Įkraunama...
Įkraunama...

Pneumo-23, ar kas bandėt?

mes skiepijome vyresne. Iki lopsiuko nesirgo aplamai, o kai isleidome 1.5 m tai prasidejo begale ligu, ligoniniu ir tt. 6 m Jau turime antra korteles tesini poliklinikoje doh.gif .
Neapsikente 4m rugseji paskiepijome pneumo ir nzn ar tai sutapimas, ar padejo, bet praktiskai nebesirgo. O dabar manau, kad tiesiog jau isaugo is to amziaus (kaip mums gyd aiskino, kad va sako tevai isejo i mokykla ir baigesi darzelio ligos, tiesiog vaikas 7 m igauna jau kita imuniteta) ir ligu laaabai mazai pasitaiko.
ziuresim kaip bus su sese nuo rugsejo lotuliukas.gif bet kolkas neplanuoju, nebent matysiu, kad vel prasidejo ligu maratonas.
Atsakyti
Visiskai nepadejo. Kaip sirgo taip ir serga, kaip kosejo siaubingai taip ir kosti. sIAUBAS, PINIGAI VEJAIS. doh.gif
Atsakyti
Skeptiškai į šią vakciną žiūrėjau, tačiau kai vienais metais vaikas prasirgo dukart plaučių uždegimu, dukart bronchitu, dukart sinusitu....nusprendžiau kitais metais paskieyti ir galiu drąsiai pripažinti, kad praėjęs šaltasis metų laikas buvo labai ramus, vos vieną kartą turėjom stipresnę slogą su kosuliu, bet iki plaučių liga nenusileido ax.gif
Atsakyti
Norejau skiepyti sia vakcina 2 metu sunu, bet gydytoja patare neskiepyti iki 3 metu, nes gali nepadeti. Arba skiepyti brangesne vakcina, kur skiepa reikia kartoti du kartus-200 Lt x2=400Lt doh.gif Gal mes palauksim 3 metu ax.gif
Dukrai tai padejo. Iki skiepo i metus 2 kartus sirgdavo plauciu uzdegimu arba obstrukciniu bronchitu. Po skiepo nesirgo ne karto.
Atsakyti
o man idomu skiepytus vaikus sia vakcina kad patariama isleisti i kolektyva, t.y. darzeli, bureli. Ar galima po keliu dienu, ar patartina ilgeliau palaukti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijone @ 2012 10 01, 17:31)
o man idomu skiepytus vaikus sia vakcina kad patariama isleisti i kolektyva, t.y. darzeli, bureli. Ar galima po keliu dienu, ar patartina ilgeliau palaukti g.gif

as visada skiepijau penktadieni, kad pirmadieni jau butu ramu isleidus i darzeli/mokykla smile.gif

Pneumo23 mane isvadavo nuo pulingu anginu 4u.gif
Atsakyti
As irgi skiepinu 5dieniais, maza kas. Vyresneli skiepinau pneumo, tai labai padejo, dingo tos visos baisios zalios slogos, anginos. Dabar uz 1,5men skiepinsiu mazesni, tikiuosi suveiks teisingai.

O siaip apie tas kitas vakcinas (pansias i pneumo) labai daug skirtingu mediku nuomoniu. Vieni viena rekomenduoja, kiti kita. Musu pediatre ir infekcines medikai sako kad geriausia pneumo23, laiko patikrinta ir tikrai patikima. Na ziuresim.
Atsakyti
QUOTE(Vijone @ 2012 10 01, 17:31)

As nevedziau dvi savaites, nes bijojau, kad nesusirgtu iskart po skiepo.
Atsakyti
Padejo pirmus metus. Praejo jau 3 metai po skiepo irvel sergam.
Atsakyti
Paskepijau sunu gal 13 metu, jam lab padejo. Baigesi musu amzinos anginos, bronchitai.Tik nuo slogos nepadejo:)
Atsakyti
Pas mane irgi ta pati problema,noriu paskiepyti vaika nuo pneumokoku,jam 2,5 metukai,tik vat imunologas pataria tokio amziaus vaikucius butent Prevenar13,o ne Pneumo23,nes Prevenar13 skirtas butent tokiems maziems kleckukams,ir geriau isaukia imuniteta tokiam mazam vaikui,o Pneumo23 yra superinis vyresnio amziau vaikui. Vat ir neapsisprendziu kokia vakcina skiepyti,gal jus patarsite....
Atsakyti
mums padejo. skiepyjau savo dukryte kai jai sukako 2 metukai. kita diena ejo į darželi. ir dabar nuo gegužes menesio sirgom tik vejaraupiais. buna biski susloguoja ir tiek. kol nebuvo skiepyta tai sveikute buvo tik vasaros metu kada silta. tik atsaldavo oras ir prasidedavo problemos.
aisku dar visa ziema prieš akis. blush2.gif bet kolkas dziaugiuosi kad paskiepijau.
Atsakyti