Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

Sveikos, noreciau pasitarti 4u.gif pareinu is VPA po 3m. mano darbo vietos nera, siulant kita darbo vieta ar privalai sutikti? nesutikimo atveju, kokiu veiksmu galima tiketis is darbdavio?
Atsakyti
Pati paklausiau ir pati atsakysiu biggrin.gif
paskambinau i VDI, zodziu, jei tavo pareigu nelike darbdavys turi teise siulyt panasias ar kitas pareigas, darbuotojas turi teise nesutikti (nes darbdavys kol tu esi VPA privalejo issaugoti tavo pareigas, jei to nepadare, tai jo problemos) tada darbdavys gali tave atleisti, pagal visa tvarka su ispejimu ir iseitinem 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingusiia @ 2012 10 04, 12:39)
paskambinau i VDI, zodziu, jei tavo pareigu nelike darbdavys turi teise siulyt panasias ar kitas pareigas, darbuotojas turi teise nesutikti (nes darbdavys kol tu esi VPA privalejo issaugoti tavo pareigas, jei to nepadare, tai jo problemos) tada darbdavys gali tave atleisti, pagal visa tvarka su ispejimu ir iseitinem  4u.gif

Ot ačiū, pas mane panaši situacija - grįžtu į darbą, o mano etatas panaikinamas doh.gif Siūlo išeitinę 4u.gif

Klausimėlis: ar vaiko priežiūros atostogos įskaičiuojamos į darbo stažą? g.gif
(tai turės įtakos išeitinių dydžiui)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 04 spalio 2012 - 12:55
QUOTE(~Beauty~ @ 2012 10 04, 13:53)
Ot ačiū, pas mane panaši situacija - grįžtu į darbą, o mano etatas panaikinamas doh.gif Siūlo išeitinę 4u.gif

įskaičiuojama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2012 10 04, 13:53)

ner uz ka biggrin.gif taip iskaiciuojamos, ir jums priklauso ne tik iseitines, bet ir ispejimo laikotarpis, jei vaikui jau trys metai, keturi men., ispejamasis laikotarpis +iseitines uz staza
Atsakyti
Mamytes padekit, gal kas susidurete su tokia situacija, kaip cia isprest ? esu vaiko prieziuros atostogose imonese A iki 2 metu , pagal modeli 70-40. Dabar vaikui dar nesuejus metams, noriu eiti dirbt i imone B. Kiek zinau sodra kalba kad man mokes skirtuma tarp pasalpos ir atlyginimo, o antrais metais, kad mokes ir atlyginimas ir pasalpa.
Istatymas zodziu yra, bet kaip tai padaryt ?
Ar as turiu iseiti is Imones A, pries einant dirbt i Imone B? Bet ar tada gausiu pasalpa, jei iseisiu is darbo ? Ar tiesiog lieku imonej A atostogose, ir einu dirbt i Imone B? Bet kaip tada traktuojasi mano darbas antrojoje imoneje, kaip antraeiles, ar normaliai ? Kokie bus su mokesciais , jei antraeiles?
Atsakyti
QUOTE(ingusiia @ 2012 10 05, 07:06)
ner uz ka biggrin.gif  taip iskaiciuojamos, ir jums priklauso ne tik iseitines, bet ir ispejimo laikotarpis, jei vaikui jau trys metai, keturi men., ispejamasis laikotarpis +iseitines uz staza

Ačiū mirksiukas.gif
Vaikui dar tik 2 metukai 4u.gif
Taigi..... bandysiu "reikalauti" daugiau, nes neturi teisės atleidinėti... doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 06 spalio 2012 - 16:21
QUOTE(~Beauty~ @ 2012 10 06, 17:18)
Ačiū  mirksiukas.gif
Vaikui dar tik 2 metukai 4u.gif
Taigi..... bandysiu "reikalauti" daugiau, nes neturi teisės atleidinėti... doh.gif verysad.gif

tai jei jus nesutinkat, kad jus atleistu, jums gali siulyt kita vieta, reik zinot ko norit ar iseit su iseitinem ar likti dirbti, as zinau, kad iseit noriu (su iseitinem savaime aisku) 4u.gif ir nepamirskit, kad ispejamuoju laikotarpiu i darba vaikstoma, tik apie 10% savo darbo laiko galit skirt kito darbo paieskom, tai sakykim, as linkus eit i kompromisus, ir nevargt ten dar 4men smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingusiia @ 2012 10 08, 17:45)
tai jei jus nesutinkat, kad jus atleistu, jums gali siulyt kita vieta, reik zinot ko norit ar iseit su iseitinem ar likti dirbti, as zinau, kad iseit noriu (su iseitinem savaime aisku) 4u.gif ir nepamirskit, kad ispejamuoju laikotarpiu i darba vaikstoma, tik apie 10% savo darbo laiko galit skirt kito darbo paieskom, tai sakykim, as linkus eit i kompromisus, ir nevargt ten dar 4men smile.gif

Žinau, ko noriu wink.gif
Kitos darbo vietos man nesiūlo, nes jos tiesiog nėra...
Ir įspėjamojo laikotarpio nėra - tiesiog grįžus po 2 metų VPA buvo pasakyta "norime atsisveikinti..."
Dabar aš turiu nedarbingumą, tai vis dar nieko nepasirašinėju...
Atsakyti
Sveikos, mamytes, norejau paklausti. Esu vaiko auginimo atostogose metams laiko. Tuireciau i darba grizti sausio menesi. Taciau noreciau prasitesti vaiko auginimo atostogas iki rugpjucio menesio. Nes noriu kad dukryte buvtu biski didesne ir gristi i darba kai jai bus 1,5 metu. Zinau kad sodroje as negausiu nei lito nes esu parasiusi, kad pasirenku ismokas 100 procentu. Bet sakykit ar as galiu darbovieteje parasyti prasyma, kad man pratestu vaiko auginimo atostogas iki rugpjucio menesio?
Atsakyti
QUOTE(kleopatraaa @ 2012 10 09, 14:10)
Sveikos, mamytes, norejau paklausti. Esu vaiko auginimo atostogose metams laiko. Tuireciau i darba grizti sausio menesi. Taciau noreciau prasitesti vaiko auginimo atostogas iki rugpjucio menesio. Nes noriu kad dukryte buvtu biski didesne ir gristi i darba kai jai bus 1,5 metu. Zinau kad sodroje as negausiu nei lito nes esu parasiusi, kad pasirenku ismokas 100 procentu. Bet sakykit ar as galiu darbovieteje parasyti prasyma, kad man pratestu vaiko auginimo atostogas iki rugpjucio menesio?

galit prasitest nors ir iki 3 metu.

Klausimas: mane nori atleisti, iseitines itariu nelabai nores moket, tipo iseik pati.. Vaikui 3 metu dar nera. Jeigu pranesa kad atleidzia pries keturis menesius, po tu keturiu menesiu iseitines dar priklauso ar ne? Ar iseitines priklauso tik jei atleidzia is kart? g.gif
Laukiu atsakymo.. ar mokes iseitines, ar kariausim bloguoju blink.gif Renku info kas kaip biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 09 spalio 2012 - 13:45
Labas, auginsiu vaika iki jam sukaks 3 metai . ar grizus i darba turi teise darbdavys perkelti mane i zemesnes pareigas su mazesniu atlyginimu? kokias turiu teises su mazameciu vaiku ,ar man atsisakius dirbti zemesnese pareigose gali atleisti is darbo? turiu 15 m.staza imoneje kurioje dirbau ..aciu
Atsakyti