va ir mane tai domina, ar dirbdama mokykloje galiu prasyti atostogu uz laika, kai buvau nest ir gimd atostogose....juk priklauso kazkur 9 dienos...
QUOTE(smartuke @ 2013 03 27, 16:57)
Tai jeigu gerai suprantu, kad uz tas atostogas gavau pasalta ir papildomai jokiu atostoginiu negausiu uz 9 dienas is darbdavio???
QUOTE(jur78 @ 2013 03 27, 17:03)
va ir mane tai domina, ar dirbdama mokykloje galiu prasyti atostogu uz laika, kai buvau nest ir gimd atostogose....juk priklauso kazkur 9 dienos...
Taigi gausit, per nėštumo ir gimdymo atostogas kaupiasi kasmetinės atostogos, gi ir VMI taip atsakė
o tai ko direktore kraipo ausimis kai pasakiau kad dar yra likutis...kaip isirodyti kad tikrai taip ir ne kitaip ....
QUOTE(jur78 @ 2013 03 30, 00:03)
o tai ko direktore kraipo ausimis kai pasakiau kad dar yra likutis...kaip isirodyti kad tikrai taip ir ne kitaip ....
Istatymu nuorodu pateikite, gal nustos karpyti
reiks bandyti...beje, tvirtu marguciu
QUOTE(jur78 @ 2013 03 30, 13:47)
reiks bandyti...beje, tvirtu marguciu
Paskui parasyk kaip sekes su direktore, kai pateiksi istatymo nuoroda.
QUOTE(jur78 @ 2013 03 29, 21:03)
uz dekreta tikrai priklauso atostogos, jas esu emusi net pries isejima i dekreta, na ta prasme tas dienas susitariau, kad imu iki dekreto kurios susidaro ir tada tiesiai i dekreta (nes kitaip buciau turejusi biuliotenyje buti, naudingiau taip gavosi )
o jus taip jai ir pasakete, kad uz dekreto laikotarpi, gal nesusikalbejote
Sveikos,
mane domina toks klausimas, ar galimas variantas - pirmoje darbovietėje pasiimti 3 metus vaiko auginimo atostogas, ir įsidarbinti į naująją darbovietę - abi darbovietės pilnu etatu? Situacija mano tokia: auginu vaikus vieną po kito (vienam 1, kitam 3) ir dabar siūlo darbą naują. Išties nežinau kokia iš to nauda laikytis tame pirmame darbe, bet galvoju gal atsargai
Ir įdomu kaip su Sodra, ar gausiu tuos 40 proc. tokiu variantu iki kol sueis vaikui 2 m.
Dėkoju
mane domina toks klausimas, ar galimas variantas - pirmoje darbovietėje pasiimti 3 metus vaiko auginimo atostogas, ir įsidarbinti į naująją darbovietę - abi darbovietės pilnu etatu? Situacija mano tokia: auginu vaikus vieną po kito (vienam 1, kitam 3) ir dabar siūlo darbą naują. Išties nežinau kokia iš to nauda laikytis tame pirmame darbe, bet galvoju gal atsargai
Ir įdomu kaip su Sodra, ar gausiu tuos 40 proc. tokiu variantu iki kol sueis vaikui 2 m.
Dėkoju
QUOTE(*Rabarbara* @ 2013 04 03, 12:01)
Sveikos,
Dėkoju
Dėkoju
galima, sodra mokes
QUOTE(egzotikaa @ 2013 01 19, 10:33)
kad pakeistu darbo vieta nezinau , kaip yra, bet jei keiciasi darbo dienos, darbo valandos - to tikrai jie negali.
jei pakeistu darbo vieta, bet darbo salygos isliktu tokios pacios, gal tada taip ir galima - bet as to nezinau.
jei pakeistu darbo vieta, bet darbo salygos isliktu tokios pacios, gal tada taip ir galima - bet as to nezinau.
Na ne visai taip. T.y. priklauso ir nuo papildomų aplinkybių. Spėju dirbate kokiame nors banke/parduotuvių tinkle ar pan.
Darbdavys turi išsaugoti jums "analogišką" darbo vietą, bet darbo vieta čia yra ne fizine vieta, o labiau pareigos ir atsakomybės. T.y. pvz. jei buvote pardavėja konsultantė Akropolyje, tai darbdavys gali jums pasiūlyti grįžti ir į kokį nors prekybos centrą Naujojoje Vilnioje (nesvarbu, kad jums nepatogu), jeigu tik pareigos bus tokios pačios ar labai panašios. Jokių teisės aktų jis čia nepažeis.
Dabar dėl darbo valandų, grafikų ir pan. Pirmiausia siūlau nepasitikėti darbo inspekcijos žodinėm konsultacijom, nes rasite čia forume ne vieną post'ą mamyčių kai tuo pačiu klausimu trys skirtingos inspekcijos konsultantės pateikė skirtingus atsakymus. Be to, nepamirškite, kad tuos atsakymus mums valstybinės institucijos pateikia tokiom formaliom bendrinėm frazėm, kad galite jas klaidingai interpretuoti.
Kodėl kai sakoma, kad darbdavys privalo pasiūlyti tas pačias darbo valandas, iškart interpretuojate, kad jeigu prieš atostogas dirbau nuo 8 iki 17, tai ir po atostogų turi būti taip pat. Ne. Esmė tame, kad darbdavys negali iš jūsų reikalauti dirbti daugiau valandų už tą patį atlygį (t.y. jeigu darbo sutartyje buvo numatyta 40 valandų darbo savaitė, tai tokia ji ir turi likti grįžus iš dekreto). Tačiau jeigu tos valandos bus išdėliotos kitokiu grafiku - tai čia jau darbdavio reikalas. Žinoma, neskaitant to fakto, kad jūsų negali versti dirbti naktinio darbo (jeigu anksčiau jo nedirbote). NEBENT, jūsų darbo grafikas apibrėžtas darbo sutartyje (t.y. ten konkrečiai parašyta, kad dirbate tik darbo dienomis nuo 8 iki 17), tuomet jau galėtumete reikalauti grafiko, kuris numatytas sutartyje. Bet kiek teko matyti darbo sutarčių (o teko labai daug) - niekada taip nebūna apibrėžiama. Nes tai būtų savižudybė darbdaviui. Dirbant įmonėje, kuri turi parduotuvių/poskyrių tinklą - grafikų kitimas ir darbuotojų perkėlinėjimas iš vieno poskyrio į kitą - gana dažnas ir įprastas reikalas, galima sakyti darbo specifikos dalis.
Todėl labai abejoju, kad jums pavyktų kažko pasiekti, jeigu skųstumėte darbdavį.
Geriau jau mėginto tokioje situacijoje taikiai tartis.
Papildyta:
QUOTE(egzotikaa @ 2013 01 19, 10:33)
kad pakeistu darbo vieta nezinau , kaip yra, bet jei keiciasi darbo dienos, darbo valandos - to tikrai jie negali.
Na gali gali - kuo grindziante, kad negali? Isskyrus naktini darba (negali versti dirbti naktineje pamainoje, jei iki tol nedirbote). Dideleje dalyje imoniu del ivairiu aplinkybiu/kintanciu rinkos salygu apskritai keiciasi darbo laikas visiems darbuotojams. Pvz. nesenas pavyzdys, kai viena valstybine institucija pradejo dirbti nuo 7 iki 16 valn. (vietoje 8 iki 17). Ir kas jusu manymu tada nutiko s:)u mamomis is dekreto grizusiomis - manote joms buvo sudarytas atskiras darbo grafikas?
Negali ilginti bendro darbo valandu kiekio per menesi (jis nurodomas darbo sutartyje).
Papildyta:
QUOTE(Silvukas.B. @ 2012 12 11, 19:59)
Laba diena,
2013.01.11 noriu grizti i darba po 2 m. motinystes atostogu. Dirbau vyresn. apskaitininke. Direktorius sako, kad nebeliko mano etato ir siulo kitas pareigas. Ar galejo panaikinti etata iki man griztant?
Aciu
2013.01.11 noriu grizti i darba po 2 m. motinystes atostogu. Dirbau vyresn. apskaitininke. Direktorius sako, kad nebeliko mano etato ir siulo kitas pareigas. Ar galejo panaikinti etata iki man griztant?
Aciu
Reikia skirti etata (darbo vieta) ir pareigas. Etato panaikinti negali ir to nepadare (nes juk nesako jums "negrizkit, nera kur grizti). O pacia pareigybe, kaip tokia, panaikinti galejo. Taciau dabar jums turetu pasiulyti panasia pareigybe, atitinkancia Jusu kvalifikacija (panasus darbo pobudis, ne mazesnis atlyginimas, analogiskas darbo valandu skaicius ir pan.). T.y. gali jums pasiulyti pvz. grizti i buhalteres pozicija, bet negali - i valytojos.
Papildyta:
QUOTE(Ellfė @ 2012 12 05, 17:51)
Grįžtu į darbą po vaiko priežiūros atostogų. Grįžtu į buvusias pareigas, bet turiu pasirašyti naujo tipo darbo sutartį (kurią pasirašę visi kiti darbuotojai per mano vaiko priežiūros atostogas). Man argumentuoja tuom, kad mano sena jau, visi pasirašė naujas.
Ar saugu pasirašyti naują sutartį (bus įtrauktas punktas, kad Nauja sutartis sudaroma senos sutarties pagrindu)? ar neturi likti senoji iki vaikui sueis 3 metai? ar galiu atsisakyti?
Esmė tame, kad grįžtu po konflikto į darbą. Mano pareigos buvo panaikintos ir buvau pastatyta į prastovą du mėnėsius. Kadangi jau planavau duoti į teismą, dėl prastovos fiktyvumo (nes mano darbą darė kiti žmonės) ir DK nesilaikymo (nes motinų negalima atleisti), jie išsigando ir grąžino mane į mano pareigas. dabar atsiuntė naujos sutarties šabloną. Ar saugu? ar nebus kokiu siurprizų pasirašius?
P.S. Manes gražiai atsiklause, ar sutinku pasoirasyti sutarti.
Ar saugu pasirašyti naują sutartį (bus įtrauktas punktas, kad Nauja sutartis sudaroma senos sutarties pagrindu)? ar neturi likti senoji iki vaikui sueis 3 metai? ar galiu atsisakyti?
Esmė tame, kad grįžtu po konflikto į darbą. Mano pareigos buvo panaikintos ir buvau pastatyta į prastovą du mėnėsius. Kadangi jau planavau duoti į teismą, dėl prastovos fiktyvumo (nes mano darbą darė kiti žmonės) ir DK nesilaikymo (nes motinų negalima atleisti), jie išsigando ir grąžino mane į mano pareigas. dabar atsiuntė naujos sutarties šabloną. Ar saugu? ar nebus kokiu siurprizų pasirašius?
P.S. Manes gražiai atsiklause, ar sutinku pasoirasyti sutarti.
Sunku pasakyti ar saugu, nemačius šios sutarties. Įvertinant tą faktą, kad įvyko konfliktas, labai įmanoma, kad sutartyje bus pabandyta "subtiliai" įtraukti kažkokį Jums nepalankų punktą. Ką reiškia "naujo tipo"? Ar keičiasi tik sutarties formatas ar joje yra ir esminių darbo sąlygų pasikeitimų. Reikėtų sutartį parodyti teisininkui ir pasiklausti ar nėra "kabliukų". Iš mano patirties - kai sutartys persirašomos visos įmonės lygiu, paprastai jose būna tam tikrų ESMINIŲ pakeitimų (tarkim gal atsirado kažkokia kolektyvinė sutartis ar pan.), kurie vienaip ar kitaip keičia darbo/atleidimo ir pan. tvarkas.
Papildyta:
Sunku pasakyti ar saugu, nemačius šios sutarties. Įvertinant tą faktą, kad įvyko konfliktas, labai įmanoma, kad sutartyje bus pabandyta "subtiliai" įtraukti kažkokį Jums nepalankų punktą. Ką reiškia "naujo tipo"? Ar keičiasi tik sutarties formatas ar joje yra ir esminių darbo sąlygų pasikeitimų. Reikėtų sutartį parodyti teisininkui ir pasiklausti ar nėra "kabliukų". Iš mano patirties - kai sutartys persirašomos visos įmonės lygiu, paprastai jose būna tam tikrų ESMINIŲ pakeitimų (tarkim gal atsirado kažkokia kolektyvinė sutartis ar pan.), kurie vienaip ar kitaip keičia darbo/atleidimo ir pan. tvarkas.
[/quote]
kaip suprantu darbuotojas turi teisę nepasirašyti naujos sutarties jei ji jam netinka, tuomet darbdaviui belieka atleisti su išeitine, ar taip?
Sveiki, pasirodo yra tokia tema, jau kitoj temoj paklausiau sios nepamacius, bet klausiu ir cia
Gal kas galite patarti ka man daryti:
Taigi esu vaiko prieziuros atostogose. Prasyma buvau parasiusi 2 metams. 1 metai suejo 2013 02 24, na ne esme, zodziu sausio men as paskambinau i darba vadovei ir pasakiau, kad nuo kovo men noreciau gryzti i darba. Dirbau rajone, tad pasakiau jei butu galimybe noreciau dirbti vilniuje, tai didele istaiga ir turi daug padaliniu. Sake viskas ok, informuosiu personala - ieskosim tau vietos vilniuje... Mane susirado pats vieno skyriaus vadovas ir pasikviete i pokalbi, na jis kazko buvo ne taip suprates ir pasiule man ne tai ko as tikejausi...Man finansiskai neapsimokejo... Tad ir nesutikau. Tada paskambinau savo vadovei ir pasakiau, kad ko gero noriu gryzti i savo darbo vieta, o vietoje manes dirba mano drauge.... Tai vat..Cia sitas viskas buvo 2013 03 men pirmom dienom. Ji man pasake, kad tada spres si klausima, galbut liks ir ji ir as, pralaukusi 3 sav suzinojau, kad sprendimo kolkas nera..jos atleisti kaip ir nenori, man dar kaip ir nieko nerado.... Tada as prisikaiciau visko, zodziu parasiau rastiska prasyma, kad noriu gryzti i darba nuo 2013 04 15 ( nuo siandien..), maniau jie netures kur detis, bet pasirodo ne..Siandien nesulaukusi jokiu ziniu paskambinau pati ir pasiteiravusi suzinojau, kad dar nera jokio sprendimo.....Ir pasakiau, kad laukti nebenoriu, kad reikia darbo ir viskas, tai vadove mazdaug pasake, kituose skyriuose yra kur ir jau 2 metu sulauke mamytes ir dar vis laukia...
Ar taip yra teisinga? Gal pati kalta, kad parasiau prasyma is pradziu 2 metams
Ka daryti? Darbo reikia butinai, turiu isipareigojimu bankui dideliu... verysad.gif .
Gal kas galite patarti ka man daryti:
Taigi esu vaiko prieziuros atostogose. Prasyma buvau parasiusi 2 metams. 1 metai suejo 2013 02 24, na ne esme, zodziu sausio men as paskambinau i darba vadovei ir pasakiau, kad nuo kovo men noreciau gryzti i darba. Dirbau rajone, tad pasakiau jei butu galimybe noreciau dirbti vilniuje, tai didele istaiga ir turi daug padaliniu. Sake viskas ok, informuosiu personala - ieskosim tau vietos vilniuje... Mane susirado pats vieno skyriaus vadovas ir pasikviete i pokalbi, na jis kazko buvo ne taip suprates ir pasiule man ne tai ko as tikejausi...Man finansiskai neapsimokejo... Tad ir nesutikau. Tada paskambinau savo vadovei ir pasakiau, kad ko gero noriu gryzti i savo darbo vieta, o vietoje manes dirba mano drauge.... Tai vat..Cia sitas viskas buvo 2013 03 men pirmom dienom. Ji man pasake, kad tada spres si klausima, galbut liks ir ji ir as, pralaukusi 3 sav suzinojau, kad sprendimo kolkas nera..jos atleisti kaip ir nenori, man dar kaip ir nieko nerado.... Tada as prisikaiciau visko, zodziu parasiau rastiska prasyma, kad noriu gryzti i darba nuo 2013 04 15 ( nuo siandien..), maniau jie netures kur detis, bet pasirodo ne..Siandien nesulaukusi jokiu ziniu paskambinau pati ir pasiteiravusi suzinojau, kad dar nera jokio sprendimo.....Ir pasakiau, kad laukti nebenoriu, kad reikia darbo ir viskas, tai vadove mazdaug pasake, kituose skyriuose yra kur ir jau 2 metu sulauke mamytes ir dar vis laukia...
Ar taip yra teisinga? Gal pati kalta, kad parasiau prasyma is pradziu 2 metams
Ka daryti? Darbo reikia butinai, turiu isipareigojimu bankui dideliu... verysad.gif .