Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(auksine` @ 2012 10 15, 22:47)
Gal atsakys kas, vaikui sueina 3 metai gruodi, kai suejo 2 buvau imonej ir man maloniai pranese , kad nera kur gryzti, nes panaikino etata.
1 . kas man priklausytu? nes kazkaip apie jokias iseitines nebuvo uzsiminta tipo savo noru turiu iseiti.
2 . o tie 4 men kol sueis 3 m ir 4 men vaikui? ar uz juos mokama kas ?
esu zalia, ir bijau sios situacijos......... be to ziema ir sildymas ir tt.

Kol vaikui sueina 2 metai tai atleisti būna sunkiau, o kaip jau sueina 3 tai Jum jau išeitinių kažkokių papildomai nepriklauso tik kaip mamai auginančiai vaiką iki 14m pagal išdirbtą stažą (o kol sueina 2 gali reikalauti kiek nori proto ribose, nes atleisti negali) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(...sara... @ 2012 10 16, 08:28)
Kol vaikui sueina 2 metai tai atleisti būna sunkiau, o kaip jau sueina 3 tai Jum jau išeitinių kažkokių papildomai nepriklauso tik kaip mamai auginančiai vaiką iki 14m pagal išdirbtą stažą (o kol sueina 2 gali reikalauti kiek nori proto ribose, nes atleisti negali)  blush2.gif

čia kažkas ne taip....
Papildyta:
QUOTE(auksine` @ 2012 10 15, 21:47)
Gal atsakys kas, vaikui sueina 3 metai gruodi, kai suejo 2 buvau imonej ir man maloniai pranese , kad nera kur gryzti, nes panaikino etata.
1 . kas man priklausytu? nes kazkaip apie jokias iseitines nebuvo uzsiminta tipo savo noru turiu iseiti.
2 . o tie 4 men kol sueis 3 m ir 4 men vaikui? ar uz juos mokama kas ?
esu zalia, ir bijau sios situacijos......... be to ziema ir sildymas ir tt.

Šiaip nemažai panašiu klausimu buvo rašyta komentarų ( netingėkite, pasiskaitykite). Kaip suprantu darbo vietos nebėra, tai darbdavys norės su jumis atsisveikinti. Vadinasi, darbdavys gali rinktis- šalių susitarimu ar darbdavio iniciatyva (arba norės darbuotojo prašymu, tada nepriklauso jokia išeitinė). Bet pirmais 2 atvejais nutraukiant sutartį galima kalbėti apie išeitinę išmoką atsižvelgiant į darbo stažą įmonėje ir įspėjimo terminas....
Atsakyti
QUOTE(Vike @ 2012 10 16, 10:42)
čia kažkas ne taip....
Papildyta:
Šiaip nemažai panašiu klausimu buvo rašyta komentarų ( netingėkite, pasiskaitykite). Kaip suprantu darbo vietos nebėra, tai darbdavys norės su jumis atsisveikinti. Vadinasi, darbdavys gali rinktis- šalių susitarimu ar darbdavio iniciatyva (arba norės darbuotojo prašymu, tada nepriklauso jokia išeitinė). Bet pirmais 2 atvejais nutraukiant sutartį galima kalbėti apie išeitinę išmoką atsižvelgiant į darbo stažą įmonėje ir įspėjimo terminas....

...ne ne taip, bet ir pati išėjau iš darbo dėl to, kad nuo 3 m kaip sueina vaikui jau atleidimo procedūra ta pati kaip ir auginančioms vaikus iki 14 m mirksiukas.gif o iki 2 m praktiškai atleisti darbdavys savo iniciatyva negali, o jei atleidžia tada galima preikalauti didesnės išeitinės mirksiukas.gif

Radau ir komentarą:
Su asmenimis, auginančiais vaikus iki 3 metų (motina (įmote), tėvu (įtėviu), senele, seneliu arba kitais giminaičiais, faktiškai auginančiais vaiką, taip pat darbuotoju, paskirtu vaiko globėju), darbo sutartis darbdavio iniciatyva, jei nėra darbuotojo kaltės (Darbo kodekso 129 str.), negali būti nutraukta.
Kitais pagrindais darbo sutartį su tokiais asmenimis nutraukti leidžiama. Visų minėtų darbuotojų teisė į minėtą garantiją nesaistoma ta aplinkybe, jie yra atostogose vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, ar ne. Asmeniui, kuris yra nurodytose atostogose, atostogų laikotarpiu paliekama darbo vieta, išskyrus, kai įmonė visiškai likviduojama, t.y. su asmeniu, kuris yra išėjęs vaiko, kol vaikui sueis 3 metai, atostogų, atostogų laikotarpiu negali būti nutraukiama darbo sutartis, išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama. Įmonės likvidavimo atveju darbo sutartis nutraukiama su visais darbuotojais.
Pagal DK 129 straipsnį darbo sutartis su darbuotojais, auginančiais vaikus iki 14 metų, gali būti nutraukiama pasirašytinai įspėjus darbuotoją prieš 4 mėnesius.

Išvada iš to seka, kad kaip vaikui sueis 3 metai darbdavys jus įspės prieš 4 mėn ir tada atleis... blush2.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ...sara...: 16 spalio 2012 - 10:34
siaip tai as jau visa tema perskaiciau, ruosiuos tai dienai kaip sakant, man neaisku , jei pagal istatyma turi ispeti pries 4 men, as nueisiu kai sueis 3 metai, ir taip galvoju kad sakys kad nera tos darbo vietos , tai ka negi lauks 4 men?? turbut atleis ta pacia ar kita diena. atsiprasau ka nervinu, bet ne kasdien susiduriu su tokia situacija.
Atsakyti
QUOTE(auksine` @ 2012 10 16, 18:23)
siaip tai as jau visa tema perskaiciau, ruosiuos tai dienai kaip sakant, man neaisku , jei pagal istatyma turi ispeti pries 4 men, as nueisiu kai sueis 3 metai, ir taip galvoju kad sakys kad nera tos darbo vietos , tai ka negi lauks 4 men?? turbut atleis ta pacia ar kita diena. atsiprasau ka nervinu, bet ne kasdien susiduriu su tokia situacija.

Tai tada išmokės išeitinę papildomai už 4 mėn arba lieps dirbti kitoj darbo vietoj atitinkamą laikotarpį blush2.gif
Atsakyti
laba..turiu toki klausimeli....gal kuri patarsit...as esu vaiko prieziuros atostogose dabar..dar beveik metai liko..iki rugpjucio 1d..aisku pinigeliu nedaug gaunu..galvoju kaip prisidurti...sakykit ar galiu budama 'atostogose' kur isidarbinti papildomai?na nepilnu etatu?aciu[jei galit i az]
Atsakyti
QUOTE(neringuskinas @ 2012 10 19, 12:48)
laba..turiu toki klausimeli....gal kuri patarsit...as esu vaiko prieziuros atostogose dabar..dar beveik metai liko..iki rugpjucio 1d..aisku pinigeliu nedaug gaunu..galvoju kaip prisidurti...sakykit ar galiu budama 'atostogose' kur isidarbinti papildomai?na nepilnu etatu?aciu[jei galit i az]

I VPA isejot pagal nauja tvarka,kur 70%/40%,tai galit antrais metais dirbti ir gaudineti savo 40% pasalpos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 19 spalio 2012 - 12:04
Sveiki 4u.gif
Gal galite, kas padeti atsakyti i toki klausima. Situacija tokia, kad siuo metu esu VPA, bet tuoj vaikiukui sueis 1metai. VPA emiau 70proc. ir 40proc.. Jei dabar vyras paimtu VPA antrais metais, bet eitu i darba, o as tada iseiciau is savo darbo ar jis gautu alga ir dar 40proc.? As gaudavau minimalia alga, todel ir pinigeliai gaunami bunant VPA buvo nedideli. O MB dirba valstybineje tarnyboje, jo darbo uzmokestis daug didesnis, taip iseina, kad jo 40proc. ismoka tikrai butu didesne nei mano. Tik idomu, ar jam skaiciuotu tuos 40 proc. nuo plikos algos, ar i tai ieitu ir maistpinigiai bei butpinigiai ? g.gif Labai lauksiu, kas gali padeti isspresti sia dilema. Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jutata @ 2012 10 23, 12:49)
Sveiki  4u.gif
Gal galite, kas padeti atsakyti i toki klausima. Situacija tokia, kad siuo metu esu VPA, bet tuoj vaikiukui sueis 1metai. VPA emiau 70proc. ir 40proc.. Jei dabar vyras paimtu VPA antrais metais, bet eitu i darba, o as tada iseiciau is savo darbo ar jis gautu alga ir dar 40proc.? As gaudavau minimalia alga, todel ir pinigeliai gaunami bunant VPA buvo nedideli. O MB dirba valstybineje tarnyboje, jo darbo uzmokestis daug didesnis, taip iseina, kad jo 40proc. ismoka tikrai butu didesne nei mano. Tik idomu, ar jam skaiciuotu tuos 40 proc. nuo plikos algos, ar i tai ieitu ir maistpinigiai bei butpinigiai ? g.gif Labai lauksiu, kas gali padeti isspresti sia dilema. Aciu 4u.gif

1.Taip.
2.Jums nebutinai iseidineti is darbo,galit ir toliau buti VPA.
3.Skaiciuotu is visu pajamu nuo kuriu buvo atskaitinejami mokesciai.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 23, 13:35)
1.Taip.
2.Jums nebutinai iseidineti is darbo,galit ir toliau buti VPA.
3.Skaiciuotu is visu pajamu nuo kuriu buvo atskaitinejami mokesciai.

Aciu labai uz atsakyma. Taip suprantu, kad jei as neiseinu is darbo, tai tiesiog, negaunu VPA 40proc., o juos gaus MB. Tai kur reikia krieptis tokiu atveju ir kaip visa tai iforminti? Ar uztenka MB darbe parasyti prasyma del VPA ir nueiti i Sodra? Kokie terminai, t.y.,pries kiek laiko reikia tai atlikti, nes vaikui jau 11.02d.sukaks metukai, ar mes nepaveluosim? Aciu
Atsakyti
QUOTE(jutata @ 2012 10 23, 14:27)
Aciu labai uz atsakyma. Taip suprantu, kad jei as neiseinu is darbo, tai tiesiog, negaunu VPA 40proc., o juos gaus MB. Tai kur reikia krieptis tokiu atveju ir kaip visa tai iforminti? Ar uztenka MB darbe parasyti prasyma del VPA ir nueiti i Sodra? Kokie terminai, t.y.,pries kiek laiko reikia tai atlikti, nes vaikui jau 11.02d.sukaks metukai, ar mes nepaveluosim? Aciu

I sodra reikia kreiptis,pildyt prasyma,kad jus perduodat 2 metus vyrui,kad jis gaudinetu pasalpa.Darbe tiesiog pasakyti,kad uzpildytu jie forma sodraj ir viskas,vyras gi neeina i VPA,o tiesiog tik pasalpa gaudines.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 23, 14:29)
I sodra reikia kreiptis,pildyt prasyma,kad jus perduodat 2 metus vyrui,kad jis gaudinetu pasalpa.Darbe tiesiog pasakyti,kad uzpildytu jie forma sodraj ir viskas,vyras gi neeina i VPA,o tiesiog tik pasalpa gaudines.

Kaip suprantu, tai vyrui darbe reikia pasakyti, kad ta forma sodrai uzpildytu? Ar nenukentes vyro atlyginimas? Ir kazkaip nelabai tikisi, kad neisejus VPA, gali jis gauti tuos 40proc., nes jei logiskai mastant, tai tik isejes VPA turi teise antrais metais dirbti ir gauti 40proc. g.gif
Atsakyti