Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(jutata @ 2012 10 23, 14:39)
Kaip suprantu, tai vyrui darbe reikia pasakyti, kad ta forma sodrai uzpildytu? Ar nenukentes vyro atlyginimas? Ir kazkaip nelabai tikisi, kad neisejus VPA, gali jis gauti tuos 40proc., nes jei logiskai mastant, tai tik isejes VPA turi teise antrais metais dirbti ir gauti 40proc.  g.gif

Taip.O ko jis turi nukenteti,toks istatymas,dirbi,gauni savo alga ir 40% pasalpos is sodros.
Ismoka ismokama ne nuo to,kad jus esat VPA,o nuo to,kad ji jums priklauso,jus galit ir pirmais metais eiti ditbti,bet tada jau nukentes jusu pasalpa,o antrais jokiu apribojimu nera ir nereikia buti VPA,kad gaudineti pasalpa.
Atsakyti
Labas, busiu VPA iki vaikui sueis 3 m. ,vakar suzinojau ,kad panaikintas mano etatas ,i darba man gristi kitais metais ,zinau ,kad siulys zemesnes pareigas kaip man elgtis ? priklauso iseitine pagal etatu mazinima ? ispejimo kol kas negavau,aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sabbatini: 23 spalio 2012 - 16:24
QUOTE(Sabbatini @ 2012 10 23, 17:15)
Labas, busiu VPA iki vaikui sueis 3 m. ,vakar suzinojau ,kad panaikintas mano etatas ,i darba man gristi kitais metais ,zinau ,kad siulys zemesnes pareigas kaip man elgtis ? priklauso iseitine pagal etetu mazinima ? ispejimo kol kas negavau,aciu

Jeigu sutiksit,tai dirbsit uz mazesni atlyginima,jeigu ne,tai jus turi ispeti pries 4 men iki VPA pabaigos ir iseitine priklausis uz staza,kompensacija uz nepanaudotas atostogas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 23, 17:18)
Jeigu sutiksit,tai dirbsit uz mazesni atlyginima,jeigu ne,tai jus turi ispeti pries 4 men iki VPA pabaigos ir iseitine priklausis uz staza,kompensacija uz nepanaudotas atostogas.

aciu, o iskart einant i kito vaiko VPA ,skaiciuotu pagal sena atlyginima? pareigu tai nera g.gif

Atsakyti
QUOTE(Sabbatini @ 2012 10 23, 17:23)
aciu, o iskart einant i kito vaiko VPA ,skaiciuotu pagal sena atlyginima? pareigu tai nera  g.gif

Taip,skaiciuotu is to DU kaip ir pirmam.
Atsakyti
Sveikos mamytes.
Turiu jums klausima.
Nepykit jei nuskambes kvailas blush2.gif
Jei parasai, kad iseini i VPA 2 metams tai reiskia, kad tiksliai ta diena turi grizti i darba kai vaikui sueina 2 metai?
mano mazoji gime geguze, bet prasyma, kad isleistu i VPA rasiau rugpjucio men.
Tai kaip iseina? Kaip tie du metai skaitosi?
Atsakyti
QUOTE(RAIMPAL @ 2012 10 23, 18:15)
Sveikos mamytes.
Turiu jums klausima.
Nepykit jei nuskambes kvailas  blush2.gif
Jei parasai, kad iseini i VPA 2 metams tai reiskia, kad tiksliai ta diena turi grizti i darba kai vaikui sueina 2 metai?
mano mazoji gime geguze, bet prasyma, kad isleistu i VPA rasiau rugpjucio men.
Tai kaip iseina? Kaip tie du metai skaitosi?

Kita diena iseini i darba kai sueina 2 metai,o ne ta pacia.
Tai i VPA jus gi isejot ne nuo vaiko gimimo dienos,o nuo tada kai baigesi jus dekretas.
Atsakyti
Turiu dar viena klausimeli blush2.gif Jeigu VPA antrais metais iseina vyras ir jis gauna ta 40 proc ismoka, o as jokiu pajamu negaunu tik esu VPA. Kaip butu, jei pastociau? Pajamu tai nebutu metiniu, kaip man skaiciuotu? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jutata @ 2012 10 23, 19:01)
Turiu dar viena klausimeli  blush2.gif  Jeigu VPA antrais metais iseina vyras ir jis gauna ta 40 proc ismoka, o as jokiu pajamu negaunu tik esu VPA. Kaip butu, jei pastociau? Pajamu tai nebutu metiniu, kaip man skaiciuotu? Aciu 4u.gif

Taip pat,is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Atsakyti
QUOTE(jutata @ 2012 10 23, 11:49)
Sveiki  4u.gif
Gal galite, kas padeti atsakyti i toki klausima. Situacija tokia, kad siuo metu esu VPA, bet tuoj vaikiukui sueis 1metai. VPA emiau 70proc. ir 40proc.. Jei dabar vyras paimtu VPA antrais metais, bet eitu i darba, o as tada iseiciau is savo darbo ar jis gautu alga ir dar 40proc.? As gaudavau minimalia alga, todel ir pinigeliai gaunami bunant VPA buvo nedideli. O MB dirba valstybineje tarnyboje, jo darbo uzmokestis daug didesnis, taip iseina, kad jo 40proc. ismoka tikrai butu didesne nei mano. Tik idomu, ar jam skaiciuotu tuos 40 proc. nuo plikos algos, ar i tai ieitu ir maistpinigiai bei butpinigiai ? g.gif Labai lauksiu, kas gali padeti isspresti sia dilema. Aciu 4u.gif

Gerai reiktu pasidometi ar tikrai gali vyras gauti tos 40proc. Nes as taip suprantu kad alga moka nesodra.
Atsakyti
QUOTE(ingulite @ 2012 10 24, 09:08)
Gerai reiktu pasidometi ar tikrai gali vyras gauti tos 40proc. Nes as taip suprantu kad alga moka nesodra.

O kodel gali negauti?
Pasalpa gali gaudineti vienas is tevu,jeigu mama atsisako,tai gali gauti vyras,jeigu turi stazo.
Alga tai aisku ne sodra moka,bet pasalpa sodra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 24 spalio 2012 - 08:17
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 24, 09:17)
O kodel gali negauti?
Pasalpa gali gaudineti vienas is tevu,jeigu mama atsisako,tai gali gauti vyras,jeigu turi stazo.
Alga tai aisku ne sodra moka,bet pasalpa sodra.

Vakar skambinau i Sodra, kaip ir viskas tvarkoje, as antrus metus perleidziu savo pasalpos gavima vyrui. Bet nepasidomejau ar tai taikoma ir tiems, kurie dirba Krasto Apsaugos sistemoje. Ir dar neaiskumas, kad vyras iseina VPA antriems metams, gauna ismoka 40 proc, o as galiu likti darbe VPA. Taip iseina, kad mes abu VPA, ar taip imanoma? g.gif Sodroje pasake, kad turime abu atvykti, as atsisakau pasalpos, vyras perima ja gauti. Bet kaip as suprantu, tai jam reikia tada ir savo darbe rasyti prasyma del VPA ir su tuo prasymu eiti i Sodra. Zodziu, esu pasimetusi siek tiek. g.gif
Atsakyti