Kai gydytojai nesivargina arba neturi laiko aiškinti, tenka atsakymų ieškoti internete... Gal labiau išmanančios mamos atsakys Iš čia perskaitytų atsiliepimų susidariau nuomonę, kad skiepas kartais padeda ir nuo žalios slogos... Mano mažiukas labai sirgo nuo 1 iki 2 metukų (nors namie buvom), kol gegužės mėn. viskas baigėsi plaučių ir ausų uždegimu. Pasėlio tyrimas parodė auksinį stafilokoką. Ligoninėje suleido antibiotikų, po to 1 metus buvo su aukle namie, tai visai nesirgo iki 3 metukų Bet kai pradėjom eiti į darželį, tai nuolat žalia sloga ir kosulys... Gydytoja užsiminė apie Prevenar skiepą, jei finansai leidžia... man abejones kelia ne kaina, bet ar tikslinga mūsų atveju?
prevenar nuo pneumokoku, pasidarykit paseli ir bus aisku nuo ko ta sloga zaliuoja
QUOTE(Daluze 2 @ 2013 02 23, 20:23)
Kai gydytojai nesivargina arba neturi laiko aiškinti, tenka atsakymų ieškoti internete... Gal labiau išmanančios mamos atsakys Iš čia perskaitytų atsiliepimų susidariau nuomonę, kad skiepas kartais padeda ir nuo žalios slogos... Mano mažiukas labai sirgo nuo 1 iki 2 metukų �(nors namie buvom), kol gegužės mėn. viskas baigėsi plaučių ir ausų uždegimu. Pasėlio tyrimas parodė auksinį stafilokoką. Ligoninėje suleido antibiotikų, po to 1 metus buvo su aukle namie, tai visai nesirgo iki 3 metukų Bet kai pradėjom eiti į darželį, tai nuolat žalia sloga ir kosulys... Gydytoja užsiminė apie Prevenar skiepą, jei finansai leidžia... man abejones kelia ne kaina, bet ar tikslinga mūsų atveju?
Pas mano sūnų lygiai tas pats buvo. Tik mes išvargome beveik 3 metus su ta žalia sloga, kuri pasitraukdavo tik vasarą. Galvojome, kad kalti adenoidai (jie jau buvo supūliavę), juos išoperavome. Deja, sloga nedingo . Tik tada man pačiai šovė mintis padaryti pasėlį (kažkodėl LOR, pas kurią lankėmės, per 10 kartų nesugebėjo jo pasiūlyti). Na ir radome ten streptococcus pneumoniae, po to gėrėme AB, po to vėl po kurio laiko darėmės ir vėl rado tą patį. Tad lapkritį pasiskiepijome. Na ir ką, džiaugiuosi, nėra panacėja kol kas, bet nuolatinės žalios slogos nebėra. Jei suserga, gal kiek ilgiau užsilaiko, bet po to dingsta . Sakė, mūsų atveju išoperuoti adenoidai prisidėjo prie gero poveikio, nes jie jie ten būtų pūlingi ir sutižę, tai skiepas galbūt mažiau veiksmingas būtų.
Taigi, kaip Forgete ir rašė, darykite pasėlį ir žiūrėkite kas ten gyvena.
QUOTE(Daluze 2 @ 2013 02 23, 21:23)
Kai gydytojai nesivargina arba neturi laiko aiškinti, tenka atsakymų ieškoti internete... Gal labiau išmanančios mamos atsakys Iš čia perskaitytų atsiliepimų susidariau nuomonę, kad skiepas kartais padeda ir nuo žalios slogos... Mano mažiukas labai sirgo nuo 1 iki 2 metukų �(nors namie buvom), kol gegužės mėn. viskas baigėsi plaučių ir ausų uždegimu. Pasėlio tyrimas parodė auksinį stafilokoką. Ligoninėje suleido antibiotikų, po to 1 metus buvo su aukle namie, tai visai nesirgo iki 3 metukų Bet kai pradėjom eiti į darželį, tai nuolat žalia sloga ir kosulys... Gydytoja užsiminė apie Prevenar skiepą, jei finansai leidžia... man abejones kelia ne kaina, bet ar tikslinga mūsų atveju?
šis skiepas prevenar13 apsaugo nuo 13 Streptococcus pneumoniae bakterijų tipų, galinčių sukelti meningitą, sepsį, plaučių uždegimą, ausų infekcijas.
QUOTE(Eco woman @ 2013 02 27, 15:29)
Kiek laiko šis skiepas - pneumo 23 - išlieka veiklus?
Doktorka minejo, kad pagal anotacija - 5 metai, bet kaip ji sako is mano praktikos - 2,5m.
QUOTE(Forgete @ 2013 02 27, 15:56)
Doktorka minejo, kad pagal anotacija - 5 metai, bet kaip ji sako is mano praktikos - 2,5m.
Paskiepijome sūnelį 2011 m. rugpjūtį, tai dabar mąstau, kada skiepą pakartoti, nes efektas puikus
QUOTE(Eco woman @ 2013 02 27, 16:24)
Paskiepijome sūnelį 2011 m. rugpjūtį, tai dabar mąstau, kada skiepą pakartoti, nes efektas puikus
Pas mus poliklinikos stende kabo didelė iškaba dėl to pneumo23 skiepo, kad skiepijant vaikus iki 10 metų (tiksliai neatsimenu, bet lyg tiek metų), pakartotinai skiepyti reikia po 3 metų. Vyresniems vaikams jau galima kas 5 metus.
QUOTE(Eco woman @ 2013 02 27, 16:24)
tai gal nebesirgs jusu vaikas As va maza norejau skiepinti (3m buvo rudeni), ir kaip tik suslogavo taip ir liko be skiepo. Ir ka palyginus su pernai metais sie metai tikrai geri, nuo vasaros ne vienu antibu negavo (o va pernai istisai buvo antibai). Buciau paskiepinus, buciau dziaugusis kad skiepas padejo, dabar galvoju, kad isaugo
Maniskis 6 metu sunus daznai serga, bet musu priesas kosulys, nei snargliu nei temperaturu neturime, o tik laringitai, anginos, plauciu uzdegimai ir t.t , siandien pasiule skiepytis. Ar verta?
QUOTE(Babe @ 2013 02 28, 22:52)
Maniskis 6 metu sunus daznai serga, bet musu priesas kosulys, nei snargliu nei temperaturu neturime, o tik laringitai, anginos, plauciu uzdegimai ir t.t , siandien pasiule skiepytis. Ar verta?
na kas jum gali pasakyti ar verta? Medikai sako, medikai zino. O ar bus verta butent Jums paaiskes po vakcinacijos.
QUOTE(Forgete @ 2013 03 01, 12:04)
na kas jum gali pasakyti ar verta? Medikai sako, medikai zino. O ar bus verta butent Jums paaiskes po vakcinacijos.
Tai kad medikai labai daug visko siulo, kiekviena karta su reklaminiais bukletais iseinu is kabineto ..