Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(zaika-niznaika @ 2012 08 23, 10:06)
dar truputi pakankinsiu savo klausimais. 4u.gif
Dabar esu atostogose(2sav.),grizus po VPA(3m).Laukiuosi 2 leliuko.Tai jei dabar atostogu metu iseiciau i biuleteni(kadangi puikia sveikata deja,negaliu pasigirti),skaiciuotusi is buvusio uzdarbio iki VPA?
Is anksto dekoju uz atsakyma 4u.gif

Taip.
Atsakyti
Gal kas galės paaiškinti-šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose. Į seną darbovietę nebegrįšiu. Prašymą dėl atleidimo rašysiu nuo šių metų 10.01. Ar man priklauso kompensacija dėl nepanaudotų atostogų už laikotarpį, kol buvau vaiko priežiūros atostogose? Dvejus metus gavau motinystės pašalpą.
Šiuo klausimu rašiau į VDI. Štai ką atrašė:
"į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, neįeina laikas, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis 3 metai, tačiau įskaitomas laikotarpis, kai darbuotojas gavo motinystės arba tėvystės pašalpą. Taigi, į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, neįeina vaiko priežiūros atostogų dalis, prasidedanti pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms iki vaikui sueis dveji metai, kai darbuotojas šiuo laikotarpiu gauna motinystės (tėvystės) pašalpą. "
Taip ir nesuprantu-ar įeina tie dveji metai į atostogų stažą ar ne blink.gif
Atsakyti
QUOTE(tix @ 2012 08 24, 15:05)
Gal kas galės paaiškinti-šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose. Į seną darbovietę nebegrįšiu. Prašymą dėl atleidimo rašysiu nuo šių metų 10.01. Ar man priklauso kompensacija dėl nepanaudotų atostogų už laikotarpį, kol buvau vaiko priežiūros atostogose? Dvejus metus gavau motinystės pašalpą.
Šiuo klausimu rašiau į VDI. Štai ką atrašė:
"į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, neįeina laikas, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis 3 metai, tačiau įskaitomas laikotarpis, kai darbuotojas gavo motinystės arba tėvystės pašalpą. Taigi, į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, neįeina vaiko priežiūros atostogų dalis, prasidedanti pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms iki vaikui sueis dveji metai, kai darbuotojas šiuo laikotarpiu gauna motinystės (tėvystės) pašalpą. "
Taip ir nesuprantu-ar įeina tie dveji metai į atostogų stažą ar ne blink.gif

Gi aiskiai parasyta ir net pati pabrauket
NEIEINA
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 24, 14:12)
Nieks cia niekam nepriestarauja,koks pirmas sakinis,toks ir antras,ieina tas laikas kai gaunama motinystes pasalpa,t.y kol esi nestumo ir gimdimo atostogose.o kai esi vaiko prieziuros atostogose mokama motinystes(tevystes) pasalpa.

Vadinasi į atostogų stažą įeina tik nėštumo ir gimdymo atostogų laikas (56 d. )? jei taip supratau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(tix @ 2012 08 24, 15:19)
Vadinasi į atostogų stažą įeina tik nėštumo ir gimdymo atostogų laikas (56 d. )? jei taip supratau blink.gif

Taip,126 d.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 23, 08:16)
Skaiciuotu is algos kuri buvo iki atostogu.

Tikrai ne. Pati grizau i darba po 3 metu VPA ir po savaites susirgome. Skaiciavo ne is pajamu, o paeme 20 lt uz diena atrodo (sodroje taip paaiskino, kad 0 negali buti, tai yra kazkoks ten minimumas)
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2012 08 25, 16:19)
Tikrai ne. Pati grizau i darba po 3 metu VPA ir po savaites susirgome. Skaiciavo ne is pajamu, o paeme 20 lt uz diena atrodo (sodroje taip paaiskino, kad 0 negali buti, tai yra kazkoks ten minimumas)

O kokiu pagrindu tuos 20 lt i diena eme? Is kokiu cia pajamu?
Ir apie 0 pajamu as nerasiau,as parasiau,kad imtu is to DU kuris buvo pries iseinant i motinystes atostogas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 25, 16:27)
O kokiu pagrindu tuos 20 lt i diena eme? Is kokiu cia pajamu?
Ir apie 0 pajamu as nerasiau,as parasiau,kad imtu is to DU kuris buvo pries iseinant i motinystes atostogas.

Kaip man paaiskino Sodroje, biuletenis skaiciuojamas is 3 paskutiniu menesiu, neiskaitant menesi pries susirgima. T.y. susirgome mes rugpjuti pvz. Sodra ziuri pajamos uz birzeli, geguze ir balandi (liepa praleidziama). Bet kadangi as neturejau pajamu per tuos 3 menesius, pas mane 0. Bet Sodra vistiek turi kazkiek sumoketi ligos pasalpos, tai ir nustatytas tas minimumas apie 20 lt i diena.
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2012 08 25, 16:39)
Kaip man paaiskino Sodroje, biuletenis skaiciuojamas is 3 paskutiniu menesiu, neiskaitant menesi pries susirgima. T.y. susirgome mes rugpjuti pvz. Sodra ziuri pajamos uz birzeli, geguze ir balandi (liepa praleidziama). Bet kadangi as neturejau pajamu per tuos 3 menesius, pas mane 0. Bet Sodra vistiek turi kazkiek sumoketi ligos pasalpos, tai ir nustatytas tas minimumas apie 20 lt i diena.

Jie ziuri taip pat,kaip ir einant su antru vaiku i dekreta,skaiciuoja is to DU kaip ir pirmam,tai ir cia tas pats,jeigu buvai VPA,tai jie skaiciuoja is tu 3-ju paskutiniu menesiu praleidziant viena menesi pries iseinant i dekreta.
"Tais atvejais, kai asmuo neturi reikiamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes prieš tai buvo vaiko priežiūros atostogose, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas skaičiuojamas iš 24mėnesių laikotarpio, buvusio iki vaikui sukaks 2 metai."
http://www.sodra.lt/index.php?cid=324
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 25 rugpjūčio 2012 - 15:55
Grįžus į darbą po 2 metų VPA siūlo dirbti kitame skyriuje darbą, kurio nedirbau anksčiau, kuris man netinka pagal išsilavinimą, kvalifikaciją ir pan. (t.y. visiškai kitoje srityje)?
Kas, jeigu nesutiksiu? Tartis abipusiu sutarimu dėl išmokos ir pasakyti '"viso gero"? Ar tokiu atveju (man atsisakius dirbti kitoje darbo vietoje) tai nebeįmanoma? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 27 rugpjūčio 2012 - 13:00
vaikui sukanka 2 metukai. Grizti i darba neketinu.

Sakykite jei sedeciau VPA trecius metus ar galiu stoti i birza? Ar birza mokes pasalpa esant VPA trecius metus (kai jau nieko nebegauni)? jei taip, tai kokio dydzio? Gal yra mamyciu su patirtim siuo klausimu? smile.gif

Ar tada reikia geriau iseiti visai is darbo savo noru, tapti bedarbe, stoti i birza, kad gauti darbo birzos pasalpa? Kokio ji dydzio?

Kuris variantas butu naudingesnis finansiskai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jasminete: 13 rugsėjo 2012 - 17:09
QUOTE(Jasminete @ 2012 09 13, 18:08)
vaikui sukanka 2 metukai. Grizti i darba neketinu.

Sakykite jei sedeciau VPA trecius metus ar galiu stoti i birza? Ar birza mokes pasalpa esant VPA trecius metus (kai jau nieko nebegauni)? jei taip, tai kokio dydzio? Gal yra mamyciu su patirtim siuo klausimu?  smile.gif

Ar tada reikia geriau iseiti visai is darbo savo noru, tapti bedarbe, stoti i birza, kad gauti darbo birzos pasalpa? Kokio  ji dydzio?
Kuris variantas butu naudingesnis finansiskai?

Kad gaudinet bedarbio pasalpa,reikia buti bedarbiu.
Pasalpa skaiciuoja birza,ziurima i buvusi atlyginima
min-350 lt
max-650 lt.
Atsakyti