QUOTE(spiglys @ 2012 09 04, 17:41)
Mūsų paštas nieko padėt negali
O man pačiai skambintis į ameriką be ryšio
O muitinės el pašto nerandu
Nesamone su LT pastu - tikrai turetu galet. T.y. jus duodat uzklausa, kad siuntinys nepristatytas (tiksliau kaip paieska), o tada LT pastas jau iesko kur jis dinges/uzstriges ir tt. Tik kad rodos dabar LT ta paslauga mokama (ir neaisku ka atrasytu, t.y. pasakytu gal kad muitinej ir tiek)
Bent man tik karta siunciant is JAV i LT siuntinukas nenukeliavo per reikiama dienu skaiciu (buvo greitasis), tai paste uzklausa daviau ir po 1-2 dienu jau buvo pristatytas gavejui.
Na galit neskambint, o emaila usps parasyt - duokit tracking nr, parasykit situacija ir paklauskit ka daryt. Dar muitines puslapyje per 'contacts' galima susirast info, tik nezinau ar emailas koks yra, ar tik skambintis eina.
O pirkeja nenori uzklaust paste? Gal kas aiskiau cia vietoj butu. Nes siaip jei kokios problemos, tai mutiine sulaiko, atsiuncia laiska siuntos gavejui ir tt. O jei pirkeja nieko negirdejo, tai gal laiskas pasimete (nors cia negirdeta man, kad kas tokio ivyktu) ar pats siuntinukas pasimete. Ir galvoju, kad gali but taip, jog po kokiu 30 dienu muitine siuncia atgal, t.y. jums, ta siunta kaip neatsiimta.
Tai be kontaktavimo nemanau, kad daugiau kas pavyks - pirkeja iskels byla, laimes ja, nes jus neirodysit, kad siunta pristatyta, o tada beliks laukt kad sugriztu siuntinukas (na ir siuntimui bus praprasti pinigeliai).