Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Alekto @ 2012 12 15, 15:06)
Man štai tokie klausimai iškilo:
Kai būni dekrete,už tas 126 dienas darbovietėje skaičiuojasi atostogos.Ar taip,ar ne?
Jeigu taip? Aš susilaukiau trijų pametinukų ir tris kart buvau išėjus į dekretą,bet negrįžus darban. Tai atostogos turėtų nuo 126*3=378 dienų???
Jeigu vėlgi taip,tai iš kokio laikotarpio skaičiuos darbdavys tuos atostoginius? Ar iš pajamų,kol išėjau iš jų į dekretą, ar pagal kažkokias Sodros išmokas?

Taip.
Uz tuos 4 men susikaupia kazkur 9 dienos,tai kai 3 kartus buvot dekrete,tai susikaupe kazkur 9*3=27 dienos.
Pagal jusu atlyginima.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 12 15, 14:19)
Taip.
Uz tuos 4 men susikaupia kazkur 9 dienos,tai kai 3 kartus buvot dekrete,tai susikaupe kazkur 9*3=27 dienos.
Pagal jusu atlyginima.

O kaip ačiū 4u.gif
Vadinas dar mėnesiuką bus galima ramiai darbuko pasieškoti thumbup.gif arba paatostogauti biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Gal kas zinote, ar islieka soc.garantijos, jei antraisiais VPA metais as savo ismokos atsisakau ir perleidziu teise ja gauti vyrui? As lieku VPA, tik ismoka gauna vyras.
Atsakyti
QUOTE(jutata @ 2012 12 19, 21:50)
Sveiki  4u.gif
Gal kas zinote, ar islieka soc.garantijos, jei antraisiais VPA metais as savo ismokos atsisakau ir perleidziu teise ja gauti vyrui? As lieku VPA, tik ismoka gauna vyras.

Kas vaiką žiūri, tas ir išmoką gauna. T.y. jei vyras gauna išmoką, vadinasi Jūs einat dirbt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2012 12 19, 22:17)
Kas vaiką žiūri, tas ir išmoką gauna. T.y. jei vyras gauna išmoką, vadinasi Jūs einat dirbt smile.gif

Ne,mama gali ir toliau buti VPA.O vyras tik gaudineti pasalpa ir toliau dirbti.
Papildyta:
QUOTE(jutata @ 2012 12 19, 21:50)
Sveiki  4u.gif

Islieka visos soc.garantijos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 12 20, 09:49)
Ne,mama gali ir toliau buti VPA.O vyras tik gaudineti pasalpa ir toliau dirbti.

Pagal Sodrą:
"Teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą turi vienas iš tėvų (įtėvių), globėjas, kuriam:

suteiktos vaiko priežiūros atostogos,"

Čia man tik šiaip įdomu, kuo remiantis asmuo, kuriam suteiktos vaiko priežiūros atostogos, gali atsisakyti išmokų ir kuo remiantis jas gali gauti asmuo, kuris tų atostogų neina? Realiai gi vienas iš privalomų pagrindų pašalpai mokėti yra darbdavio nurodymas dėl vaiko priežiūros atsotogų suteikimo, kuris turi būti pateikiamas Sodrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 gruodžio 2012 - 09:22
QUOTE(Hmmm... @ 2012 12 20, 10:20)
Pagal Sodrą:
"Teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą turi vienas iš tėvų (įtėvių), globėjas, kuriam:

Čia man tik šiaip įdomu, kuo remiantis asmuo, kuriam suteiktos vaiko priežiūros atostogos, gali atsisakyti išmokų ir kuo remiantis jas gali gauti asmuo, kuris tų atostogų neina? Realiai gi vienas iš privalomų pagrindų pašalpai mokėti yra darbdavio nurodymas dėl vaiko priežiūros atsotogų suteikimo, kuris turi būti pateikiamas Sodrai.

As, kaip suprantu, kad teise gauti ismoka turi vienas is tevu. Mes tik antrais VPA metais norime, kad vyras gautu ta ismoka. Beto, jam ne sodra moketu, nes jis KAM darbuotojas. mirksiukas.gif Pagal nauja istatyma antraisiais VPA metais, gi, tu turi teise gauti 40proc. ir dirbti. g.gif
Atsakyti
Pagal Sodrą:

Rementis tuo,kad kaip mama,taip ir tetis gali gaudineti pasalpa,jeigu mama paeme pasalpa gaudineti 2 metus,tai nereiskia,kad ji privalo buti tuos 2 metus VPA,darbe ji gali imti tik metams ir antrus metus nebuti VPA,eiti dirbti,bet ir pasalpa is sodros gaudineti,tas pats taikoma ir teciui.
Atsakyti
Pagal Sodrą:

as pati sodroje buvau, tetis gauna 40 proc pasalpa, o as ir toliau esu namie.... tik nieko negaunu:)
Atsakyti
QUOTE(jutata @ 2012 12 20, 10:38)
As, kaip suprantu, kad teise gauti ismoka turi vienas is tevu. Mes tik antrais VPA metais norime, kad vyras gautu ta ismoka. Beto, jam ne sodra moketu, nes jis KAM darbuotojas.  mirksiukas.gif Pagal nauja istatyma antraisiais VPA metais, gi, tu turi teise gauti 40proc. ir dirbti. g.gif

Kam kiek teko girdeti antrais metais nemoka jei nesi vpa. Pasitikslinkite del to kam
Atsakyti
QUOTE(maja7 @ 2012 12 23, 10:08)
Kam kiek teko girdeti antrais metais nemoka jei nesi vpa. Pasitikslinkite del to kam

Nugi istatymas pasikeite,gi dabar antrais metais galima dirbti ir gaudineti pasalpa ir nereikia buti VPA,nes ir VPA buti ir dirbti vienu metu negali.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 12 23, 10:35)
Nugi istatymas pasikeite,gi dabar antrais metais galima dirbti ir gaudineti pasalpa ir nereikia buti VPA,nes ir VPA buti  ir dirbti vienu metu negali.

Bet dirbantiems valstybes tarnyboje yra kazkokie apribojimai pasalpoms, tiksliai nezinau kokie bet tikrai kitokios ismokos, nes moka ne sodra. O mano komentatore minejo kad jos vyras dirba KAM'e.
Atsakyti