Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 09, 14:42)
galit prasitest nors ir iki 3 metu.

Klausimas: mane nori atleisti, iseitines itariu nelabai nores moket, tipo iseik pati.. Vaikui 3 metu dar nera. Jeigu pranesa kad atleidzia pries keturis menesius, po tu keturiu menesiu iseitines dar priklauso ar ne? Ar iseitines priklauso tik jei atleidzia is kart?  g.gif
Laukiu atsakymo.. ar mokes iseitines, ar kariausim bloguoju  blink.gif  Renku info kas kaip biggrin.gif

Priklauso iseitine ismoka,jeigu jus atleidzia,arba abipusiu susitarimu,bet nepriklauso jeigu iseinat savo noru.
Papildyta:
QUOTE(Sabbatini @ 2012 10 09, 14:47)
Labas, auginsiu vaika iki jam sukaks 3 metai . ar grizus i darba turi teise darbdavys perkelti mane i zemesnes pareigas su mazesniu atlyginimu? kokias turiu teises su mazameciu vaiku ,ar man atsisakius dirbti zemesnese pareigose gali atleisti is darbo? turiu 15 m.staza imoneje kurioje dirbau ..aciu

Priversti negali,jeigu nesutinkat,tai ir neperkels,jeigu jusu pareigu nera,tai tiesiog atleis jus su visom iseitinem.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 09 spalio 2012 - 13:54
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 09, 14:54)
Priklauso iseitine ismoka,jeigu jus atleidzia,arba abipusiu susitarimu,bet nepriklauso jeigu iseinat savo noru.

As ta suprantu. Bet vyras subalamutino, sako jeigu atleidzia is kart tada ismoka iseitines, o jeigu pranesa pries 4 menesius, tada nebemoka iseitiniu? g.gif
Ir kaip suprast negali atleisti iki 3 metu? Jeigu as nepriestarauju tai gali? Nors darbo vieta yra, bet nenori kad grizciau, nenaudinga jiems, mazi vaikai pasmane, ta kuri vietoj manes jau isidirbusi, mokyt nebereikia..
Na tik klausimas ar is vis nores ismoket iseitines, tipo iseik pati.. Arba galim pasiulyt tokia pat darbo vieta Klaipedoje (dirbau as Siauliuose) doh.gif Na bet su tokiu siulymu tai galiu nesutikt aciu D. O kokiu daugiau priemoniu imsis ziuresim..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 09 spalio 2012 - 14:00
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 09, 14:54)

Priversti negali,jeigu nesutinkat,tai ir neperkels,jeigu jusu pareigu nera,tai tiesiog atleis jus su visom iseitinem.

Aciu ,tai ir norejau suzinoti .. mano pareigos yra tiesiog ten jau dirba kitas zmogus ir jis man vietos neuzleis ,tai kaip suprantu jeigu nesiulys pareigu su tokiu atlyginimu ,galiu reikalauti atleidimo su iseitine ,abipusiu susitarimu ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sabbatini: 09 spalio 2012 - 14:00
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 09, 14:58)
As ta suprantu. Bet vyras subalamutino, sako jeigu atleidzia is kart tada ismoka iseitines, o jeigu pranesa pries 4 menesius, tada nebemoka iseitiniu?  g.gif

Iseitine ismoka mokama uz staza.
Papildyta:
QUOTE(Sabbatini @ 2012 10 09, 14:59)
Aciu ,tai ir norejau suzinoti .. mano pareigos yra tiesiog ten jau dirba kitas zmogus ir jis man vietos neuzleis ,tai kaip suprantu jeigu nesiulys pareigu su tokiu atlyginimu ,galiu reikalauti atleidimo su iseitine ,abipusiu susitarimu ?

Taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 09 spalio 2012 - 14:00
Tai kaip suprantu galiu reikalaut ne tik iseitines uz 3 menesius, bet ir atlyginimo uz 4 menesius, jeigu nori atleisti is karto? Ar klystu?
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 09, 15:02)
Tai kaip suprantu galiu reikalaut ne tik iseitines uz 3 menesius, bet ir atlyginimo uz 4 menesius, jeigu nori atleisti is karto? Ar klystu?

Jeigu jus atleis,tai cia parasyta kiek galit gauti
http://www.teisesfor...mpensacija.html
Jeigu saliu susitarimu,tai jau kaip susitarsit su darbdaviu.
Atsakyti
Sveikos, gal kuri susidurete, busiu VPA iki 2 metuku, ar imanoma grizti i ta pacia darboviete ir dirbti ne visu darbo kruviu, pvz. 0,5 etato, kol sueis 3 metukai? Istatymiskai yra toks variantas kaip nors reglamentuotas ar ne? Nuo 3 metu dirbciau pilnai savo kruviu, kazin turetu man saugoti ta 0,5 etato metus laiko ar ne? Dekui.
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2012 10 09, 15:13)
Sveikos, gal kuri susidurete, busiu VPA iki 2 metuku, ar imanoma grizti i ta pacia darboviete ir dirbti ne visu darbo kruviu, pvz. 0,5 etato, kol sueis 3 metukai? Istatymiskai yra toks variantas kaip nors reglamentuotas ar ne? Nuo 3 metu dirbciau pilnai savo kruviu, kazin turetu man saugoti ta 0,5 etato metus laiko ar ne? Dekui.

Jeigu dirbot pilnu etatu,o dabar norit puse etato,tai jums reikes nauja sutarti pasirasyti ir ji galios visa laika,nebent darbdavis sutiks veliau vel perrasyti jus ant pilno etato,bet neprivales.
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2012 10 09, 15:13)

nežinau, ar įmanoma to išsireikalauti, bet Darbo kodeksas kažką panašaus numato:

"146 straipsnis. Ne visas darbo laikas
1. Ne visas darbo dienos arba darbo savaitės darbo laikas nustatomas:
1) darbuotojo ir darbdavio susitarimu;
2) darbuotojo reikalavimu dėl jo sveikatos būklės pagal medicinos įstaigos išvadą;
3) pareikalavus nėščiai moteriai, neseniai pagimdžiusiai moteriai (motinos, pateikusios darbdaviui sveikatos priežiūros įstaigos pažymą apie gimdymą ir auginančios vaiką, kol jam sukaks vieneri metai, toliau Kodekse – neseniai pagimdžiusios moterys), krūtimi maitinančiai moteriai (motinos, pateikusios darbdaviui sveikatos priežiūros įstaigos pažymą, kad augina ir maitina savo vaiką iki vienerių metų, toliau Kodekse – krūtimi maitinanti moteris), darbuotojui, auginančiam vaiką iki trejų metų, bei darbuotojui, vienam auginančiam vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų;
4) darbuotojo iki aštuoniolikos metų reikalavimu;
5) invalido reikalavimu pagal sveikatos priežiūros įstaigos išvadą;
6) darbuotojo, slaugančio sergantį šeimos narį, reikalavimu pagal medicinos įstaigos išvadą.
2. Jeigu kitaip nenustatyta sveikatos priežiūros įstaigos išvadoje, susitarus ne visas darbo laikas gali būti nustatomas sumažinant savaitės darbo dienų skaičių arba sutrumpinant darbo dieną (pamainą), arba darant ir viena, ir kita. Ne visas darbo laikas darbo dieną gali būti suskaidomas dalimis. Kitas su ne viso darbo laiko nustatymo tvarka bei trukme susijusias sąlygas nustato Vyriausybė.
3. Darbas ne viso darbo laiko sąlygomis nesukelia jokių apribojimų nustatant kasmetinių atostogų trukmę, apskaičiuojant darbo stažą, skiriant į aukštesnes pareigas, keliant kvalifikaciją, neapriboja kitų darbuotojo darbo teisių. Darbas apmokamas proporcingai dirbtam laikui arba atliktam darbui."
Atsakyti
Sveikos mamytes...noriu paklaust tokio dalyko, kaip rasyti prasyma, kad noriu sugrizti i darba anksciau, negu baigiasi vaiko prieziuros atostogos...suneliui dar nera 2 metukai, auginu pati, nes issiskyriau, todel tenka grizt anksciau, taciau(dir.pavaduotoja aplamai sako, kad neturiu teises jokios grizti anksciau, negu esu parasius prasyma iki kol vaikui sueis 3 metukai) g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(veronika.trinko @ 2012 10 13, 10:28)
Sveikos mamytes...noriu paklaust tokio dalyko, kaip rasyti prasyma, kad noriu sugrizti i darba anksciau, negu baigiasi vaiko prieziuros atostogos...suneliui dar nera 2 metukai, auginu pati, nes issiskyriau, todel tenka grizt anksciau, taciau(dir.pavaduotoja  aplamai sako, kad neturiu teises jokios grizti anksciau, negu esu parasius prasyma iki kol vaikui sueis 3 metukai) g.gif  verysad.gif

Turite visas teises sugrizti, kada tik norite. Prasyma darbovietei turite pateikti pries 2 savaites. Prasyme darbovietei rasote, kad pageidaujate, kad butu nutrauktos vaiko prieziuros atostogos nuo kada, nurodote data, ne ankstesne nei 14 dienu i prieki 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rausvakase: 13 spalio 2012 - 11:15
Gal atsakys kas, vaikui sueina 3 metai gruodi, kai suejo 2 buvau imonej ir man maloniai pranese , kad nera kur gryzti, nes panaikino etata.
1 . kas man priklausytu? nes kazkaip apie jokias iseitines nebuvo uzsiminta tipo savo noru turiu iseiti.
2 . o tie 4 men kol sueis 3 m ir 4 men vaikui? ar uz juos mokama kas ?
esu zalia, ir bijau sios situacijos......... be to ziema ir sildymas ir tt.
Atsakyti