KALAFIJORU SALOTOS,,,
Zalias kalafijoras smulkiai supjaustomas,
krabu lazdeles
marinuoti grybai,
majonezas,,,
Parastai,bet labai musu seimai patiko,,
Baklažanai su pomidorais ir sūriu
500 g baklažanų
350 g pomidorų
100 g fermentinio sūrio
3 skiltelės česnako
Druskos ir pipirų (pagal skonį)
Baklažanus supjaustykite 1 cm griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite 30 minučių. Po to nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Įtrinkite česnaku.
Pomidorus supjaustykite griežinėliais, o sūrį sutarkuokite.
Į kepimo indą sudėkite baklažanų griežinėlius, ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius, apibarstykite druska, pipirais ir sūriu.
Kepkite 180°C laipsnių orkaitėje 30-35 minutes.
500 g baklažanų
350 g pomidorų
100 g fermentinio sūrio
3 skiltelės česnako
Druskos ir pipirų (pagal skonį)
Baklažanus supjaustykite 1 cm griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite 30 minučių. Po to nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Įtrinkite česnaku.
Pomidorus supjaustykite griežinėliais, o sūrį sutarkuokite.
Į kepimo indą sudėkite baklažanų griežinėlius, ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius, apibarstykite druska, pipirais ir sūriu.
Kepkite 180°C laipsnių orkaitėje 30-35 minutes.
Gruziniški blynai chačapuri
http://www.mamosrece...chaciapuri.html
kitu kartu dėsiu į tešlą trupytį druskytės ir daugiau česnako į įdarą,dabar dėjau tik dvi nedidukes skilteles . skanus dalykas
tik foto nelabai
http://www.mamosrece...chaciapuri.html
kitu kartu dėsiu į tešlą trupytį druskytės ir daugiau česnako į įdarą,dabar dėjau tik dvi nedidukes skilteles . skanus dalykas
tik foto nelabai
Batonas-Pyragas su aguonomis
Tešlai:
1 kg miltų
2 pakeliai sausų mielių
200 g pieno
3 kiaušiniai
100 g margarino VILNIUS kepiniams
3 šaukštai cukraus(jo dėjau 5 šaukštus)
0,5 mažo šaukštelio druskos
Įdarui:
500 g aguonų(aš pirkau jau sumaltas kepiniams,mažiau terlionės )
100 g margarino VILNIUS kepiniams
100 g medaus
10 šaukštų cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinis
1 stiklinė pieno(aš pyliau daug mažiau)
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi, druska bei suminkštintu margarinu.
Supilkite pieną ir mieles, gerai išmaišykite.
Į šią masę suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
Aguonas iš vakaro turite užmerkti vandenyje. Išbrinkusias aguonas sumalkite smulkia mėsmale.
Margariną ištirpinkite, suberkite cukrų ir medų. Maišykite, kol ištirps cukrus. Galite įpilti šiek tiek pieno.
Aguonas užpilkite margarino mišiniu ir gerai išmaišykite.
Gerai iškočiotą tešlą ištepkite aguonų mišiniu ir susukite.
Pyragą ištepkite išplaktu kiaušiniu.
Kepkite pyragą orkaitėje, nustatę 180 laipsnių temperatūrą, apie 40 min.
Iš kur receptas nežinau,nepamenu kur radau
Tešlai:
1 kg miltų
2 pakeliai sausų mielių
200 g pieno
3 kiaušiniai
100 g margarino VILNIUS kepiniams
3 šaukštai cukraus(jo dėjau 5 šaukštus)
0,5 mažo šaukštelio druskos
Įdarui:
500 g aguonų(aš pirkau jau sumaltas kepiniams,mažiau terlionės )
100 g margarino VILNIUS kepiniams
100 g medaus
10 šaukštų cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinis
1 stiklinė pieno(aš pyliau daug mažiau)
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi, druska bei suminkštintu margarinu.
Supilkite pieną ir mieles, gerai išmaišykite.
Į šią masę suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
Aguonas iš vakaro turite užmerkti vandenyje. Išbrinkusias aguonas sumalkite smulkia mėsmale.
Margariną ištirpinkite, suberkite cukrų ir medų. Maišykite, kol ištirps cukrus. Galite įpilti šiek tiek pieno.
Aguonas užpilkite margarino mišiniu ir gerai išmaišykite.
Gerai iškočiotą tešlą ištepkite aguonų mišiniu ir susukite.
Pyragą ištepkite išplaktu kiaušiniu.
Kepkite pyragą orkaitėje, nustatę 180 laipsnių temperatūrą, apie 40 min.
Iš kur receptas nežinau,nepamenu kur radau
KEPTA ZUVIES FILE SU DARZOVEMIS IR SURIU
Pamarinuota zuvi sudedame i skarda , trupuciuka aptepame majonezu , uzdedame sluoksni pakepintu svogunu su morkom ir uztrakuojame surio, kepame 160temp orkaiteja 20 min
Pamarinuota zuvi sudedame i skarda , trupuciuka aptepame majonezu , uzdedame sluoksni pakepintu svogunu su morkom ir uztrakuojame surio, kepame 160temp orkaiteja 20 min
[/U]Grikių mišrainė
Virti Grikiai
Tunas aliejuje
Pomidoras
Agurkas
Raudonas svogūnas
Aliejus (kokį mėgstate)
Virti Grikiai
Tunas aliejuje
Pomidoras
Agurkas
Raudonas svogūnas
Aliejus (kokį mėgstate)
Pomidorai ir agurkai drebučiuose (galima ir vien pomidorus)
Į stiklainį sluoksniuoti griežinėliais supj.agurkus,svogūnus,pomidorus.
Marinatas:
1l.užvirinto vandens
2lauro lapeliai
2 juodi pipirai
3gvazdikėliai
1šaukštas druskos
3šaukštai cukraus
Marinatą pavirti 5min.,pabaigoj įpilti 0,5 stkl.acto.Į atvėsusį marinatą supilti stiklinėje virinto vandens išbrinkintus 3 šaukštus želatino.Daržoves užpilti marinatu ir uždengtais dangteliais kaitinti 15 min.,užsukti
Papildyta:
Pomidorų sriuba
3kg pomidorų (nuplikyti ir nulupti odeles)
1kg morkų
1kg svogūnų
1,5stkl ryžių (recepte rašoma,kad išmirkyti,bet aš išverdu)
3paprikos
1stkl.aliejaus
1,5-2šaukštai druskos (pagal skonį)
Visas daržoves susmulkinti.Morkas,svogūnus ir paprikas pakepinti aliejuje,sudėti pjaustytus pomidorus,subert ryžius,pasūdyt.Troškint,kol suminkštės.Galima įdėt pipirų,lauro lapelių. Verdantį mišinį pilt į stiklainius,užsukti
Papildyta:
Paprika su česnakais
2kg paprikos
1stkl aliejaus
1stkl acto
0,5stkl vandens
kaupinas a.š.druskos (pas mane recepte parašyta degtukų dėžutė )
10šaukštų cukraus
300g česnakų
3-4j.pipirai
3-4 kvep.pipirai
lauro lapai
Į puodą supilti vandenį,aliejų,actą,įdėti lauro lap.,cukrų pipirus,druską.Virti 2min. Sumesti išdarinėtas ir stambiai (į 4-6 dalis) supjaustytas paprikas.Vėl virti 3min. Į stiklainių dugną dėti česnakų,ant viršaus karštą paprik,stipriai pagrūsti ir užpilti marinatu. Stiklainius,pridengus dangteliais, statyti į puodą su šaltu vandeniu,užvirus,pakaitinti 15 min ir užsukti
Man labai skanūs būna tie česnakai ant dugno,tai aš jų taip nepamažinu.Jei darau puslitriniuose stiklainiuose,tai česnakų pridedu kokį ketvirtadalį,jei ne trečdalį.
Papildyta:
Agurkinė sriuba
1kg perlinių kruopų
1kg svogūnų
1kg morkų(tarkuoti)
1kg prinokusių pomidorų
2kg agurkų
300gr cukraus
100gr acto
400gr aliejaus
Kruopas išmirkinti ir išvirti
Svogūnus ir morkas troškinti aliejuje
Supj. pomidorus patroškinti,kol atsiras sulčių
Ant agurkų užpilti cukrų ir druską (pagal skonį) ir kaitinti,kol suminkštės.
Viską sudėti į didelį puodą,užvirus supilti actą,šiek tiek pakaitinti ir sukrėsti į stiklainius.
Gaunasi apie 7l
Į stiklainį sluoksniuoti griežinėliais supj.agurkus,svogūnus,pomidorus.
Marinatas:
1l.užvirinto vandens
2lauro lapeliai
2 juodi pipirai
3gvazdikėliai
1šaukštas druskos
3šaukštai cukraus
Marinatą pavirti 5min.,pabaigoj įpilti 0,5 stkl.acto.Į atvėsusį marinatą supilti stiklinėje virinto vandens išbrinkintus 3 šaukštus želatino.Daržoves užpilti marinatu ir uždengtais dangteliais kaitinti 15 min.,užsukti
Papildyta:
Pomidorų sriuba
3kg pomidorų (nuplikyti ir nulupti odeles)
1kg morkų
1kg svogūnų
1,5stkl ryžių (recepte rašoma,kad išmirkyti,bet aš išverdu)
3paprikos
1stkl.aliejaus
1,5-2šaukštai druskos (pagal skonį)
Visas daržoves susmulkinti.Morkas,svogūnus ir paprikas pakepinti aliejuje,sudėti pjaustytus pomidorus,subert ryžius,pasūdyt.Troškint,kol suminkštės.Galima įdėt pipirų,lauro lapelių. Verdantį mišinį pilt į stiklainius,užsukti
Papildyta:
Paprika su česnakais
2kg paprikos
1stkl aliejaus
1stkl acto
0,5stkl vandens
kaupinas a.š.druskos (pas mane recepte parašyta degtukų dėžutė )
10šaukštų cukraus
300g česnakų
3-4j.pipirai
3-4 kvep.pipirai
lauro lapai
Į puodą supilti vandenį,aliejų,actą,įdėti lauro lap.,cukrų pipirus,druską.Virti 2min. Sumesti išdarinėtas ir stambiai (į 4-6 dalis) supjaustytas paprikas.Vėl virti 3min. Į stiklainių dugną dėti česnakų,ant viršaus karštą paprik,stipriai pagrūsti ir užpilti marinatu. Stiklainius,pridengus dangteliais, statyti į puodą su šaltu vandeniu,užvirus,pakaitinti 15 min ir užsukti
Man labai skanūs būna tie česnakai ant dugno,tai aš jų taip nepamažinu.Jei darau puslitriniuose stiklainiuose,tai česnakų pridedu kokį ketvirtadalį,jei ne trečdalį.
Papildyta:
Agurkinė sriuba
1kg perlinių kruopų
1kg svogūnų
1kg morkų(tarkuoti)
1kg prinokusių pomidorų
2kg agurkų
300gr cukraus
100gr acto
400gr aliejaus
Kruopas išmirkinti ir išvirti
Svogūnus ir morkas troškinti aliejuje
Supj. pomidorus patroškinti,kol atsiras sulčių
Ant agurkų užpilti cukrų ir druską (pagal skonį) ir kaitinti,kol suminkštės.
Viską sudėti į didelį puodą,užvirus supilti actą,šiek tiek pakaitinti ir sukrėsti į stiklainius.
Gaunasi apie 7l
Krabų lazdelės tešloje
Tešla: 5 šaukštai miltai
2 kiaušiniai
1 stiklinė alaus
Tešla: 5 šaukštai miltai
2 kiaušiniai
1 stiklinė alaus
Indrės bananų duona
125 g sviesto
150 g cukraus
2 kiaušinių
200 g miltų
4-5 vidutinių bananų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
0,5 šaukštelio gvazdikėlių
Sviestą ištirpinam, bananus sumaigom su šakute. Kiaušinius su šakute sumaišom su cukrum, sumaišom su lydytu sviestu, supilam viską į bananų makalonę. Miltus persijojam su kepimo milteliais, įberiam prieskonius. Ir dabar į šlapią masę supilam miltus, išmaišom, dedam į truputį sviestu pateptą formą ir kepam 190C apie 35- 40 min arba kol iškeps gražiai paruduos. Bet neperkepam, reikalas bus pakankamai šlapias, bet gardus.
šaltinis:
http://www.beatosvir...bananu-duona-2/
125 g sviesto
150 g cukraus
2 kiaušinių
200 g miltų
4-5 vidutinių bananų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
0,5 šaukštelio gvazdikėlių
Sviestą ištirpinam, bananus sumaigom su šakute. Kiaušinius su šakute sumaišom su cukrum, sumaišom su lydytu sviestu, supilam viską į bananų makalonę. Miltus persijojam su kepimo milteliais, įberiam prieskonius. Ir dabar į šlapią masę supilam miltus, išmaišom, dedam į truputį sviestu pateptą formą ir kepam 190C apie 35- 40 min arba kol iškeps gražiai paruduos. Bet neperkepam, reikalas bus pakankamai šlapias, bet gardus.
šaltinis:
http://www.beatosvir...bananu-duona-2/