiaus, atleisti negalima, taigi, įmonė nelabai gali siūlyti tokį variantą. Kitas dalykas - darbo sutarties nutraukimas šalių susitarimu - tokio susitarimo sąlygos yra sutartinės, t.y. kiek sugebėsite išsiderėti, tiek. 4u.gif
Atsakyti
Imone tarptautine. Bet siaip nezinau ka dabar daryti, ar laukti kazko kol ka pasiulys ar kreiptis kazkur....
Atsakyti
QUOTE(*Sausainiukas* @ 2013 04 16, 22:02)
...tuo tarpu turinčių vaikų iki 3 metų amžiaus, atleisti negalima, taigi, įmonė nelabai gali siūlyti tokį variantą. Kitas dalykas - darbo sutarties nutraukimas šalių susitarimu - tokio susitarimo sąlygos yra sutartinės, t.y. kiek sugebėsite išsiderėti, tiek.  4u.gif

Kaip tai negalima? Galima, tik įspėti turi bene prieš 4 mėnesius ir paskui išeitines sumokėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(point @ 2013 04 16, 22:09)
Sveikos, kreipiuosi i jus su klausimu (gal kam teko susidurti blush2.gif )
Gal nelabai i sia tema, bet...
Vaikui suejo 2 metai, darbovieteje prasitesiau atostogas iki sueis 3 metai. Bet dabar susiradau kitur du darbus po puse etato smile.gif  iskilo klausimas, kaip rasyti prasyma del NDP? ar taikyti ji, ar ne? Auginu du vaikus- tai gal tik rasyti del papildomo NDP uz vaikus taikymo? Ar galiu prasyti, kad taikytu vienoje is darbovieciu visa ta NDP g.gif
Klausiu, nes nenoriu veliau likti skolinga mokesciu inspekcijai ax.gif
Is anksto dekoju 4u.gif

NPD ir PNPD gali taikyti tik vienoje is darbovieciu, arba nei vienoje ir viska susigrazinsite deklaruodama pajamas kitu metu pradzioje. Pasiskaiciuokite, kurioje npd taikytis apsimoka labiau ir susitvarkykite - vienur parasykite prasyma taikyti, kitur (butinai) kad netaikytu

QUOTE(*Sausainiukas* @ 2013 04 16, 23:02)
tuo tarpu turinčių vaikų iki 3 metų amžiaus, atleisti negalima, taigi, įmonė nelabai gali siūlyti tokį variantą.

galima tikrai, juolabiau siuo atveju, kai susitaria abi puses. zinoma, priklauso iseitines ismokos

QUOTE(Aura_K @ 2013 04 17, 10:50)
Imone tarptautine. Bet siaip nezinau ka dabar daryti, ar laukti kazko kol ka pasiulys ar kreiptis kazkur....

Pirmiausia visa tai, ka kalbate su mumis, bandykite kalbeti ir su darbdaviu - pradziai tiesiog elementariai pasiderekite,aptarkite tai,kad Jums tinka ir atleidimo variantas , jei jie pasiryze sumoketi visas iseitines ismokas uz toki laikotarpi, uz koki priklauso. Juk pokalbis - dar nieko oficialaus, kol nepaliekate jokiu prasymu. Jei pasikalbeti ir susitarti nepavyks, tik tada, manyciau, reikia galvoti apie kreipimasi i kokias nors kitas institucijas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2013 04 17, 11:07)
Kaip tai negalima? Galima, tik įspėti turi bene prieš 4 mėnesius ir paskui išeitines sumokėt  g.gif

132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).

žinoma, kad galite nutraukti sutartį šalių susitarimu, bet jeigu kalbėti apie atleidimą darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės ir nurodoma, kokio dydžio kompensacija priklauso, tai šito darbdavys negali daryti.

QUOTE(D*L*K @ 2013 04 17, 12:51)

galima tikrai, juolabiau siuo atveju, kai susitaria abi puses. zinoma, priklauso iseitines ismokos

Tai ir sakau, kad šalių susitarimu smile.gif tik šiuo atveju nėra nustatytų išeitinės išmokos dydžių, gali būti 0 Lt, o gali būti 10 mėn. atlyginimų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aura_K @ 2013 04 17, 10:50)

Darbo kodeksas numato galimybę jums pačiai pateikti siūlymą nutraukti sutartį ir prašyti kompensacijos, bet jie gali ir nesutikti.
Atsakyti
Laba dena vaikui suejus 2m grizau i darba, ar jei reiktu galiu dabar prasitesti atostogas iki 3m?
Atsakyti
QUOTE(ketrin21 @ 2013 04 24, 14:48)
Laba dena vaikui suejus 2m grizau i darba, ar jei reiktu galiu dabar prasitesti atostogas iki 3m?

Taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 24 balandžio 2013 - 13:52