Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(egzotikaa @ 2013 01 17, 15:05)
bet pagal mane, jei jusu darbo vieta tebera, o joje dirba kitas zmogus be jusu sutikimo jie negali jusu perkelti kitur,
darbo vieta tikrai yra, taciau jau kaip ir rasiau "itariu per tiek metu susidirbo su mane pavaduojania darbuotoja" ir jau zodziu minejo, kad gali buti pasiulyta tokia pati darbo vieta, tik kitame filiale, pareigu pavadinimas ir funkcijos nesikeistu, TIK VIETA. Tad ar cia jau darbo vietos, kaip vietos, o ne pareigu pakeitimas..?

i inspekcija skambinciau, taciau kai vaikai miega, negaliu niekam skambinti, o kai atsikelia - prisiskambinus nelabai man jie leidzia kalbeti:( ar dar yra zinanciu atsakymus i mano klausimus, prasau labai pagelbeti? primenu situacija:

Dirbu nuo 2008.02 pagal neterminuota. Auginu pametinukus, nuo 2009.11 esu NGA-VPA. Geguze, kai 2am vaikuciui usies 2 metai jau turiu gristi i darba. Taciau kai skambino ir kviete jau dabar, taciau neturiu kur padeti vaiku, tad pasakiau kad anksciau nei geguze gristi neturiu galimybes. Vadove pasake, kad grisiu nebutinai i filiala A (kuriame dirbau, darbas salia namu, itariu per tiek metu susidirbo su mane pavaduojania darbuotoja), o gali buti pasiulytas filialas B.
1. Jei as nesutinku i filiala B dirbti, tada mane privalo palikti filiale A?
2. Jei as nesutinku i filiala B, ar iskarto galiu prasyti atleidimo, ismoku ir kompensaciju ir kuriuo pagrindu del darbdavio, ar saliu susitarimu nutraukiama sutartis?
3. Jei nesutinku i filiala B, paprasau ismoku/kompensaciju, ar tada gali sakyti, kad "tada gerai, paliekam Tave filiale A".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo june-july: 17 sausio 2013 - 15:49
QUOTE(june-july @ 2013 01 17, 15:47)
darbo vieta tikrai yra, taciau jau kaip ir rasiau "itariu per tiek metu susidirbo su mane pavaduojania darbuotoja" ir jau zodziu minejo, kad gali buti pasiulyta tokia pati darbo vieta, tik kitame filiale, pareigu pavadinimas ir funkcijos nesikeistu, TIK VIETA. Tad ar cia jau darbo vietos, kaip vietos, o ne pareigu pakeitimas..?

Jei ka suzinotumet-parasykit,nes mano situacija kaip ir panasi ir vercia apsisprest jau kita savaite.
Pasirasiau 3metams,o ketinu grizti kova,kai vaikui bus 2metai. Imone turi kelis filialus mieste,BET ten,kur dirbau pries iseidama,darbo grafikas buvo kitas,nereikejo sventiniu dienu dirbt,7dieniu. Man pareiske,kad ten panaikintas vienas etatasir nereikia vieno zmogaus,pakanka tu,kurie dabar ten dirba,todel be sansu man grizt (nors po manes ten atejo ir dirba 3 zmones,dirba ta pati darba,tos pacios pareigos),o SIULO i kita ju padalini prekybcentryje,kur automatiskai slenkantis grafikas,darbas ne iki 19h,o iki 21h,visa kita tas pats. Gasdina,kad neturiu kito pasirinkimo,arba i prekybcentri arba eit puse etato su galimybe ateityje dirbt pilnu (o kur garantijos?paklausus-nieko neatsake). Dar ju argumentas-jus nesat priristi prie butent tos pacios vietos,esam viena imone ir galim pasiulyt bet kuriam, bet kada i kita padalini.
Jei laikysiuosi savo,t.y.kad man netinka pasiulytas darbo grafikas siulomoje naujoje vietoje todel ATSISAKYSIU, ar as busiu teisi?
P.S. Dirbu pagal neterminuota,iki kartu su motinystes atostogomis,vasara bus 7metai toje imoneje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maps: 18 sausio 2013 - 14:41
QUOTE(maps @ 2013 01 18, 12:40)
Jo SIULO i kita ju padalini prekybcentryje,kur automatiskai slenkantis grafikas,darbas ne iki 19h,o iki 21h,visa kita tas pats.

be jusu sutikimo tikrai negali sito siulyti, nes konkrecai domejausi VDI, nes mano atveju irgi nori siulyti daba kuris butu ir savaitgaliais, ir darbo dienomis. dirbau nuo 8-17 val. tik darbo dienomis, o dabar butu ir iki 21 val. SAKE be mano sutikimo to daryti negali
jusu atveju, tada turi moketi jums iseitine jei ne to paties darbo , tokiomis pat salygomis.
tas pats ir del puses etato, be jusu sutikimo jie neturi teises jo sumazinti - irgi konsultavausi del sito.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 18 sausio 2013 - 20:57

QUOTE(egzotikaa @ 2013 01 18, 20:56)
be jusu sutikimo tikrai negali sito siulyti, nes konkrecai domejausi VDI, nes mano atveju irgi nori siulyti daba kuris butu ir savaitgaliais, ir darbo dienomis. dirbau nuo 8-17 val. tik darbo dienomis, o dabar butu ir iki 21 val. SAKE be mano sutikimo to daryti negali
jusu atveju, tada turi moketi jums iseitine jei ne to paties darbo , tokiomis pat salygomis.
tas pats ir del puses etato, be jusu sutikimo jie neturi teises jo sumazinti - irgi konsultavausi del sito.

Tai vadinasi ,kad "ju argumentas-jus nesat priristi prie butent tos pacios vietos,esam viena imone ir galim pasiulyt bet kuriam, bet kada i kita padalini. " yra niekinis,t.y.nepagristas bandymas sau palankesnio sprendimo?
Atsakyti
QUOTE(maps @ 2013 01 18, 19:32)
Tai vadinasi ,kad "ju argumentas-jus nesat priristi prie butent tos pacios vietos,esam viena imone ir galim pasiulyt bet kuriam, bet kada i kita padalini. " yra niekinis,t.y.nepagristas bandymas sau palankesnio sprendimo?

kad pakeistu darbo vieta nezinau , kaip yra, bet jei keiciasi darbo dienos, darbo valandos - to tikrai jie negali.
jei pakeistu darbo vieta, bet darbo salygos isliktu tokios pacios, gal tada taip ir galima - bet as to nezinau.
Atsakyti
Sveikos,Mamos,

Mano istorija ilga, tad busiu dekinga toms,kurios perskaitys iki galo ir patars.
Turiu du vaikus, pametinukus.
I pirmojo atostogas isejau (nestumo ir gimdymo) 2008 10 15d.
Pirmas gime 2009 01 05
Antras 2010 12 24
Tarp siu atostogu i darba nebuvau sugrizusi.
Pries tai, uzdirbdavau apie 2500lt (is ju 400lt gaudavau kuru,fiksuotas minimumas+visa kita nuo mano pardavimu).Taip imone dare, nes tai priedas-kuras, jie susigrazindavo PVM, zodziu jiems taip buvo naudingiau,taciau si salyga, kad as 400lt gaunu kuru su manim buvo sutarta nuo pirmos darbo dienos ir as tai vertinau kaip dideli pliusa, nes analogiskoje imoneje man siule tik fiksuota toki pati atlyginima.(be 400lt kuru)
Po VPA sugrizus, kuro nebeliko.Jo ir nebuvo darbo sutartyje. Jie traktuoja, kad priedu nebera ir vsio. Bandziau teirautis, kodel neispejo, as ne tokiom salygom priimta buvau ir t.t.Zinau, kad nerealu ji issireikalauti. Finalas toks, kad dabar as likau tik ant minimumo bei suzinojau, kad dabar yra nerasyta taisykle ir imone kas puse metu perskaiciuoja tavo atnestas pajamas jai. Zodziu, jei pirmus 3men neatnesi jiems pelno (o tai realu, nes nera klientu,nera pardavimu), kitus sekancius 3men atnesi pelna.Jie po puses metu paskaiciuoja vidurki ir tavo paskutiniu 3men atlyginima padalina realiai ant 6men, tad tu dar turi jiems susimoketi, nes pirmus 3men, tavo darbo vieta imonei kainavo 1300lt.(Cia gal labai nesigilinkite blush2.gif )
As nutariau is darbo iseiti. Kaip man tai padaryti pelningiau?
I darba sugrizau 2013 01 07d
2013 01 23d guluosi su vaiku i ligonine planinei operacijai.Isleisti is ligonines turi 2013 01 25d
Imoneje dar turiu siek tiek atostogu. Kaip man suzaisti pelningiau-ar prasitesti biuleteni po operacijos pvz dar savaitei ar pasiimti atostogas pvz savaitei, tada porai dienu grizti i darba, parasyti prasyma del atleidimo ir tada dar kokiai savaitelei pasiimti biuleteni (slauga).
Gal kuri zinosite, kuriuos tiksliai menesius man skaiciuotu atostogas ir kuriuos nedarbinguma.Na bandyciau bent preliminariai pasiskaiciuoti...Jie mane "isdure", tai ir as nenoreciau pasirodyti vistele. Aciu uz kantrybe ir uz patarimus.
Atsakyti
QUOTE(RaimondaM @ 2013 01 21, 20:51)
Sveikos,Mamos,

Mano istorija ilga, tad busiu dekinga toms,kurios perskaitys iki galo ir patars.
Turiu du vaikus, pametinukus.
I pirmojo atostogas isejau (nestumo ir gimdymo) 2008 10 15d.
Pirmas gime 2009 01 05
Antras 2010 12 24
Tarp siu atostogu i darba nebuvau sugrizusi.
Pries tai, uzdirbdavau apie 2500lt (is ju 400lt gaudavau kuru,fiksuotas minimumas+visa kita nuo mano pardavimu).Taip imone dare, nes tai priedas-kuras, jie susigrazindavo PVM, zodziu jiems taip buvo naudingiau,taciau si salyga, kad as 400lt gaunu kuru su manim buvo sutarta nuo pirmos darbo dienos ir as tai vertinau kaip dideli pliusa, nes analogiskoje imoneje man siule tik fiksuota toki pati atlyginima.(be 400lt kuru)
Po VPA sugrizus, kuro nebeliko.Jo ir nebuvo darbo sutartyje. Jie traktuoja, kad priedu nebera ir vsio. Bandziau teirautis, kodel neispejo, as ne tokiom salygom priimta buvau ir t.t.Zinau, kad nerealu ji issireikalauti. Finalas toks, kad dabar as likau tik ant minimumo bei suzinojau, kad dabar yra nerasyta taisykle ir imone kas puse metu perskaiciuoja tavo atnestas pajamas jai. Zodziu, jei pirmus 3men neatnesi jiems pelno (o tai realu, nes nera klientu,nera pardavimu), kitus sekancius 3men atnesi pelna.Jie po puses metu paskaiciuoja vidurki ir tavo paskutiniu 3men atlyginima padalina realiai ant 6men, tad tu dar turi jiems susimoketi, nes pirmus 3men, tavo darbo vieta imonei kainavo 1300lt.(Cia gal labai nesigilinkite  blush2.gif  )
As nutariau is darbo iseiti. Kaip man tai padaryti pelningiau?
I darba sugrizau 2013 01 07d
2013 01 23d guluosi su vaiku i ligonine planinei operacijai.Isleisti is ligonines turi 2013 01 25d
Imoneje dar turiu siek tiek atostogu. Kaip man suzaisti pelningiau-ar prasitesti biuleteni po operacijos pvz dar savaitei ar pasiimti atostogas pvz savaitei, tada porai dienu grizti i darba, parasyti prasyma del atleidimo ir tada dar kokiai savaitelei pasiimti biuleteni (slauga).
Gal kuri zinosite, kuriuos tiksliai menesius man skaiciuotu atostogas ir kuriuos nedarbinguma.Na bandyciau bent preliminariai pasiskaiciuoti...Jie mane "isdure", tai ir as nenoreciau pasirodyti vistele. Aciu uz kantrybe ir uz patarimus.

Labas.
Gal kažką ir patarsiu 4u.gif Aš pati į darbą po vaiko priežiūros atostogų turėjau išeiti sausio 7 deną. Iki nėštumo uždirbdavau 3000Lt į rankas (iš jų 1000 Lt pagal sutartį ir 2000 autoriniais). Man pasiūlė grįžti, tik už 1000Lt, o darbo nėra ir autorinių nebus. Irgi jaučiausi apgauta todėl susiradau kitą darbą. Nuo sausio 7 dienos vaikas susirgo ir išėjau jo slaugimui (sodra apmoka 14 dienų), po to susirgo antras vaikas ir vėl turėjau ligonlapį. Iš darbo išėjau savo noru nuo 23 dienos. Taigi nuo 7 iki 23 man dar sumokės sorda pagal gaunamas ankstesnes pajamas.
Įmonė man išeinant turėjo išmokėti kompensaciją už atostogas (ji yra kažkiek didesnė nei imti atostogas). Taigi siūlyčiau maksimaliai išnaudoti vaiko slaugimą ir už atostogas gauti kompensaciją.
Atsakyti
QUOTE(justmoon @ 2013 01 26, 20:38)
Labas.
Gal kažką ir patarsiu  4u.gif  Aš pati į darbą po vaiko priežiūros atostogų turėjau išeiti sausio 7 deną. Iki nėštumo uždirbdavau 3000Lt į rankas (iš jų 1000 Lt pagal sutartį ir 2000 autoriniais). Man pasiūlė grįžti, tik už 1000Lt, o darbo nėra ir autorinių nebus. Irgi jaučiausi apgauta todėl susiradau kitą darbą. Nuo sausio 7 dienos vaikas susirgo ir išėjau jo slaugimui (sodra apmoka 14 dienų), po to susirgo antras vaikas ir vėl turėjau ligonlapį. Iš darbo išėjau savo noru nuo 23 dienos. Taigi nuo 7 iki 23 man dar sumokės sorda pagal gaunamas ankstesnes pajamas.
Įmonė man išeinant turėjo išmokėti kompensaciją už atostogas (ji yra kažkiek didesnė nei imti atostogas). Taigi siūlyčiau maksimaliai išnaudoti vaiko slaugimą ir už atostogas gauti kompensaciją.

Aciu labai, kad parasete. As padariau truputi kitaip...Vis tik po ligonines paemiau atostogas, nes atostoginius skaiciuoja nuo mano pries gimdymo atostogas gautu 2500lt.
Jei atostogu buciau ejusi veliau pvz vasari arba tiesiog imone butu ismokejusi uz atostogas man iseinant, tai atostoginius butu skaiciave jau ir uz sausio men,kur as gauciau tik minimuma doh.gif (vidurkiui tai kistu koja tas sausio menuo)
Dar keliom dienom i darba sugrizt lyg ir ketinu, kita vertus, vaiko grupeje, (to kur po operacijos), vejaraupiai!Gydytojas sake, jokiu budu i darza dabar neleisti, nereikia mums komplikaciju!Tai galvoju, kad dar ir kita savaite busiu namuose tik jau su biuleteniu...
O darbo tai jau ieskau ir as.Tik as baisiai pikta, kad imone man tai pranese velai. As nuo gruodzio 3d, rasinejau jiems laiskus, kad noriu sugrizt,noriu susitikti su naujais vadovais,gal pasikeitimu yra!Tai man teikesi atsakyti tik sausio 4d,kad 7d ateiciau 9valanda!Na taip as praradau visa menesi laiko, gal butu pasiseke kita darba susirasti.
Atsakyti
Sveikos,

ar yra tokių mamų, kurios susidūrusios su tokia situacija:

Vaiko atostogas paėmiau dvejiems metams. Dabar jau kviečiasi darbdavys grįžti, o vaikui tuo metu, kai grįšiu į savo senają darbovietę, bus tik vieneri metukai. Taigi, naiviai tikiuosi, kad tuo 40% buvusios apskaičiuotos pašalpos visgi gausiu. Ir jos man neperskaičiuos nuo naujųjų draudžiamųjų pajamų, nes jos gerokai mažesnės. Ar jau yra taip grįžusių į savo darbus?
Atsakyti
QUOTE(bitarija @ 2013 02 01, 14:43)
Sveikos,

ar yra tokių mamų, kurios susidūrusios su tokia situacija:

Vaiko atostogas paėmiau dvejiems metams. Dabar jau kviečiasi darbdavys grįžti, o vaikui tuo metu, kai grįšiu į savo senają darbovietę, bus tik vieneri metukai. Taigi, naiviai tikiuosi, kad tuo 40% buvusios apskaičiuotos pašalpos visgi gausiu. Ir jos man neperskaičiuos nuo naujųjų draudžiamųjų pajamų, nes jos gerokai mažesnės. Ar jau yra taip grįžusių į savo darbus?

Gausit.Jie jau priskaiciuoti jums.
Atsakyti

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 02 01, 13:58)
Gausit.Jie jau priskaiciuoti jums.

Ačiū
Atsakyti
Sveikos, gal kam teko rasyti prasyma del vaiko auginimo atostogu pratesimo nuo 2 iki 3 metu? kaip tiksliai turi buti parasyta: "Prašau leisti man pratęsti vaiko priežiūros atostogas iki vaikui sueis 3 metai, t. y. iki 2014m. vasario 20 d. ", ar reikia dar prideti data, kad nuo 2013 vasario 20 iki 2014 vasario 20? blush2.gif
Atsakyti